URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2011, 17:35

Adrian Zamăr, fiul unui fost poliţist, acuzat că ar fi creierul "tunului" de 2,5 milioane lei, a fost arestat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adrian Zamăr, 30 ani, a fost arestat, joi, pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Bihor sub acuzaţia de evaziune fiscală. Administrator al firmei AZ General SRL Sântandrei, el este acuzat că, împreună cu soţia sa, Loredana, a coordonat o grupare profilată pe fraude intracomunitare cu legume şi fructe, grupare care a provocat un prejudiciu de peste 2,5 milioane lei bugetului de stat.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi, miercuri, pentru 29 de zile, Mircea Hadade, 53 ani, Jozsef Lintmayer, 36 ani, şi Edmond Romeo Maghiari, 38 ani. Alte patru persoane, printre care şi Loredana Zamăr, 31 ani, soţia omului de afaceri, sunt cercetaţi în stare de libertate.

Din ancheta poliţiştilor reiese că firma administrată de soţii Zamăr a fost beneficiară a unui circuit evazionist derulat prin intermediul unor societăţi fantomă interpuse care efectuau achiziţii intracomunitare cu legume şi fructe.

Achiziţiile intracomunitare erau finanţate de firma soţilor Zamăr, care alimentau conturile societăţilor fantomă, produsele achiziţionate fiind ulterior comercializate pe teritoriul României, fără ca impozitele şi taxele aferente acestor tranzacţii să fie achitate bugetului de stat.

Adrian Zamăr este fiul lui Constantin Zamă, fost poliţist de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, în prezent pensionar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
auzi un tanar de 30 de ani CREIERUL
adtata pot asta e politia si antifraude, gasesc un tanar si pe el totul, e un act de razbunare dupa mine, UN TANAR nu are capaciatate sa faca acesti pasi fara sa fie indrumat si sa i se deschida usi unde sa dea SPAGA eventual un caraus ii puteti spune nicidecum un lider, dar nu conteaza am inteles ca apar pe piata si Criminali platiti la sume foarte mici sa va vad, Tunurile financiare sun flecuri:incalzirea sa va vad la acte de mafie si terorism cum o sa va descurcati.Nu aveti fler, pariu ca va si pisati pe voi daca nu sunteti MULTII nu aveti capacitate profesionala sa va infiltarti intr un grup FEROCE nu glume ca tepe financiare.
Postat 22 Iulie 2011, 09:13 de da de unde!
TU GALoasa numai tunul iti place?
Stimata d-na GAL , ziarista de doi lei , tu alt titlu inafara de "TUN " NU GASESTI??????????tunarul Govoreanu, tunarul Zamar,maine cine mai este tunar?????tata tau???????????nici macar nu ai un vocabular bine dezvoltat dar mai retardati sunt cei care te-au angajat.Esti penibila.........sau de aceea tot folosesti cuvantul "TUNAR" fiindca iti place "tunul":)))))))))
Postat 22 Iulie 2011, 00:17 de Florica
falitii
si udemereul va fi falimentar datorita imbecilitatii care ii stapaneste.
Postat 21 Iulie 2011, 18:46 de zita hamesita
imi place :))) bravoooo
Fiscul a pus sechestru asigurator pe activele Rompetrol Rafinare (Petromidia) pentru a impiedica vanzarea acestora pana la recuperarea datoriei de 517 milioane de euro..Compania de asigurari Allianz Tiriac a fost reclamata la ANAF in toamna lui 2010 de catre brokerul Capital & Alliance, fiind suspectata de un presupus prejudiciu fiscal de aproximativ 3 miliarde de euro.
Postat 21 Iulie 2011, 18:33 de asa da
imi place :))) bravoooo
Taxa auto: Statul trebuie să despăgubească 40.000 de români. CUM RECUPEREZI BANII-Românii care au plătit taxa auto ar trebui să se grăbească să ceară în instanţă recuperarea banilor. Avocaţii îi avertizează pe aceştia că autorităţile statului încearcă "artificii legislative" astfel încât să nu fie nevoite să restituie cele peste 850 de milioane de euro achitate de români din 2008 şi până la finele anului trecut.
Postat 21 Iulie 2011, 18:28 de asa da
la modul cum decurg lucrurile
nu numai GIGI Becali falimnteaza , totii vom falimenta cum e posibil TUN de 2.5 milioane , cum calculati voi TUNURILE? mai nou sa stiti ca daca la o verificare incrucisata prestatorul/vanzatorul nu si inregistreaza facturile tu FRAIERUL cinstit care platesty taxele la zi esty obligat sa plattesty la venitul facturat tot tva-ul si impozitul:)) deci cifrele lor sunt penibile, de aceea iontreb mai stam in Romania pe piata sau migram in ITALIA prostitutia e libera, frumoase suntem, babaci cu banii sunt mai stam langa laturile astea comuniste? mie scraba pacat de scola de studii facute vad ca religia te prosteste nu te ridica, fara banii esti NIMIC pe pamant, oricat ai munci esti luat de FRAIER.Puteti sa va harniti singuri bugetarilor, pana nu cotizati si voi la privat nu intelegeti munca noastra, niciodata.
Postat 21 Iulie 2011, 18:21 de zita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON