URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2018, 14:41

Alarmă: tot mai mulţi orădeni consumă cel mai mizerabil drog – „zombi”, care „prăjeşte creierul” şi te face „legumă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean care locuieşte în zona Dragoş Vodă a înregistrat şi distribuit pe contul său de Facebook, marţi, un filmuleţ de aproape un minut şi jumătate care surprinde un tânăr de condiţie joasă după ce a fumat „zombi”, unul dintre cele mai ieftine şi periculoase droguri.

Bărbatul l-a filmat pe tânărul drogat clătinându-se şi inapt să răspundă la întrebări simple, iar în înregistrare se aude că l-a văzut „fumând” cu puţin înainte, dar şi identificându-l ca fiind acelaşi ins pe care îl observase şi cu trei zile înainte în aceeaşi stare, motiv pentru care a sunat la 112 să solicite o ambulanţă, însă degeaba, căci până la sosirea echipajului tânărul dispăruse între blocuri.

„E plin plin de ei şi în Dragoş Vodă, Velenţa, strada Griviţei, Calea Aradului. Cineva a umplut „piaţa” de mizerii”, afirmă un orădean.

Filmuleţul realizat în Dragoş Vodă vine la câteva zile după o altă înregistrare similară, făcută duminică şi care prezenta trei tineri drogaţi în Bulevardul Decebal, clătinându-se printre maşini, în trafic. De altfel, trecătorii au chemat atunci un echipaj SMURD, care a găsit doar doi dintre tinerii drogaţi, ducându-i la spital.

Zombi este un fel de marijuana modificată chimic, cu efecte extrem de grave, vândut la preţuri foarte mici în special tinerilor. Directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), Gigel Lazăr, afirmă că acest drog sintetic este atât de puternic încât consumatorii pur şi simplu îşi „prăjesc” creierul. În România, „zombi” a ajuns abia anul acesta. Dacă marijuana produce un efect de anxietate şi atacuri de panică, acest K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de unde i-a fost dat şi numele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: ”România (NE-)educată.”. Altă tristă realitate.
I. ”E plin plin de ei şi în Dragoş Vodă, Velenţa, strada Griviţei, Calea Aradului. Cineva a umplut ”piaţa” de mizerii”, afirmă un orădean. 1. ””România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României […”paralele”?] menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.” Acest proiect de ce NU include şi această categorie de tineri vulnerabili? Tot mai numeroasă. 2. O întrebare pentru Herr (Gauleiter) Johannes, W., Klaus: Care dintre cele șapte grupuri de lucruri constituite pentru prima etapa a proiectului ”România Educată” s-a ocupat de tot mai numeroșii tineri români care se droghează? II. O întrebare și pentru ”soborul” de generali non-MApN din jurul actualului ”Gauleiter” de România: 1. Această proliferare a consumului de droguri în România nu este și o problemă de securitate națională, deci, o altă, sarcină de serviciu pentru dvoastră?
Postat 16 Decembrie 2018, 15:58 de stefan
oradeanbihor
Tu ești o victimă a propriei prostii
Postat 14 Decembrie 2018, 00:14 de Sandu1206
@ poiu
Daca copilul tau va cadea victima consumului de droguri, se va chema tot selectie naturala?
Postat 13 Decembrie 2018, 11:04 de oradeanbihor
Selectia naturala
Își face treaba. Ce rost mai are sa punem atatea intrebari? Pe ei ii doare in cot de viata lor, pe parintii lor ii doare in cot de ei. Si sa nu ma contrazica nimeni dar ca parinte normal nu ai cum sa nu observi aceste lucruri la copilul tau. Nu sunt singurii, nu sunt putini da daca si vanzatorii de tighi din piata stiu deja cand vine "garda" prin oamenii lor de acolo ce sa mai zici la droguri unde is bani si mai multi. Sa verifice politia prima data cârtițele lor si apoi sa inceapa sa mearga dupa traficanții aia. Pana atunci sa lasam selectia naturala sa isi faca treaba. Apropos, aici nu e vb de copii de bani gata sau din extrema cealalta. Oricare categorie pica, depinde de educația de acasa, de acolo pornesc toate.
Postat 13 Decembrie 2018, 06:05 de poiu
Petcu
Foarte bine punctat. In lupta asta politica, cad victime copii inocenți, în timp ce traficanți scapă ușor pt că sa modificat constituția pt al scăpa pe șeful Dragnea. Ăștia sunt viitorii plătitori de taxe și pensii ai viitorului.
Postat 13 Decembrie 2018, 01:37 de Sandu1206
Rezultatul politicii penale...
Din pacate, atat justitia cat si politicul sunt rupte de aceste realitati ale strazii. Politica penala incoerenta din ultimii ani, de reducere a pedepselor si practica instantelor de a aplica pedepse ridicole (de 1-2 ani) pentru cei care vand moartea la plic, incep sa-si arate efectele. Sper ca institutiile sa se trezeasca la realitate pana nu e prea tarziu.
Postat 12 Decembrie 2018, 21:44 de Petcu
Vai ș-amar
Pe traficanții și vânzătorii de droguri i-aș împușca în public.
Postat 12 Decembrie 2018, 18:41 de Shogun
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON