URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2020, 20:30

Anti-coronavirus: Toate persoanele internate în Spitalul Judeţean din Oradea sunt testate pentru a preveni contaminarea unităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În sistemul medico-sanitar din Oradea a fost adoptată o nouă măsură pentru reducerea riscului de răspândire a infecţiilor cu coronavirus.

La o săptămână după ce la intrarea în UPU din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea a fost montată o poartă termică, al cărei rol este să alerteze cadrele medicale dacă în holul unităţii pătrunde o persoană a cărei temperatură depăşeşte 38 de grade, conducerea spitalului a dispus ca toţi pacienţii care sunt internaţi să fie testaţi pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri cu coronavirus.

"Toţi pacienţii care necesită internare sunt testaţi pentru depistarea unei eventuale infecţii, iar în cazul unui rezultat pozitiv, aceştia sunt direcţionaţi către Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea", a anunţat joi Direcţia de Sănătate Publică Bihor, printr-un comunicat.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, a declarat BIHOREANULUI că decizia a fost luată pentru a reduce riscul contaminării acestui spital, care asigură în continuare asistenţa medicală pentru pacienţii cu alte afecţiuni decât cele Covid-19.

"Este o măsură în plus pentru a ne asigura că nu o să apară o infecţie şi în Spitalul Judeţean, aşa încât acesta să rămână perfect funcţional, şi pentru a preveni psihoza, să fie sigură toată lumea că spitalul nu este contaminat", a declarat dr. Gheorghe Carp.

Acesta a mai precizat, de asemenea, că toate internările în Spitalul Judeţean se fac numai prin UPU, aşadar numai dacă sunt urgenţe, şi că numărul prezentărilor la Urgenţe a scăzut la o medie de circa 100-120 pe zi, din care aproximativ 16-20 necesită internare. Altfel spus, aceste persoane, care trebuie internate pentru a putea fi tratate, sunt testate fără excepţie.

"Fiecare persoană care se prezintă la UPU este considerată din start suspectă şi fiecărei persoane în legătură cu care se decide internarea i se prelevează probe pentru testarea Covid. Până ies rezultatele, câteva ore, aceste persoane sunt ţinute în saloane separate, izolate", a mai explicat dr. Carp.

Până joi seară, nici una dintre persoanele care s-au prezentat la UPU nu a fost diagnosticată cu Covid-19, iar testarea a 38 dintre angajaţii unităţii a relevat că nici unul dintre aceştia nu a fost infectat. De altfel, personalul UPU-SMURD Bihor beneficiază de echipamente de protecţie de nivel înalt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Nu-i usor
Felicitari echipei doctorului Carp care administreaza actiunea in Oradea. Increderea oamenilor, fie medici sau nu, vine din rezultatele masurilor luate. Sigur sunt si greutati poate si greseli dar rezultatele sunt bune. Am incredere in echipa Oradeana.
Postat 03 Aprilie 2020, 10:16 de scarbit
Valea go planet
Dute și tu acolo, mutate că nu te ține nimeni aici, vizitezi mânăstirea Voroneț etc.
Postat 03 Aprilie 2020, 08:56 de sss
excalibur
Daca și primăria Oradea ar face la fel ca Baia Mare, te-ai plânge , că de ce distribuie din taxele și impozitele tale.
Postat 02 Aprilie 2020, 22:46 de Sandu2100
Die Hard
Avem sansa sa nu avem decit citeva contaminari, venite de afara.Asta inseamna ca oradea inca e sterila.Prioritatea logica ar fi impiedicarea accesului necontrolat in oras.Acolo translatezi toate resursele,luat in evidenta tot ce intra.Ca sa inchizi orasul iti trebuie sa ai XXL la suspensoare.Si sa ai intrare la bucuresti.Si sa nu fii in concediu.Pe asta o stii:Primăria Baia Mare distribuie cetățenilor 50.000 de pachete cu mănuși, măști, spirt și gel dezinfectant?
Postat 02 Aprilie 2020, 22:10 de excalibur
excalibur
Ce legătură are comentariul tău , cu articolul ????
Postat 02 Aprilie 2020, 21:57 de Sandu2100
Precizare
Marius Ursaciuc a spus că în momentul de față Gura Humorului nu are nici un bolnav de coronavirus, motiv pentru care a luat această decizie pentru a preveni răspândirea bolii. El a precizat că această decizie este acoperită de prevederile ultimelor Ordonanțe Militare adoptate de autorități.
Postat 02 Aprilie 2020, 21:27 de excalibur
Pina nu e prea tirziu
"Gura Humorului este primul oraș din România care se autoizolează. Primarul Marius Ursaciuc: Patrulele din interior s-au mutat la intrările și ieșirile din oraș ".Pandemia asta nu va dura o luna.Luni de zile vor tot aparea focare,ici,colo.Sa luptam pentru o Orade necontaminata,inca..."Autoritățile din Gura Humorului au luat decizia de a izola orașul, pentru a preveni răspândirea virusului COVID 19.Pentru a limita accesul persoanelor din împrejurimi, au fost instalate filtre la intrarea și la iesirea din oraș. ".Pai cum,nu asteptam sa ne bage in carantina de la judet,de la guvern,orban,vela,arafat?Pai ce,e orasul lui?Da, dom'le e orasul meu si fac ce vreu cu el.Suna cunoscut?
Postat 02 Aprilie 2020, 21:03 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON