URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2019, 14:04

„Asta-i o golăneală!”: Mang se plânge că Primăria lui Bolojan nu i-a pus numele pe invitaţia la festivităţile programate de eliberarea Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unei conferinţe de presă pe care o convocase ca să anunţe că o idee de-a sa de acum şase luni a devenit realitate, deocamdată pe planşe de desen, şi anume „demararea unui nou proiect, pentru un Centru de Artă şi Cultură Contemporană” în Oradea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Ioan Mang a răbufnit arătându-şi o nouă supărare cauzată de, fireşte, primarul Ilie Bolojan.

Motivul, de această dată, este „marginalizarea” sa, în ciuda contribuţiei hotărâtoare pe care ar fi avut-o la organizarea amplelor serbări din Oradea de sâmbătă, când se împlinesc 100 de ani de la eliberarea oraşului de sub bolşevismul maghiar de către armata generalului Traian Moşoiu.

„Toate documentele care s-au trimis la Ministerul Apărării au fost semnate de două persoane - primarul Ilie Bolojan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean”, a spus Mang, adăugând că şi „cheltuielile le vom suporta împreună”, dar în pofida acestui detaliu pe invitaţiile trimise de Primărie prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune numele său a fost omis dintre organizatori.

„Inclusiv judeţul Bihor s-a eliberat”, a spus Mang, precizând că instituţia a contribuit la pregătirea evenimentelor festive, care vor începe vineri, 19 aprilie, urmând ca marşul trupelor lui Moşoiu să fie „recreat” la Piatra Craiului, Borod, Aleşd şi Tileagd, „inclusiv cu defilarea Armatei”.

Mang a spus că „am primit şi eu o invitaţie vineri”, prilej cu care a constatat că numele său nu apare pe invitaţie, i-a semnalat şi primarului Ilie Bolojan, dar acesta i-a răspuns „că dânsul n-a văzut invitaţiile”. „Asta-i golăneală, nu parteneriat”, a afirmat vicele CJ, adăugând că „poate ne spune APTOR şi care au fost cele 100 de proiecte de Centenar”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
János
o fi apărut pe pliantele de la zilele lui "sf. Ladislau", unde îi stă mult mai bine. Că și acolo o fi cotizat, cu dragă inimă
Postat 15 Aprilie 2019, 22:11 de Vlaicu
Nu...
Nu toti borfasii trebuie sa apara pe liste! Fii cuminte mangeala!
Postat 15 Aprilie 2019, 15:47 de scortosul
tradare sa fie, da´sa stim si noi...
Adevarata surpriza pentru dl. Mang, din partea primarului de Oradea, este aceea ca printre statuile dezvelite cu ocazia ceremoniilor opulente va fi si statuia lui ...: Mang! E drept ca va fi statuia lui numai de la buric in jos, deoarece bugetul a fost taiat de guvern, e clar ca materialul din care s-a executat e vaioaga (balegar cu paie si noroi) pentru ca constructorul era teldrum si a deturnat fondurile din reflex, e clar ca artistul s-a exprimat cum a stiut mai bine intre delirul provocat de populismul de partid si agonia declansata de devalorizarea salariului de bugetar si e subanteles faptul ca doamna Erika se bucura in felul dumneaiei de "eliberarea" orasului de sub dominatia conationalilor ei... La urma urmei daca Primarul da ceva la pachet pentru dl. Mang atunci toata lumea pleaca acasa multumita, macar o panglica taiata sa aiba cu ce sa-si lege cainele...
Postat 15 Aprilie 2019, 14:32 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON