URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 22 SEPTEMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ştiu, investiţia a costat o grămadă de bani şi nu se poate merge la infinit pe bunăvoinţa constructorului, care schimbă pe banii lui dalele deteriorate. Dar Piaţa Unirii a fost făcută pentru ca orădenii şi turiştii să se poată bucura de ea! Dacă mergem pe ideea că Piaţa devine un loc sacru, intangibil, s-ar putea să fim nevoiţi ca la intrare să ne descălţăm şi să umblăm cu tălpici, ca pe vremuri în Palatul Baroc.
Zic şi eu
Adrian Cris
Abia aştept să-l văd pe domnu’ Nelu Mang, întâiul familist al Bihorului, având de-a dreapta sa vreun popă în sutană şi în stânga un frate cu şorţuleţ, echer şi compas (sau invers), propovăduind printre bihoreni modificarea Constituţiei aşa încât să definească expres căsătoria ca "uniunea dintre un bărbat şi o femeie", la referendumul din 7 octombrie! În treacăt fie zis, nu-i ironic că Dragnea a pus "consultarea populară" într-o duminică fără soţ?
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
După ce, zeci de ani, românii au plătit taxa de drum în prețul combustibilului, rovignete pentru drumuri și taxe de trecere pentru poduri, după ce au trecut ani mulți de la semnarea celui mai păgubos contract din istorie pentru România (contractul cu Bechtel, mulțumim Adrian Năstase!) fără ca cineva să facă pușcărie, după ce s-a furat din banii de drumuri ca-n filme, ei bine, după toate acestea, românilor li se cer din nou bani pentru a nu fi tratați drept animale și pentru a avea dreptul de a circula pe o șosea cu pretenții de autostradă. O adevărată taxă pe prostie!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre felul în care gestionează autorităţile combaterea pestei porcine africane?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, lege care a intrat în vigoare pe 24 august 2018, prevede că în materia contravenţiilor rutiere se va aplica, de la 1 ianuarie 2019, o nouă metodă referitoare la achitarea acestora.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Căpuşele sunt vectorii unor boli grave (paralizie, febra Q, tularemia, borelioza şi altele), dar de cele mai multe ori reacţia locală produsă de muşcătură se limitează la o simplă roşeaţă cu senzaţie de mâncărime (prurit) care dispare în decurs de câteva zile în lipsa suprainfecţiei bacteriene. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Se pare că minciuna îl poate face pe un politician să pară mai... autentic. Oamenii tind să vadă minciunile emise de un lider politic drept o tentativă a acestuia de a se lupta cu mâinile murdare împotriva unui sistem corupt; asta în pofida faptului că minciunile sunt sfruntate şi demistificate ulterior.
15 Martie 2013, 10:59

Antiţepari! Asociaţia Firmelor Bihorene vrea ca afaceriştii care s-au salvat cu insolvenţa lăsând în urmă datorii să nu mai poată avea firmă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul liberal Ioan Cupşa a preluat joi, pe bază de semnătură, pachetul de amendamente formulat de Asociaţia Firmelor Bihorene pe marginea Legii insolvenţei 85/2006. Propunerile mediului de afaceri bihorean au fost înmânate în mod public, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Hotel Continental.

"Ca să nu avem discuţii că propunerile s-au rătăcit prin Poştă şi să nu ne mai complicăm cu confirmări de primire, îi vom înmâna acum domnului deputat Ioan Cupşa propunerile noastre şi vom semna procesul verbal de predare-primire de faţă cu presa", a glumit în deschiderea întâlnirii Dan Octavian, directorul general al AFB.

Conform directorului, printre amendamentele mediului de afaceri bihorean se numără propunerea ca în cazul creditorilor care formulează cereri de admitere la masa credală după împlinirea termenului menţionat în Buletinul procedurilor de insolvenţă cererile să fie totuşi analizate, iar dacă sunt justificate, aceştia să fie trecuţi în tabelul suplimentar al creanţelor.

În ceea ce priveşte îndestularea creditorilor, oamenii de afaceri bihoreni propun ca după valorificarea bunurilor datornicilor, îndestularea creditorilor să se facă pornind de la creanţele principale, dar fără penalităţi. "Este imoral ca Finanţele sau băncile să încaseze sume importante din penalităţi şi dobânzi în timp ce furnizorii privaţi să nu încaseze nici măcar contravaloarea mărfii sau a serviciilor furnizate", argumentează reprezentanţii asociaţiei.

Să nu mai poată fi patroni!

În plus, pentru asanarea mediului de afaceri şi limitarea procedurilor de insolvenţă declarate pe bandă rulantă AFB propune "sancţionarea" celor care intră în faliment lăsând în urmă datorii neplătite.

"Dacă debitorul persoană fizică nu a achitat toate datoriile înscrise în tabelul de creanţe, exceptând accesoriile, trebuie ca acesta să nu mai poată deveni asociat, acţionar sau administrator în altă societate comercială sau să poată înfiinţa o altă firmă într-o perioadă de câţiva ani. Totodată, în cazul în care debitorul persoană fizică are vreuna dintre aceste calităţi într-o societate, trebuie să le piardă în mod automat în urma închiderii procedurii de insolvenţă", se menţionează în pachetul de propuneri formulat de AFB.

Deputatul Ioan Cupşa a preluat propunerile AFB şi a promis că le va analiza. "Deocamdată nu mă pot pronunţa pe marginea propunerilor formulate de AFB pentru că doar le-am lecturat. Le voi analiza şi voi acţiona în consecinţă. Vreau să sprijin atât firmele bihorene cât şi creditorii din România să nu fie prejudiciaţi în afacerile pe care le fac", a spus Cupşa.

În calitate de membru al Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaţilor, Cupşa a ţinut să precizeze că, având în vedere birocraţia parlamentară, cel mai scurt termen pentru implementarea propunerilor formulate de AFB este de un an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Ca urmare
Ca urmare unde este CORUPTIE nu este LEGE , isi fac lor ilegalitazti acceptate si totul pentru bani, cum vreti sa rezolvati curatarea oglinzii daca o frecati cu baliga ? orice prost poate vedea adevarul dar acest domn se pare ca nu !
Postat 15 Martie 2013, 20:08 de Ca urmare ....
Cazierul fiscal va cuprinde 80 de infractiuni si contraventii
aPrin intrarea în vigoare a legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizării şi lichidării judiciare, dispoziţiile codului comercial referitoare la bancrută au fost abrogate în mod expres. Ca urmare a renumerotării textelor din Legea nr. 31/1990, sancţionarea infracţiunii de bancrută frauduloasă a fost prevăzută în dispoziţiile art. 276 din lege. Conform acestui text, se pedepseau cu închisoarea de la 3 la 12 ani persoanele vinovate de bancrută frauduloasă constând în următoarele fapte: - Falsificarea, sustragerea sau distrugerea evidenţelor societăţii, ori ascunderea unei părţi din activul societăţii; - Înfăţişarea de datorii inexistente sau prezentarea în registrele societăţii, în alt act ori în bilanţul contabil, a unor sume nedatorate, în scopul diminuării aparente a activelor societăţii; - Înstrăinarea, în frauda creditorilor, în caz de faliment al societăţii a unei părţi însemnate din active; Ulterior, după a doua republicare a Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, art. 276 ce reglementa bancruta frauduloasă a fost renumerotat devenind astfel art.282. În prezent infracţiunea de bancrută frauduloasă este reglementată şi sancţionată de dispoziţiile art. 143 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, la data intrării în vigoare a respectivei legi fiind abrogate prin art. 156, alin. 3 prevederile referitoare la bancruta frauduloasă ale art. 282 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale.
Postat 15 Martie 2013, 20:01 de :)
Cazierul fiscal va cuprinde 80 de infractiuni si contraventii
av. Orlando Vlăsceanu Bancruta frauduloasă a fost reglementată iniţial în Codul comercial, respectiv prevederile art. 876 – 872, fiind prevăzut a fi săvârşită în două modalităţi, cea de bancrută simplă şi cea de bancrută frauduloasă. Infracţiunea de bancrută simplă era incriminată de dispoziţiile art. 876 şi art. 879 Cod Comercial, pentru existenţa acesteia cerându-se ca încetarea plăţilor să fi fost precedată, însoţită sau urmată de acţiuni sau inacţiuni imputabile comerciantului, prin care se reliefa o culpă în producerea falimentului sau evidenţia o săvârşire vădită a faptei în dauna creditorilor. Din punct de vedere a modalităţii de săvârşire a bancrutei simple, aceasta putea îmbrăca următoarele forme: * Neţinerea sau ţinerea incorectă a registrelor; * Neefectuarea sau efectuarea incorectă a inventarelor; * Neexecutarea obligaţiilor decurgând dintr-un concordat anterior; * Nedeclararea încetării plăţilor în termen legal; * Neprezentarea nejustificată la invitaţiile judecătorului sindic; * Diminuarea patrimoniului prin operaţiuni de noroc; * Operaţiuni comerciale ruinătoare în scopul de a întârzia încetarea plăţilor; * Plata creditorilor în detrimentul masei credale, dupa încetarea plăţilor; * Dolul pentru obţinerea moratoriului. Alături de bancruta simplă, Codul Comercial prevedea şi varianta agravantă a bancrutei frauduloase, reglementată de art. 180 Cod Comercial, infracţiunea de bancrută frauduloasă presupunea următoarele modalităţi de săvârşire, modalităţi circumscrise unei intenţii frauduloase: - Sustragerea sau falsificarea registrelor, distrugerea, tăinuirea sau disimularea activului; - Simularea de datorii şi declararea frauduloasă a pasivului; - Vânzarea de active sub valoare; Iniţial, Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale reglementa în prevederile art. 208 infracţiunea de bancrută frauduloasă. Potrivit acestor reglementări, se pedepseau cu închisoare de la 2 la 7 ani persoanele vinovate de bancrută frauduloasă constând în următoarele fapte: * Falsificarea, sustragerea sau distrugerea evidenţelor societăţii; * Ascunderea unei părţi din activul societăţii; * Înfăţişarea de datorii inexistente sau prezentarea în registrele societăţii, în alt act sau în bilanţ a unor sume nedatorate; * Înstrăinarea în frauda creditorilor a unei părţi însemnate din activ, în caz de faliment al societăţii.
Postat 15 Martie 2013, 19:58 de :)
Cazierul fiscal va cuprinde 80 de infractiuni si contraventii
bancruta frauduloasa (nici experti contabili nu stiu ce inseaman :)) ) , ati auzit de ea INSTIGARE la fals si uz de fals ati auzit :))) DAN OCTAVIAN sunteti CURAT ca nu le prea stiti DELOKKK ?
Postat 15 Martie 2013, 19:56 de :)
Cazierul fiscal va cuprinde 80 de infractiuni si contraventii
* Insolvenţa îți poate aduce neplăceri * Deţinătorii firmelor care sînt în insolvenţă se aleg cu înscrisuri în cazierul fiscal dacă au înstrăinat activele companiei. Mai exact, în cazier se trece „fapta persoanei care înstrăinează, în frauda creditorilor, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active“, se arată în noile norme adoptate recent de guvern. Aceasta din cauză că patronii tot mai multor firme intrate în insolvenţă îşi transferau activele pe alte societăţi controlate tot de ei, iar creditorii care se înscriau la masa credală nu prea mai aveau cum să-şi recupereze debitele. O altă faptă cu greutate care atîrnă în cazierul fiscal este reţinerea de la angajaţi şi neplata către stat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentînd impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. Această faptă se consideră infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă. De asemenea, se trece în cazierul fiscal şi nereţinerea sumelor ce reprezintă, potrivit legii, stopaj la sursă.
Postat 15 Martie 2013, 19:54 de :)
Cazierul fiscal va cuprinde 80 de infractiuni si contraventii
Conform art. 8 alin. 1 din OG nr. 75/2001, prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie in urmatoarele situatii: a) la infiintarea societatilor comerciale, a societatilor cooperative si a cooperativelor agricole, de catre asociati, actionari si reprezentantii legali desemnati; b) la solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor in Registrul asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora; c) la autorizarea exercitarii unei activitati independente de catre solicitanti; d) la cesiunea partilor sociale sau a actiunilor de catre noii asociati sau actionari; e) la numirea de noi reprezentanti legali, precum si la cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul efectuarii majorarii de capital social de catre noii reprezentanti legali, asociati si actionari. In situatiile prevazute la lit. a), c), d) si e), obligatia este indeplinita de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care va transmite, in format electronic, informatiile din cazierul fiscal al contribuabililor, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului. Citeste mai mult: #ixzz2NdFheXtY Follow us: Avocatnetro on Facebook
Postat 15 Martie 2013, 19:53 de :)
Cazierul fiscal va cuprinde 80 de infractiuni si contraventii
Printre infractiunile care se vor inscrie in cazierul fiscal, se numara: - Fapta contribuabilului care, cu intentie, nu reface documentele de evidenta contabila distruse, in termenul inscris in documentele de control, desi acesta putea sa o faca ( fapta prevazuta de art. 3 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si sanctionata cu amenda de la 5.000 lei la 30.000 lei) - Impiedicarea, sub orice forma, a organelor competente de a intra, in conditiile prevazute de lege, in sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale ( fapta prevazuta de art. 5 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda) - Retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa (fapta prevazuta de art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si pedepsita cu inchisoare de la 1 an la 3 ani sau amenda) - Fapta persoanei care, cu rea-credinta, a facut declaratii inexacte, in baza carora s-a operat o inmatriculare ori s-a facut o mentiune in registrul comertului (prevazuta de art. 48 alin. (1) din Legea privind registrul comertului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si pedepsita inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda de la 100 lei la 500 lei, daca, potrivit legii, fapta nu constituie infractiune mai grava. In schimb, printre contraventiile care se inscriu in cazierul fiscal se numara: - Refuzul debitorului supus executarii silite de a preda bunurile organului de executare spre a fi sechestrate sau de a le pune la dispozitie acestuia pentru a fi identificate si evaluate ( fapta prevazuta de art. 219 alin. (2) lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si sanctionata cu amenda de la 500 de lei la 1000 de lei, pentru persoajne fizice, si de la 1000 de lei la 5000 de lei, pentru persoane juridice). - Detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar si alte drepturi si obligatii, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregsitrate in contabilitate ( fapta prevazuta de art. 41 pct. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si sanctionata cu amenda de la 1000 de lei la 10000 de lei ) Citeste mai mult: #ixzz2NdFSwY3H Follow us: Avocatnetro on Facebook
Postat 15 Martie 2013, 19:52 de :)
consilierul local liberal Dan Octavian
caut un CV al DL. Dan Octavian nu ne dati detalii despre dumnealui nu de alta dar il hranim sanatos si sa nu ne trezim ca i rau alergic la adevar :))) poate vrea si asta sa deconteze doar asigurarile medicale ca e rau ramas in urma bietul om la prezent !!!
Postat 15 Martie 2013, 19:32 de cine e ?
nu va stresati ca avocati si judecatorii sunt legea :))!!!
contrabanda de tigari a fost distrusa in Bihor de BAIA MARE ca in rest isi bateau joc de pioni care cum puteau si cei MILIONARI dau spaga cui oare in BIHOOOR ?
Postat 15 Martie 2013, 19:28 de vsm
nu va stresati ca avocati si judecatorii sunt legea :))!!!
daca vreti sa stiti va amana si va amana ca sa va incaseze in complicitate ca vezi Doamne asa spune "legea :)))" cand CEDO va prelua sistemul JUSTITIAR atunci vom vorbi de DREPTATE pana atunci suntem SCLAVI :)))
Postat 15 Martie 2013, 19:26 de vsm
nu va stresati ca avocati si judecatorii sunt legea :))!!!
vai de capul vostru ne chinuim cu categori favorizate avocatii rezolva orice in complicitate cu judecatori si voi taiati iarba la caini, sunt sute de firme in insolvente care au inclcat codul penal au platit avocati si lichidatori si gata au disparut si pe altii ii executati silit nu stie poporul adevarul ca ar iesi in strsda :)))) nu va stresati ca avocati si judecatorii sunt legea :))!!! CE COD PENAL in BIHOOOR , ce inseamna ala? Bihorul este de i omorailate josnica inclusiv in pocaime si urlam ca unguri sunt mai uniti, rusine sa va fie , hoti ordinari de vietii omenesti, ati distrus viitorul unui judet prosper !
Postat 15 Martie 2013, 19:24 de vsm
Asanarea mediului de afaceri este o prioritate
În sfârşit văd o iniţiativă lăudabilă din partea acestei adunături, care odată preluată ar putea să devină lege. Păcat că nu lui Cupşa trebuia dată, ci unuia care are cu adevărat intrare la astfel de acţiuni politice. Dacă ar fi fost cuplată în cadrul USL, cu un parlamentar de la PSD, încă vreunul de la PNL şi ceva experţi din sfera insolvenţei şi care au putere în puţă, erau ceva şanse, dar aşa va mai dura ...
Postat 15 Martie 2013, 18:05 de Carp III
mai cititi, de fapt PRACTIA te invata :))
ce cuprinde cazierul fiscal si de ce ?
Postat 15 Martie 2013, 15:09 de cazierul fiscal
nu vad modificarea
pentru nestiutorii si analfabeti din PATRONAT ecaxt ca programul lui VASS cu actionariatul 50+1 majoritar , legea nu permite nici mancar calitatea de administrator,dar asociat !!! oricum cei care fac afacerii ilegale lucreaza si prin 100 de firme inclusiv off-shore , cand cineva iti da un salariul si de 1000 de euro lunar sa fii sef nu cred ca rezista multi dar el de fapt este un pion.Legile ii afecteaza pe cei cinstiti nicidecum pe INFRACTORI, sa nu uitati asta ! se voteaza legi ca sa l faca pe roman intentionat infractor ca nu mai rezista.Cum se incurajeaza cei care isi platesc taxele, se reduc an de an si se acorda un merit ?
Postat 15 Martie 2013, 14:46 de ciudat de prost info
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Deţinuţii din mai multe judeţe s-au întrecut la fotbal: Orădenii, pe locul II (FOTO / VIDEO)
 • Se toarnă fundaţia! Au început construcţia podului din strada Universităţii (FOTO)
 • Lucrările s-au terminat, ambuteiajele continuă! Trecerea de nivel cu calea ferată din strada Uzinelor a fost modernizată degeaba (FOTO)
 • Figaro și Lucifer, doi motani singuratici au ajuns de la Paris la Zoo Oradea (FOTO)
 • Cruce luminoasă de 14 metri, înălţată la Vintere cu ocazia Centenarului (FOTO)
 • Let’s do it, Bihor: Peste 23.000 de voluntari au adunat 30.000 de saci de gunoaie (FOTO)
 • Gunoaie de oameni: Firma de salubritate a Primăriei Aleşd a aruncat 200 tone de deşeuri în mijlocul naturii (FOTO/VIDEO)
 • 'Huligani' la Cetate: Rockerii de la Hooligans au închis Zilele Culturii Maghiare (FOTO/VIDEO)
 • Oradea City Running Day: Alergători de toate vârstele au fugit pe străzile oraşului (FOTO/VIDEO)
 • Cântăreţul de la pod: În fiecare seară, trubadurul Lucian Chelu cântă pentru orădeni lângă Podul Intelectualilor (FOTO/VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON