URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2018, 14:37

Bătrânică de 79 de ani, rănită după ce flăcările i-au cuprins casa

Bătrânică de 79 de ani, rănită după ce flăcările i-au cuprins casa foto: arhiva ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie de 79 de ani din satul bihorean Subpiatră, comuna Ţeţchea, a ajuns, marţi, la spital, cu arsuri pe faţă, umăr şi un picior, după ce un incediu i-a cuprins casa.

Incendiul a fost observat de vecini, care, la ora 10.40, au şi sunat la 112, cerând ajutorul pompierilor. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, când pompierii au ajuns la locul indicat, incendiul se manifesta într-una din camerele casei.

Proprietara, o femeie de 79 de ani, a fost scoasă din casă de către vecini înainte ca salvatorii să ajungă acolo. "A fost preluată şi asistată de către echipajul medical, aceasta suferind arsuri la nivelul feţei, umărului şi al unui picior, fiind transportată ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un fotoliu amplasat lângă sobă, iar pagubele înregistrate au fost constat în corpurile de mobilier din încăperea afectată de flăcări, un aparat electrocasnic, o fereastră şi o uşă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" le reaminteşte bihorenilor faptul că pot preveni astfel de incendii dacă respectă nişte reguli simple. Mai precis, se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate.

Depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri, la sobele de cărămidă sau teracotă, iar în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 centimetri.

Nu lăsaţi copii nesupravegheaţi sau închişi în casă cu sobe sau alte mijloace de încălzire ori de gătit aflate în funcţiune, nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire, iar cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu, şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON