URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2014, 19:11

Al XV-lea Congres Internaţional de Dacologie, la Oradea: "Am picat din cer!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

V-aţi întrebat vreodată de ce, dacă pe actualele teritorii ale Germaniei, Angliei, Palestinei, Israelului ori Greciei stăpânirea romană a durat secole întregi, iar pe cel al României doar 150 de ani, totuşi în România se vorbeşte o limbă latină, iar în celelalte nu? Iar asta în timp ce pe teritoriul actual al României au fost doar 2 legiuni romane, în timp ce în vechea Germanie erau 17 legiuni.

Sau de ce, deşi Ungaria e o ţară denumită după tribul hunilor, ADN-ul locuitorilor acesteia nu are mai nimic în comun cu cel al hunilor? Ştiaţi că romanii au ocupat în anul 106 doar 14% din teritoriul Daciei, astfel că ar fi inexplicabil cum de toţi dacii au fost romanizaţi în urma unui proces de foarte scurtă durată numit etnogeneza poporului român?

Ei, bine, la asemenea întrebări dacologii susţin că, de fapt, niciun răspuns nu poate fi corect dacă nu se porneşte de la adevărul axiomatic că cea mai veche civilizaţie, nu numai din Europa, dar chiar şi din lume, mai veche inclusiv decât cele sumeriană şi egipteană, este cea a dacilor, care populau cândva cea mai mare parte a Europei centrale şi de est.

Teoriile acestea şi altele de acelaşi fel vor fi dezbătute începând de joi şi până sâmbătă la Oradea, unde se desfăşoară, la Hotelul Continental şi în sala de concerte a Filarmonicii de Stat, cel de-al XV-lea Congres Internaţional de Dacologie, organizat de Dacia Revival Societay, fondată de un român stabilit la New York, dr. Napoleon Săvescu.

Din ţărani daci, nu legionari romani

Deşi profesia sa este cea de medic, specialist în chirurgie, medicină internă şi medicină de urgenţă, Săvescu a afirmat că pasiunea sa pentru Dacologie este justificată prin faptul că "m-a durut că istoria noastră milenară este prezentată greşit", astfel că după câţiva ani de documentare a scris o carte intitulată "Noi nu suntem urmaşii Romei", ce susţine că românii sunt de fapt urmaşii vechilor daci într-o măsură zdrobitor mai mare decât a vechilor romani.

"Fiecare popor vrea să-şi prezinte istoria cât mai frumos. Noi am învăţat despre originea noastră latină, Şcoala Ardeleană a avut un rol decisiv în acest lucru, la fel ca Biserica Catolică, pentru că preoţii ei au studiat la Roma. Aceleaşi probleme le au şi vecinii din Ungaria, deşi rădăcinile lor genetice sunt hunice în proporţie de numai 1%. (...) E mai puţin glorios că ne tragem din ţăranii daci şi nu din legionarii romani, dar e adevărat", a spus Napoleon Săvescu într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la Hotelul Continental, pentru a prezenta programul Congresului de Dacologie.

"Am picat din cer"

Potrivit acestuia, Congresul va fi deschis vineri, 18 iulie, la Filarmonica de Stat, unde în prima parte a zilei se va vorbi despre daci ca "punte genetică între generaţii", despre "George Coşbuc - dacolog ardelean", "Dacism şi neo-dacism: încotro de îndreptăm întru trezirea neamului românesc", iar în cea de-a doua vor fi puse în discuţie teme precum "Antologia sanscrită - o veritabilă demonstraţie a arianismului geto-dacic", "Dacologismul în proza lui George Coşbuc", "Dacii - cel mai vechi popor european", "Afinitatea limbii române cu sanscrita", dar şi despre "Elemente de continuitate dacică în vremea voivodului Constantin Brâncoveanu", "Constantin Brâncoveanu şi unirea spirituală a locuitorilor Vechii Dacii", "Virtuţile femeilor dace regăsite la Marica Brâncoveanu, doamna voivodului martir" etc.

Sâmbătă, 19 iulie, în cea de-a doua zi a Congresului, trei săli ale Hotelului Continental vor găzdui discuţii despre "Piramidele din România şi Egipt, coincidenţe sau adevăruri ascunse?", "Spaţiul gografic dacic: Panonia", "Adevărata obârşie a poporului român", "Am picat din cer sau altfel despre continuitate în Dacia străbună", "Câteva texte în limba dacă" şamd.

La conferinţa de presă dinaintea deschiderii Congresului au participat şi dramaturgul Mircea Bradu şi profesoara Violett Blaga, soţia liderului PDL, Vasile Blaga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
GOZBORII CIUDOSI
FIERB GUNOAELE IN SUC PROPRIU ATUNCI CAND VINE VORBA DESPRE ISTORIA ROMANILOR SI A STRABUNILOR ACESTORA.
Postat 18 Iulie 2014, 23:52 de ADEVARUL
Dacii-intemeietorii inceputurilor
Dacii sunt cei care au construit piramidele egiptene si cele mexicane, au fondat primele universitati din Europa, au construit catedrale. Dacii sunt creatorii universului, a berii fara alcool si a pneurilor fara camera. Dacia a fost si este cea mai tare masina din lume. Dacii au fost primii care au ajuns pe Luna, unde si-au lasat steagul. Bill Gates, Chuck Norris, Mark Zuckerberg sau Einstein sunt daci liberi. Limba chineza, engleza, olandeza si papuasa sunt limbi cu structuri gramaticale preluate de la daci. Din pacate doar in Romania au lasat niste pietre la Sarmizegetusa pentru ca au emigrat din cauza saraciei. Insa Napoleon a dus mostenirea dacilor liberi, intrucat si el era dac, pana in Africa, continent cunoscut acum 9000 de ani sub numele de Dacia Neagra. Adica era teritoriu dac, inainte de a fi cucerit chiar de daci.
Postat 18 Iulie 2014, 11:35 de Dacia solenza
via India
Sintem niste mincinosi, noi sintem poporul ales de dumnezeu,. Am picat din cer pe cccurul nostru. @restul imputitilor, sa aveti un zi mizerabil ca viata voastra. ****? Poate Mozgor (tigan din moldova) si Ozgor (tigan din oltenia).
Postat 18 Iulie 2014, 07:22 de via India
DACII
mai e putin si aflam ca dacii au colonizat si sistemul solar,nu inainte de a construi luna,pe care s-au intors abia in anii 60 probabil pe cind venise tov. ceausescu,modelul lor de istoric pariot,dacii de fapt sunt civilizatorii universului.
Postat 18 Iulie 2014, 07:20 de STRAMOSII
PLANUL SECRET AL IREDENTISMULUI UNGURESC PENTRU ANEXAREA ARDEALULUI (2)
Iredentismul şi revizionismul unguresc incearca falsificarea Istoriei Poporului Român. Specialiştii în domeniul Istoriei din Europa şi S.U.A. au descoperit şi susţin că leagănul civilizaţiei pe Planeta Pămînt a existat în spaţiul carpato-danubiano-pontic, în \"Grădina Maicii Domnului\", în Dacia Mare, cu cel puţin 10.000 de ani înainte de e.n. (înainte de Christos). Despre venirea ungurilor şi aşezarea lor în Cîmpia Panonică vorbesc izvoarele istorice, mai ales „Cronica notarului anonim al regelui Bela“ şi „Cronica lui Simon de Keza“, precum şi cartea „Continuitatea românilor în Dacia – Dovezi noi“, a lui G.Popa-Lisseanu, care ar trebui să fie retipărită în tiraj de massă, pentru a-i reduce la tăcere pe cei care susţin, în mod fals, că Poporul Român s-a format în sudul Dunării, în Secolele al XII -lea şi al XIII-lea, de unde s-ar fi infiltrat în Ardealul ocupat de unguri. Adevărul istoric este că la sosirea lor în Ardeal, ungurii au găsit în Transilvania, mai multe voievodate ale urmaşilor geto-dacilor, care au avut o unitate de limbă şi o continuitate neîntreruptă în Vatra Strămoşească, de mai bine de 11.000 de ani. Iredentismul şi revizionismul unguresc incearca falsificarea propriei Istorii şi, mai ales, a Istoriei Ardealului şi a Daciei Mari. Numeroaselor cărţi şi articole apărute în Ungaria, prin care se falsifică Istoria Poporului Român, Statul Roman le-a dat o replică, în anul 1986, printr-o culegere de studii şi articole apărute în cartea „Jocul periculos al falsificării istoriei“. Dintre autorii români care au prezentat ADEVăRUL ISTORIC cu privire la România, Ardeal şi Ungaria amintim pe: prof. univ. dr.Mircea Muşat, acad. Ştefan Pascu, prof. univ. dr. Ştefan Ştefănescu, dr. Augustin Deac, prof. univ. dr. Francisc Păcurariu, prof. univ. dr. Dinu C.Giurescu, prof. univ. dr. Florin Constantiniu, prof. univ. dr. Viorica Moisuc, prof. univ. dr. Ion Coja, prof. univ. dr. Mihai Ungheanu, dr. Alexandru Savu, prof. univ. dr. Gh. I. Ioniţă, dr. Cristian Popişteanu. De remarcat că deşi România şi Ungaria făceau parte din lagărul socialist, s-a continuat să se falsifice, de la Budapesta, ADEVĂRUL ISTORIC despre Poporul Român şi continuitatea sa de mai mult de 11.000 de ani în Vatra Strămoşească. Acum, cînd Ungaria şi România fac parte din N.A.T.O. şi Uniunea Europeană, se continuă aceeaşi politică revizionistă împotriva ţării noastre, vizînd, în principal, Ardealul.
Postat 18 Iulie 2014, 06:10 de Info
Gunoaiele de gozbori fierb in suc propriu !
Citind mai jos vedem cum iredentismul si revizionismul hunguresc naste imbecili in serie. Acesti indivizi degenerati fac prunci cu proprii parinti si vedem cu totii ce rebuturi ies din ei.
Postat 18 Iulie 2014, 04:56 de Studiu
CRAPA FIEREA SI FICATII IN GOZBORI !
@GOZBORII IMPUTITI.... VA ARDE ADEVARUL GUNOAIELOR !*! DACII SUNT STRABUNII MAJORITATII EUROPENILOR DE AZI. EXCEPTIE fac migratorii ! GOZBOREEEEEE...... ZICI **** SI TRAGI APA ! TU STII ASTA * !
Postat 18 Iulie 2014, 04:51 de via mongolia
Sa fim mandrii
Sa fim mandrii pentru faptul ca aproape toate Europa era a noastra, Dacia Libera se intindea pana la Oceanul Atlantic si cuprindea inclusiv Germania, Austria, Olanda etc.
Postat 18 Iulie 2014, 00:27 de Costi
Daco
Veniti si vedeti dacologia mea de 35 cm "soft"
Postat 17 Iulie 2014, 23:41 de Dacologie
Mare-i gradina Domnului
Multi imbecili mai traiesc pe lumea asta....
Postat 17 Iulie 2014, 22:55 de hh
CONGRES
MAI BINE NE-AM INTREBA CINE SUNTEM ACUM NOI, CEI DE AZI.
Postat 17 Iulie 2014, 21:20 de ROMANUL
decebal-peer to beer
Decebalus - peer to beer
Postat 17 Iulie 2014, 21:13 de decebal-peer to beer
branza , barza , varza...
Astia sunt inversul celor care sustineau latinitatea cu ”ce bela esti si chipul ti se beleste mereu”... Domnul Savescu are prea multi bani? Lasati-ne istoria in pace!
Postat 17 Iulie 2014, 20:44 de Decebalus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON