URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2011, 16:53

Asasin al mafiei italiene prins la Oradea

Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
Asasin al mafiei italiene prins la Oradea Asasin al mafiei italiene prins la Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cetăţean italian, membru al celebrei structuri mafiote  'Ndrangheta, căutat pentru omor, a fost prins, miercuri după-amiază, la intrarea în Oradea, într-o acţiune comună a poliţiştilor Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii din Alba Iulia şi Oradea, respectiv ai Poliţiei Municipiului Oradea, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Cosimo Scaglione, 39 de ani, a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile din ţara de origine întrucât fusese condamnat la 14 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tăinuire şi deţinere de arme şi explozibil.

În urma unor informaţii primite, poliţiştii din Alba Iulia şi din Oradea au organizat un filtru pe DN 19, la intrarea în Oradea dinspre Satu Mare, unde cetăţeanul italian a şi fost prins şi reţinut în Arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Rezident în Timişoara

Comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că italianul este membru al unei puternice structuri mafiote, 'Ndrangheta, cu rang de căpitan, şi locuia în România de aproximativ 18 luni, ca rezident în Timişoara.

Ofiţerul a refuzat să dezvăluie mai multe detalii despre activitatea italianului din timpul şederii în România. "Sunt informaţii pe care nu pot să le divulg", a afirmat Berbeceanu.

Dublu asasinat

Cert este că, într-o declaraţie dată în faţa poliţiştilor, Scaglione Cosimo a recunoscut apartenenţa la structura mafiotă susţinând că a fost condamnat pentru un asasinat comis în timpul unor reglări de conturi între două familii mafiote.

"El a fost condamnat anul trecut de structurile investigative Antimafia şi, pentru că nu a fost prins pentru a fi încarcerat, autorităţile italiene l-au dat în urmărire internaţională în luna ianuarie a acestui an", a mai spus şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Scaglione a fost transportat, miercuri seară, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru audieri, urmând ca după finalizarea interogatoriului să fie prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel, pentru arestare.

După emiterea mandatului, Cosimo Scaglione va fi predat autorităţilor italiene. "În această acţiune s-a colaborat atât cu ofiţerii de legătură italieni acreditaţi la Bucureşti cât şi cu ofiţerii de legătură români acreditaţi la Roma, autorităţile italiene fiind deja înştiinţate despre prinderea condamnatului", a mai arătat comisarul şef Traian Berbeceanu.

UPDATE: Magistraţii Curţii de Apel Oradea au dispus, joi, arestarea lui Cosimo Scaglioni pe 5 zile şi aşteaptă ca până pe data de 7 februarie, data expirării mandatului, autorităţile italiene să comunice mandatul european de arestare emis pe numele acestuia. "A fost emis un mandat de arestare pe 5 zile pe numele cetăţeanului italian. Instanţa a dispus, totodată, ca la dosar să fie ataşate mandatul de arestare european şi traducerea acestuia în limba română. Mandatul european de arestare este, propriu-zis o cerere de extrădare, iar instanţa trebuie să se verifice dacă documentul îndeplineşte condiţiile pentru predarea către autorităţile italiene a persoanei solicitate", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, grefiera Cornelia Precup din cadrul Biroului de Presă al Curţii de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON