URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2011, 11:47

Boc a trimis bani în Bihor: peste 5 milioane de lei pentru baze sportive şi stadioane

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Emil Boc ştie cum să-şi facă campania electorală în interiorul partidului pe care încă îl conduce. Zilele trecute, Guvernul condus de el a direcţionat fonduri importante spre toate judeţele ţării.

Potrivit unei hotărâri a Guvernului privind repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru dezvoltarea unor baze sportive şi a infrastructurii în mediul rural, publicată luni în Monitorul Oficial, Bihorul a primit 5.016.000 lei pentru înfiinţarea ori continuarea lucrărilor la baze sportive şi stadioane.

Cei mai mulţi bani, 471.000 lei, au fost repartizaţi comunei Borş, pentru construirea unei baze sportive multifuncţionale în satul Sântion. "Proiectul cuprinde şi un teren de minifotbal, cu iarbă artificială, plus o clădire destul de mare, care va conţine vestiare pentru sportivi şi pentru antrenor. Lucrările au început anul trecut şi sper că anul acesta le vom termina. Proiectul va deservi, practic, toţi locuitorii comunei, peste 4.000 de oameni", a declarat BIHOREANULUI primarul Batori Geza.

Pe locul al doilea în ce priveşte repartizarea fondurilor se află comuna Popeşti, condusă de un primar PSD, cu 469.000 lei, care a primit bani pentru dezvoltarea unui stadion comunal, şi comuna Ţeţchea, condusă tot de un primar PSD, care va lua 465.000 lei, pentru extinderea şi modernizarea bazei comune a localităţii.

Alte 17 localităţi, precum Cefa (441.000 lei), Curtuişeni (175.000 lei), Holod (187.000 lei), Mădăras (187.000 lei) ori Tarcea (412.000 lei) primesc fonduri pentru aceleaşi obiective.

Pe de altă parte, judeţul Bihor a primit şi 5.785.000 lei pentru dezvoltarea infrastructurii rurale. Şi tot Borşul e pe primul loc, cu 1.903.000 lei, pentru introducerea canalizării în comună.

"Şi acest proiect este în desfăşurare. Valoarea totală a acestuia e de 46 de miliarde de lei vechi (n.r. 4,6 milioane), din care, teoretic, 36 de miliarde (3,6 milioane de lei) ar trebui să ne dea Guvernul. Cu banii primiţi (n.r. 1,9 milioane de lei), avem toată suma ca să terminăm anul acesta lucrarea", a mai spus primarul Batori, adăugând că localitatea va suporta pentru finalizarea proiectului cheltuieli de 1 milion de lei.

Pe locul al doilea se află comuna Săcădat, care a primit, pentru o staţie de epurare şi canalizare, 1.042.000 lei, iar pe locul al treilea e comuna Popeşti, căreia i-au fost alocaţi, tot pentru o staţie de epurare şi canalizare, 847 lei.

Au mai primit sume pentru infrastructuri încă 10 localităţi, între care Abrămuţ (280.000 lei), Buduslău (476.000 lei), Curăţele (350.000 lei) ori Tileagd (472.000 lei).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ARE CE FURA PRIMARU
la popesti are ce fura si bea primaru acu.
Postat 15 Martie 2011, 20:57 de cuzapanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON