URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2017, 17:18

Arestat şi inculpat pentru pentru că ar fi protejat "Mafia Cărnii", fostul lider sindical al Finanţelor din Bihor a fost achitat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat, marţi, în procesul fostului lider sindical din Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor, Dorin Ioan Micle, trimis în judecată în 2014 de procurorii DIICOT din structura centrală sub acuzaţii de corupţie, constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Este vorba despre un dosar în care Micle, fost funcţionar în cadrul Serviciului de Administrare şi Colectare a Veniturilor Statului, în prezent suspendat, era acuzat că ar fi luat mită 75.000 lei pentru a permite intrarea în ţară a unor transporturi cu carne stricată adusă de o grupare evazionistă coordonată de milionarul clujean Sorin Seleşiu, patronul abatoarelor Michelangelo, acuzat de o pagubă de peste 24,6 milioane lei.

În cazul lui Micle, procurorii spun că avea un rol important, asigurând intrarea transporturilor în ţară. Întrucât reglementările legale în vigoare impuneau un control strict pentru mărfurile cu grad ridicat de risc, cum este şi carnea, la intrarea pe teritoriul României transporturile de acest fel erau sigilate de inspectori ai ANAF ori introduse într-o aplicație electronică denumită „trafic control", care nu mai dădea posibilitatea ca mărfurile să fie trecute pe numele unor firme paravan.

Micle lucra la punctul de control din Borş şi, în virtutea atribuţiilor de serviciu, era unul dintre lucrătorii Finanţelor care introduceau în aplicația „trafic control" documentele de însoțire a mărfii (CMR) pentru transporturile care intrau în ţară.

"În baza unei înţelegeri prealabile cu alţi membri ai grupării, inculpatul Micle Ioan-Dorin, în schimbul unor sume de bani, asigura tranzitul fără ca mijloacele de transport să fie sigilate sau după caz introduse în aplicaţia "trafic control"", se arăta în comunicatul făcut public de DIICOT, în 2014.

Sumele i-ar fi fost achitate prin intermediul cetăţeanului austriac Aron Marin Panc, patronul unei firme de transport din Bihor, prin intermediul căruia finanţistul îi şi anunţa pe membrii grupării despre turele în care se afla la serviciu.

"Potrivit înţelegerii dintre părţile interesate, autocamioanele aşteptau în Ungaria, la aproximativ 10 kilometri de punctul de trecere a frontierei, momentul în care conducătorii auto erau anunţaţi de către unul din membrii grupării cu privire la faptul că pot intra în România. Acest moment era stabilit în funcţie de indicaţiile date de către Micle Ioan-Dorin cu privire la tura în care îşi desfăşura activitatea", au arătat procurorii.

Dorin Micle a fost reţinut pe 10 iulie 2014 şi arestat preventiv o zi mai târziu, măsură menţinută de instanţele de judecată până în 7 octombrie 2014 când a fost schimbată cu arestul la domiciliu timp de o lună, după care, în noiembrie acelaşi an, când finanţistul a fost trimis în judecată, măsura a fost înlocuită cu controlul judiciar.

După un proces întins pe 3 ani, marţi, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că anchetorii nu au dovezi care să susţină acuzele aduse finanţistului, care a şi fost achitat, instanţa dispunând totodată şi ridicarea sechestrului asigurator aplicat pe bunurile acestuia.

Curtea l-a achitat şi pe austriacul Aron Mihi Panc, presupusul complice al lui Micle, în timp ce milionarul Sorin Seleşiu a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Hotărârea instanţei, pronunţată marţi, poate fi atacată cu apel, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Vanatorii vanati
A avut curajul sa spuna cine i dna care e o organizatie masonica fondata de basescu si blaga si sa arate clar ca domeniile de vanatoare din apuseni au fost luate prin santaj de ciprian man,vanatorul vanat(prin interpusi ca tot jaful din patria asta cu repetitie acum sa se vada clar scopul asa zisei revolutii de catifea)dar cea mai mare sansa a avut o sa nu fie judecat decisiv de institutia corupta si luminata din oradea(a nu se confunda cu iluminata) de bolojan din bani publici si spre stiinta publicului,asa incat sa se vada si noaptea unde cara moca dana ascunsi in haine cica spre vanzare judecatorilor spaga,de parca ei cumparau second hand,ca aia avea magazin de haine second in oradea,tinca,vadu crisului,ca acoperire...la ea fiind vesnic popa liviut,popa vasilica fara frica sau sotiile acestora,o semintie diabolica ca intreg sistemul ce vrea sa acapareze ROMANIA:imediat,numai sa ma...completati d voastra!
Postat 18 Noiembrie 2017, 20:00 de User anonimizat
Justitia romana e joi pana mai apoi...
...dar de Judecata de Apoi nu va scapa nimeni.
Postat 16 Noiembrie 2017, 20:31 de FaBULA
???
Ah! DIICOT? CREDEAM CĂ DNA A MAI DAT O PALMĂ UNUI... BA NU! Un nou CHIX!
Postat 16 Noiembrie 2017, 17:26 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON