URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2010, 12:30

A luat pui de 250.000 de lei şi a făcut "aripi"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ofiţerii de investigare a fraudelor bihoreni au propus trimiterea în judecată a unui administrator de firmă din Reghin suspectat că ar fi prejudiciat o societate orădeană cu peste 250.000 lei, prin înşelăciune cu bilete la ordin fără acoperire, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a judeţului Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În cursul lunii iulie 2008, în calitate de administrator al unei firme din Reghin, tânărul în vârstă de 28 de ani a cumpărat diverse produse din carne de pasăre, în valoare totală de 312.444,31 lei, de la firma bihoreană Flavoia. Iniţial, pentru a câştiga încrederea reprezentanţilor firmei, el a achitat prima livrare de marfă, în valoare de 43.586,69 lei cu ordin de plată.

"Ulterior, pentru plata produselor din carne de pasăre achiziţionate pe bază de factură, a emis şapte bilete la ordin în valoare totală de 268.857,62 lei, care au fost refuzate la plată, din cauza lipsei totale de disponibil în cont", a declarat Alina Dinu.

După tranzacţiile cu Flavoia, bărbatul a încercat să-şi piardă urmele, cesionând părţile sociale ale societăţii unui boschetar.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pentru
pentru a elimina suspiciune unor infractiuni penale comise ar trebui obligatoriu in cazul cesiuniilor sa se faca controalele-verificarile riguroase ca si in cazul lichidariilor radieriilor....dar asta inseamna multe camere la inchisoare, nu mai scapa cine poate sunt firme din 97 neverificate a intervenit chiar si prescriptia faptelor penale, poate chiar si obligatii nedeclarate. in olanda nici o activiate nu este continuata in an daca nu s a facut controlul anual privind modul de calacual al impozitelor , se retrage autorizatia......asata da tara in care sa dormi linistit, la noi vin si ti dau amanzii te lasa cu obligatii nepltite si te mai verifica si dupa 3 ani.....oare de ce? asa cum nu avem SANATETE< POLITIE< PRIMARIE nu avem nici guvern competent normal ca nu avem nici PRESEDINTE doar cu numele ca practic totu e relativ, nu absolut cum ar trebui. NIMENI NU VREA DISCIPLINA, toti vrem sa furam dar am ajuns sa ne furam pe noi.......asta e problema!
Postat 28 Aprilie 2010, 11:20 de anca
e problema
e foarte legal sa ti vinzi firma cui vrei dar penal administratorul raspunde pentru toate faptele exercitate in perioada lui..........nu mai speriati oamenii cand legea va interzize cesionarea partiilor sociale atunci nu se va respecta legea.....dar oare de ce nu o modifica guvernanti? firma este ca un copil daca copilul in viitor va avea probleme de sanatate multumitiile mediicilor si parintiilor care l au ingrijit, in cazul nostru administratorului si expertiilor contabili...........SANATATE! oricum o firma se falimenteaza foarte usor conform crizei, cesiune nu si mai are rost, se schimba adminstratorul si gata falimentul, mare lucru!
Postat 28 Aprilie 2010, 11:06 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON