URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2011, 13:14

Asociaţia Firmelor Bihorene cere procurorului general să intervină pentru aplicarea unitară a legii

Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) i-au cerut procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să impună aplicarea unitară a legii. Conform unui comunicat de presă semnat de directorul AFB, Dan Octavian, asociaţia i-a solicitat procurorului general să promoveze un Recurs în Interesul Legii pe marginea modul de aplicare a dispoziţiilor OUG 119 din 2007, privind măsurile de combatere a întârzierii executării obligaţiilor de plată rezultate din contractele comerciale.

"Totul a pornit de la patru dosare absolut similare, în care Adeplast SA, în baza OUG nr. 119 din 2007, a solicitat instanţelor de judecată emiterea de ordonanţe prin care debitorii săi să fie somaţi să achite datoriile restante. În două cazuri cererea a fost admisă, iar în celelalte două, respinsă!", se menţionează în comunicat.

Ulterior celor patru sentinţe, patronul Adeplast, Marcel Bărbuţ, a adresat celor mai importante instituţii în domeniu o scrisoare deschisă în care reclama lipsa unei practici judiciare unitare la nivelul întregii ţări îndeosebi în cazul întârzierilor la plată între firmele care au întreţinut relaţii de afaceri.

"În răspunsul formulat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se recunoaşte că "la nivelul Judecătoriei Oradea şi Tribunalului Bihor au existat soluţii diferite în ce priveşte modul de aplicare a OG 119/2007. (...) Problemele de drept ce fac obiectul prezentei analize au generat opinii diferite şi la nivelul instanţelor din raza celorlalte curţi de apel din ţară, fiecare susţinute cu argumente de drept", precizează comunicatul.

Întrucât CSM a susţinut că unificarea practicii judiciare la nivelul instanţelor este exclusiv de compentenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, AFB a solicitat în scris procurorului general Croduţa Kovesi să promoveze un Recurs în Interesul Legii pe marginea celor reclamate de patronul Adeplast.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
ce tupeu ...
Si totusi, " cine " e adeplast ? Visati in continuare ...
Postat 02 August 2011, 18:24 de bogdan
TRADATOR DE PROFESIE
doamna dan octavian ca nu stiu care i numele de familie mai lasati ne cu laudele la adresa sotuluin tradator de profesie ca nu e cazul 1 tradat asociat de firma 2 tradat popa cornel pnl 3 tradat grup fugar din pnl in pdl 4 tradat ilie bolojan tradat carp 5 tradat federatia patronilor(luat bani in campanie) 6 tradat lucian ,tradat primaria oradiei (teapa cu chioscurile) ,azi ,maine tradat barbut
Postat 02 August 2011, 15:35 de SOTIE IUBITOARE
mai dan octavian este un om destept
kl am uramrit la tgvs dar nu e deloc cum il descriu ziarele, deloc este foarte viclean ceea ce azi e un ATUUU nu un defect si foarte calculat, si SINCER , direct nu pupa mana la nimeni, SANATATE si iertare ca am avut o parere proasta fiind indusa in eroare de presa.A fi viclean si calculate este o arta in rest fraierime la tot coltu nu ne incalzeste, a vorbi de mahala dar a gandi ca un DOMN e un har divin :)) Foarte sincer acest om.
Postat 02 August 2011, 09:02 de anka
Luciene, Luciene
Cine zicea ca Puiu nu stie folosi calculatorul? ;)
Postat 02 August 2011, 08:38 de Pin
ASOCIATIA ADE PLAST
sluga ,slugilor la barbut asta a ajuns marele dan octavian,.macar dincolo putea apare cand dorea in presa ppe teme care l avantajau acu zic apropiatii lui suna barbut si n 5min oriunde s ar afla tre sa fie la ade plast la sediul asociatiei lu barbut la raport .cica odata a intarziaT 30 DE SECUNDE SI barbut l ainjurat ca la usa cortului si l a pus sa astepte 2 ore pana sa stea de vorba cu el.
Postat 01 August 2011, 19:28 de OBSERVATOR
:))
Ca daca nu face o bate si pe ea cum il ameninta pe Mintas? Bine a ajuns si Dan Octavian sa foloseasca o asociatie de buzunar in interesul personal al noului sau stapan.
Postat 01 August 2011, 13:55 de :))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON