URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2018, 18:38

Angajaţii Consiliului Judeţean Bihor ar putea primi locuinţe de serviciu într-o clădire nouă, ridicată prin ANL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor urmează să solicite Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe ridicarea unei clădiri cu 24 de apartamente pentru angajaţii instituţiei, pe o bucată dintre fostele terenuri ale Armatei din zona Universităţii, a anunţat, miercuri, preşedintele Pásztor Sándor.

Acesta a mai afirmat că a avut discuţii cu directorul ANL şi că proiectul CJ Bihor ar urma să fie prins în lista de investiţii pentru anul 2019. "Directorul ANL a venit aici la Consiliul Judeţean Bihor. Aşa ni s-a spus că în 2019 pe lista de investiţii bugetate pentru locuinţe de serviciu va fi şi propunerea noastră", a spus şeful CJ Bihor.

Investiţia s-ar face prin programul multianual "Construcţia de locuinţe de serviciu". Potrivit legii, beneficiarii programului sunt "funcţionarii publici, precum şi angajaţii din instituţii publice centrale şi locale, care nu deţin sau nu au deţinut, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, în proprietate o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire".

Pentru acest proiect, CJ Bihor va aloca un teren de circa 9.000 mp, din care circa 2.000 mp ar urma să fie suprafaţa construită. Executivul Consiliului Judeţean lucrează acum la documentaţia necesară care ar urma să fie depusă la ANL în circa două luni.

Întrebat dacă de locuinţe ar putea să beneficieze şi angajaţii instituţiilor subordonate, nu doar cei ai aparatului propriu al Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor a spus că, deocamdată, nu a lămurit acest aspect cu reprezentanţii ANL. "Noi vrem să ne folosim de acest program, să atragem aici investiţia. M-aş bucura să poată beneficia şi angajaţii instituţiilor subordonate. Oricum, cereri vor fi", a spus preşedintele CJ Bihor.

În aceeaşi conferinţă de presă, Pásztor a anunţat că instituţia pe care o conduce doreşte să construiască, pe bani europeni, un campus şcolar dedicat copiilor cu nevoi speciale pe o suprafaţă de aproape 3 hectare de teren în aceeaşi zonă, adică pe terenurile CJ din apropierea Universităţii. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@sandu
Acolo bat si eu sa ia cine are nevoie nu cine mai are case pe la biga, valea Prahovei, etc. Stii cum se face calculul? E total aiurea, se cumuleaza puncte dupa niste criterii de toata minunea.
Postat 15 Februarie 2018, 20:42 de poiu
Poiu
Cunosc multi care nu sau calificat la ANL . Ideea e să nu se califice tot aia care au.
Postat 15 Februarie 2018, 11:35 de Sandu1201
@sandu
A zis pentru angajatii cj. Deci indiferent de salarii, daca nu au o proprietatea in localitatea in care lucreaza devin eligibili. Toti au drepturi egale sa le primeasca daca indeplinesc acele criterii. Problema e ca bodea poate aduna mai multe puncte decat cunoștință ta si in consecinta are sanse mai mari. Pe cand anl e programul prin care se ajuta tinerii mutati in orasele unde solicita sau tinerele familii. Se duce dracu si programul asta, cum au distrus si prima casa.
Postat 15 Februarie 2018, 06:45 de poiu
Da
Eu sunt de acord. Pt ca sunt funcționari care au minimul pe economie acolo. Cunosc caz care ambii lucrează acolo si nu au primit credit de locuință. Dar sa nu fie făcute pt șefi si familia lor.
Postat 15 Februarie 2018, 01:54 de Sandu1201
CAND E OK, DA! ACUN NU!
Cu așa ceva nici eu nu sunt de acord!
Postat 14 Februarie 2018, 23:40 de TDS
Rozeta
Salariile tăiate eventual azi îți mărește salariul mâine te da afara că se fac restructurări așa sa aude că e prea mulți și nu mai e cașcaval numa gargară multă .In legătură cu daddy mustaciosul de la Teleorman sa aibă grijă să nu scape săpunul că de ce ți-e frica nu scapi .
Postat 14 Februarie 2018, 21:53 de sss
Isi fac si apartamente acuma
Cat de ipocrit sa fii la salariile pe care ti le face daddy, incat sa iti ceri locuinta de serviciu. Sa se studieze istoricul proprietatilor, pana nu le trece fiecare pe cate o matusa ca sa fie eligibili. Bodea ar fi in stare, mang mai greu ca il stie lumea
Postat 14 Februarie 2018, 21:20 de poiu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON