URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2020, 19:52

16 localităţi din Bihor au rămas fără curent din cauza vântului și a viscolului. Aproape 10.000 de consumatori afectaţi

16 localităţi din Bihor au rămas fără curent din cauza vântului și a viscolului. Aproape 10.000 de consumatori afectaţi foto generic, ziaruldearges.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vântul puternic care s-a abătut inclusiv peste judeţul Bihor a lăsat fără curent mai multe localităţi din judeţ. Miercuri seară, 16 localităţi erau fără energie electrică, fiind afectați aproape 10.000 de cetăţeni.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, dar şi al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), miercuri seară, conform raportării primite pentru ora 18, erau parţial nealimentate 7 linii de medie tensiune, iar 68 de puncte de transformare erau nealimentate.

"16 localităţi erau fără energie electrică, fiind vorba despre 9793 de consumatori. 30 de echipe ale frunizorului de energie electrică erau în teren pentru remedierea deficienţelor", a declarat Camelia Roşca pentru BIHOREANUL.

Cât priveşte intervenţiile ISU, la ora 19 erau mai multe misiuni în desfăşurare, în Arpăşel, Marghita şi Salonta, unde mai mulţi copaci erau în pericol să se prăbuşească.

Două intervenţii s-au desfăşurat în Oradea, pe străzile Ialomiţei şi Lacul Roşu, pentru înlăturarea unor elemente constructive ale acoperişurilor care, de asemenea, prezentau pericol pentru cetăţeni. Vântul a smuls mai multe bucăţi de ţigle şi tăblărie care ameninţau să cadă.

"Până la acea oră, pompierii militari bihoreni au desfăşurat 17 misiuni pentru înlăturarea efectelor meteo periculoase, marea majoritate în municipiul Oradea. Din fericire, nu a fost rănită nicio persoană", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit site-ului alesdonline.ro, printre localităţile care au avut probleme cu energia electrică s-au numărat orașul Aleşd, dar şi Fâşca, Termezeu, Căbeşti, Borod, Şerani, Delureni, Corniţel, Valea Crişului, Bulz, Ponoară, Remeţi, Daica, Coada Lacului, Pădurea Neagră, Livada de Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, tot miercuri, în Oradea, o parte din acoperişul blocului Cicero s-a prăbuşit peste maşinile parcate lângă imobil şi peste şosea, fără să rănească vreo persoană, iar vântul a rupt şi reclama aflată deasupra intrării în magazinul Jumbo, dar fără să o desprindă. Între altele, pompierii bihoreni au intervenit pe drumul de Pădurea Neagră, pentru a degaja şoseaua, după ce un copac a blocat circulaţia.

După cum se ştie, mai multe judeţe sunt sub cod roşu de vânt şi viscol, începând de miercuri după amiază, vântul urmând să atingă viteze de până la 120 de km pe oră. Judeţul Bihor se află sub avertizare de tip cod galben, până cel puţin joi dimineaţa, la ora 8, cu intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.

"În intervalul menţionat, în zona de vest, vor fi precipitaţii mixte, la munte va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55-65 km/h, respectiv de peste 70 km/h în zona montană", arată ANM. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON