URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2019, 15:50

Apa "moartă". Locuitorii din Sânmartin se plâng că apa de băut are culoare roşie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii din Sânmartin se plâng că, de mai multe zile, apa de băut de la robinetele din comună este de culoare roşie, murdară de rugină.

"De culoare roşie!"

Apa a devenit improprie inclusiv pentru spălat în weekend iar marţi la prânz nu era încă limpede. "Luni seara, la ora 21, apa era de culoare roşie şi era toxică. Am lăsat-o să curgă o oră şi avea aceeaşi culoare. Din păcate, locuitorii comunei spun că în zona de case este murdară zilnic", a reclamat BIHOREANULUI un locuitor din Sânmartin.

Problema apei murdare datează de ani de zile şi revine tocmai în zilele caniculare sau în perioada sărbătorilor.

"Se întâmplă destul de des ca apa să nu fie bună de băut. Şi la mine acasă dimineaţă curgea apa roşie", confirmă primarul de Sânmartin, Cristian Laza (foto).

Edilul susţine că situaţia s-a mai îmbunătăţit faţă de anul trecut, dar CAO mai are încă destule de făcut.

"Anul trecut a fost dezastru, curgea non-stop apă murdară. Acum situaţia s-a mai îmbunătăţit chiar dacă se întâmplă destul de des să nu fie bună apa. CAO a înlocuit magistrala care duce la turnul de apă şi am înţeles că va mai face şi alte lucrări ca să asigure parametri de calitate", a declarat primarul.

"A crescut consumul"

Reprezentanţii CAO au confirmat situaţia reclamată de locuitorii din Sânmartin. "Pentru că în ultimele zile în comuna Sânmartin a crescut foarte mult consumul de apă s-a creat o turbiditate (n.r. tulbureală a unui lichid) în conductă prin antrenarea depunerilor", a declarat pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al CAO, Alin Sas.

Cel mai probabil consumul de apă a crescut după ce, pe fondul temperaturilor caniculare din ultimele zile, localnicii şi-au umplut piscinele sau şi-au udat grădinile.

Potrivit inginerului, situaţia se va menţine cel puţin în cursul zilei de marţi. "Deocamdată tot ce putem face este să aşteptăm ca depunerile să se liniştească. Dacă am face spălări de conducte în acest moment am creea o turbiditate şi mai mare", a spus Sas.

În urma unor reclamaţii depuse de localnicii din Sânmartin, situaţia este monitorizată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Reprezentanţii DSP Bihor au cerut CAO să anunţe instituţia în momentul în care apa se limpezeşte pentru a putea preleva probe care să confirme sau nu dacă aceasta a revenit în parametrii de potabilitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
apa rea
Pai bine CAO si dom'primar dar la plata facturii scrie si platim ''apa potabila''!Pai?
Postat 16 August 2019, 10:47 de alex63
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON