URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2018, 20:58

Accident violent pe DN 79, în Gepiu: Doi bărbați au fost răniți, motorul unei maşini aruncat la câţiva metri

Accident violent pe DN 79, în Gepiu: Doi bărbați au fost răniți, motorul unei maşini aruncat la câţiva metri foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor / Ilea Marcel
Accident violent pe DN 79, în Gepiu: Doi bărbați au fost răniți, motorul unei maşini aruncat la câţiva metri foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor / Ilea Marcel
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi bărbaţi au fost răniţi, marți după amiază, după ce două maşini s-au lovit pe DN 79, în zona localității bihorene Gepiu. Impactul a fost atât de violent, încât motorul uneia dintre maşini a fost aruncat la câţiva metri.

"Apelul prin 112 a fost la ora 17.39. Accidentul s-a produs pe DN 79, la intrarea în localitatea Gepiu. Sunt implicate două autoturisme, iar poliţiştii rutieri efectuează cercetări la faţa locului pentru a stabili exact cauzele producerii evenimentului", a declarat marți seară BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aceasta a mai precizat că, până la degajarea carosabilului, circulaţia a fost blocată o perioadă, ulterior traficul s-a reluat pe un singur fir,  iar la ora transmiterii acestei ştiri se circulă în parametri normali.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD Bihor, evenimentul rutier s-a soldat cu două victime, doi bărbaţi, unul de 48 de ani, iar celălalt de aproximativ 30 de ani.

"Ambele victime rămân internate, ambele la Chirurgie, sunt politraumatizate. Au suferit în special leziuni la nivelul capului şi toracelui. Victima de 48 de ani este în stare mai gravă, iar cealaltă, de 30 de ani, este internată mai mult pentru monitorizare şi supraveghere", a declarat dr. Borcea pentru BIHOREANUL.

UPDATE:

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul unui Ford, care a depăşit fără să se asigure, acroşând un Mercedes care circula în spatele său şi care intrase deja în depăşire.

"Un bărbat de 28 de ani din Roşiori, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism (Ford n.r.), pe direcţia Oradea – Salonta, s-a angajat în depăşirea vehiculului din faţa sa fără să se asigure, a pătruns pe sensul opus de circulaţie unde a intrat în coliziune laterală cu un alt autotrism (Mercedes n.r.), condus regulamentar de un bărbat de 48 de ani din localitatea Sânnicolaul Mare, judeţul Timiş, care era în depăşirea primului autoturism”, a declarat Alina Dinu.

Până la urmă, doar bărbatul de 48 de ani a rămas internat în spital, tânărul de 28 de ani fiind dus la audieri de polițiștii rutieri, care continuă cercetările în caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
amenzi pentru greseli in trafic
cati dobitoci uita sa se asigure inainte sa intre in depasire? cati nesimtiti circula cu farurile de ceata in loc sa foloseasca lumina de intalnire? > apropo, asa ii recunoastem in trafic pe cei care se cred smecheri, dar de fapt ei sunt doar cu 6/8 clase, agramati si nespalati; cati soferi au nr de inmatriculare al masinii murdar sau care nu poate fi citit? politia de ce nu amendeaza si astfel de fapte, ci doar viteza depasita?
Postat 02 Mai 2018, 10:02 de roger
zeu
criminali pe sosele se grabesc spre moarte problema e ca mai duc cu ei si pe cei nevinovati ar trebui luat permisu pe viata la astia.
Postat 02 Mai 2018, 09:51 de oradea
luni?
sau marti?
Postat 02 Mai 2018, 08:29 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON