URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2010, 16:09

"Şomeri" de lux în Senat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

"Cu regret vă spun că în această săptămână Senatul nu a lucrat nimic", a afirmat Ioan Mang vineri, într-o conferinţă de presă. "Majoritatea formată din PDL, UDMR şi aşa zişii independenţi - pe care eu prefer să îi numesc trădători, având în vedere că şi-au trădat electoratul care i-a votat ca membri ai unui partid - au încercat să ne păcălească", a declarat senatorul.

Liderul PSD Bihor s-a referit la încercarea de a introduce un nou membru, din partea grupului independenţilor, în Comisia de Regulament a Senatului, mişcare prin care s-ar putea realiza debarcarea lui Geoană din funcţia de preşedinte al forului legislativ.

"Potrivit Constituţiei şi regulamentului de funcţionare a Senatului, componenţa comisiilor se stabileşte la început de mandat, conform rezultatelor politice ale partidelor. Dacă noi, PSD, am forma, pe parcurs, şase grupuri cu denumiri distincte, asta nu înseamnă că am putea introduce şase noi membri în comisii", a punctat Mang, afirmând că există riscul ca aceste dispute politicianiste să blocheze în continuare activitatea Senatului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
replica la @Stefan
BAh ratatule @Stefan esti un pupincurist un lingator de fund de kakath al senatorului PSD Ioan Mang:)).@Stefan de ce nu ai raspuns imediat la replica si ai asteptat 2 zile ca sa intre articolul in arhiva ?BAH@Stefan stiu cine esti! esti cel care i-a urmat senatorului PSD Ioan Mang in consiliul Judetean ,un ratat pupincurist lingau si lingusitor mancator de kakath del senatorului PSD-e Ioan Mang asta esti @Stefan.:)))))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Martie 2010, 22:28 de Romanul Simplu
Maneaua "Romanul simplu" vs "Scopul scuza mijloacele!"
I. Nu va mai faceti de ras! II. Apropo, despre nedreptate, deziluzii si "maturitate" politica: 1. Ce pozitie ati avut, in 2004, fata de modul in care a fost "debarcat" dl. Mang, de la nominalizarea de candidat PSD, pentru functia de Primar al Municipiului Oradea, de catre "monstruoasa coalitie interpartinica" de atunci? 2. Prin inlaturarea singurului contracandidat roman, cu sanse reale de victorie, in fata lui Filip, oare nu si electoratul PSD a pierdut? III. Multe "succesuri" & "ciolane (portocalii s.a.)" pe viitor! Sa fiti tot asa de: a) "pupatori de maini si de picioare"; b) intelectuali ("pur sange"); c) "traseisti politici"; ca si mine! Punct.
Postat 23 Martie 2010, 15:46 de stefan
replica la @Stefan
@Stefan scopul scuza mijloacele ,si atunci cind nedreptatea si deziluziile se dezlantuiesc ,atunci pentru todeauna nu mai exista iertare si intelegere , exista doar distrugere si haos `` asa se procedeaza :)).@Stefan sa-ti fie rusine ca scrii,ceea ce scrii la adresa unui roman simplu ,esti doar un simplu postac la indemina conduceri PSD-e Bihor si a conduceri PSD-e Bihor .@Romanul Simplu este membru simplu de partid PSD-e din 1990 din FSN simplu membru ,dar tu @Stefan de cita vreme esti membru de partid PSD-e?Romanul Simplu intodeauna nu a laudat ,doar a criticat modul de abordare social democrata a senatorului PSD-e Ioan Mang cu simplu membru de partid PSD-e,nu a stiut ca sa socializeze cu el,nu a stiut ca sa-l apropie de dinsul prin vorbe si gesturi .@Stefan ,,Cu simpatie `` inainte de a modifica statutul PSD-e senatorul Ioan Mang si a ne exclude din partid pe talibanii rebeli fanatici din PSD-e Bihor,acestia distrug partidul filiala locala a PSD-e care trece cu totul la partidul unde trec talibanii rebeli fanatici din PSD-e Bihor.@Stefan ,,Cu simpatie `` generatiei tale tinere si nestiutoare,,succese si ciolanuri multe ``cu EBA.:)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 21 Martie 2010, 20:10 de Romanul Simplu
Maneaua "Romanul simplu"
I. Un social-democrat, care se respecta, nu procedeaza astfel! 1. Daca sunteti membru PSD Bihor: Pe cand, in "interventiile" dvoastre, model "1946" si "laude" (de genul celor aduse domnului senator), la adresa guvernarii "portocalii"? 2. Originalului Stefan Gheorghiu, i-ar fi rusine sa vada ce epigoni/clone are! II. Multe ..."succesuri" & "ciolane", in U.N.P.R., P.D.-L. s.a. Cu simpatie!
Postat 21 Martie 2010, 17:23 de stefan
replica la @Stefan
@Stefan sunt de multa vreme in PSD-e si am multe campanii electorale facute ,iar afirmatiile mele sunt ale talibanilor nemultumitzi de conducerea PSD-e Bihor si a senatorului PSD-e Ioan Mang ,acesta este singurul mod de a ne exprima nemultumirile in public adica ,,spalarea rufelor murdare in vazul tuturor``spre deliciul si bucuria dusmanilor:)).@Stefan ideea ta nu este rea de a sesiza presedintelui PSD Victor Ponta nemultumirile si illegalitatile din filiala PSD-e Bihor ,dar talibanii rebeli fanatici din PSD-e Bihor vor schimba aceste lucruri prin lupta si scandaluri in mass media ,au fost promovati in PSD-e Bihor traseisti politici si lichele de la alte partide ,iar membri vechi militanti PSD-e au fost marginalizati si da-ti deoparte,nedreptatea a fost mare in PSD-e Bihor ,timpul dreptatii a sosit ,daca o sa ne scoateti din partid o sa mergem la independenti pe care senatorul PSD-e Ioan Mang i-a numit ,,tradatori``, dar sunt luptatori pentru dreptate de care le este frica celor din PSD-e si PNL-e .@Stefan ...Gheorghiu ai rationat prost apropierea de PDL-e:))@Stefan am sprijinit pe Geoana in campania electorala prezidentiala.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 21 Martie 2010, 16:33 de Romanul Simplu
Maneaua: "Manie proletara, talibani si ceva ..."Stefan Gheorghiu"! Varianta portocalie"(?)
In atentia, celor din spatele lui ..."Romanul simplu" I. Daca sunteti, cu adevarat (?) membru (membri) PSD, de ce va improscati cu "noroi", propriul senator PSD de Bihor? De ce nu sesizati, ceea ce va deranjeaza, noului presesinte al PSD, dl. Victor Ponta? II. Tinand seama ca "sezonul" racolarilor, este in plina desfasurare (PD-L s.a.), de ce nu va duceti, unde: "ciolanul" este mare; (probabil) veti fi ascultat si (evident) ...promovat! III. Dumneavoastra, ati facut o facultate, asa cum a facut-o dl. Mang? Pe cine deranjeaza un intelectual "pur sange"? Pe vreo "eminenta cenusie", cu diploma de academician "Stefan Gheorghiu"? IV. Din categoria "Adevaratii prostanaci": Cei (si din PSD) care s-au facut ca il sprijina pe dl. Geoana, in alegerile prezidentiale! PS: Romanii simpli, au cu totul si cu totul, alte probleme. Inclusiv si in Bihor!
Postat 21 Martie 2010, 11:26 de stefan
Replica la articolul senatorului PSD-e Ioan Mang
Senat in lux dee ..,,someri``:))Senatorule PSD-e Ioan Mang bine ca recunosteti,,senatul nu a lucrat nimc``:))).,,debarcarea lui Geoana din functia de presedinte al forului legislativ``senatorulePSD-e Ioan Mang stim ca tineti partea lui Mircea Geoana datorita multor favoruri facute ,(presedentia interimara si altele)chiar si noi talibanii rebeli fanatici din PSD-e Bihor tinem partea lui pentru ca ,,Cit de prost(anac)-ui tot al nost u-i al PSD-e :)) ,desi dupa debitatiile lui violet si ale,, Mihaelei dragostea lui`` ne-a facut de rusine partidul PSD-e si pe simpli membri de partid PSD-e .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 21 Martie 2010, 06:53 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON