URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2020, 17:10

Acuzat că a omorât un om pe trecerea de pietoni şi a fugit, afaceristul Dorel Ungur a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de afaceri salontan Dorel Ungur, administrator al mai multor companii profilate pe construcţii, a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul în care era acuzat că a ucis un pieton care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului rutier.

A lovit şi a fugit 

Accidentul s-a produs în 2016, în localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad, unde, într-un moment de neatenţie, afaceristul a izbit cu bolidul un bărbat de 49 ani aflat pe trecerea de pietoni. În urma impactului, victima a fost aruncată într-un şanţ de pe marginea drumului şi a murit pe loc, iar afaceristul a părăsit locul accidentului. 

Atât doar că evenimentul, prezentat la vremea respectivă şi de BIHOREANUL, a fost surprins de un trecător, care a reţinut şi numărul de înmatriculare al bolidului şi a sunat imediat la 112. În urma verificărilor declanşate în scurt timp de poliţişti, maşina a fost reperată în apropierea comunei Avram Iancu, la volan fiind chiar proprietarul bolidului, Dorel Ungur, care a fost sunat de mai multe ori de poliţişti şi rugat să se prezinte la Poliţie.

În final, afaceristul s-a întors şi s-a prezentat la sediul Poliţiei Chişineu Criş, unde s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea Poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei. 

Pedeapsă blândă

Cazul a fost trimis la Judecătoria Chişineu Criş unde, săptămâna trecută, instanţa a dat primul verdict în caz, dovedind o clemenţă demnă de o cauză mai bună, căci Ungur a fost condamnat la numai 2 ani de închisoare - pedeapsă pe care nici nu o va executa, căci judecătorul a decis să suspende sub supraveghere pedeapsa pe o perioadă de 2 ani. 

Instanţa a fost zgârcită şi cu despăgubirile acordate familiei victimei ucise de afaceristul bihorean, stabilind ca firma, cu care omul de afaceri avea încheiată poliţa de asigurare, să plătească daune morale în valoare de doar 17.000 euro.

În comparaţie, alte instanţe din ţară pronunţă pedepse mult mai grave pentru şoferii vinovaţi de provocarea unor accidente rutiere, iar asta fără ca şoferul să comită şi alte infracţiuni, cum e şi cazul afaceristului bihorean care a fugit de la locul faptei.

În Alba, de pildă, un şofer de camion s-a ales cu 3 ani de detenţie pentru ucidere din culpă, după ce a pierdut controlul TIR-ului într-o curbă, care a ajuns pe sensul opus unde a izbit un autoturism, provocând moartea unui copil şi rănirea părinţilor acestuia, instanţa dispunând totodată ca familia să primească daune de 240.000 euro.

Săptămâna trecută, un alt şofer de TIR care a provocat un accident cu doi morţi şi cinci răniţi în primăvara lui 2016, în Bistriţa-Năsăud, şi care şi-a recunoscut vinovăţia, a fost condamnat la 2 ani cu executare, plus despăgubiri de peste 400.000 de euro. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sa fim obiectivi
"Despre parerile rautacioase ale unor persoane" - sa nu uitam ca orice persoana care conduce un autovehicul pe drumurile publice poate sa i se intample acelas necaz. Trebuie facuta o diferenta intre intentie si culpa. - Solutiile le dau persoane calificate profesional din cadrul instantelor,nu noi oamenii de rand, ziaristii sau alte gategorii.
Postat 27 Ianuarie 2020, 15:31 de PISTA
Dura lex sed lex
Găinarul acesta și-a început palmaresul infracțional in urma cu 20 de ani, când a furat soba de teracota din vila de protocol situată in livada SC Agrisal SA din Salonta. De atunci s-a specializat încontinuu, beneficiind constant de ,,clementa” procurorilor bihoreni, ajungând ca in 2011 sa-și însușească in mod fraudulos și cinci fonduri de vânătoare ( semnând in fals in locul a peste 1000 de persoane decedate). Respect legea și procurorii onesti, dar pe cei cu gulaș de la Cap Mare, in manșetele pantalonilor, vedea-i-as pe toți împreuna cu Vasilica!
Postat 23 Ianuarie 2020, 13:27 de User anonimizat
Pensii speciale pentru magistrați ca e stresați rău.
Sa lovești un om cu mașina sa îl lași în șanț sa moara în loc sa suni după ajutoare sa fugi de la locul accidentului, polițiști sa te roage frumos sa vii la secție sa îți facă dosar penal, sa nu faci cinci minute de pușcărie sa nu fii reținut măcar 24 de ore și în final sa primești cu suspendare și familia sa primească daune de numai 17. 000 de euro. Asta înseamnă să fii mafiot.
Postat 23 Ianuarie 2020, 12:50 de sss
Zeita coruptiei loveste iar
In Bihorul nostru drag sunt multi Dorei de seama acestuia, scapati de zeita coruptiei si alte structuri corupte, a caror membri sunt azi in pensii speciale iar progeniturile lor prospera. Dumnezeu sa ii judece daca poporul nu poate. Atentie! Desi puternica odata, familia Ceausescu nu mai exista. Sper ca divinitatea sa faca dreptate cu toti.
Postat 23 Ianuarie 2020, 06:13 de scarbit
Pensii speciale
... A fost cercetat pentru jumatate din infracțiunile prevăzute in codul penal și legile penale. Soluțiile date de vajnicii procurori de la parchetele bihorene au fost următoarele: 18/1- fapta nu prezintă gradul de pericol al unei infracțiuni, disjungere la disjungerea disjungerii iar in final disjungerea cercetarilor fata de un autor neidentificat, aplicarea principiului ,,in dubio pro reo” indiferent de probe, fapta nu prezintă interes public, prescripția răspunderii penale ( după 7 ani de ancheta, lipsa intenției ca element al laturii subiective a infracțiunii, renunțarea la urmărirea penală, etc. Iar soluțiile au fost dispuse mereu de către aceeași procurori cu gulaș in manșetele pantalonilor. Ar trebui sa le dau numele. Ma mai gândesc. Nu sunt decât 7 bucăți, iar dosarele peste 25 la număr. De exemplu: Dorel Cap Mare l-a bătut cu bata de baseball, in centrul municipiul Salonta, ziua in amiaza mare, pe presupusul amant al soției sale (un șchiop bătrân, pe nume -D.M) și i-a distrus autoturismul. Cercetările au durat 5 ani, dosarul a fost plimbat pe la 4 procurori ( dintre cei cu gulaș in manșetele pantalonilor iar unul dovedit de CNSAS ca turnător la securitate) iar in final soluția a fost de disjungere a cercetărilor fata de un autor necunoscut!!! Vivat justiția romană!
Postat 22 Ianuarie 2020, 22:40 de User anonimizat
Ce sa faci...
...o tara fara politie si sistem judiciar.15 candidati/loc la scoala de agenti de la cimpina si prin facultati de drept,barouri si tot felul de structuri elitiste.48 ani virsta de pensionare pentru merite deosebite+pensii speciale pentru anii grei de truda si privatiuni.
Postat 22 Ianuarie 2020, 19:01 de excalibur
Eu le-aș da pensii speciale
Ăstora care l-au judecat nu de alta dar au fost stresați rău de tot haidem la protest cu fițuici a4 în mana.
Postat 22 Ianuarie 2020, 18:35 de sss
Poporul nemernic
Nu ma mai mir de nimic! La câți procurori au mâncat, băut si durgalit pe masa lui... Unii își duceau gulaș și la pachet, după ce se îmbătau. Iar Dorel Cap Mare, ca sa-i ciufuleasca și sa rada de ei, le punea gulașul in pungi in care a fost ambalata pâinea. Iar cum pungile respective erau perforate, pentru prevenirea condensului, stimabilii procurori ajungeau acasă cu gulaș inclusiv in manșetele pantalonilor! Pot da ,,n” nume de procurori. Unii ciuguleau de la masa lui, alții știau de frica lui Ianos Gheorghe, de la Inspecția Judiciara, care venea de se porcaia pe șestache la cabana lui Dorel Cap Mare. Dacă as mai trai doar atâția ani, câte dosare i-au trântit parchetele bihorene, as fi mulțumit. As trai destul! Adevarul doare. Întotdeauna. Nu-i așa, stimabililor cu gulere albe?
Postat 22 Ianuarie 2020, 17:37 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON