URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2012, 07:21

Austriecii investesc 5 milioane de euro într-o spălătorie industrială în Eurobusiness Parc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Parcul industrial Eurobusiness din Şoseaua Borşului atrage noi investitori pe ultima sută de metri din 2012. Austriecii de la Salesianer Miettex au negociat miercuri cu reprezentanţii Eurobusiness concesionarea a două hectare de teren la un preţ de 8 euro pe metrul pătrat.

Conform înţelegerii între părţi, investitorii şi-au asumat o investiţie de minim 5 milioane euro care va duce anul viitor la înfiinţarea a minim 30 de noi locuri de muncă.

"Contractul de concesiune va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 18 decembrie, urmând ca abia după aceea să fie semnat în mod oficial", a declarat Delia Ungur, directorul general Eurobusiness Parc.

Fondată ca firmă de familie în 1916, Salesianer Miettex este specializată în servicii de spălătorie şi închirieri de textile pentru industria hotelieră, alimentară, restaurantelor şi spitalelor. Compania curăţă şi închiriază clienţilor articole textile uniforme de lucru, feţe de masă, lenjerie de pat, pilote dar şi carpete pentru spaţii comerciale.

Viitoarea spălătorie industrială din Şoseaua Borşului este gândită să deservească clienţii din această parte a ţării dar şi din Ungaria. Punctul de lucru din Oradea este cel de-al doilea deschis de companie în România după cel din Bucureşti, inaugurat în 2007. Pe lângă punctele de lucru din Austria şi România, compania mai deţine reprezentanţe în Cehia, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Ungaria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Super Companie
Este o super companie care este prezenta in bucuresti din 2007 are 75 angajati si o CA de aproape 4 mil euro. Este o oportunitate pentru locuitorii din Oradea, sa vada cum este sa lucrezi in Romania cu beneficiile si avanteje unui angajat din Austria. Daca aveti ocazia sa mergeti la un interviu nu va ratati sansa.
Postat 29 Ianuarie 2013, 09:36 de Andrei
@unu
Nu stiu ce esti, roman, uslamist, dar prost esti precis ! Trezeste-te, gata, a trecut campania, poti gandi (chiar, poti ?!) cu capul tau !
Postat 16 Decembrie 2012, 06:24 de Adi Oradeanul
hai dom\'le, vorbesti fara sa stii
Adi, or esti roman d-ala fudul caruia ii place sa dea cu * in administratie, or esti PDList. Taxa de 8eur/mp nu include utilitatile, ci doar concesiunea terenului. si din cate tin minte, asta nu pot zice sigur, se indexeaza anual cu inflatia. Gh, unul din putinele moduri in care poti forta o firma sa creasca salariul este sa aduci si alte firme, sa fie concurenta pe piata muncii, si mai putini someri. in contextul economic actual, asta e cam greu si o faci indirect...alt parc industrial ca sa atragi si alti investitori. nokia a plecat ca e praf firma..abia se tarasc financiar, si Pibul Finlandei sufera din cauza asta (25% e din partea nokia)..Hanil, a venit cu cultura din asia - sclavie cu acte in regula pt 150eur/luna dar nu a prins la europenii latini..sa nu iti para mult prea rau pt ei, oricum mai faceau si evaziune. Conteaza mult etica investitorului. ps-hala va costa peste 2 mil eur, nu te teme.
Postat 15 Decembrie 2012, 10:28 de unu
investitia lui peste
investitia de 5 milioane de euro va cosnsta in proportie de 90% in cumpararea de masini ce vor fi importatesi si pt hala care va adaposti spalatoria,deci bolo ia doar coaja bananei si o va beli asa,iar in cel mai bun caz 500.000 vorfi folositi propiu zis in ro dupa care statu sa incaseze ceva,daca nu o sa vina direct cu muncitori pt asamblare direct din austria....in fine bravo lor ca ne muiesc si pe noi si pe alte state pe bani de nimic...domnule bolojan toti suntem constienti ca faceti ceva pt oras si il indreptati spre ceva mai bun,dar faceti un calcul si d-voastra,cereti o cifra de afaceri inainte care sa garanteze profitul si nu in ultimul rand garantii ca nu pleaca ca si alti,gen nokia sau cel mai rau hanil....daca nu respecta contractele sa garanteze cu investia,bunuri,etc....si inca ceva incercati sa fortati sa se salarizeze mai bine,nu sa vina lumea pe cel mai mic salar la munca,suntem printre ultimile orase ale tari casi remuneratie si printre primele ca taxe...luati o atitudine,o modalitate tot exista,decat sa se faca investiti gen de acesta unde statu are o implicare care doar sa imbogateasca pe cineva mai bine lasati-o balta ca pt cei 30 de oameni mai mult costa municip
Postat 15 Decembrie 2012, 10:06 de gh
ASTA DA INVESTITIE!
Super firma! Va dati seama ca va reveni la cele doua hectare de teren concesionat pt. 30 de locuri de munca 666 de metri patrati pe om! Isi poate face angajatul casa acolo si sa lucreze la domiciliu! Sau aceasta spalatorie e SUPER ECOLOGICA ...va usca toate rufele pe sarma natural ...la soare... si vant! Vor da si primaria in judecata ca CET-ul le va prafui rufele puse la uscat! Si astfel va recupera si redeventa de 8 EUR pe metru patrat TOTAL 160.000 EUR/AN! Sper ca utilitatile platite de primarie sa coste mai mult ...ca ne-a obisnuit cu investitii de ordinul milioanelor de EURO pt. orice lucrare! Iar despre 5 milioane de EURO investitie ... cred ca va cheltui mult cu gardul inconjurator si cu sarma de rufe...
Postat 14 Decembrie 2012, 18:00 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON