URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2011, 19:22

"Piramida lui Bolojan" va fi dată în funcţiune la 1 iulie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la viitorul Centru de Relaţii cu Publicul din curtea interioară a Primăriei au intrat în linie dreaptă.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat miercuri, la faţa locului, stadiul în care se află amenajarea "piramidei" şi a anunţat că aceasta va fi dată în folosinţă de la 1 iulie, când aici vor funcţiona toate serviciile municipalităţii care au lucru cu publicul, pentru ca orădenii să nu mai rătăcească prin clădire în căutarea unui birou anume.

În plus, clădirea municipalităţii va adăposti pe viitor inclusiv un birou al Poştei şi al CEC astfel încât contribuabilii să nu mai fie nevoiţi să bată drumuri inutile pentru plata unei taxe sau cumpărarea unui timbru fiscal.

Atenţie, înregistrăm!

În viitorul spaţiu de lucru cu publicul, amenajat după modelul consacrat de instituţiile bancare, vor funcţiona 27 de ghişee de lucru.

Primarul spune că municipalitatea nu a investit doar în birouri moderne şi birotică pe măsură, ci şi în perfecţionarea funcţionarilor de la ghişeu. "Cei 40 de colegi care vor lucra aici au urmat, vreme de o săptămână, un curs de specializare cu tema "Clientul în centrul atenţiei" susţinut de o firmă de profil care a lucrat inclusiv pentru instituţii bancare", a explicat Bolojan.

Pentru a avea garanţia că pregătirea funcţionarilor a dat rezultate, la fiecare staţie de lucru vor fi montate microfoane care vor înregistra discuţiile purtate cu contribuabilii. "Convorbirea funcţionarului cu cetăţeanul va fi înregistrată şi stocată pentru şapte zile. În termen de 3 zile orice contribuabil nemulţumit va putea depune o plângere cu privire la comportamentul funcţionarului. Aceasta va fi analizată şi, dacă se verifică pe baza înregistrărilor, se vor lua măsuri împotriva funcţionarului", a spus Bolojan.

Rezervat pentru "clienţi"

Începând din 1 iulie, contribuabilii vor avea acces la spaţiile de lucru cu publicul prin intrarea principală, prin cea de dinspre strada Primăriei, dar şi dinspre curtea interioară.

Administraţia Patrimoniului Imobiliar va termina până la sfârşitul lunii asfaltarea curţii dinspre fosta cantină a Primăriei. Aici vor fi amenajate şi marcate peste 40 de locuri de parcare cu durată limitată la două ore. Dintre acestea, circa 10 locuri vor fi reţinute pentru maşinile de serviciu ale municipalităţii, care nu vor mai putea fi parcate în faţa clădirii, iar diferenţa va rămâne la dispoziţia orădenilor. "Parcarea nu va mai fi rezervată pentru funcţionarii municipalităţii, ci pentru contribuabili. Orădeanul va putea veni cu maşina la Primărie, va parca în curtea interioară, de unde va avea acces direct la sala de lucru cu publicul, îşi rezolvă problemele, după care îşi vede de drum", a spus Bolojan.

Made in Oradea

Cu ocazia prezentării, primarul a spus că de luna viitoare, după mutarea tututor serviciilor de relaţii cu publicul, accesul la etajele superioare va fi restricţionat. "După finalizarea tuturor lucrărilor dorim să deschidem Primăria către vizitatori. Aceştia vor avea acces până la sala mare de la etajul întâi, uşile care duc la biroul primarului, respectiv biroul viceprimarului Rozalia Biro urmând să fie închise", a spus Bolojan.

Primarul a afirmat că pe holul principal municipalitatea va amenaja în mod curent expoziţii pentru ca vizitatorii să aibă ce vedea, iar în sala mare va funcţiona o expoziţie permanentă intitulată "Produs în Oradea".

"Vom pune la dispoziţia firmelor din Oradea spaţii în care să îşi prezinte produsele. Aici ar putea fi prezentaţi clăparii Atomic sau home-cinema Samsung, despre care prea puţini ştiu că se produc la Oradea", a declarat primarul.

Bolojan a spus că prin deschiderea Primăriei către vizitatori, turiştii care trec prin Oradea ar putea urma un circuit de prezentare care să prindă bisericile din zona centrală, turnul Primăriei, sala mare şi Teatrul, petrecând astfel o oră în mod plăcut în municipiul de pe Crişul Repede.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
nu va mirati incercati sa va minunati
daca e plin de tarani in primaria oradea divedit cu acte , noi cei nascuti in Oradea nu adulam "PRIMARIA LUI BOLOJAN" e primaria noastra a Oradenilor DOMICILIATI:))))
Postat 16 Iunie 2011, 19:59 de traina basescu
da, e Piramida lui bolojan!
eu acuma aflu, are acte pe ea , plateste impozite, ha, ha, ha disperati sunteti, ha, ha,ha, ha nu mai stiti cum sa l ridicati in ceruri dar o sa l arda soarele :)))
Postat 16 Iunie 2011, 19:57 de anca
@anda
Uita-te mai atenta prin Centru si-o sa vezi grupuri de turisti; eu am vazut cel putin vreo 5 diferite in cursul unei zile. Sa stii ca strainilor chiar le place arhitectura din Centru, doar noua, oradenilor (majoritatii) ni se pare banala. Ai comentat doar ca sa te afli-n treaba. In fine...
Postat 16 Iunie 2011, 08:59 de un cetatean
ce prosti vorbeste
iti expira mandatul auzi sa viziteze centrul! sigur nu a baut nimic?
Postat 15 Iunie 2011, 20:44 de anda
nu i bun titlu
piramida Oradenilor in perioada lui BOLO nu de alta dar BOLO pleaca si vin altii dar piramida ramane:))
Postat 15 Iunie 2011, 20:41 de un oradean
Mi-a placut!
Mi-a placut acest articol, atat ca realizare cat si ca si continut. Ideile D-lui Bolojan prezentate mai sus sunt bune si sper sa le materializeze. Desii spiritul carcotas imi sopteste unele chestii legate de treaba cu realizarea piramidei, nu pot sa nu apreciez ideea triunghiului ghiseele primariei - CEC - posta si inregistrarea convorbitilor (daca se va aplica). Restul ideilor primarului prezentate in articol sunt iarasi ok. Sper ca pana la urma piramida sa isi atinga scopul: acela de a ajutora cetatenii. *****
Postat 15 Iunie 2011, 20:03 de Pentru Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON