URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2013, 15:58

Aflat la Oradea pe teren propriu, Blaga le-a atacat dur pe Udrea şi Macovei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Însoţit de şapte membri ai Parlamentului de la Bucureşti şi de trei europarlamentari, precum şi de alţi reprezentanţi la vârf ai PDL, ca Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul, Radu F. Alexandru şi Traian Ungureanu, Blaga a afirmat că a avut dreptate la Convenţia Naţională din 2011, când a pierdut alegerile în faţa lui Emil Boc, şi când atrăgea atenţia că nu există un echilibru între conducerea partidului şi cea a Guvernului, între activităţile de partid şi cele guvernamentale.

"Spuneam la Convenţia Naţională din 2011 că dacă nu vom găsi o justă balanţă între măsurile de austeritate şi interesele partidului s-ar putea să câştigăm bătălia cu criza, dar s-ar putea să şi pierdem voturile românilor. Am avut dreptate în amândouă lucrurile: am câştigat bătălia cu criza, pentru că astăzi România este macrostabilizată şi se împăunează Ponta, care nu are niciun merit, că se poate împrumuta cu dobânzi de 4,5% de pe piaţă, dar din păcate am avut dreptate şi când am spus că pierdem încrederea românilor".

Vasile Blaga a afirmat că îşi doreşte un "PDL puternic şi unit", în care se pot regăsi toţi membrii săi, şi a respins criticile aduse în ultima perioadă de adversarii care l-au catalogat drept "fesenist".

"În acest partid, pe care îl voi conduce dacă dumneavoastră veţi dori acest lucru, au loc şi cei de 20 de ani, au loc şi cei de 30 de ani, şi cei de 40 de ani, şi cei de 60 de ani, pentru că mie nu mi-a fost şi nu îmi este ruşine că am fost în FSN şi că am avut curajul să mă lupt cu Iliescu şi să ne rupem de Iliescu şi de Măgureanu încă din 1990", a spus Blaga.

Referindu-se la ultimii patru ani, când partidul s-a aflat la guvernare, liderul PDL a criticat faptul că în interiorul formaţiunii opiniile unor membri au fost ignorate, fiind ascultaţi doar membrii guvernului. În acest context, fără a-i menţiona numele, Blaga a făcut referire la fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, care este susţinută de Emil Boc pentru şefia partidului, deşi aceasta i-a cerut demisia în urmă cu doi ani. "Oare am fost toţi în aceşti patru ani drepţi unii cu alţii în partid? De ce unii dintre noi aveau libertatea de a spune orice, iar alţii nu? La Convenţia din 2011, duminică, unii din Cabinetul Boc, doamne din Guvernul Boc, îi cereau deja demisia şi luni voiau deja premier tehnocrat. Şi astăzi se dau mari susţinătoare ale domnului Boc", a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a criticat politica de resurse umane pe care a avut-o partidul, afirmând că au fost promovaţi sute de secretari de stat şi de directori de servicii deconcentrate care, după ce PDL a pierdut guvernarea, nu mai frecventează partidul. "Câţi dintre directorii de deconcentrate sunteţi azi în sală?", s-a adresat Blaga membrilor PDL Bihor prezenţi în sală. După ce doar trei persoane au ridicat mâna, el a continuat: "Cam puţini, cam puţini... Vedeţi? Aşa-i şi în Bucureşti. Din sutele de secretari de stat, de directori... Acum, dacă vreţi să veniţi în Modrogan puteţi intra liniştiţi cu autocarul. Dacă am fi la putere să vedeţi ce de Mercedesuri ar fi pe-acolo!".

Blaga a mai arătat că atât timp cât a fost la guvernare, partidul a promovat persoane fără competenţă profesională şi "fără soluţii", motiv pentru care PDL nu a reuşit să-şi aplice programul cu care s-a prezentat în alegeri. "Cât timp am fost la guvernare păream ca o echipă excelentă de experţi contabili care înfundă una după alta găurile lăsate de Tăriceanu, dar nu am reuşit să impunem prea multe din proiectele noastre (...) Am pus doctori în locul profesorilor, profesori în locul inginerilor şi aşa mai departe", a spus liderul PDL.

Tot fără a o numi, preşedintele PDL s-a referit şi la fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, şi la grupul "reformiştii" care susţin candidatura acesteia la şefia partidului, arătând că "niciodată nu vor înţelege acest partid cei veniţi cu pluta": "Ştiu că se supără alţii pe noi, dar nu vor înţelege niciodată acest partid cei care au venit cu pluta, direct miniştri, şefi de grup parlamentar, europarlamentari şi aşa mai departe. Şi eu mă bucur când văd colegi, colege de-ale noastre, că vin prin ţară pe la organizaţii şi văd că avem sedii, şi la Bihor, şi la Cluj, şi la Bistriţa, dar se ştie că în sediile astea trebuie să ţii lumina aprinsă, să ai oameni care să dea bună ziua la colegi şi aşa mai departe".

Tot în legătură cu "reformiştii", Blaga a spus că în perioada în care România a aderat la Uniunea Europeană el şi-a îndeplinit obiectivele ca ministru al Administraţiei şi Internelor, de a ridica clauzele de salvgardare, în timp ce pe Justiţie România are încă un mecanism de verificare şi control, întrebându-se "cine-i reformist" în aceste condiţii. "De PDL se leagă integrarea în Uniunea Europeană. Personal am răspuns de ridicarea clauzei de salvgardare. Pe vremea aia aveam şapte steguleţe roşii, trei şi jumătate pe Interne, trei şi jumătate pe Justiţie. Acum nu mai avem mecanisme de verificare şi control pe Interne, ci doar pe Justiţie. Şi atunci cine-i reformist?", a spus Vasile Blaga.

Întrebat, după prezentarea moţiunii, cum comentează afirmaţia Elenei Udrea, făcută cu o zi înainte tot la Oradea, conform căreia în campanie "comandantul partidului nu a fost pe front", Blaga a amintit că el i-a lăsat acesteia organizaţia PDL din Bucureşti la un nivel fără precedent, pentru ca ea să-i risipească scorul politic. "Este părerea Domniei sale, o părere dealtfel autorizată a unei doamne care a condus şi organizaţia din Bucureşti, pe care Blaga i-a lăsat-o la 46%, cel mai bun scor pe care l-a obţinut vreodată partidul în Bucureşti, şi pe care dânsa l-a adus la 10%. Are experienţă din acest punct de vedere. În rest nu am ce să mai comentez", a spus liderul PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
cremenalu se intoarce mereu la locul crimei
dupa ce ne-a dat pe timiseni, convins ca nu-l mai vrea nici macar un puradel de bihor, vine sa ne explice cat e ceasul... hai avrig ca ni s-a acrit de-atata buldogeala ieftina.
Postat 16 Martie 2013, 08:54 de jardel
BLAGA
Modest in exprimare , a reusit sa se contrazica in permanenta : ba a reusit macrostabilizarea , ba au facut tot felul de prostii si netrebnicii impreuna in PDL. Nu merita nici un comentariu . Blaga este si el produsul ,,esalonului doi" al PCR si securitatii. Partea proasta pentru noi e ca Romania nu pricepe ce-i cu ea si cu acest ,,esalon doi" nici astazi .....
Postat 16 Martie 2013, 08:33 de cartita
Nu e frumos si nici ,,igenic\\'\\'
Nu e frumos si nici igenic sa scuipi acolo unde ai l..s pentru ca sar putea sa te intorci iar la l..s.
Postat 15 Martie 2013, 21:42 de politicos
SLABISSIM
Vasile Blaga nu rateaza sa se faca de ras...Vorbe multe despre trecutul \"bucatariei\" de partid,reprosuri in toate directiile-mai ales catre contracandidatii din acest moment,adica referiri la prezent...Inafara de strigate de lupta sub sloganuri \"partid unit si puternic\",nicio referire la ceva care l-ar putea interesa pe amarasteanul nepartizan,mai ales privind VIITORUL... Rade ciob de oala sparta...Daca Elena Udrea a \"reusit\" \"performanta\" amintita la Bucuresti,Vasile Blaga a \"performat\" la nivel national-pe langa faptul ca a avut \"curajul\" sa candideze-n Timis,nu-n judetul de bastina...Cifrele-s suficient de persuasive.
Postat 15 Martie 2013, 17:04 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON