URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2018, 10:54

Atenţie pe unde călcaţi! O bihoreancă a ajuns la Terapie Intensivă după ce a fost muşcată de o viperă la Stâna de Vale

Atenţie pe unde călcaţi! O bihoreancă a ajuns la Terapie Intensivă după ce a fost muşcată de o viperă la Stâna de Vale foto:generic transilvania-tv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bihoreancă în vârstă de 32 ani din comuna Câmpani a ajuns la spital, duminică după-amiază, după ce a fost muşcată de o viperă la Stâna de Vale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr. Dacian Juca, femeia a povestit că a călcat accidental pe şarpe în timp ce culegea afine pe marginea drumului, reptila muşcând-o de gamba stângă.

Iniţial, bihoreanca a fost transportată la Spitalul Municipiului Beiuş, de unde a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Oradea, singurul loc din judeţ unde se găseşte ser antiviperin.

„Pacienta a ajuns la UPU cu simptome caracteristice muşcăturii de viperă: vărsături, greţuri, edem şi durere la nivelul gambei stângi, acolo unde a fost muşcată”, a declarat dr. Juca.

Medicii i-au administrat femeii serul antiviperin şi au internat-o la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului pentru supraveghere. Starea ei este stabilă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Precizari -Spitalul Municipal Beius
Pentru o corecta informare, precizam urmatoarele: Spitalul Municipal Beius detine in stoc ser antiviperin, la Compartimentul de Primire Urgente. Referitor la cazul prezentat in articol, medicii de garda, care au gestionat cazul, au acordat primul ajutor pacientei pentru muscatura de vipera. Pacienta a fost monitorizata in CPU fiind stabila hemodinamic, fara manifestari sistemice. Conform protocoalelor, serul antiviperin se administreaza numai in cazul aparitiei unor efecte sistemice severe. S-a luat legatura cu UPU Oradea pentru trimiterea pacientei in vederea internarii si supravegherii. Dr. Teaha Monica, Director Medical
Postat 25 Iunie 2018, 15:17 de spitalulbeius
Trebuie
Trebuie sa fii manager idiot sa nu ai ser antiviperin la spitalul din Beius ,stiid ca Stana de Vale este aproape de Beius.Aduci nefericita la Oradea,cheltui bani cu elicopterul si si pierzi timp.Cred ca la asemenea oameni poti sa le dai milioane de lei salar,ca omul prost tot asa ramane.
Postat 25 Iunie 2018, 12:24 de meloman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON