URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2013, 17:17

Sentinţă definitivă: Sorin Cigan, condamnat cu suspendare pentru tentativa de blat cu FC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în procesul fostului internaţional şi antrenor al ACU Arad Sorin Cigan, trimis în judecată de procurorii DNA alături de preşedinta clubului, Gheorghiţa Onu, pentru că ar fi încercat să aranjeze un meci cu FC Bihor.

Cei doi au fost condamnaţi de instanţele orădene la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani (Sorin Cigan) şi la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani (preşedinta clubului ACU Arad, Gheorghiţa Onu).

Judecătorii orădeni au dispus totodată confiscarea în favoarea statului a sumei de 102.700 lei, contravaloarea celor 30.000 euro cu care Gheorghiţa Onu a încercat să corupă conducerea clubului orădean şi jucătorii, pentru ca aceştia să nu-şi apere în mod corect şansele şi să piardă meciul cu ACU Arad.

Nemulţumit de soluţie, Cigan atacat-o, prin recurs, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde magistraţii au respins însă acţiunea sportivului orădean, obligându-l totodată la plata a 150 lei, cheltuieli judiciare către stat. Soluţia este definitivă.

Sorin Cigan şi Gheorghiţa Onu au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie orădeni în iunie 2009, fiind acuzaţi că au încercat să aranjeze un meci între ACU Arad şi FC Bihor. Procurorii au reţinut că, în perioada 8-13 iunie 2009, Cigan a cerut de la Onu suma de 30.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra conducerii FC Bihor şi asupra jucătorilor, pentru ca aceştia să piardă meciul cu ACU Arad, care astfel s-ar fi salvat de la retrogradare din Liga a II-a. În data de 13 iunie 2009, în pauza meciului, Cigan le-a propus jucătorilor, la vestiar, suma totală de 35.000 de euro, fără însă a avea succes.

Meciul în cauză, jucat la Arad, între ACU şi FC Bihor, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar arădenii au retrogradat în eşalonul al treilea. În schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, care a şi mulţumit public jucătorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad. Preşedintele clubului FC Bihor era, la acea vreme, Alexandru Toth.

Sorin Cigan a fost arestat de Tribunalul Bihor pe 19 iunie 2009, măsura fiind schimbată ulterior, pe parcursul procesului, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
vizer actionar la afaceri pariuri
sa nu credeti ca vizer da 250000 euro pt jucatori ?! cu afacerea FC Bihor cistiga cel putin de zece ori mai mult altfel nu tine buna afacerea ! bani cum stiti se duc in afara tarii de ft multi ani decind a infiitat afaceri in rominia ! un club sportiv pt el este o spalare de bani si poate sai aduca bani negrii in buzunar , sper sa nu fiti asa de naivi sa nu intelegeti situatia ! DNA nu stie nimic despre el ?!!!!! oare ????
Postat 07 Februarie 2013, 15:10 de spoitorul
h
ce jucatorii da vizer el nu tine bani in romania is la budapesta acolo cu fc vizer
Postat 06 Februarie 2013, 18:44 de h
FC Bihor, apendice pt Vizer
Nu sunt un fan Vizer! Dar trebuie sa stiti ca pentru afacerile lui Vizer FC bihor este doar un apendice. Da 250.000 euro pe an la club, la fel ca si Primaria si Consiliul Judetean impreuna, plus marea majoritate a jucatorilor. Daca Vizer nu ar fi fost interesat sa colaboreze cu FC Bihor, la ora actuala echipa nu ar mai fi in liga a II-a pentru ca Bolojan nu a mai vrut sa finanteze FC Bihor. Asa ca, trebuie sa ii multumiti lui Vizer nu sa il huliti. Multi ar vrea sa aiba un Vizer in localitate!
Postat 06 Februarie 2013, 16:25 de gabi
vizer vinde si pe masa
pacat ca nu a fost vizer presedinte cred ca Cigan ar fi mandru de el ! asa mai departe baieti pina cind sunt fraieri si pun pariuri se poate vinde cit un meci !!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Februarie 2013, 14:40 de spoitorul
g
da vizer no trantit nimic?
Postat 05 Februarie 2013, 23:10 de g
Poti dormi Sandule!
Din pacate, cel care a manevrat toate afacerilela FC Bihor, sandu Toth, ramane "imaculat". El, prin relatiile cu politia, a cautat un tap ispasitor la banuielile care planau asupra lui FC Bihor privind blaturile. Celebrele 2-1, dupa 0-1, realizate consecutiv de FC Bihor au facut ca unele case de pariuri sa scoata FC Bihor de pe lista meciurilor cotate. A fost o afacere mare din care Sandu Toth a iesit "curat" datorita prietenilor din politie. In plus, zecile de mii de Euro din transferuri se regasesc in fabrica de panificatie din Bors.
Postat 05 Februarie 2013, 23:05 de Gabi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON