URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2018, 14:40

1 leu pe metrul pătrat! Despăgubiri derizorii fixate de Guvern pentru deţinătorii terenurilor de sub viitoarea centură a Şteiului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un proiect vechi încă din deceniul trecut va produce bucurie – dacă va fi pus în aplicare – miilor de şoferi care se deplasează zilnic pe DN 76 între Beiuş şi Ştei, dar va stârni şi mari nemulţumiri pentru mai mult de 800 de proprietari de terenuri pe care ar urma să fie construită viitoarea şosea de centură între cele două oraşe.

Motivul? Guvernul a adoptat în ultima zi a lunii trecute o Hotărâre, publicată în Monitorul Oficial abia miercuri, 20 iunie, privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes naţional "Varianta de ocolire Ştei".

Potrivit HG 384/2018, iniţiată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi de Ministerul Transporturilor, urmează să fie expropriaţi peste 800 de bihoreni care deţin terenuri în municipiul Beiuş, în comunele Bunteşti, Drăgăneşti, Finiş, Lunca, Rieni şi Tărcaia, precum şi în oraşul Ştei, cu sume ce variază între 1 leu pentru suprafeţe de 2 metri pătraţi şi 11.452 lei pentru suprafeţe de 10.959 metri pătraţi, adică – în medie – între 50 de bani şi puţin peste 1 leu pentru un metru pătrat.

„Evaluarea a fost făcută la Bucureşti”, a declarat BIHOREANULUI orădeanul Radu Băruţa, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, acesta adăugând că proprietarii care vor fi nemulţumiţi vor putea contesta sumele în instanţele de judecată.

Drumul ocolitor, propus de mai bine de un deceniu, ar urma să pornească din Beiuş şi să continue până la Lunca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
!!!
@Moderator: El mă provoacă...altfel nu as mușca pe nimeni!
Postat 23 Iunie 2018, 18:21 de cainerau
Moderator
Numa pe el. Eu nu sunt rau
Postat 23 Iunie 2018, 17:32 de Sandu1201
Ahhhahaha
@Sandu1201: Vei vedea ce va urma!
Postat 23 Iunie 2018, 14:29 de cainerau
RE: Ahhhahaha
Sandu si Caine rau, daca veti continua polemicile acestea lipsite de sens, veti fi suspendati la pachet.
Postat 23 Iunie 2018, 16:20 de Moderator
Cuțu rau
Numa ție poate să-ți tragă un sut. Impact Europa, case din gips-carton la preț de cărămidă. Ahahahaha
Postat 23 Iunie 2018, 12:52 de Sandu1201
crezi ca am uitat?
@Sandu1201: Da! Toți vor să despagubeasca cu sume mici! Ce rămâne de făcut? Du-te la statul de drept care îți va trage un șut! Fix acolo!
Postat 23 Iunie 2018, 12:01 de cainerau
Cuțu rau
Parca comentai cum că primăria Oradea plătește puțin făceai tu investigații.
Postat 23 Iunie 2018, 10:19 de Sandu1201
Poiule
Nu te menaja,fii radical,generatia millennials nu are timp de pierdut iar generatia zet nici atit.Fii linistit, nu vei fi suspendat daca ai gindire pozitiva, conforma...pe mine m-au ban-at pentru ca scriu cu î din i. Împamântenit.Întunecându-se.
Postat 23 Iunie 2018, 09:22 de excalibur
....frei!
@Sandu1201: Și? Acum e W. S-ar putea ca lui să-i placa! Dar am o vagă impresie că nu știi la ce m-am referit! Ma rog...tu cu cultura "dă " sorbonel...
Postat 23 Iunie 2018, 08:54 de cainerau
Cuțu rau
Tot pe ăla scria ORAȘUL PETRU GROZA. oare cine a fost președinte după "89 ?
Postat 23 Iunie 2018, 08:34 de Sandu1201
?
Nu am fost niciodată în Ștei! Dar mă întreb: nimeni nu s-a sesizat că acel schelet metalic pe care este scris numele orașului seamănă izbitor cu unul de tristă amintire?
Postat 23 Iunie 2018, 07:38 de cainerau
Excalibur
Tu te auzi?? Având în vedere că scrii cu î in loc de â se vede vârstă pe care o ai și mai mult că sigur trecutul tau din perioada de aur. Nu mai merge propaganda comunistă de ceva vreme. Oamenii nu se mai tem de securitate nici sa se exprime liber. Ai rămas în urma cu multi ani. 30 la anu.
Postat 23 Iunie 2018, 07:28 de poiu
Prea mult!!!!!!
E prea mult, si nu glumesc. De ce? Pt ca au votat PSD pt bani primiti in cabina, nu vb doar ca sa vb, la Bins se face asa ceva constant, asa le trebuie, si asa ar trebui sa peteasca toti care au mers pt 200lei la Bucuresti sa apere un infractor, si nici macar asta nu conteaza ca e infractor, dar conteaza ca isi bate joc de o tara intreaga, jeg ordinar!
Postat 22 Iunie 2018, 22:57 de detectiv
au avut exemplu:
Birtinezul, care a transformat Oradea in cel mai cel mai oras din Romania.
Postat 22 Iunie 2018, 21:31 de testtest
Nemultumiti?
De ce sa fie nemultumiti? Sunt cel putin 3 ratiuni, croite de ginditorii din oradea, care se pot aplica fara probleme si la stei: 1.nu vor mai plati impozite crescatoare pe terenurile expropriate 2.administratiile locale vor aduce utilitati pentru riveranii ramasi neexpropriati 3.va creste atractivitatea zonei printr-o dezvoltare fara precedent a turismului ...4. toate astea la un loc vor duce la o apreciere majora a pietei imobiliare. In concluzie respectivii ar trebui taxati , nicidecum despagubiti.
Postat 22 Iunie 2018, 20:08 de excalibur
:::::::)))))))
::::::::)))))))))
Postat 22 Iunie 2018, 16:33 de Sandu1201
@Sandu: Cum e turcul, și... cățelul
Câinele ne apără de hoț, dar nu și atunci când hoțul e stăpânul lui.
Postat 22 Iunie 2018, 15:01 de FaBULA
Cuțu rau
Cum ar zice TDS ,Bolojan E DE VINĂ
Postat 22 Iunie 2018, 14:52 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON