URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2013, 12:34

3 ani de închisoare cu executare pentru protectorul de la Garda Financiară al patronului Trei G

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Curtea de Apel Oradea a pronunţat sentinţa în cazul lui Florenţiu Nuţu Simionescu, comisarul Gărzii Financiare Bihor trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în iunie anul trecut pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce a recunoscut că a încasat taxe de protecţie în valoare de 15.000 euro pentru protejarea grupării evazioniste coordonată de patronul Trei G, Ion Govoreanu.

Pe 14 decembrie, anul trecut, funcţionarul a fost condamnat de Tribunalul Bihor la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, sentinţă blândă motivată şi prin faptul că omul nu a mai avut probleme cu legea şi, în plus, a recunoscut din start comiterea faptelor.

Argumentele nu au fost suficiente pentru judecătorii Curţii de Apel Oradea, care au majorat pedeapsa de la 2 ani şi 6 luni, la 3 ani de închisoare dispunând totodată ca Simionescu să o şi execute în regim de detenţie.

Magistraţii Curţii au menţinut restul dispoziţiilor sentinţei de la Tribunalul Bihor, prin care comisarul era obligat să restituie sumele încasate ca taxă de protecţie, în valoare de 15.000 euro, către Emil Pop, finul de cununie al omului de afaceri Ion Govoreanu, care i-a plătit şi care, în vara anului trecut, l-a denunţat.

Hotărârea Curţii de Apel Oradea nu este definitivă, Simionescu având posibilitatea să o atace, prin recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare, iar procesul se va relua la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Florenţiu Nuţu Simionescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012. Potrivit rechizitoriului, comisarului i se impută că, în perioada octombrie 2008 - iulie 2009, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o faţă de alţi comisari din cadrul Gărzii Financiare, a încasat 15.000 de euro de la Emil Pop, pentru a proteja trei dintre firmele acestuia, implicate în suveica evazionistă coordonată de naşul său de cununie, patronul Trei G.

Suma reprezenta o taxă de protecţie, pentru ca verificările făcute la societăţile respective să se limiteze la constatarea unor abateri minore, soldate cu avertismente şi amenzi nesemnificative, de maxim 2.000 de lei. În acest timp, beneficiind de protecţia comisarului, bugetul de stat a fost fraudat cu peste 30 milioane de lei.

Pe 31 mai Simionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 1 iunie procurorii au înlocuit această măsură cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
vesa cel vesnic
avem exemple pe Vesa Calin de la directia vamala un om simplu vara averi, nevasta somera de 20 de ani, de asa directori avem nevoie,doar ca a sponsorizat alegerie usl cu 1,5 miliarde si fostul sef Blaga e negru
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:40 de vamaveche
Guias spagarul
Pe Emil Guias care nu stie cum sa isi justifice spaga pe care a luat-o cand a fost director cand il cautati ???? Pai acest idiot patentat si-a permis sa isi treaca in declaratia de avere ca a primit dar la botezul lui ficioru sau 40000 euro !!!! Alo DNA-ul se aude ?????
Postat 27 Ianuarie 2013, 19:57 de GIGI
cauza isi arata efectele !!!
un OM nu poate sa se imbogatesca din munca altora, este sclavie 100%, imi pare rau de PROSTI care stiu sa fie stapani de sclavi :))) am ajuns mai rau ca in cartea "coliba unchiului TOM ":))) nu am progresat deloc moral.
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:31 de coruptia
cauza isi arata efectele !!!
statul nu te obliga sa faci productie de 3000 de paini si sa inregistrezi 1200 :))) satatul nu te onbliga ca tu sa fii judecator ca nu poti nici daca faci studii, poti sa vezi adevarul, lumina care te ajuta sa nu faci ce fac altii, se sinucid si totul pentru o iluzie avere furata , avere nemuncita ci prin exploatarea de scalvi :))) !!!
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:28 de coruptia
cauza isi arata efectele !!!
hai sa nu ne mai transpiram degeaba in joc sunt milioane de euro nu maruntis :)))) le multumim pe acesta cale ca au furat pentru STAT adica noi toti dar nu muriti in ele, asta conteaza .FURA dar nu uita ca tot ce furi se intoarce inapoi la cei pe care i ai furat STATUL .Cine te obliga sa furi, STATUL!
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:25 de coruptia
Care averi?
CARE AVERI, CELE CARE FUNCTIONARII NU SI LE DECLARA FIINDCA NU SUNT PE NUMELE LOR SI NU LE POT JUSTIFICA?????????????????
Postat 27 Ianuarie 2013, 10:07 de Ion
LEGEA CONTROLULUI AVERILOR
TREBUIE REINTRODUSA LEGEA CONTROLULUI AVERILOR. SA-SI JUSTIFICE AVERILE !
Postat 26 Ianuarie 2013, 23:03 de CORUPTII, LA PARNAIE
Garda locala
Dar pe Gal nu-l cauta nimeni? Cum credeti ca ala nu-si ia partea...e procent,....
Postat 26 Ianuarie 2013, 20:58 de COPY
dar la carne si fructe ce este
Daca vorba de piata Cetate la carne cand ati primit bon fiscal ,si lasati acolo bani grei,la fructe cand ati primit bon fiscal!Sa nu spuneti ca sunt producatori pt ca lnimeni n-a cultivat nici banane nici ,nici portocale !Dar la haine va da cineva bon fiscal? toata piata la lucreaza la negru ,inca painea are cea mai mica valoare!
Postat 26 Ianuarie 2013, 19:48 de edi
dar la carne si fructe ce este
Daca vorba de piata Cetate la carne cand ati primit bon fiscal ,si lasati acolo bani grei,la fructe cand ati primit bon fiscal!Sa nu spuneti ca sunt producatori pt ca lnimeni n-a cultivat nici banane nici ,nici portocale !Dar la haine va da cineva bon fiscal? toata piata la lucreaza la negru ,inca painea are cea mai mica valoare!
Postat 26 Ianuarie 2013, 19:47 de edi
huuuu viermi sociali corupti !
ce faceti cu BUNEXIM si CIDOR va mai corupe mult ?:)))) mama voastra de paraziti intestinali ai societatii civile !
Postat 26 Ianuarie 2013, 15:23 de huuuuuuu
daca POCAIMEA poate noi de ce NU !!!
ce l a PLESNIT in CAP POCAIMEA , ca pe un BOOOUUU :))) ha, ha, ha, ha, ha noi suferim de o coruptie VENERICA MASIVA :)))
Postat 26 Ianuarie 2013, 15:21 de ha,ha, ha, ha, ha
brutarii si..brutari
Aredreptate domnul din precedentul comentariu ! Pana cand mai cumparam paine fara a ni se da bon ? Ia vedeti la spatiile unde se vinde paine in Piata Cetate ! Daca am cerut bon fiscal mi s-a raspuns obraznic si mi s-a dat paine veche !!! Langa staţia de taxi din Piata Cetate exista un chisc cu presa, tigari, etc...de acolo cumpar tigari. Mi s-a refuzat pur si simplu eliberarea bonului fiscal. Aude cineva? Brutaria Popa stiti cata paine nefiscalizata vinde ? Si nu e singura !
Postat 26 Ianuarie 2013, 14:06 de emil
nu din evaziune si productie neinregistrata au imbogatit patronii
ooo dar lantul evazionist in brutarii cu viloace care nu se regasesc in dividente cand il ochieste DNA si finantele sunt sume de milioane de euro investiti !!! de ce nu verificati averea si sa faceti legatura cu controlele sa vedeti ce erori de control sunt acolo , nu i creste vila la nimeni fara banii la negru bagati , nefiscalizati !!!
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:44 de brutariile mari
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON