URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2011, 14:32

Bihorenii vor fi chemaţi la referendum pentru a-şi apăra judeţul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, vineri, că preşedintele Radu Ţîrle a convocat o şedinţă extraordinară pentru data de 24 iunie, având ca unic punct pe ordinea de zi organizarea unui referendum pentru consultarea bihorenilor privind modificarea formei de organizare administrativ-teritoriale propusă de Guvernul Boc, reorganizare în urma căreia Bihorul ar urm asă facă parte din aceeaşi regiune cu judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Anunţul vine la o zi după ce preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, declara într-o conferinţă de presă că este absolut necesară organizarea unui referendum în care bihorenii să spună dacă vor ca judeţul să mai existe.

Convocarea face trimitere la Legea 3/2000, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, "problemele de interes deosebit din unităţile administrativ-teritoriale şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, în condiţiile prezentei legi, aprobării locuitorilor, prin referendum local".

Conform legii, referendumul se organizează de consiliile locale sau judeţene, la propunerea primarului, a preşedintelului Consiliului Judeţean sau a unei treimi din numărul consilierilor locali, respectiv al consilierilor judeţeni.

Dacă referendumul va fi aprobat de consilierii judeţeni, bihorenii vor fi chemaţi la urne pentru a răspunde cu "da" sau "nu" asupra problemei supuse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
dobitocii de bozgori
hoti ordinari si nerusinati mai sunt bozgorii acestia handicapati mintal dar si basescu e un gunoi ca se lasa asa dus de nas de bleo si compania...numia ca de dragu intereselor se vinde si basescu dobitoci rusine bozgorilor si celor din politica romaneasca ce le sustin ideile
Postat 04 Iulie 2011, 17:46 de nnnnnnnnn
confuzie
@BOLO:CCR s-a exprimat asupra neconstitutionalitatii unor prevederi din Proiectul de modificare a Constitutiei! Trecem peste faptul ca CCR nici nu trebuia sa primeasca Proiectul intrucat presedintele nu are prerogativa initiativei legislative dar ma rog...oricum avizele sunt consultative, asa ca mai bine cu REFERENDUM.
Postat 19 Iunie 2011, 13:42 de dan oradeanul
CAMPANIE ELECTORALA PNL.
Ce REFERENDUM? pentru ce, atit timp cit curtea constitutionala sa exprimat inpotriva regionalizari, motivind ca nu e constitutional. CHELTUITI BANII AIUREA FIIND CA NU VA FI NIMIC DEOCAMDATA DIN ACEA INPARTIRE A ROMANIEI.
Postat 19 Iunie 2011, 13:01 de BOLO.
regionalizare
aceasta TIMPENIE DE REGIONALIZARE,a visat-o Basescu dupa o betie mai tare,iar timpitii si acolitii lui de PDL ii aproba toate initiativele fara sa le judece.Ce sa judece ca sint toti prosti de dau in groapaiar noi suferim din cauza lor.Va dati seama ce vor ?buletine ,certificate de imatriculare,pasapoarte schimbate,la fel CF uri...nu-s normali si noi va trebui sa ne OPUNEM, adunati semnaturi oameni buni pina nu este prea tirziu.Pierdem fonduri europene fratilor din cauza unui betiv.
Postat 18 Iunie 2011, 20:58 de anonim
ZERO SANSE !!!!!!!!!
ZERO SANSE !!!!!!!!!!!!
Postat 18 Iunie 2011, 00:31 de neapisti distrusu
zero sanse
varianta udmr este dezaprobata de toata lumea. zero sanse. asta e iar autonomie teritoriala se va putea realiza numai in ungaria.
Postat 18 Iunie 2011, 00:29 de neapisti distrusu
pisti.tembelu
udmr nu reuseste nimic. totul e desertaciune.
Postat 18 Iunie 2011, 00:13 de stefan.tembelu
read first!
@anca: mai femeie(sau barbat), citeste-ti scrierile inainte de a le posta! esti INFIORATOARE!
Postat 17 Iunie 2011, 21:57 de dan oradenul
predomina un accent de BUCURESTI:))
cat de scurte sunt caile minciuni, vicleniei dar un viclean recunoate oricand un alt viclean, imi plac luptatori in rest stati in saramura proprie, COMPETITIA sa vorbesca sa scoata la suprafata calitatea, triumful si totul pentru ea Romania:)) adica noi cetateni
Postat 17 Iunie 2011, 21:29 de anca
hmm
totul e desertaciune
Postat 17 Iunie 2011, 21:25 de neapisti prabusitu
nnn
si udmr va putea realiza autonomia teritoriala numai in ungria.
Postat 17 Iunie 2011, 21:20 de neapisti distrusu
nnn
varianta udmr e fara sperante
Postat 17 Iunie 2011, 21:17 de neapisti distrusu
voi totii acre comentati apareti pe facebook si va faceti reclama POLITICA
macar schimbati va AKCENTUL am sa si numesc aveti dreptul in calitate de redactori si colegi sa autostimulati profesional ca OPINIE? daca aveti decenta si un cod de etica spunewti eu sunt : ichim, calin, grigore, diana, katalin si imi exprim opinia sau nu aveti curajul? DAN oradeanul lucreaza in primarie ati facut din acest ziar o arama de santaj politic?induceti lumea in eroare intentionat, de ce? Ce aveti de castigat premii faceti ceva pe ele deoarece dreptatea indodeauna va invinge:)))
Postat 17 Iunie 2011, 21:10 de dorel
TARLE e un zeu pe langa BOLOJAN
ca si functiile:)) Tarlea este un luptator BOLOJAN un biet arici care daca il intrebi ceva se face MINGE si scoate tepi atata stie doar el restul BYE, BYE ale calcule si teoreme si atat nu stie sa se adapteze daca il complici face scandal:))) tarlea este un LUPTATOR nu renunta si se adapteaza foarte usor la LUPTA si DREPTATE, CALITATE felicitari!
Postat 17 Iunie 2011, 20:56 de anca
Fara referendum
E pacat sa chemi bihorenii la referendum pentru o intrebare fara sens, caci rezultatul va fi tot acela. Ar fi mai interesant de intrebat bihorenii ce parere au despre mandatul lui RADU TIRLE. Daca sunt multumiti nde starea drumurilor judetene. Daca presedintele judetului le-a reprezentat corect interesele, in conditiile in care nici penticostalii nu sunt fericitii Bihorului. Si alte intrebari serioase, nu ca sa aparam propriul interes al lui TIRLE, sfatuit de POPA si de GERMENII MICULA, care se vor trezi la coada clasamentului influentei in noua configuratie. Referendumul lui TIRLE costa tot atitia bani cit ar costa peticelile drumului Les - Tinca. Si atunci, despre ce vorbim ?
Postat 17 Iunie 2011, 20:50 de antiTIRLE
DA
cred ca asta e rolul ancai, sa distraga atentia, in loc sa comentam ce e de comentat, noi comentam ineptiile ei! asa ca lasati-o dracului sa scrie toate tampeniile din lume, poate se muta ea in zda ma-sii! foarte bine, mergem la referendum si votam contra! si poate initiem si un referendum legat de "modificarile" dorite in centrul vechi al orasului, promovate de un....clujean nascut in huedin(nu scriu mai multe ca cica omul se simte jignit de comentariile anti!). si tot lui ii spun ca acest comentariu este scris la ora 18,38(cu putin timp dupa ce am ajuns acasa ca asa a fost programul meu la serviciu azi, cu ferestre dimineata si activitate dupa ora 15,00)
Postat 17 Iunie 2011, 18:39 de dan oradeanul
nooooo dar cum
urlam ca BOC nu demisionaeaza vedeti ca si voi va aparati , deci cine o fi VINOVATUL! dar este o vorba sanatoasa HOTUL recunoaste intodeauna un lat HOT fara dovezi:))) deci nu mai cautati dovezi cautati hotii sa prinda hotii, am rationament foarte sanatos:)) de ce sa platim atattia sa se lupte hotii intre ei.
Postat 17 Iunie 2011, 18:03 de anca
nu vreau sa fi ti pedepsiti penal
adresa mea personala este: nuuitacatdeprostesty@yahoo.com
Postat 17 Iunie 2011, 17:59 de anca
romania reintregita
A VENIT VREMEA SA REINTREGIM TARA CU PAMANTUL FURAT DE UNGURI , PANA LA TISA ! ROMANIA REINTREGITA : DE LA NISTRU PA\'N LA TISA !!!!
Postat 17 Iunie 2011, 17:58 de scortosul
ANCA
Ma enerveaza la culme imbecila de anca asa ca m-am decis sa o fericesc si eu cumva. Adresa ei de e-mail este scabc[at]yahoo[dot]com - asta daca vreti sa-i trimiteti mesaje. In zilele urmatoare va dau si numele ei, in functie de cat de repede il aflu.
Postat 17 Iunie 2011, 17:34 de Hackeru'
induceti opinia publica intentionat
din contra vom avea parte de CALITATE stiti cati salariati are spitalul JUDETEAN daca a ti sti v ar crapa INIMA, dar nu i vedeti figureaza pe acte, stiti cati salariati are JUDECATORIA, daca a ti sti v ati spanzura, deci mai terminati cu inducerea in eroare a publicului, se va reduce numarul de parazitii sociali locali, se va urmari managerial fiecare JUDET ce resurse naturale are si care pot fi exploatate se va intra peste cei care ascund ceva, deci REORGANIZAREA inseamna ORDINE si DISCIPLINA nu **** si MECIURIIII prelungite si TRISATE si ascunse..... de mintiti oamenii se va vedea calitatea celor care urmaresc BINELE si nu se vor lupta in van, vom starpi BIROCRATIA si atunci puteti sa l rastigniti pe BASESCU dar asa nici o sansa mereu e altul de vina:)) cu cat sunt mai multii cu atat OBOSESTI:))) si mori e foarte transparent
Postat 17 Iunie 2011, 17:34 de induceti opinia publ
bravo
Bravo dino unu si saritii
Postat 17 Iunie 2011, 17:29 de rallu
sustineti parazitii locali
care au contribuit din PLIN la degradarea BIJUTERIILOR noastre PRIVITII ana de an ne au mintit si vor sa ne jefuiasca de un drept castigat de la nastere: VOTUL, il dau celor care au coloana vertebrala nu se sprijina pe sticla si femeie care trudesc sa le castige votantii, vreau BARBATI vreau calitatea nu MUIERI famate, 80% din BIHOR sunt rau famati, priviti si nu va mirati, lasati LUMINA si INTELEPCIUNEA sa va calauzesca nu v ati saturat de un TARAN si de altii tarani care ne administreaza, EU DA si vreau REORGANIZARE Bihorul este in pericol altfel nu raspund de mine, facem TURN in PRIMARIE ca sa discriminam Oradenii cine are banii MERITA cine nu sa PLECE, RUSINE sa va fie, ne furati verdeata sa faceti parcari, faceti le in ALESD la periferi dar lasati ne vegetatia aaaaaaaa nu sunt banii ca se duc in alta parte, rusineMIZERII sunteti, nu oameni, mizerii dar de DRUMURI nu vreau sa spun nimic hraniti PECOURILE SI firmele de reparatii auto:)) dar nu uitati VOTATII si sutineti sa le cresca burtiile ca la femei gravide fac si pui, sa nu uitati, suntem NOROCOSI ca i avem!NU AVEM PRESA onesta avem cainii care sar si te musca, bine fac ca intr o zi nu vor mai musca:)))
Postat 17 Iunie 2011, 17:22 de saritiii
anti desfiintarii bihorului
Abia astept referendumul. O sa vada atunci pedeleii mobilizare. Sigur va trece referendumul cu mare majoritate. @Dino - ai dreptate, nu te poti pune cu tampitii de la guvernare. basescu si boc se sterg la cur cu constitutia si legile tarii. Asa ca nu se pune problema de referendum pentru modificarea constitutiei inainte de regionalizarea dorita de ei. Singura arma a judetelor e referendumul judetean, prin care cetatenii sa le dea lu basescu si boc peste mufa. Sunt tare curios cum vor reactiona in cazul in care in 30 si ceva de judete referendumurile vor fi anti regionalizare? Vor impune legea cu forta? asta ar fi deja viol, pardon, dictatura.
Postat 17 Iunie 2011, 16:49 de unu
caruta inaintea BOILOR
Pt a ajunge la regionalizare trebuie schimbata Constitutia. Referendumul ar trebui sa aiba acest subiect..Dar cu tampitii nu te pui
Postat 17 Iunie 2011, 16:24 de dino
mda
Pana si aradenii sunt mai patrioti ca noi fata de judetul lor, eu nu stiu ce avantaje veti avea cand o sa ia Clujul toate fondurile, iar noi vom primi moca, sau ce sperante vom mai avea aici, cand totul se va decide la Cluj. Mai ganditi-va mai bine, si intrebati pe aradeni cat de bine le-a mers sub comanda Timisoarei in anii '60-68, respectiv pe sibieni sub umbrela Brasovului. Daca vom ajunge sub conducerea Clujului, judetul Bihor va intra in cea mai neagra perioada din existenta sa.
Postat 17 Iunie 2011, 15:49 de nnn
replica la articol si la comentatorul @Mircea
Ratatul dreacului de pocait ,,presedinte al consiliului judetean Bihor Radu Tirle ,,a convocat o sedinta extraordinara ...organizarea unui referendum `` dar acu 2 ani atunci cind a fost in piata de la Palota nu a dat nici macar un,, Buna ziua tarani!`` la ,,bihorenii din piata Palota`` macar un,, Buna ziua ! era deajuns si acuma vine cu idei de astea de referendum,pe care o sa le aprobe si consilieri judeteni indiferent de partid ,pentru ca o sa le zboare scaunul de consilier judetean de sub fund ,iar alta renumeratie platita pe de-a moaca de la Consiliul Judetea Bihor nu o sa mai apuce acestia :))=))@Mircea lasa femeia sa scrie ce vrea ,poate sa afirme ca ai si violat-o si ca aveti si un copil impreuna,sa-ti ceara si pensie alimentara ,sa te faca si de rusine si de mirul lumii:))=))Dreptul de exprimare a opiniei ceteanului roman este scris in Constitiutia din ROMANIA(inca pina nu o schimba presedintele Traian Basescu cu alta constitiutie noua ):))=))Timpul schimbarii societati romanesti a sosit ,scapa doar persoana care stie ca sa se adapteze noilor conditii de viata si de trai din ROMANIA,sa traiti bine! daca mai puteti?:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 17 Iunie 2011, 15:36 de Romanul Simplu
anca proasta
anca, se pare ca nu vrei sa-ti dezminti postura de imbecila.
Postat 17 Iunie 2011, 15:24 de oradean
postaca proasta!
stupida poti fi mai anca. si bolnava rau!
Postat 17 Iunie 2011, 15:10 de mircea
mergeti in vacanta
sa aveti parte de liniste si implinire sufletesca lasati sacali sa se manance intre ei:))) ROATA se invarte mai vreti VOTURI dovediti ne ca puteti face ceva UMAN:DATI VA DEMISIA, coruptia e in floare, functiile publice sunt incompatibile,etc. decat cu voi mai bine cu altii, CLUJUL e deoasebit, MOTII fura ca nu stiu ca fura nu au scoala:))) conduc si nu au carnete nu ei sunt vinovati ci cei care stiu si nu iau masuri, MM e foarte dezvoltata mai bine ca Oradea, investitii seriose bani de afara, deci cand ne intoarcem din vancanta va aprobam DEMISIA.
Postat 17 Iunie 2011, 14:44 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON