URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2012, 17:22

Avrigeanu acuză: În prag de alegeri, USL a brevetat "asfaltarea de decembrie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL-istul Ionel Avrigeanu, candidat la deputăţie în Colegiul 5 Ceica din partea Alianţei România Dreaptă, susţine că, în prag de alegeri, în mai multe localităţi din Bihor au început asfaltările.

"În Copăcel, în Tăşad, în Holod se toarnă asfalt câte 2-300 de metri în decembrie, pe frig, pe ploaie, nu contează cât va rezista, important e ca cetăţenii să observe că se lucrează cu drag şi spor. Ba chiar în unele locuri li se atrage atenţia că, dacă nu vor vota corespunzător, nu va mai continua asfaltarea de 300 de metri la Tăşad, de exemplu, realizată acum câteva zile când ploua. S-a brevetat o nouă metodă de a turna asfalt: "asfaltul de decembrie". Rămâne de văzut dacă în februarie va mai fi o lopată de asfalt pe drumurile astea", a spus Avrigeanu.

Liderul PDL a luat la puricat programul de guvernare al USL, acuzând că în el sunt multe "gogomănii", exemplificând cu promisiunea că în următorii 4 ani va fi introdusă canalizarea în toate gospodăriile din România, imposibil de realizat de vreme ce până în prezent, de zeci de ani, s-a reuşit asfaltarea a doar 52% dintre acestea.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, candidatul ARD din Colegiul 8 deputaţi, Cristian Puşcaş, a vorbit despre eşecurile Guvernului USL pe probleme macroeconomice, ca de pildă faptul că la începutul anului România avea o creştere economică de 2%, iar acum e doar 0,5%, în vreme ce inflaţia a crescut.

Totodată, Puşcaş a mai anunţat şi că miercuri, la ora 13.30, în Piaţa Magnoliei, el şi echipa lui de campanie va dona trecătorilor aproape 100 de cărţi din Colecţia Adevărul. De ce acest gest? "Pentru că noi considerăm că luptele politice au secătuit lumea şi că e nevoie de lucruri mai umane. Credem că e un gest prin care putem să aducem o rază de soare în acest decembrie. Şi pentru că e uman să citim"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
asfalt de tasad...
domnul avrigeanu(cu mustata de ceangau) sa o intrebe pe primarita de Dragesti, pdl-ista ca transul,cand a turnat asfaltul in Tasad-Goila,nu tot in decembrie? si dupa o luna sa sfaramat tot. Si cu acest asfalt ,meritul USL-cinste lor, domnule cantidat brevetat Astrigeanu ,se lauda baba de primarita de la Dragesti ca la facut transa si cu badea Tarle ,alt om de omenie al pdleului!!!
Postat 06 Decembrie 2012, 00:51 de tasad
PDl ce facea in 2009
Hai sa va spun eu ce faceau drumarii in data primului tur de prezidentiale din 2009, adica in 22 noiembrie: Intre satul Remeti si motelul Lesu se turna asfalt la ora 8 AM, la o temperatura de 0 grade si pe chiciura... Daca mai caut bine pozele si dau de ele o sa le trimit catre redactia ziarului. Gura mica PDL sau ARD cum va mai numiti. Nici USL nu e mare branza, da hoti mai ingamfati ca PDListii n-am mai vazut!
Postat 05 Decembrie 2012, 11:22 de baba cloanta
niste looseri
Pdl-işti disperaţi, ei simt că mai au câteva zile până când vor ajunge la coşul de gunoi al istoriei !
Postat 05 Decembrie 2012, 10:10 de Cristian B.
???
in fiecare campanie electorala e la fel,doar nu-i doare gura,fiti olteni si votati urmasii lui ilici iliescu,de cind au luat guvernarea economia duduie,va curge lapte si miere dar numai daca votati uslasii
Postat 05 Decembrie 2012, 09:53 de luky
mda...
Nu i bai ca vine Selina la anu i repara asfaltul la pret dublu....traiasca afacerile PNL ului...
Postat 04 Decembrie 2012, 23:41 de Cetateanul turmentat
ASFALTUL REZISTENT
CITEAM SI EU ARTICOLUL SI CHIAR IERI AM TRECUT PRIN ZONA.ASFALTUL NOSTRU SE PARE CA TINE SI PE PLOAIE ,AM PUTEA BREVETA ACEST LUCRU,IN ALTE TARI NU AM VAZUT ASA CEVA. CATA RAUTATE PT CE..LASA-TI-O MAI MOALE CA FACETI RIDURI SI NU E BINE DE LA ACEASTA VARSTA.. "ASFALTUL REZISTENT"
Postat 04 Decembrie 2012, 21:44 de alex
Adevărata cale dreaptă: Arde-i la VOT pe corupţii ”portocalii” şi anexele lor!
I. O concluzie firească: 1. Good luck USL Bihor. Good luck GHEORGHE BOGDAN (Colegiul 5 - C.D.). 2. Good luck IOAN CUPŞA (Colegiul 8 - C.D.). Keep going! II. Pentru ”locomotivele” USL Bihor (Mang, Bolojan, Popa, Bodea): Fiţi muşchetari, nu călugăriţe! Adevăratul popor PSD/USL, cel netraseist si lovit crunt în anii 2009-2011 de ”ciuma” bolşevico-”portocalie” ştie de ce!
Postat 04 Decembrie 2012, 20:25 de stefan
”Epoca (încă) portocalie”. Ep. Alte fumigene ”portocalii”.
I. ”Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, candidatul ARD din Colegiul 8 deputaţi, Cristian Puşcaş, a vorbit despre eşecurile Guvernului USL pe probleme macroeconomice, ca de pildă faptul că la începutul anului România avea o creştere economică de 2%, iar acum e doar 0,5%, în vreme ce inflaţia a crescut.” 1. Dle candidat: a) Care este sursa oficială a acestor date? b) Aţi solicitat o explicaţie de la dl. vice prim-ministru şi ministru al finanţelor? Un candidat care se respectă, dar, mai ales, care respectă electoratul căruia îi cere votul aşa ar proceda! II. ”Totodată, Puşcaş a mai anunţat şi că miercuri, la ora 13.30, în Piaţa Magnoliei, el şi echipa lui de campanie va dona trecătorilor aproape 100 de cărţi din Colecţia Adevărul...” 1. Jalnică mită electorală. 2. Cât timp ai fost la ”butoane”, câte cărţi ai donat orădenilor, cărora le ceri votul pe 9 decembrie 2012?
Postat 04 Decembrie 2012, 20:22 de stefan
”Epoca (încă) portocalie”. Ep. Un pic de lecitină pentru tov. candidat.
I. ”Liderul PDL a luat la puricat programul de guvernare al USL, acuzând că în el sunt multe "gogomănii", exemplificând cu promisiunea că în următorii 4 ani va fi introdusă canalizarea în toate gospodăriile din România, imposibil de realizat de vreme ce până în prezent, de zeci de ani, s-a reuşit asfaltarea a doar 52% dintre acestea.” 1. Din Programul de guvernare a USL pentru perioada 2013-2016: la pct. ”Dezvoltăm satul românesc” - a). Modernizăm infrastructura de utilităţi: canalizare - de la 52% în prezent, la 90% până în 2016; electrificare - de la 83% în prezent, la 100% în 2014.”
Postat 04 Decembrie 2012, 19:37 de stefan
”Epoca (încă) portocalie”. Ep. Brevet ”portocaliu”, marca tanti Nuţi (& Bocut).
I. ”PDL-istul Ionel Avrigeanu, candidat la deputăţie în Colegiul 5 Ceica din partea Alianţei România Dreaptă, susţine că, în prag de alegeri, în mai multe localităţi din Bihor au început asfaltările.” 1. Tov. Avrigeanu nu ne mai ”aburiţi”: Patentul este unul 100% ”portocaliu”. Şi tanti Nuţi şi ştie de ce! Să vă dau şi o minimă bibliografie: ”Comunitatea din satul Stejaru, comuna Ion Creangă, a asistat miercuri, 7 noiembrie, la asfaltarea unei porțiuni de 1,5 kilometri de drum. Modernizarea acestei porțiuni face parte dintr-un proiect de asfaltare a 7,2 kilometri de drum comunal în comuna Ion Creangă, realizat din fonduri guvernamentale: 2,5 kilometri în satul Stejaru, 1,5 kilometri în satul Izvoru și restul în satul reședință a comunei. Din cei 2,5 kilometri de drum, prevăzuți în proiect să fie modernizați în satul Stejaru, în acest an se asfaltează 1,5 kilometri, restul urmând să fie modernizat anul viitor. Tot anul acesta va fi asfaltat un kilometru de drum din satul Izvoru, dintr-un kilometru și jumătate de drum prevăzut în proiect. Lucrările de asfaltare din satul Stejaru au fost inspectate de inginerul Petru Prichici, primarul PDL al comunei Ion Creangă, consilieri locali și deputatul ELENA UDREA, care este sosită de câteva săptămâni în colegiul pentru care candidează la alegerile din 9 decembrie.” - ”Ziarul de Roman” (8 noiembrie 2012).
Postat 04 Decembrie 2012, 19:28 de stefan
Sotto
dupa ce ne-ati saracit ne dati si carti - sa vi le trege-ti pe P - - - coate BAAA - ma duc acolo sa va injur personal , va iau cartile si imi fac foc cu ele ca lemne nu mai am (as putea fura lemne de la vecinu da io nu is ca voi ma taranilor).
Postat 04 Decembrie 2012, 19:25 de exact
irlanda si anglia ce parere au?
Baaa .... in Anglia si Irlanda se toarna asfalt doar pe ploaie si frig - acolo cand e soare e zi libera - stiu ca vin din zona aia . Atata timp cat se toarna asfalt corect sau beton poate sa fie orice vreme afara. Ai iesit amu si tu sa zici ceva - zi de pensii si de salariile pe care le-ati taiat , zi de banii care i-ati furat si de telegondole care te plimba pe la draculll - Tacetzi ma hotzilor din gura
Postat 04 Decembrie 2012, 19:18 de DA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON