URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2010, 17:43

Bolojan a mazilit-o şi pe Liana Antal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liana Antal a călcat pe bec: pentru că nu s-a înţeles cu şeful, ea a fost demisă din funcţia de director medical al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie, în care fusese păstrată după preluarea spitalului de către administraţia liberală.

Primăria Oradea a anunţat vineri după amiază, printr-un comunicat, că Bolojan a dispus revocarea din funcţie, începând de luni, 26 iulie, a Lianei Antal "ca urmare a colaborării deficitare dintre directorul medical şi manager".

"Nu s-au înţeles, iar dacă nu este o echipă la conducerea spitalului nu se poate face treabă, mai ales în actualele circumstanţe, care sunt destul de grele", a fost singura explicaţie dată pentru BIHOREANUL de primarul Ilie Bolojan, care a refuzat să facă alte comentarii.

Potrivit comunicatului Primăriei, în locul lui Antal va fi numit ginecologul Traian Mureşan, care a mai ocupat funcţia de director general al Spitalului, în urmă cu 6 ani.

Numiri cu scandal 

După cum se ştie, schimbările recente de la şefia Maternităţi au stârnit numeroase comentarii critice, atât pentru faptul că fosta directoare Liana Antal a fost păstrată pe funcţia de adjunctă din care fusese mazilită Valeria Filip, soţia fostului edil PDL Petru Filip, cât şi pentru nominalizarea ca manager interimar a unui inginer, Gavrilă Grebenişan, acuzat pe deasupra şi de traseism politic.

Surse bine informate au declarat atunci BIHOREANULUI că primarul Bolojan s-ar fi justificat printr-o "obligaţie" pe care ar avea-o faţă de rectorul Universităţii, Cornel Antal, care e soţul Lianei Antal, iar în ce îl priveşte pe Grebenişan, prin faptul că are încredere în aptitudinile sale manageriale de pe vremea când conducea RAR, iar Bolojan era prefect.

Oamenii lui Bolojan

Pe de altă parte, tot vineri, primarul Ilie Bolojan şi-a desemnat reprezentanţii în Consiliile de Administraţie ale celor patru spitale orădene preluate luna trecută de la Ministerul Sănătăţii. Astfel, viceprimarul Gheorghe Carp este membru în CA a trei spitale orădene - Municipal, de Pneumoftiziologie şi de Psihiatrie, ca supleant al acestuia fiind numită doctoriţa Claudia Cladovan, fosta directoare medicală de la Municipal.

La Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie, primarul a ales ca în CA să fie doctorul Foldes Adalbert, fost consilier local, iar supleant este tot Claudia Cladovan.

"Luni, 26 iulie 2010, Consiliul Local îşi va nominaliza cei doi reprezentanţi titulari plus încă doi supleanţi în Consiliile de Administraţie ale celor patru spitale", se mai arată în comunicatul Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Prostie la primarie
Traiasca inginerii romani!!!! Nu conteaza ca e teatru, filarmonica, maternitate etc...toate in Oradea sunt conduse de ingineri.Inginer la muzica simfonica,inginer la teatru,iar acum si la maternitate.Inginer sa fii -noroc sa ai .Si daca mai esti si PNList- ti-a pus dumnezeu mana in cap.Sau e mana lui Bolojan?Jalnic , domnule Bolojan!!!de Carp nici nu vreau sa ma pronunt.Doi tacaniti circula prin Oradea,doi mari prieteni:Carp si Vulcu!Unul uneste spitalele iar altul vrea sa uneasca institutiile de cultura !!1Ca sa domneasca ei peste tot.Insetatii de putere!!!Mi-e scarba !!!Bolojane, nu mai crede nimeni in tine.Te-ai inconjurat numai de lichele.Nu mai pupi tu voturi!!!
Postat 27 Iulie 2010, 23:02 de sara
competenta
doctorita Antal este cel mai bun ginecolog din bihor la ora actuala. un profesionist desavarsit. un manager bun. pacat, mare pacat de aceste schimbari.
Postat 25 Iulie 2010, 23:06 de medic
cine sa fie
am priceput ironia ta fina la postarea precedenta. eu ti-o spun pe sleau. nimeni nu ma poate convinge ca in sec 21 se poate muri atat de usor de la o fractura de femur. pentru numele lui dumnezeu, pot fi copiii nostri. va dau un sfat. fugiti la debrecen cat mai aveti timp.
Postat 25 Iulie 2010, 17:16 de @asistenta
@asistenta medicala
Medicii specialisti facuti la Sorbonica la apelul de seara nu sunt neaparat absolventi de Oradea, ci toti aceia care au fentat concursul de intrare in rezidentiat pe tara si au intrat in specialitate si in spitale pe poarta din dos(a Sorbonicii)pt ca nu aveau nici o sansa printr-un concurs pe tara.Dimpotriva exista absolventi de medicina de Oradea,perfect onorabili,care au intrat in specialitati si in spitale prin severe concursuri pe tara.Dupa cum majoritatea universitarilor sunt oameni onorabili care au sustinut asemenea concursuri la vremea lor.Tragedia este ca acei putini care au intrat pe firul scurt(toata lumea ii cunoaste)conduc azi spitalele oradene.
Postat 25 Iulie 2010, 11:38 de diana
@vina
La spitalul jud ,ca la orice spital mare din lume,care trateaza toate cazurile pe care alte spitale nu le mai pot rezolva, se intampla zilnic tragedii,nu ca la celelalte spitale din Oradea care se ocupa de cazuri usoare sau specifice lor(copii,gravide,tbc-isti).Sunt imense probleme si la judetean,dar ultimul lucru de care poate fi acuzata actuala conducere pusa de predicatorul neoprotestant(manager-ATI, dir.medical-ortoped) care a tratat nemijlocit acest caz, este moartea acestui baiat.Este o simpla coincidenta ca si celalalt baiat , care a murit in febr cu fr de tibie a fost tratat pe aceeasi sectie de ortopedie,
Postat 25 Iulie 2010, 10:14 de asistenta
vina
intre timp, in spitalul judetean sectia ati s-a intamplat o noua mare tragedie. accident de masina. operatie ortopedica. deces. 20 ani. marii ziaristi nu vorbesc despre asta. cati trebuie sa mai moara ca bolojan si carp sa afle ce se intampla cu sanatatea din oradea? reforma carp poarta un nume. inconstienta.
Postat 24 Iulie 2010, 23:33 de medic
Muresan - solutia geniala
Da, asa e, dr. Muresan nu e facut la apelul de seara al Sorbonicii. Nici dr. Antal. Dar dr, Muresan e cunoscut de toti medicii din Maternitate ca opereaza cezariene la 8 luni, inainte de termen, NENATURAL, doar sa nu piarda momentul si sa ia banii pt operatie. ASTA STIE BOLOJAN??? RUSINE!!!
Postat 24 Iulie 2010, 23:16 de asistenta medicala
chiar asa !
bihoreanul, ziar de kkt.
Postat 24 Iulie 2010, 22:38 de cititor
muresan
Muresan e un ginecolog care nu e facut la apelul de seara al Sorbonicii(cum sunt atatia si la maternitate) avand studii si stagii la cele mai bune clinici din tara.Ca director medical el nu prea are treaba cu datoriile, asa ca faptul de a fi lasat datorii pe cand a fost manager,nu este prea relevant pt actuala functie.Ceea ce ma mira este faptul ca a fost acceptat de Carp, pt ca Muresan nu datoreaza intr-adevar nimic Sorbonicii, dar poate ca Bolojan nu-l asculta intotdeauna.Oricum va fi ft interesanta colaborarea lui Muresan cu Grebenisan, pe care oricum l-am lua, ca pregatire este mult sub cea de director de maternitate.
Postat 24 Iulie 2010, 17:44 de gabi
incompatibilitate
Bravo CARP ! ... de 3 ori incompatibil ... conform L215, primarul, viceprimarii si consilierii locali nu pot face parte de CA a nici unei entitati juridice aflate in subordinea municipalitatii si a CL ... termen de renuntare la una dintre functii este de 5 zile ... asadar dle Prefect, sesizati-va, pentru ca persoanele care fac parte din executivul primariei nu pot desfasura activitati, altele decit functia detinuta, decit in sistemul de invatamint ... asa ca mr. Carp, ai "facut-o de oaie".
Postat 24 Iulie 2010, 16:00 de procarp
@oradean
Cu tot respectul pentru opinia ta, poate ai dreptate ca va fi mai bine cu unificarea spitalelor, dar e strigator la cer sa pui director pe cineva care A DOVEDIT ACUM 6 ANI ca nu stie gestiona banii. Chiar nu conteaza datoria de 32 miliarde facuta doar intr-un an? Asta nu e o dovada? Dai afara pe cine a recuperat datoria? Chiar nu-ti dai seama ca pe politicieni nu-i intereseaza gestionarea eficienta a banilor ci altceva? Ce dovada mai vrei? O vei avea peste cateva luni cand vei vedea ce datorii va acumula Maternitatea. Cine va mai recupera atunci gafa de acum? Exact asa s-a intamplat la Judetean cand a fost schimbat Babes cu Popa Cornel care, in doar cateva luni a marit datoria spitalului cu zeci de miliarde. Cand si-au dat seama, l-au schimbat pe tacute pe Popa. Atunci n-a platiti nimeni pentru gafa. Nici acum nu va fi luat nimeni la rost pentru ca Maternitatea va ajunge mult mai jos decat este acum. Te asigur ca poate fi mult, mult mai rau. Bine ar fi sa gresesc dar nu e normal sa pui lupul paznic la oi.
Postat 24 Iulie 2010, 15:31 de Medic
deranj
pare-se ca pe multi ii deranjeaza ce vor sa faca bolojan si capr... comentariile de mai jos semana mult cu un cuib de viespi care urla cand sunt deranjati... din afara sistemul se vede clar ca medicina oradeana e la pamant si pacientul e pe ultimul loc... asa ca daca bolojan si carp nu vor reusi sa o ridice de acolod eunde e e cert ca nici mai jos nu o pot duce ca dezastrul deja s-a instalat in sistem, asa ca hai sa-i vedem ce pot face si sa nu aruncati cu noroi daca unii dintre voi isi pierd avantajele... faptulc a va fi un birou de licitatii si din 4 spagi se va da doar una mai mare deja e un plsu ca la comasarea spagi din 4 in uan se paote face si reducere si deci de aici iar raman banii in sistem.
Postat 24 Iulie 2010, 15:13 de oradean
centralizare sau descentralizare
pana acum nu de mult si chiar in ziua de azi cu totii la unison strigam dupa decescentralizarea institutiilor,acum mai apare cate unul sau una cum e claudia si spuneca nu va da rezultate,parerea mea este ca a gestiona cat mai putin e cu rezultate mai bune decat la gramada cum era pana acum,nu lasi nici un spatiu pt. a vedea vreun rezultat si deja spui ca nu va da rezultate,pana acum au fost rezultate bune cand toate erau comasate la minister?rezultatele se vor vedea pe urma nu acum,nu putem judeca profesionalismul unuia sau altuia,inainte era alte era altele prioritatiile si ordinea lucruriilor,chiar daca acuzam d neprofesionalism pe unul sau altul se stie ca acestia chiar nu pot face de capul lor orice in administrarea unui spital,trebuie sa fie si este o ordine fireasca,aprobari pt. finantare vin numai si numai pe proiecte,daca proiectul nu e bun nu vin nici bani numai pe masura,daca noi cetateni nu stim proiectele nu inseama ca ele nu exista,primi pasi au fost facuti,urmeaza restul si cele mai importante,avem nevoie de un administrator al nostru nu de deciziile de la bucuresti care de multe ori au fost gresite fata de realitatea din teren,blojan e omul potrivit in ale administrar
Postat 24 Iulie 2010, 13:14 de el doradeo
Ce parere are Popa si Kiss?
Descentralizarea spitalelor cred ca nu va da rezultatele scontate.Nu stiu de ce , dar azi in Romania prin alegeri locale pot deveni primari sau presedinti de consilii judetene oameni frustrati,limitati,sectari(cel mai elocvent caz este cel al presedintelui Cons.jud.Bihor, dar nici primarul nu-i departe)care nu inteleg ce inseamna a fi medic.Oricat ar fi de politic, ministrul sanatatii este numit, si in Romania de azi , cu o populatie asa cum este,mai deseori se alege decat se numeste un om nepotrivit.Colegiul medicilor Bihor ar trebui sa ceara opinia conducerii PNL Bihor si UDMR Bihor(coalitia la putere in Bihor) daca isi asuma deciziile Primariei si Cons. Jud. Bihor in ceea ce priveste spitalele.
Postat 24 Iulie 2010, 12:05 de Claudia
ce vor
Aurel, stau si ma intreb zilnic, de fapt ce vor astia? care e strategia lor? cum vor sa arate sanatatea din oradea? as putea sa le pun cateva intrebari extrem de punctuale. dar nu vreau sa le dau idei. inca. astept viziunea lor. si nu o sa accept obsesia lui carp legat de licitatii, comasari, externalizari. viata bolnavilor nostri nu are timp sa astepte licitatiile lui carp.oare ei realizeaza cat rau pot face?
Postat 24 Iulie 2010, 10:49 de medic oradean
Bolocarp
Medicului oradean care se intreaba "unde-i Bolo de altadata" ii raspund ca da, a fost odata un prefect Bolojan care a demascat si condamnat primul in public reteaua mafiota din fac de medicina Oradea si spitalele oradene,dar asta se intampla demult pe vremea cand Bolo nu era consiliat exclusiv de maleficul Carp ci se mai consulta si cu medici adevarati din Oradea.Astazi s-a ajuns pina acolo incat director medical de la judetean sa fie numit un om de baza al acelei mafii,iar la celelalte spitale(de copii,neurologie) manageri care au facut parte din aceeasi mafie.PNL-ul va pierde in Bihor pe mana acestora!
Postat 24 Iulie 2010, 09:05 de Aurel
ipocrizie
EL DORADO, sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste numirile pe criterii politice a administratiei liberale. problema e ca nu se judeca cu aceeasi unitate de masura. pana saptamana trecuta irealitatea si antenele urlau ca dementele tocmai pe acest subiect. politizarea pd-ului. acum liberalii trebuie sa-si puna oamenii. urgent. si imi aduc aminte de celebrul caz foncea. cat a urlat presa la schimbarea lui. evident schimbare politica. sunt curios sa vad reactia aceleiasi presa la schimbarea managerului antal. cata ipocrizie si nerusinare poate exista la anumiti politicieni si ziaristi.
Postat 24 Iulie 2010, 00:11 de medic oradean
BA !!
BA CE CREDETI VOI CA SUNT EU !!! ???? UN PAPA LAPTE ?!! SCHIMB CE VREAU MUSCHII MEI SI IMI PUN PRETENARII MEI PESTE TOT !!! SI CE DACA MANAGER E INGINER ???( NICI MEDIC NICI ECONOMIST ) DACA E PRETINUL MEU FAC CE VREU EU , CA-S LA PUTERE MAI !!! STAI SA-TI ARAT MUSCHIUL MAI !!!!
Postat 23 Iulie 2010, 23:18 de BOLOJAN COADA DECIOC
hooo
nici bine nu a intrat spitalele oradene pe mana primariei oradea ca si este atacata administratia de parca ea ar fi fost stapana de ani buni la spitale,acum ca spitalele apartin de oradea si nu de ministerul sanatati e si normal ca cel care conduce orasul sa isi puna oameni sai de incredere nu se pune un director prin vot ca asa vrea cutare sau cutare,isi numeste la conducere prorpiul om,va dati seama daca ar pune un om cu care nu sa-r intelege,ar duce la prapad planuriile de administrare a spitalelor si la sfarsit de mandat noi i-am arata cu degetul pe obraz primarului ca a facut haos la spitale,deci e normal sa isi promoveze propriul om la conducerea unei instituti,pare-se ca uni ar vrea sa fie directori la spitale inamici lui bolojan,ce rost ar mai fi?imi plac oameni care gandesc administrativ gen bolojan si basescu,nu oameni care gandesc doar asa de "populisme" sa aiba voturi.chit ca cei doi numiti de mine sunt in partide diferite.
Postat 23 Iulie 2010, 22:20 de el doradeo
cruzime
ce aveti sa-i reprosati doamnei doctor antal, domnule primar, domnule carp? pana unde vreti sa politizati sanatatea din oradea? pana la pierdere de vieti omenesti? pana reusiti sa ne omorati pe toti? va bateti joc de putinii doctori buni pe care ii are oradea. ii jigniti si umiliti cum nu a facut-o nimeni pana acum. faceti acest lucru pentruca habar nu aveti ce se intampla in sistem. sau intelegeti si vi se rupe de sanatatea bihorenilor. altele sunt interesele dumneavoastra. care nu coincid deloc cu interesele oamenilor suferinzi. dupa aceasta manevra sunt mai sigur ca niciodata ca totul va fi un fiasco. marea dumneavoastra reforma va fi un mare esec. pentruca pur si simplu nu intelegeti. pentruca va umiliti profesionistii. putini la numar. sincer, imi pare rau de dumneavoastra. unde-i bolo de alta data? oare a fost vreodata?
Postat 23 Iulie 2010, 21:58 de medic oradean
un tzaran
iertati-l, doamna antal. e de la tzara, de undeva de langa alesd.
Postat 23 Iulie 2010, 20:28 de cetatean
PRIMARUL face abuzuri...sa l dea in judecata linistita
BOLOJAN competent! eu cred ca glkumiti.....dar stati linistiti ii vien radul si Dumnealui(d-lui)........roata de invarte dar pacat ca va plati fammilia lui si generatii la rand...pacat.......sa te joci cu sufletele oameniilor este o CRIMA....nu e nevoie de sange ca sa ucizi indirect......
Postat 23 Iulie 2010, 19:56 de anca
Politica bate competenta
Dr Muresan, vechiul manager, e cel care intr-un an a reusit performanta uluitoare sa faca datorii de 32 miliarde lei vechi. Dr Antal a recuperat datoriile si a condus 6 ani spitalul fara datorii. Ing Grebenisan a modificat organigrama spitalului, fara respectarea procedurii legale, ca sa dea afara medici la ordinul primarului care nu-i suporta pe ginecologi. Cine plateste greselile trecute si prezente, se vede cu ochiul liber. Traiasca politica si competenta. Toti vor oameni cinstiti si competenti in functii de conducere. Cand apare vreunul, suntem orbiti de interese meschine. E clar de limpede, locul cinstitilor si competentilor nu e in tara asta. Poate nicaieri.
Postat 23 Iulie 2010, 18:23 de Medic
super
super super super super super super super super super super super super super
Postat 23 Iulie 2010, 18:20 de luci
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON