URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2017, 20:38

Boicot al PSD: BIHOREANUL n-a fost invitat la conferinţa de presă susţinută de ministrul Sănătăţii la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a făcut publice noutăţi importante pentru bihoreni, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, nu a invitat redacţia BIHOREANUL la conferinţa de presă susţinută sâmbătă la Oradea.

Întâlnirea cu jurnaliştii orădeni a fost anunţată celorlalţi jurnalişti de consilierul personal al preşedintelui PSD Bihor, Victor Papp, încă de vineri, pentru sâmbătă, ora 14, la sediul PSD Oradea, al cărei preşedinte este Bodog. Reporterul BIHOREANULUI a aflat din alte surse de întâlnire şi s-a prezentat neinvitat la aceasta, relatând ulterior, prin intermediul a două ştiri, principalele declaraţii.

"Eu, în locul celor de la BIHOREANUL..."

La finalul întâlnirii de sâmbătă, reporterul a întrebat care este motivul pentru care ziarului nostru i-a fost limitat accesul la informaţii. În vreme ce Bodog s-a rezumat să spună că "nu eu fac convocările pentru conferinţa de presă", preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, s-a declarat "mirat" de întrebare.

"Sunteţi binevenită, nu am nicio problemă în acest sens", a spus Bodog, în vreme ce Mang a răspuns afectat şi cu dedesubturi: "Nu te supăra, am tot respectul pentru dumneata. Dar eu în locul celor de la BIHOREANUL aş şti de ce nu...".

Întrebat dacă asta înseamnă că toţi cititorii BIHOREANULUI, inclusiv cei care l-au ales pe el şi pe Bodog în funcţii, nu merită să afle noutăţile de la PSD, cu atât mai mult cu cât Bodog a avut de anunţat lucruri importante, Mang a răspuns că "ba da, dar asta ar însemna că şi BIHOREANUL ar trebui să aibe o poziţie echidistantă şi nu să fie portavocea unui anumit... domn", aluzie la şeful PNL Bihor, primarul Ilie Bolojan.

Partidele, finanţate din bani publici

Avertizat că, totuşi PSD este un partid finanţat şi din banii populaţiei, preşedintele PSD Bihor a răspuns, cu superioritate, că "nici într-un caz". "PSD nici într-un caz nu este finanţat din banii cuiva. Decât din banii membrilor care plătesc cotizaţii", a spus Mang, bagatelizând în mod inadmisibil chestiunea.

Evident că nu doar bunul simţ, dar şi legislaţia în vigoare îl contrazice pe şeful PSD. Potrivit legii, partidele politice sunt persoane juridice de drept public, scopurile, activitatea şi modul lor de funcţionare fiind chestiuni de cert interes public, însăşi funcţionarea lor bazându-se pe votul popular şi interacţionarea cu cetăţenii. Prin urmare, aceştia din urmă şi reprezentanţii lor, jurnaliştii, au dreptul - garantat, de asemenea, de lege - de a avea acces la informaţiile de interes public.

De asemenea, conform legii, partidele primesc subvenţii de la bugetul de stat (cel mai mare beneficiar fiind, de altfel, chiar PSD, întrucât criteriile de acordare a banilor publici sunt numărul de mandate de deputaţi şi senatori, precum şi numărul de aleşi locali), li se decontează de către stat cheltuielile de campanie electorală, iar administraţiile publice locale sunt obligate să le pună la dispoziţie sedii.

Lipsă de comunicare

Nu este pentru prima oară când jurnaliştii BIHOREANULUI nu sunt invitaţi la conferinţele de presă ale PSD, în campania electorală pentru alegerile parlamentare Florian Bodog făcând un gest asemănător.

De altfel, în urma dezvăluirilor ziarului, care au dus la retragerea abilităţii acestuia de a conduce teze de doctorat, şeful PSD Oradea s-a şi exprimat public, anul trecut, într-o emisiune la Digi24 Oradea că a "întrerupt orice comunicare" cu redacţia.

Citiți și articolele:

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Oradea: Centrul Oncologic va avea încă un accelerator de particule până la finalul anului

Mang, despre majorările de taxe propuse de Bolojan: Înainte să dea vina pe Guvern, să se uite în ograda proprie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Asta-i buna!
Voi il faceti in toate felurile si el sa va invite?! @Redactia, cate plangeri penale ati depus la parchet pt. a sesiza posibile incalcari ale legii posibil comise de bodog?! Asa m-am gandit si eu, niciuna! Pt. ca daca ati fi depus si s-ar fi dovedit ca ati fascut niste denunturi calomnioase, ati fi riscat mult! Voi altceva faceti: plecati urechea la soaptele parchetarilor, mai ales ale unuia, persoana importanta (asa se crede el!) si-i publicati aiurelile. Totul la adepostul legislatiei ingaduitoare cu jurnalistii, sigur, din cu totul alte motive decat o faceti voi. O fi vinovat, n-o fi vinovat bodog, nu stiu si nu stiti nici voi, dar nu va pasa!
Postat 29 Ianuarie 2017, 13:11 de pinonel
Perfect..
E normal..Bihoreanul are 2 tinte fixe..PSD si UOradea..De ce va mirati????????
Postat 29 Ianuarie 2017, 06:55 de grigore
DL MANG
e ca UDMR-ul la Guvernare :))))........dar dl Bodog e un domn, oricine - orice ar zice! si dpdv managerial dl Bodog e de anvergura! in loc sa va para bine ca e ministru...la ce bolnavi sunt in judet!!!carcotasi rau neamul romanesc...ce-a mai ramas din el...nu, onor. DLE MANG?!P.S. DLE MANG, CRED CA E VA E CIUDA PE DL BODOG CA E MULT MAI DIPLOMAT SI DE SUCCES CA DVS!!!
Postat 29 Ianuarie 2017, 02:27 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON