URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2010, 19:14

Blaga către PDL-işti: "Alegerile locale din 2008 au fost pierdute catastrofal în Oradea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În discursul ţinut vineri seară în faţa PDL-iştilor bihoreni, înainte ca aceştia să treacă la alegerea unei noi conduceri, liderul lor spiritual, Vasile Blaga, a criticat necruţător declinul înregistrat în ultimii ani de organizaţia pe care a condus-o în deceniul trecut.

În familie

"Am fost un fief, pentru că am fost o familie. Fiecare îşi ştia locul în această familie şi fiecare îşi ştia perspectivele, şi nu erau mulţi care să ştie doar tabla adunării", a spus Vasile Blaga, cu trimitere directă la modul în care a fost condus partidul în perioada alegerilor locale din 2008.

Totuşi, el a încercat să îi îmbărbăteze pe PDL-iştii bihoreni, spunându-le că "ţelul este recâştigarea Consiliului Judeţean Bihor şi, dacă e posibil, şi a Primăriei Oradea". În opinia sa, cheia recâştigării poziţiei numărul 1 în judeţ de către PDL este recâştigarea Primăriei, dar şi "în sfârşit, a Primăriei Beiuş şi, după mulţi ani, a Aleşdului".

Blaga a spus că în 2008 cea mai slabă prestaţie a PDL Bihor a fost la Oradea: "Aţi câştigat de fapt în judeţ, dar aţi pierdut catastofal în Oradea, şi nu am văzut nicio analiză", a spus Blaga.

Partid potent

Fostul ministru de Interne a luat apărarea partidului pe care îl reprezintă afirmând că PDL este singurul capabil să scoată România din criză. El a încercat să le ridice moralul colegilor, spunând că PDL a început în ultima perioadă să crească în sondaje. "Noi suntem primul partid care a avut curajul să facă o reformă în stat. Ne-a costat mult până acum patru luni, pentru că PDL este în creştere în sondaje de atunci".

Ca să-şi argumenteze spusele, Blaga a amintit că anul acesta au fost alegeri anticipate în 28 de localităţi din ţară, iar PDL a câştigat 85% dintre aceste alegeri în municipii, oraşe şi comune. De asemenea, el a făcut un apel la unitatea partidului şi i-a criticat pe acei colegi care dau dovadă de individualism, admiţând totodată că PDL are nevoie de refomă în interior. "Va trebui să reluăm unele principii care ne-au consacrat, cum e lupta împotriva corupţiei", a spus el.

Fiţi optimişti!

Blaga i-a îndemnat pe primari să fie optimişti şi a sugerat că Guvernul le va aloca fonduri pentru a-şi onora promisiunile făcute la alegerile locale, deoarece numai succesul în aceste alegeri poate asigura rămânerea la Guvernare: "Lucrurile vor merge bine, dacă Guvernul român va face ceea ce a declarat public, dacă va aloca fonduri pentru investiţii. Alegerile locale sunt cele mai importante. Avem 1.056 de primari, o treime din primăriile României, or dacă aceşti primari nu pot să arate electoratului ceva, cu greu îşi vor recuceri poziţiile. Şi dacă ei nu îşi vor recuceri poziţiile, nici parlamentarii nu-şi vor recuceri poziţiile", a spus el.

În finalul discursului, Blaga a invocat din nou nevoia de disciplină în partid şi de unitate: "Este nevoie mai mult decât oricând, de unitate, şi de echipe puternice, care să respecte regulile aşa cum le-a respectat pe vremea când partidul era condus de Traian Băsescu. Democraţia în partid e până la luarea deciziilor, iar după aceea e nevoie de disciplină, iar cui nu-i convin aceste decizii, e liber să plece".

Pe de altă parte, înaintea lui Blaga, şi deputatul Octavian Bot, a criticat aspru rezultatele obţinute de PDL în Oradea, afirmând că "organizaţia Oradea este veriga slabă a PDL Bihor". "Am trecut cu prea mare uşurinţă peste un eşec major, pierderea supremaţiei în Oradea şi în Bihor. Dacă am toată aprecierea pentru organizaţiile din judeţ, trebuie să spun că în Oradea am pierdut totul şi nu s-a făcut nicio analiză, nu s-a luat nici o măsură", a spus Bot, adăugând că în continuare organizaţia municipală este slabă: "Organizaţia Oradea acţionează incoerent, haotic, în organizaţia Oradea nu am putut găsi nicio personalitate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Cine vorbeste
Bine ca Blaga stie sa critice ! Cand a fost el ministrul Administratiei si Internelor s-a construit autostrada in Cluj , iar de cand a venit Igas se construieste autostrada in Arad . Igas poate sa critice in judetul lui , Blaga in Bihor , NU .
Postat 13 Decembrie 2010, 07:56 de marian
parere
ARE DREPTATE VAMESHU BLAGA, ZIS BULDOGU OLIGO: EI AU FOST ...LA FAMIGLIA! ACUM SUNT ...COSA NOSTRA! GURA PACATOSULUI... DUPA ALEGERILE DIN 2012 O SA RAMANETI CU BUNTESTI SI PETRILENI...
Postat 11 Decembrie 2010, 22:01 de oradeanu verde
@gerry
gerry, esti intr-o eroare crunta si de neiertat dupa 20 de ani de neocomunismocapitalism de cumetrie. Astia de care zici tu, sunt comunisti get beget, cu pedigre si acte in regula! Fostii securisti si-au cladit PDL, iar fostii comunisti si-au cladit una bucata PSD. Apoi au capusat PNL!
Postat 11 Decembrie 2010, 15:36 de @gerry
castigati 1 %
cine dracu mai poate vota cu pdl, doar un nebun va mai poate vota........nici comunistii nu au fost asa de hoti ca voi
Postat 11 Decembrie 2010, 14:30 de gerry
Victorie Blaga.
Blaga l-a invins pe Filip. Ramane de vazut daca a castigat si partidul sau va fi doar o simpla victorie de palmares politic.
Postat 11 Decembrie 2010, 12:50 de SAFE
o, da!
@PDL: as fi vrut si eu sa scriu un comentariu mai amplu dar mi-ai cam luat vorbele! asa ca iti multumesc ca ai scris tu ce voiam sa scriu si eu!
Postat 11 Decembrie 2010, 10:10 de dan oradeanul
replica la articol
Ce felicitari la PiDiLii din Bihor ? dauar bomba-n Ei in totii PiDiLii bihoreni:))=))Sa vina numai sa-mi explice mie unui roman simplu ce democratie si ce libertate de sanse au in partid si ce masuri drepte au luat,si cum Basescu a zis ca statul nu trebuie ca sa se mai intereseze si sa se ingrijeasca de toti cetatenii sai ,si ce frumoasa clientele politica are partidul la care-i da banii statului ROMANIA ,ce frumoasa este Elena Udrea cu presedintele Basescu impreuna(tzi ) ,si ca asa ne trebuie ca sa suferim tot poporul roman ca suntem in criza ,ca o sa-i dau cu portocale in cap la membrul de partid militant PiDiLiu care-mi va explica toate aceste :))=))S-au ales si parlamentari PiDiLii bihoreni batrinul Stefan Seremi,nebunul Octavian Bot si slobozeanul Petru Filipula barba carunta aveti ce va mindri cu ei inainte de disparitia partidului din ROMANIA.:))PiDiLii din Bihor BRAVO bravas ca si la magari pentru alegerea facuta in loc de o conducere tinara cu ideii noi,ati ales tot pe cea veche corupta care este si o sa va creasca barba pina la buric pina ce o sa o sa o schimbati,pentru oameni ca tineri sa se poata afima in PiDiLeu :))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 11 Decembrie 2010, 06:33 de Romanul Simplu
pnl si psd
l au OBLIGAT pe presedinte sa repare felia pe care nu au primit o si el SEFUL le a arata cine e TATA, ha, ha, ha,TRAIASCA ROMANIA! da le in gura la toti ordinarii care ne fura tara, in gura pramatile cu cluburi de prostitutie majoritatatea PSD istilor au baruri si trafic uman si prafuri, ia uramriti, cei din PNL monopolizeaza piata de schimb valutar si comert import de orice:)) in gura sa le dati ca au suptttt destul
Postat 10 Decembrie 2010, 22:37 de BOSS ul
@PDL
Lasa mah Blaga...in 2012 PDL o sa castige catastrofal Primaria, CJ, SRIuu, toate directiile si toate functiile posibile. In 2012, PDL Bihor, in frunte cu tine, vames spurcat, va mai castiga de la oradeni si premiul special "" Un Sut in Cur, un pas inainte spre nimuricie"! Deasemenea PDL va mai castiga multa carne in combinele frigorifice din partea noastra!!! Tzucamatzi in cur de partid de javre securiste! Clar?
Postat 10 Decembrie 2010, 22:31 de @PDL
alcolist
Da, are dreptate Blaga cu primari lui. Trebuie sa primesca bani sa-si poata onora promisiunile fata de partid"alegatori". Un singur exemplu: Primaria Rieni,Buntesti,Pietroasa, toate PDL, toate fac sali de sport cu 3,5 mil lei si surpriza, toate le face firmele lui Ghilea deci unde merg banii????? Asta vorbeste alcolul Blaga, despre acesti bami. Rusine,Rusine,Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 10 Decembrie 2010, 20:17 de alcool
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON