URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2018, 15:45

Accident grav pe DN 1: Un bărbat a murit şi o femeie este în stare gravă, după ce o maşină s-a ciocnit cu un autocar (FOTO/VIDEO)

Accident grav pe DN 1: Un bărbat a murit şi o femeie este în stare gravă, după ce o maşină s-a ciocnit cu un autocar (FOTO/VIDEO) sursa foto: www.alesdonline.ro
Accident grav pe DN 1: Un bărbat a murit şi o femeie este în stare gravă, după ce o maşină s-a ciocnit cu un autocar (FOTO/VIDEO) sursa foto: Roitan Ádám
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut vineri, în jurul orei 14.40, pe DN 1, în localitatea bihoreană Gheghie. O maşină înmatriculată în Bihor s-a lovit frontal cu un autocar cu numere de Ungaria, într-o zonă marcată cu linie albă continuă. 

În autoturismul marca Chevrolet se aflau doi părinţi şi cei doi copii ai lor, o fetiţă de 5 ani şi alta de 9 ani. "Şoferul şi pasagera din dreapta sa au rămas captivi între fiarele autovehiculului", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, pentru BIHOREANUL.

În urma impactului, autoturismul a fost serios avariat în partea frontală. Salvatorii i-au scos pe cei doi părinţi dintre fiarele contorsionate, iar bărbatul în vârstă de 34 de ani era inconştient.

Iniţial, a fost declarat mort de medicii Serviciului de Ambulanţă sosiţi la faţa locului, ca apoi echipajul SMURD să înceapă, totuşi, manevrele de resuscitare. Au încercat timp de aproape o oră să-l resusciteze, însă în final medicii nu au putut decât să constate decesul bărbatului.

Soţia lui, o tânără de 28 de ani, este, de asemenea, în stare gravă, având o fractură de femur, şi a fost transportată la spital. Cele două fetiţe au suferit mai multe contuzii, dar viaţa lor nu este în pericol.

În autocar se aflau 24 de copii şi 4 adulţi, dar nimeni nu a fost rănit. 

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, circulaţia rutieră în zonă este afectată, desfăşurându-se alternativ, pe un singur sens.

Citeşte şi articolul

Poliţia Bihor: Accidentul din Gheghie a fost provocat de şoferul care a murit

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Cchris
Ai dreptate, la fel eram și eu, doar că aveam cai putere (nu Chevrolet aveo) și minte putina. Ai dreptate, e arata de frumos și sănătos (pentru mediu, buzunar, minte, mașină) sa circuli cu 90 in afara localității (nu 100 că 10 ne iartă radarul) și eventului un 100 când faci o depășire. Cai putere nu au nevoie, sa circuli cu 100km decent nu ai nevoie de mai mult de 50. Restul fac diferența în cat timp atunci suta. Ei am trecut de la 320 cai la 105 +aerodinamica de sifonier și ghici ce... Ajung unde am de ajuns in siguranță. Și la fel și familia mea
Postat 16 Iunie 2018, 13:14 de poiu
Cainerau
Eu după ce am luat permisul am avut rezerva de chei la mine
Postat 16 Iunie 2018, 11:35 de Sandu1201
nu pot sa inteleg
Daca l-ai intreba pe sofer, Dumnezeu sa il ierte, unde se grabea, ti-ar spune ca de fapt nu se grabea. Dar el a depasit PE LINIE CONTINUA cu sotia si 2 copii, adica cu tot ce avea mai scump pe lume in masina. Iar acum s-a despartit de ei si si-a distrus familia pt totdeauna, pt un * de 2 minute castigate, pe care apoi le pierde in fata televizorului sau aiurea in alta parte. TU care citesti asta acuma, spune-mi daca poti ca tu nu ai facut niciodata asa. Si spune-mi unde te grabeai??!! In Romania nu mai respectam nici o regula, nimic, ca noi nu suntem fraieri. Si murim. Si ne schilodim unii pe altii zilnic ca intr-un circ infernal blestemat. Pentru ce facem asta?? La pas suntem cu totii foarte relaxati, dar cand am urcat la volan zici ca ne-am transformat in bestii. Nu pot sa inteleg, cum poti sa risti viata ta si a celor din jur??? Pt ce??? Stiti cat e de fain sa conduci relaxat, sa ai timp sa povestesti cu copiii, sa admiri peisajul??? in Romania nu exista asa ceva, in Romania doar depasesti si te feresti de idioti si in 100km ai fost in pericol de moarte de 3 ori. Deci daca va doriti sa va fie bine primul lucru pe care trebuie sa il faceti, e sa fiti voi civilizati, buni, iertatori cu ceilalti, iar ceilalti vor invata de la voi. Stau de ani buni in Germania si imi doresc sa vizitez Romania, copiii m-au rugat asta pt ca sunt curiosi. De fiecare data cand am facut-o mi-am promis ca eu la asa stres si pericole nu imi mai expun familia, asa ca mergem in locuri unde pot sa ma simt in concediu, nu cu inima in gat la fiecare 10 minute. Dumnezeu sa-i odihneasca, iar noua sa ne dea de gandit, nu doar pt azi ci pt totdeauna. CINE-I URMATORUL??
Postat 16 Iunie 2018, 01:31 de cchris26
Oooops
@Sandu1201: Înțeleg că după obtinerea permisului ai furat masini?
Postat 16 Iunie 2018, 00:56 de cainerau
@sandu
No, nu stiu. Poate. Eu am facut la initiativa mea proprie, dar nu la/cu scoala. A venit un coleg cu Dacia si apoi testam ce stiu, de ce sunt in stare (subliniez, nu in trafic, drumuri publice... poligon). Deci am facut poligon in perioada fara poligon. Insa problema este, ca masinile sunt mai puternice, insa soferii nu pot aprecia puterea masinii; atata stiu ei, ca masinile lor sunt puternice... si cam atat. Apoi se vede rezultatul. Cu mai multe persoane am patit (nu numai cu persoane tinere), sa-mi reproseze de ce respect legislatia rutiera... no comment...
Postat 15 Iunie 2018, 21:56 de sasi
Sasi
Poligonul are o importanță mare. Eu am avut norocul sa ma învețe tata in anii '90 cu bătrâna DACIE pe drumurile forestiere si pe câmp cand mergeam la bunici . Nu am condus pe un drum public si nu am furat mașina până nu am luat permisul. La unii se vede după primele 5 ore de condus daca le trebuie poligon sau nu.
Postat 15 Iunie 2018, 19:59 de Sandu1201
@sasi
Da camerele ei le au pentru oamenii lor care platesc,sau de ce crezi ca sunt puse,ia cere le tu ca le stiu in cazuri penale iar daca nu faci balamuc sau esti fiul ploii,incep scuzele:nu erau pornite,s au sters din greseala,etc,chiar crezi in verba volant cand CUVANUL E OK iar romanii au schimbat cu scripta manent,...de aia ard arhive intregi langa Bucuresti si nu le a stins nimeni?Aici e curba,linie continua,...dar mai presus e JUDECATA LUI DUMNEZEU;aia erau pestii femeii!
Postat 15 Iunie 2018, 19:36 de User anonimizat
@cut
Poligonul auici chiar n-are treaba. Puterea masinilor a crescut semnificativ. Multi se cred la cursa. Abia astept sa fie puse camere peste tot, la intrare si la iesire din localitate, legate la un server cu soft ce iti calculeaza viteza medie :D (poligon puteai face chiar daca nu se cerea... nici eu nu am mai prins poligon... dar faceam la initiative proprii - dar nus tiu daca mai exista)
Postat 15 Iunie 2018, 18:15 de sasi
jaloanele
m au facut sa trag concluzia asta,erau in poligon,iar daca daramai unul...,apoi si varsta sotiei ma duce la cea a soferului,care dupa parerea mea a luat permisul pe vremurile astea,vremuri de mai trista amintire...dar undeva,candva,vremea nu vremuieste!
Postat 15 Iunie 2018, 16:31 de User anonimizat
POLIGONUL!!!
VINA E ASTA : dupa ce au scos poligonul din examenul practic avem toata aceasta crima organizata pe sosele in tara si strainatate,de ce au stricat ca si in invatamant ce era ok?Fara indemanare,iar aici trebuia redusa de la 5 la 3 minute aceasta proba,viitorul sofer e o tentativa de omor!
Postat 15 Iunie 2018, 16:11 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON