URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2013, 14:27

Bolojan, soluţie la nemulţumirile protestatarilor de pe centură: "Voi propune CNADNR deblocarea intersecţiei"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestul locuitorilor din zona străzii Coriolan Hora, care au blocat sâmbătă circulaţia pe şoseaua de centură, a încetat în jurul orei 13.30, după ce primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit la faţa locului cu orădenii ieşiţi în stradă.

"Le-am promis orădenilor că voi propune CNADNR deblocarea intersecţiei străzii Coriolan Hora cu şoseaua de centură prin ridicarea a patru piese din actualul zid de beton, astfel încât locuitorii din zonă să poată traversa centura inclusiv cu maşina direct spre strada Henrik Ibsen fără a mai fi nevoiţi să ocolescă până în cel mai apropiat sens giratoriu", a declarat edilul.

Bolojan le-a mai promis protestatarilor că va face demersuri pe lângă administratorul drumului pentru amenajarea unei treceri de pietoni în dreptul Gării Ioşia. "Primăria va cere înfiinţarea unei treceri de pietoni suplimentare în dreptul gării, pentru ca navetiştii şi cei care locuiesc în zonă să poată traversa şoseaua de centură spre staţia de tramvai", a mai spus primarul.

Edilul a ţinut să precizeze că ambele măsuri sunt soluţii de moment, menite să detensioneze o situaţie dată şi să prevină alte conflicte soldate cu blocarea circulaţiei inelului ocolitor al oraşului.

"Ambele soluţii sunt doar provizorii. O rezolvare definitivă a problemelor de trafic de aici poate fi găsită doar după o analiză la rece", a spus primarul.

Cel mai probabil, în ambele cazuri s-ar impune realizarea unor treceri subterane sau supraterane perpendiculare pe inelul ocolitor al oraşului, astfel cele două puncte de conflict din trafic să dispară fluidizând circulaţia pe centură. Acestea presupun însă investiţii consistente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Strada uitata
Multi comenteaza in afara subiectului, nu sunt, nu au fost si nici nu au incercat mai intai sa vada cum pot ajunge cu masina din Calea Aradului pe strada cu pricina (Coriolan Hora), nu se intreaba cat intarzie Salvarea si Pompierii in caz de nevoie si nici nu vin sa coboare din tramvaiul 2 si sa vada pe unde ajung pe pronul Garii Iosia sau copii de pe strada cum ajung la tramvaiul pe care il vad de acasa si multe altele.......lasati bordurile problema e mai veche, asa ca pana nu ati fost pe toata strada (de la bariera Ibsen pana la Agrosem) nu doar la intersectie, va rog f.frumos nu mai comentati pe langa subiect.
Postat 14 Februarie 2013, 06:14 de Coriolan Hora
o solutie !
O solutie ar fi o strada paralele pe partea garii care sa lege cele 2 sensuri giratorii de pe centura, desfiintarea actualei treceri peste linia CF si o pasarela peste centura !!! Centura cu treceri de pietoni = o tampenie !!! Ca orice lucru in rromanica si centura e gandita de handicapati care nu sunt in stare sa gandeasca pana l a sfarsit un lucru!!! Lipsa gandirii si logici creaza asemenea tampenii!!!
Postat 11 Februarie 2013, 13:04 de scortosul
Previziune,lipsa
Situatiile de acest fel sunt,evident,rodul lipsei de previziune.Chiar nu era necesar un studiu stufos de marketing pentru a anticipa disconfortul,iar cetatenii se simt-pe buna dreptate-ignorati de catre autoritatile de resort. E frumos ca Ilie Bolojan va face niste demersuri,dar ar fi fost paradisiaco-ideal ca toate astea sa fi fost luate-n calcul inca din fazele de proiectare...Managementul este arta previziunii,drumul in cauza este in Oradea-chiar daca CNADR gestioneaza "panglica"...Si Ilie Bolojan este primar in Oradea.Hm! Fain!
Postat 11 Februarie 2013, 10:39 de gyorgy tozser
Somatie nerespectata
Desi am facut un apel, de bun simt zic eu, se pare ca zicala cu "prostul nu e prost destul daca...nu scrie pe forum" e mai adevarata decat pare. Desi m-am distrat copios citind replica si chiar nu m-am putut supara pe respectivul papagal, trebuie sa-i risipesc cateva dintre "nedumeriri". 1. Si eu mi-am crecut copii, nu i-am dat la stat. 2. Cand se scrie cu un i, cu doi de i, sau cu trei de i, cred ca se invata undeva prin clasa a cincea. Nu cred ca aveai copii de crescut atunci, sau mai stii? 3. Nu sunt ciocoi cu casa pe deal, pentru ca nu posesiunile si acumularea de averi, a fost scopul meu in viata ci cu totul altul. In rest ai fost simpatic, desi nu pot sa nu remarc ca ai avut ocazia sa taci si n-ai profitat de ea.
Postat 11 Februarie 2013, 00:29 de anticomunistul
@Oradean
Comentariul tau e de bun simt, insa vezi bine ca nu se potriveste cu corul "revoltatilor" . Parapetii aceia s-au instalat tot in urma revoltei "cetatenilor" care sustineau ca sensurile de mers trebuiesc separate. Sunt convins ca nu peste mult timp se va gasi un dobitoc care sa intre in acei parapeti, iar de vina va fi , cine altul, Bolojan, desi stie si ultimul ciumete ca centura nu apartine de municipialitate ci de compania aia fantoma de drumuri si autostrazi.
Postat 11 Februarie 2013, 00:15 de anticomunistul
care zici ca esti anticomunistul adevarat
Poate tu sti mai bine sa scri da noi suntem saraci si am muncit sa crestem copii. Lasa gargara ca esti ciocoi si chiabur si ai pamant pe deal si don primar te a amendat si amenda merge la saraci ca noi sa mori de ciuda
Postat 10 Februarie 2013, 17:41 de anticomunistul
Somatie
Il somez pe papagalul care mi-a folosit nick-ul, ori sa nu mai faca asa ceva, ori daca totusi nu se poate abtine, sa foloseasca corect limba romana in postari.
Postat 10 Februarie 2013, 12:42 de anticomunistul
pentru lichele
Injurati, injurati, ca oricum de altceva nu sunteti buni! Daca nu sunt parapeti urlati ca dementii \\"de ce nu sunt parapetii?!\\" daca sunt \\"de ce sunt?!\\", daca centura are 10 sensuri giratorii \\"de ce atatea sensuri giratorii?!\\", daca le desfiinteaza \\"de ce desfiintati sensurile?!\\". Orice e un bun motiv sa va manifestati josnicia si sa-l injurati pe primar. Sunt direct afectat de incapatanarea lui, locuind intr-o zona cu un drum de pamant care acum aduce mai mult a transeu, insa pot sa-i inteleg si sa-i accept principiul de a incerca sa asfalteze cu prioritate strazi mai vechi. Inteleg ca nu se pot face toate peste noapte doar batand din gura sau din palem. Ori, pentru ca astazi un om aflat in fruntea primariei are principii, logica, determinare si bun simt, ar trebui sa ne consideram norocosi si multumiti, nicidecum sa-l injuram. Dar tiganizarea tarii asteia si implicit a orasului devine to mai evidenta pe zi ce trece. Deci stimati \\"concitadini\\", manifestati-va ca atare: injurati, ridicati-va poalele-n cap, scuipati, vedeti-va doar meschinul si limitatul vostru interes. La ce ne trebuie noua bun simt si civilizatie??!
Postat 10 Februarie 2013, 12:41 de Oradean
comentariu
DOMNULE PRIMAR VA LASATI INTIMIDAT DE O MANA DE OAMENI ?????????DACA CEI DE LA CNADNR AU STABILIT CA NU ESTE BINE DEBLOCAREA INTERSECTIEI STIU DINSI DE CE .DAR VA SPUN EU DE CE PT CA CEI DIN DOSUL GARII IOSIA CAND IES IN CENTURA NU RESPECTA INDIC OBLGATORIU LA DREAPTA CI TRAVERSEAZA INTERSECTIA SPRE IPSEN FIIND PREDISPUSI LA ACCIDENTE . TRECEREA DE PIETONI ESTE SUFICIENTA PT PIETONI ,DAR VA TREBUI INCA UNA IN DREPTUL STATIEI DE TRANVAI.ASTA ESTE SUGESTIA MEA.DAR NICI DE CUM NU DEBLOCATI INTERSECTIA. POT SI DANSI SA OCOLEASCA PRIN DREAPTA CIRCA 800 M CU MASINA .
Postat 10 Februarie 2013, 10:35 de oradean
@dural100
Nu pot sa dau o cifra exacta ! L-am sunat pe beny (beny de la selina, nu Beny Hill ) si nici el nu stia ce sa zica. Oricum nu poate costa sub 100.000 de euro si si asa nu stiu daca ajunge la toti. Stiti cum e, la banul Statului trag toti ca mustele la kkt.
Postat 10 Februarie 2013, 09:48 de ilie bolovan
j
esti o rusine vrem gigacaloria la 100 euro cat e in germania
Postat 10 Februarie 2013, 09:04 de j
strada ciheiului
si cu str ciheiului cum ramane?..pana se face podul...ne tot pandeste politia sa ne i-a carnetele?...
Postat 09 Februarie 2013, 21:14 de ciheiu
pentru Primar
Pentru Primar. De acord cu Anticomunistul. Suplimentar: cit pot sa coste niste pasarele peste centura ?
Postat 09 Februarie 2013, 20:33 de dural100
Ce faci, don primar ?
Pai de ce te am votat atatia ca sa dai inapoi cand iese in strada 10 20 de fraieri ? Trebuia sa puneti politia locala sa i ia la pulane si la amenzi ca ailalti jandari sau politisti n au treaba, nu se baga. Ce faci don primar daca maine iese in strada aia pe care i ai ars cu terenul pe care l-ai mutat de la agricultura la c-tii ca aia nu s 20 aia is 2000, le dai bani indarat ? S au aia pe care i ai amendat cu masinile aia trec de 20000, ca esti lacom si ai si multe guri de hranit (nevasta fosta actuala baiat fata pretini )?
Postat 09 Februarie 2013, 20:27 de anticomunistul
jegosul naibii
nu va lasati frajeriti, jegosul asta de Balbajan este cel care a aprobat instalarea betoanelor, ca doar strazile din Oradea nu apartin de CNADR ! au costat destul, dar banii au intrat in buzunarele fara fund ale pretinilor de la Selina, care cotizeaza si in buzunarul primarului !
Postat 09 Februarie 2013, 20:14 de portocala mecanica
Nu e suficient
Domnule primar, nu e suficient ce scrie in paragraful 2 din articol. Acolo este LINIE DUBLA CONTINUA! Daca zilnic sta politia pe Ibsen si imparte amenzi, degeaba se elibereaza 4 parapeti :) Uitati-va pe Google Maps - Street View si ultimele poze sunt de pe cand se refacea centura, cand a fost prevazuta banda a III-a prin care sa poti vira pe Ibsen, dar cuiva nu i-a placut ideea si s-a renuntat. Deci, cum faceti?
Postat 09 Februarie 2013, 19:24 de Ciprik
events
Dá pana acum ce-ai facut? Oamenii au mai facut solicitari...Ti-ai vazut problema la TV si te-ai speriat ca rade o tara de tine......Brava craiule........
Postat 09 Februarie 2013, 18:44 de alesdan
a
si bordurile alea au insemnat o investitie consistenta
Postat 09 Februarie 2013, 17:10 de a
SOLUTIA LA RECE!
Avand in vedere sarcasmul d-lui Primar Bolojan pe saptamana urmatoare situatia se va rezolva: \"Stimati oradeni o solutie pentru deblocarea traficului (auto - ma refer) va fi DESFIINTAREA TRECERII DE PIETONI DIN DREPTUL STRAZII HENRIK IBSEN! Astfel pietonii din Dosu Garii care vor dori sa vina in oras vor circula precum autoturismele -vor traversa pe la sensul giratoriu cu Santandreiul sau cel din Iosia Nord! Daca sau desfiintat giratorii de ce nu si o amarata de trecere de pietoni ! Si sa NU IL ENERVATI PE DL. PRIMAR (si asa e suparat din cauza penalizarilor in anumite proiecte europene gandite proFUND!) ca daca veti bloca si giratoriul din Santandrei cu traversari la pas VA DESFIINTA SI SENSUL DE ACOLO si daca trebuie si pe cel din IOSIA NORD sa va invatati \"TARANI\" DE ORADEA sa nu mai locuiti in zone cu potential construibil! ... extrase din tratatele de management studiate ...privind administratia publica guvernata fara guvernanti!
Postat 09 Februarie 2013, 17:08 de Adi Oradeanul
Deblocare
Domnule Primar Bolojan, alta solutie de moment ar fi trecerea celor cu domiciliul pe strada Coriolan Hora din zona de fiscalitate C in zona D. (motivele se cunosc si sunt destule, nu putem fi pusi la un loc cu cei domiciliati pe O.Densuseanu de care ne despart multe...borduri).
Postat 09 Februarie 2013, 15:35 de Coriolan Hora
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON