URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2015, 13:28

Accident groaznic: Un muncitor şi-a pierdut viaţa într-un canal plin cu apă

Accident groaznic: Un muncitor şi-a pierdut viaţa într-un canal plin cu apă foto: Isu Crişana, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accident groaznic, sâmbătă dimineaţă, pe drumul spre Cihei, lângă sala de nunţi Cristal Garden. Un bărbat în vârstă de 50 de ani, muncitor la reţeaua de canalizare, şi-a găsit sfârşitul într-un canal plin cu apă.

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtătorul  de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor, incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112, în jurul orei 9.

"La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru motopompe, o autospecială de descarcerare, dar şi echipajul de Terapie Intensivă al SMURD.  În momentul sosirii la locul intervenţiei, echipajele de pompieri militari au constatat că victima era acoperită în întregime cu apă. Intervenţia a fost îngreunată de faptul că piciorul bărbatului era blocat între conductele aflate în partea inferioară a canalului, adânc de 3 metri şi jumătate. Pompierii militari au procedat la evacuarea apei din canal cu ajutorul unei motopompe, un membru al echipajului coborând în canal pentru scoaterea la suprafaţă a trupului neînsufeleţit al bărbatului", a precizat Roşca.

Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi poliţişti, dar şi un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, care au început cercetările legate de modul în care s-a petrecut tragedia.

"Este vorba de o firmă din Bucureşti. Muncitorul era angajat cu contract  de muncă, din punctul de vedere al relaţiilor de muncă, totul a fost în regulă. Din datele preliminare, în jurul orei 9, a intrat să facă o probă la un canal de vizitare pe canalizare şi se pare că nu a mai putut să iasă de acolo. Omul ar fi murit înecat", a precizat BIHOREANULUI şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Pe de altă parte, un alt accident de muncă s-a petrecut săptămâna aceasta la Criştior, unde un localnic a fost omorât de o creangă, în pădure. Bărbatul, care avea toate documentele necesare pentru a tăia copaci în zonă, îşi pregătea drujba când o creangă s-a prăbuşit peste el şi i-a zdrobit capul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@TDS, PLATONA si altii
sunteti penibili oameni buni. daca in ghetoul europa unde stai ar fi o avarie in zilele de sarbatoare nu te-ar fi deranjat ca nu vine interventia sa rezolve problema? ca doar sunt si ei oameni si au familii si copii. la orice subiect este scris pe bihoreanul nu stiti altceva decat sa dati in primar. si la ala din cristior tot bolojan e de vina? si ca a venit tiriac la oradea la vanatoare tot el e de vina. jenanti. mergeti mai si faceti schimb de pastile ca vad ca asa nu are nici un efect. itm si organele statului sa isi faca datoria si sa trimita in judecata pe cei responsabili pentru acest nefericit accident.
Postat 21 Decembrie 2015, 11:52 de User anonimizat
ITM , TRECI LA TREABA
@platona : absolut corecte si pertinente observatii ! De ce sa lucreze oamanii aia in zile de sarbatoare ? Legiuitorul a avut in vedere principii clare atunci cand " s-a creat " Codul Muncii ! Degeaba lucreaza cineva 10-12 ore ! Randamentul si calitatatea muncii prestate nu au cum sa fie la nivel maxim ! De ce sa lucreze peste program ? Sa-l salveze pe Bolojan ? Oricum Bolojan o va intinde spre Germany... ( chiar nu inteleg ce e cu vizitele extrem de dese in tara Merkel - oaiei sau poate am banuieli ? ). Aproape nici un proiect finantat european nu va fi finalizat la timp ! Deci despre ce vorbim ?
Postat 20 Decembrie 2015, 13:46 de TDS
Codul Muncii,ITM Oradea si primarul Bolojan
Acesta este rezultatul muncii ,dupa durata normala a timpului de lucru ,stabilit de Codul Muncii : 8 ore pe zi si 40 ore pe saptamana.Au fost respectate articolele 115 (durata speciala a timpului de munca),116(programul de munca inegal),art.120(conditiile muncii suplimentare) siart.121(limitarile muncii suplimentare),din Codul Muncii ? .."Ne-am dat acordul tuturor constructorilor să muncească şi în perioada de sărbători, să lucreze duminica şi să lucreze noaptea dacă este necesar", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă..Domnule primar Bolojan , ati dat indicatii "intelepte" tuturor santierelor aflate inca in desfasurarea lucrarilor, la Mega-proiectele Dvs.,sa munceasca zi si noapte ,pentru ca sa demonstrati Ce ? La ce riscuri si la ce accidente de munca ii expuneti pe muncitorii acestor constructori,v-ati gandit?Oricum, norma lor de lucru pe zi este de 10-12 ore. Dar ITM Oradea,ce pozitie are vis-a-vis de aceste declaratii, spuse fara nici un ascunzis,pe fata,prin presa noastra locala libera si impartiala ! Are o pozitie de subordonare ? Sa vedem ce parere au si cei de la ITM Bucuresti ! Daca ai cumva o mica afacere(un birou,un magazin),esti verificat la sange legat de respectarea programului de lucru !In cazul de fata,mortul e de vina,nu-i asa ITM Oradea ?
Postat 20 Decembrie 2015, 01:30 de platona
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON