URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2012, 13:48

Bogaţii Bihorului, după revista Forbes: Gavrilă Ghilea a avut cea mai spectaculoasă urcare în top

Bogaţii Bihorului, după revista Forbes: Gavrilă Ghilea a avut cea mai spectaculoasă urcare în top Gavrilă Ghilea fotografiat de Forbes
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revista financiară şi de business Forbes a publicat în această lună topul celor mai bogaţi români. Datele prezentate în Top 500 de miliardari români diferă, însă, faţă de cele realizate de revista Capital pentru Top 300 milionari, diferenţele provenind cel mai probabil din modul de calcul al averilor deţinute de bogaţii ţării.

Potrivit revistei Forbes, cel mai bogat bihorean este Zoltan Teszari, fondatorul companiei RCS&RDS, care are o avere estimată de 360-370 milioane de euro. Teszari ocupă acelaşi loc în clasament ca în 2011.

Următorii miliardari bihoreni din top sunt fraţii Micula, a căror avere a scăzut cu 95 milioane de euro faţă de anul trecut, plasându-i pe locul 28 faţă de 15. Forbes a estimat averea fraţilor la 110-120 milioane de euro şi menţionează că aceştia se află pe locul 5 în topul datornicilor la stat.

Pe locul 118 în Topul miliardarilor români, Forbes clasează familia Tomele, în frunte cu Ioan Tomele, deţinătorul companiei distribuitoare de materiale de construcţii Tiger Amira. Cu afaceri în comerţ şi industrie, familia are o avere estimată la 35-37 milioane de euro şi îşi păstrează acelaşi loc în top ca anul trecut.

În scădere cu patru locuri în top, tot pe locul 118 a fost clasat Alexandru Mudura, deţinătorul centrului comercial Lotus Center, care are, conform Forbes, o avere estimată la 35-37 milioane de euro.

În acelaşi top, Beniamin Rus, patronul firmei Selina, este prezentat ca fiind "unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din Bihor". Forbes a evaluat averea lui la 30-32 milioane de euro şi l-a plasat pe locul 139 în top, cu trei locuri mai sus ca anul trecut, dar clasat la egalitate cu alţi afacerişti care au o aceeaşi avere, printre care şi Elan Schwartzenberg.

Publicaţia îl plasează pe locul 154 în top, în urcare cu nouă locuri faţă de anul trecut pe Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast, care are o avere de circa 28-30 milioane de euro.

Pe locul 276 în clasament, împărţit cu alţi afacerişti, se află proprietarul firmei Nutrientul, Iosif Pazuric, în scădere cu câteva locuri faţă de anul trecut şi cu o avere estimată la 15-16 milioane de euro.

Ultimul bihorean din topul Forbes este fostul prefect Gavrilă Ghilea, preşedinte interimar al PDL Bihor, care împarte locul 421 cu alţi milionari în euro. Revista financiară i-a estimat averea la 8-9 milioane de euro, în creştere faţă de anul trecut. De altfel, din 2011, Ghilea a urcat 41 de poziţii în Topul miliardarilor români, având cea mai spectaculoasă urcare dintre bogătaşii din Bihor.

Pe de altă parte, publicaţia l-a trecut în Topul ieşirilor din 2012 pe orădeanul Florin Panea, patronul grupului de magazine Leonardo, care anul trecut avea o avere de 7 milioane de euro, însă în acest an n-a mai prins topul bogaţilor, după ce s-a confruntat cu problema reorganizării companiei sale.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
LA TOTI LE VINE RANDUL
LA TOTI LE VINE RANDUL INCLUSIV LUI +judecatori procurori avocati dna sristi VI SE PREGATESTE O SURPRIZA *SURPRINZATOARE*
Postat 03 Noiembrie 2012, 05:25 de JIJI BEKKLI
ONOR DLE GHILEA,
CEI DE LA FORBES, PUTEAU SA VA ACCESORIZEZE CU UN GHIUL (LA VREO MANA). NASHPA REVISTA !!!!!!!!!!!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:43 de CARLA
DREPTATEA sa invinga MEREU, amin!
curand am sa depun plangere penala pentru folosirea banilor actionarilor in scop personal si familial si neditribuirea de dividente, roaga te ca moartea sa te salveze, reputatia e nula daca politicul nu ti intretine faptele penale :)))cte fapte penale sunt in acte ca doar ai semnat :)))si mandatat .PE TIMP de pace AURUL are valoare pe timp de razboi cei ce au FIER vor fi milionari LEGAL :)))) Trebuie sa sti cand sa ingenunchezi un HOT :)))
Postat 01 Noiembrie 2012, 10:39 de Doamne ajuta !
si delok induiosator :)))
unul plateste taxe , tot ce i revine nu doar o parte isi asuma responsabilitatiile de cetatean , isi ajuta semenii conform BIBLIEI (religiei) cu ban CURAT nu MURDAR si altii fura fara rusine ?!!de ce ? Ajutorul se da cu munca cinstita nu ca faci pe haiducul :))))furi si furi
Postat 01 Noiembrie 2012, 09:27 de mizerabil
si delok induiosator :)))
tot ce cititi voi in presa , vedeti la tva trebuie sa aveti un rationament de copil 1+1 fac 2 nu trei cum vor altii sa ne pacalesca , ca sa ramai in mana cu banul dai la stata mai mult de jumatate, cum faci avere de milioane ? infractori, grupuri criminale ruleaza si intretin piata neagra cu contrabanda, evaziune, droguri, prostititutie in rest NEGRU PE ALB se regaseste in acte.El tot reinvesteste banul public obtinut !!! o masina de 100.000 de euro cumparata in 2006 azi valoreaza 20.000 de euro, cum dreak esti MILIONAR cu fiare vechhi? O casa veche azi o faci cu pret de 3 ori mai mic :)))
Postat 01 Noiembrie 2012, 09:07 de mizerabil
si delok induiosator :)))
voi nu intelegeti ca GHILEA nu a ridicat dividente decat foarte mici, de unde averea de milioane ? dati la un copil sa faca o suma :))))) ca analfabeti din finante si dna nu stiu au o boala grava :coruptia :)))) .daca le aduni si ce taxe a platit nu ajunge la o avere de milioane :))) bunurile greu vandabile incurca orice pacalit :)))GHILEA e doar un sac cu PETEC :))le face reclama probabil celor care vor sa si vanda VOTURILE, momeala pentru distrusi cu cetatenie romana !
Postat 01 Noiembrie 2012, 09:00 de mizerabil
UNDE-I ANI SI DNA ORADEA
Unde sunteti CORUPTILOR de la DNA SI ANI ? cum si-a adunat avere pe timp de criza si cand era prefect FIIND IN INCOMPATIBILITATE CA ARE FIRME daca nu din BANII PUBLICI RUSINE SA VA FIE ORGANE ALE STATULUI
Postat 31 Octombrie 2012, 23:46 de ahjta
La mai mare Ghilea
Sa cresti 41 de locuri in perioada cand esti prefect si, in consecinta, nu ai cum sa fi administrator-patron de firma, dar si sa te lase toata lumea in pace si sa nu platesti pentru incompatibilitate, inseamna ca iti va veni randul criticilor doar cand vei fi pe un loc fruntas, intre primii 50 sa zicem.
Postat 31 Octombrie 2012, 17:30 de Zumzet de fiare
ardeti hotii , nu i ingropati, amin!
ce prostie, tu traiesti cu droguri nu vezi ce se intampla ne fura taxele si isi cumpara functii ca sa ajunga milionari de cand hotul e milionarde cand se da SPAGA la greu , unde e legea ? :)))) astia daca au muncit cinstit ar invia copii inapoi, nu te poti bucura de hotia care domneste cu sacrificiul copiilor , suntem o societatea bolnava daca continuam tot asa , trebuie sa oprim crimele, trebuie sa oprim sa se mai fure vietii nevinovate pentru bani, dar iricum orice razbo cere FOC orice samnata de hot arsa , amni!
Postat 31 Octombrie 2012, 17:29 de hotiiiiiii
Rautate umana sau prostie?
Daca nu ai nimic, esti prost, iar daca ai avere, esti hot. Cel mai bine este sa moara vecinul si sa ramana capra.
Postat 31 Octombrie 2012, 17:20 de SAFE
hotiiiiiii focul sa va arda in purgatoriu!
grupuri organizate care fura cetateanul care voteza ca un pacalit :))) si ne obliga la specula, mama voastra de hotii impreuna cu DNA !
Postat 31 Octombrie 2012, 17:06 de hotiiiiiii
teszari
in primul rind banii \\"bihoreanului\\" teszari nici macar nu sint ai lui, bozzzgorul ala e doar un paravan pt afacerile altor bozzzgori din bozzzzgoria.... putregaiul e cel mult administrator.
Postat 31 Octombrie 2012, 16:57 de paravan
parveniti
a ajuns si asta mare bogatan peste noapte ca a furat fara rusine.......
Postat 31 Octombrie 2012, 16:39 de parveniti
moartea sa nescape de ei si tot neamul lor, amin!
49% sunt jegamaniti de un ........ ca lege permite HOTIA logic daca el are 8 milioane inseamna ca si altii trebuie sa si distribuie alte 7 milioane :))))) e furt sau NU ? TAXE NEPLATITE si inselaciune grava :))
Postat 31 Octombrie 2012, 15:25 de MIZERIIIIIIII
moartea sa nescape de ei si tot neamul lor, amin!
49% sunt jegamaniti de un ........ ca lege permite HOTIA
Postat 31 Octombrie 2012, 15:22 de MIZERIIIIIIII
moartea sa nescape de ei si tot neamul lor, amin!
nu inteleg cum are el avere ca dividente la CONSTRUCTII BIHOR nu adat de 7 ani ? de unde are avere din ce ii fura pe actionari ?
Postat 31 Octombrie 2012, 15:12 de MIZERIIIIIIII
moartea sa nescape de ei si tot neamul lor, amin!
bagati banul pe gat si roaga te sa te ia moarte :)))cat mai reprde GHILEA , amin! nu suport gunoaiele care fura banul altora ce a facut cu CONSTRUCTII BIHOR ascariciul asta si cum umileste omul asa sa te umileasca MOARTEA, daca nu stiam habar aveam cine este GHILEA dar stiu cine ete :o mizerie care are lacomie pe ce nu este a lui, atunci cum sa se rabde sa nu va fure ? e cleptoman!!!
Postat 31 Octombrie 2012, 15:11 de MIZERIIIIIIII
moartea sa nescape de ei si tot neamul lor, amin!
lasa ti DREAKULUI , maortea sa i ierete nu noi, pentru mine sunt mizerile Oradiei, cum ii vad altii e strict problema lor, toti va fura si culmea altii ii aduleaza rau intentionat:)) au bogatie dar nu si iubire din partea mea :))) e mai sarac decat cand s a nascut atunci era iubit de toti :)))) orice copil e iubit dar nu si orice batran moare IUBIT :)))) ia ma banul cu tine cand mori javra Pdlista , mizeriiii !
Postat 31 Octombrie 2012, 15:08 de MIZERIIIIIIII
tzelina
Banuiesc ca Rus si-a facut averea in ultimii 4 ani, de cand primarul ii asigura monopolul in oras.
Postat 31 Octombrie 2012, 15:01 de AB
@\sergiu/
lasa-o jos ca macane, gunoiule ! voi hudemeristii stiti cel mai bine cum sta treaba cu furaciunile.
Postat 31 Octombrie 2012, 14:57 de @\sergiu/
?
Astea sunt stiri ? In opinia mea va bateti joc de ce inseamna site de stiri ! Ceva top despre cei mai saraci nu ati aflat ? Sa vedem care sunt cei mai saraci bihoreni :)) Ma indoiesc ca nu s ar putea gasi alte domenii din care sa dati stiri reprezentand bihorul.
Postat 31 Octombrie 2012, 14:54 de bmb
Ajunge cu FURATU DE BANI PUBLICI
Frumos comentariu. Ai cam spus tot . te sustin
Postat 31 Octombrie 2012, 14:37 de Oradean cinstit
la puscarie cu gunoaie ca ghilea!
Pai normal ca i-a crescut averea taranului de ghilea. N-a fost prefect? Nu si-a impartit banii statului dupa bunul plac? banii statului fiind totusi ai nostri, pentru majoritatea imbecililor care nu pricep asta. Puscaria ar trebui sa-l manance, ca pe toti pedistii si nu numai. Hoti ordinari, nespalati si analfabeti. Ei ne conduc, ca doar majoritatea cretinoida i-a votat!
Postat 31 Octombrie 2012, 13:56 de sergiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON