URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2011, 15:12

Bihoreanca Lucia Varga, sprijin important în încercarea de a ajunge şefa femeilor liberale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La câteva zile după ce şi-a anunţat, printr-un comunicat de presă, înscrierea în competiţia pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale, deputatul de Bihor Lucia Varga a prezentat şi echipa care o sprijină, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joi.

"Din echipa mea fac parte colege din Camera Deputaţilor care au dovedit că ştiu cum poţi duce şi câştiga o luptă, precum Mariana Câmpeanu, deputat de Hunedoara, Graţiela Gavrilescu, deputat de Prahova, mă sprijină de asemenea doamnele deputat Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu şi Cristina Pocora, colege consilier local şi consilier judeţean, ca Steluţa Cătăniciu, consilier local la Cluj Napoca, şi Cornelia Ilea, consilier judeţean la Maramureş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cătălina Lupaşcu, alte colege din Bacău, Buzău, Călăraşi, Tulcea, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj şi Mureş", a spus Lucia Varga.

Parlamentarul bihorean a declarat că doreşte să preia conducerea ONFL deoarece "modul în care ne-am organizat în Bihor femeile liberale poate fi un model pentru întreaga ţară" şi pentru că vrea să se implice pentru a determina adoptarea unor politici cât mai favorabile pentru familie şi pentru copii. "Acum vedem o ţară în care copiii noştri au tot mai puţine şanse, o ţară în care competenţa şi bunul simţ sunt uitate când e vorba de promovarea în funcţiile şi demnităţile publice, o ţară în care banii publici sunt risipiţi şi furaţi în loc să asigure buna funcţionare a educaţiei şi a sistemului sanitar", a spus Lucia Varga.

Ea a continuat spunând că speră ca în 2012 partidul său să încurajeze şi mai mult implicarea femeilor în politică, pe criterii de competenţă însă, mai ales că femeile sunt cele care duc greul crizei. "Criza le-a lovit în primul rând pe femei, care sunt nevoite să drămuiască cu şi mai multă grijă bugetele familiilor, să lupte şi mai mult pentru păstrarea locurilor de muncă, să se descurce în faţa evoluţiei preţurilor", a argumentat Varga.

Alături de colega sa, preşedintele PNL Bihor a ţinut s-o încurajeze în faţa jurnaliştilor, subliniind că demersul Luciei Varga e cu atât mai de apreciat cu cât îl face într-o perioadă dificilă, când are de luptat şi cu o boală extrem de dură, despre care n-a vorbit niciodată public, deşi o afectează de aproape doi ani. "Vreau să-i mulţumesc doamnei Varga că a acceptat să se implice, chiar dacă poate nu în cel mai uşor moment al vieţii sale, şi sunt mândru că nu coboară ştacheta şi că are din partea colegilor cele mai sincere aprecieri şi pentru perioada când a fost secretar de stat la Ministerul Mediului", a spus Cornel Popa.

Organizaţia de femei a PNL Bihor, care de altfel îşi va alege conducerea sâmbătă (singura candidată fiind deocamdată aceeaşi Lucia Varga), este considerată cea mai puternică asemenea structură comparativ cu celelelate partide din Bihor, numărul femeilor din PNL Bihor fiind de 2.800 dintr-un total de 7.800 de membri, ceea ce înseamnă o pondere de peste 30%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
De ce atâta prostituţie şi divorţuri în România?
I. Cum se mai implică dna deputat şi ONG-ul: ”Femei pentru femei”, în reducerea prostituţiei? 1. Aceste femei/fete defavorizate de soartă (deci şi de ”eficienţa” unor polticieni, aflaţi la un moment dat, la putere), de ce nu pot constitui grup(uri) ţintă pentru diverse cereri de finanţare ale unor ONG-uri? Evident cu rezolvări concrete/punctuale/pe termen lung/definitive şi nu doar de imagine! Sau, în cazul unor asemenea drame reale şi nu inventate, sau (deliberat) exagerate, nu prea sunt ceva interese personale şi de imagine de rezolvat? II. ”Sărăcia este cel mai grav tip de violenţă.” Gandhi, M. Dna deputat: 1. Cum aţi proceda eficient şi preventiv, în cazul politicienilor şi apropriaţilor/colaboratorilor acestora, care generează: a) atâta sărăcie şi mizerie umană în România, inclusiv prin menţinerea unui salariu minim pe economie, cât mai coborât? b) dosare tip ”poliţie politică”, prin care se urmăreşte distrugerea familiilor unor competenţi incomozi (politic, profesional ş.a.)? 2. Câte destrămări de căsnicii aţi împiedecat? 3) În câte destrămări de familie v-aţi implicat fără a cunoaşte decât relatările unei singure ”părţi”? A vorbi/minţi frumos, convingător şi cursiv = A spune adevărul? 4) Consideraţi că a separa minorii de părintele cu adevărat responsabil, care, tot mai des este tatăl lor, este în interesul superior al unui minor/copil? III. Un fenomen îngrijorător: implicarea negativă a femeilor divorţate în destrămarea căsniciilor altora. 1. Deseori, acestea au pregătire superioară, inclusiv psihologică(!?) şi o situaţie materială (foarte) bună. Mă refer şi la femei: cadru didactic (universitar)/politician/cu funcţii publice. 2. Implicarea negativă a unor asemenea ”binevoitoare”, frustrate şi de propriile lor căsnicii ratate, ar trebui să devină un subiect important pentru politicienii responsabili, competenţi, de bună credinţă şi buni români, din actuala opoziţie! Un aspect concret: Acordarea custodiei minorilor/copiilor, părintelei cu adevărat responsabil! IV. În loc de unele concluzii: Şi politicienii, inclusiv femei, ar trebui să facă mai des ceea ce spune popa! Un singur exemplu: ”Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă” (Matei, XIX, 6).
Postat 04 Martie 2011, 14:53 de stefan
replica la articol
Si-a schimbat lookul de putata Lucia Varga PNL femeia liberala ,arata mult mai frumos asa cu noua sa frizura :))=))Daca merge la adunarea ONFL si mai duce si ceva napolitane biscuitzi sucuri si alccol de la fratii Micula precis si mai mult ca si sigur va fi aleasa ca si presedinta a femeilor liberale .UAAAAAAA !,,pondere de peste 30% femei libertine in PNL+20% femei in PSD=50% femei in USL :))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Martie 2011, 06:00 de Romanul Simplu
Ciobul
Cred ca te intitulezi "FESA" si nu SAFE, adica mai simplu B U C A sau JUMATATE DE K U R! Poate ca, inainte ai fost un K U R intreg, dar de atata mancarime, ai ramas numai cu o BUKA!!!!!!! Vai safe, ce-ai fost si ce-ai ajuns! Ai grija mare de B U K A ce ti-a mai ramas, ca daca ramai si fara ea, ajungi sa fii 0, adica g a u r a dintre B U C Y! Asa simbol, asa valoare!!!!!
Postat 03 Martie 2011, 23:03 de Judecatorul!
Succes!
Ce-ai fost si ce-ai ajuns, Lucia! Succes!
Postat 03 Martie 2011, 15:52 de safe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON