URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2011, 12:32

Șpagă la Medicină: O profesoară a cerut o broşă de aur pentru a promova studenții la examen!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au început, luni, urmărirea penală faţă de o orădeancă de 64 de ani pentru luare de mită.

"Din primele cercetări a rezultat că, în calitate de conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, invinuita a pretins şi primit în data de 22 iunie de la studenţii grupei I a anului III, specializarea Medicină Dentară, o broşă din aur în valoare de 343 lei, pentru a-i promova examenul care a avut loc două zile mai târziu la disciplina endocrinologie", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit procurorului, universitarul, despre care surse judiciare susţin că este Timar Michaela, conferenţiar la Catedra Medicala ll, a fost denunţat chiar de studenţii cărora le-a pretins mita.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care efectuează cercetările în acest caz, au efectuat vineri o percheziţie la domiciliul universitarei unde au găsit plicuri cu bijuterii din aur în valoare de peste 12.000 lei, majoritatea plicurilor având menţiunea "Cu drag de la grupa...". Bijuteriile - lănţişoare, brăţări, broşe şi inele din aur - au fost ridicate şi indisponibilizate de poliţişti până la finalizarea anchetei.

Timar este cercetată în stare de libertate şi a fost audiată în cursul zilei de luni. Aceasta a declarat că bijuteriile le-a primit cu titlu de cadou, negând totodată faptul că le-ar fi pretins studenţilor bunuri sau bani în schimbul promovării examenelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
62 Comentarii
Mermeze
Ce aveti cu dl farmacist Mermeze? Faptul ca stie legislatie mai multa decat toata facultatea la un loc? Si ce daca fiica-sa e unde e? E pe meritul ei? Care-i dilema voastra? De ce nu sunteti voi prodecan? Cati si-au pus timpul in joc pentru facultate, cum si l-a pus el? Cati au stat acolo, cand a fost nevoie? Daca v-ati prezentat atat de <frumos>, de ce n-ati sesizat DNA-ul? Flagrant? Ceva? Pentru ca asa cum acuzele curg catre medicina, toti inamicii <ajuta> la desfiintarea ei. Asta-i interesul. Sa cada conducerea. Sa vina de-alde Muresan, Lajosi, Straciuc etc. Atunci sa vezi
Postat 07 Iulie 2011, 20:54 de @dan justitiarul
student
Daca s-au gasit mai multe plicuri cu bijuterii la profesoara, atunci, pntru corectitudine fata de noi, cei care ne-am luat nota (nu 10) pe invatat, ar trebui sa se reia examinarea cu alta comisie (eu am curajul sa dau din nou examenu) ca savedem cine a invatat si cine s-a bazat pe plic... Asta ar trebui facut pentru o minima corectitudine.
Postat 05 Iulie 2011, 20:55 de student
Comentariu
Foarte usor de acuzat cu vorbe, dupa ce au luat sau nu examene. Toti va spun sa faceti flagrante, daca sunteti atat de inocenti, d-lor studenti si ziaristi, care va ocupati de impartit jeleuri (a se citi r...t). Cum a fost prins Horak, Timar - dovediti. Dupa cum acuza multi universitatea, toti au un pret. Mai ales medicii sau cei de la Medicina, spuneti voi. DOVEDITI. Acum, cand bine zicea cineva, vine acreditarea la dentara, e momentul. Tot ii insirati pe cei ce iau mita. Bineinteles ca nu va doare gura. DOVEDITI. Si iar ii insirati. DOVEDITI . Toti au sperat la un calificativ mai bun pt. UNIVERSITATE. Cati au muncit pentru el? E totusi un pas inainte. E chiar atat de greu sa recunosti cand cineva face ceva bun.
Postat 04 Iulie 2011, 19:08 de Universitar
criminala
Asistent universitar dr Lacziko doctor in medicina ,asistentuniversitar la universitatea lui Antal a mutilat o femeie din nou. O lauza care a nascutbin urma cu trei saptamani in urma cu dr Lacziko sa internat in 4.07 2011 cu sangerarae abundenta dupa o nastere asistata de dr Lacziko ,care nu a suturat colul uterin in mod corespunzator s- a internat si a fost salvata de dr crihana.Credem ca managera Pantis nu va face nimic ,dar Grebenisan va lua masuri drastice pt ca el si primarul nu pot tolera astfel de abateri.REctorul o va apara ,nimic nou sub soare pt ca si-a cumparat postul de asistent universitar prin reteaua dr antal liana ,craiut ,rectorul antal,dar cu primarul nu le merge
Postat 04 Iulie 2011, 18:29 de criminala
lacziko
Prietena dr antal liana si prof craiut ,dr lacziko a mutilat o femeie din nou.Dr lacziko a asistat o pacienta in urma cu 3 saptamani dar nu a suturat colul uterin cum trebuie si azi la ora 5 dimineata dr crihana a trebuit sa o salveze operand-o ,efectuand hiaterectomie(aduica ia scos uterul pt alcumva murea biata femeie).Cate femei trebuie sa fie mutilate pt a opri aceasta universitara cu doctorat in medicina si cu studii clinice pe OB IV.REctorul ciumpalac ce zice acum unde e comisia de etica acum?
Postat 04 Iulie 2011, 18:12 de lacziko
antal
sfatuiesc profesorii si conferentiariiu sa se inscrie in PDL si sa ia spaga la maxim.Domnul CIOARA la va oferi imunitate universitara iar studentii daca nu vor sa cada la licenta sa scoata banii la greu pt ca eu sunt smecher la greu. Vine Liana din germania si va invata medicina ,BOC e de vin ca nu ne da un partid ca cel comunist unde eu eram turnator si activist
Postat 04 Iulie 2011, 17:22 de antal
student
eu cred ca dr timar a fost penalizata pt ca a luat prea putin aici specialisti sunt Bumbu si Bungau care lucreaza la alt nivel colegii stiu despre ce e vorba unde e comisia de etica acum a domnului CIOARA ,rectorul incornorat ce zice ,sau nu ii da nevasta voie sa vorbeasca ?
Postat 04 Iulie 2011, 17:17 de student
@
daca vrea cineva sa faca medicina in Oradea,ori trebuie sa aibe un izvor nesecat cu bani,ori sa stie deja medicina de la A la Z...este conditia ''suprema'' de a avea diploma eliberata de FMF Oradea.Coruptia la aceasta unitate de invatamant superior incepe de la femeia de servici si se termina la decanat
Postat 04 Iulie 2011, 12:43 de ioana
desfintati bugetari vreau sa afc personal cumparaturile
bugetarii spagari si corupti au adus tara la faliment daca isi vedeau de lungul nasului poate aveau parte de reputaie si banii mai putini dar dezvoltau sociaetatatea, bugetarul nu se sacrifica el e parzitul acre tarieste din munca celorlati, felicitari, nu desfintam odata!
Postat 04 Iulie 2011, 12:05 de dan Bihoreanul
Comentariu
Nu va faceti griji atat. E rusinos sa faci comentarii din invidie si ura. Ks, marea problema, ajunge de la studenti direct in seiful decanului si in calculatorul lui si al lui Bungau. Deci nu se pot minti unul pe altul. Din pacate, nu se cunosc eforturile depuse de conducere pentru mentinerea acestei facultati. E mai usor sa arunci cu noroi in cei care muncesc, decat sa puna toti umarul la indreptarea unor situatii grave prin care trec unele specializari si sa faci ceva ca sa nu dai oameni afara. Iar pe decan nu-l cunoasteti; e un tip rigid si cu principii clare; cu exceptia dr. Burta (sotul d-nei dedicata Burta) care a fost numit de Bumbu, respectiv Berechet - alt prodecan, toti prodecanii au fost mosteniti de la decanul Maghiar. Se vede clar ca nu sint echipa lui, cand e vorba de merite. Concluzie: revizuiti-va toti, incepand cu decanul si prodecanii fisele de autoevaluare si fiti atenti cu studentii la Ks. S-ar putea ca studentii sa aiba ceva de spus in sensul asta.
Postat 04 Iulie 2011, 10:48 de universitar
@
SORBONICA DE ORADEA NU SE VA SCHIMBA NICIODATA!!!VEDETI PRETENTIILE DR.LAJOSI PETRU DE LA DENTARA SAU CELE ALE DR.BUMBU,AJUNS DECAN PE NU SE STIE CE CRITERII SAU PE CELE ALE DR.BODOG,UN TERCHEA BERCHEA CE A PUS FUNDUL GRAS IN SCAUNUL DE LA MEDICINA CU AJUTORUL STIMABILULUI PROF.ACAD.DR.IFRIM MIRCEA.VORBITI DE SPAGA,STIMABILILOR?!MAI ARE OARE ROST?DAR CUM O FI AJUNS IN FOTOLIUL DE ASISTENT UNIVERSITAR DR.IERCAN TEODORA(FOSTA IERCAN)CAND EA NU STIA DEFINITIA CARIEI SIMPLE LA EXAMENUL DE ADMITERE PT POSTUL DE PREPARATOR UNIVERSITAR?SAU CA ISI LUA EXAMENELE FACAND VIZITE IN PARTICULAR PROFESORILOR ...POATE ATUNCI CAND A DEVENIT ANGAJATA UNIVERSITATII ORADEA A FACUT ACEL MIC CADOU PRETINS DE DR.LAJOSI PETRU,DE 3000 EUR,ACEASTA INTAMPLANDU-SE IN PRIMAVARA 2003.MIE PERSONAL MI S-A ACRIT DE FMF ORADEA SI AM CERUT DEMISIA.M-A UMPLUT SCARBA DE TOT CEEA CE SE PETRECEA ACOLO:SPAGA,SPAGA,SPAGA....SI LISTA POATE CONTINUA.PACAT CA CEI DE LA ARACIS NU CITESC PRINTRE RANDURI!!!
Postat 03 Iulie 2011, 20:45 de ioana
@doctora
Esti foarte prost informata! Burta ERA protejata,pana sa se impuna Bungau.Se inteleg?Bungau nu stie cum sa o mai atace pe cealalta!Ai cam ramas in urma cu evenimentele.Nu a fost verificat C.P.?Nu a fost verificat ca si ceilalti,adica deloc.Pt el s-a facut COMISIE de verificare si l-au puricat.Ghinionul a fost ca nu l-au gasit cu nimic.Dar,sigur,mai cauta ei ceva...
Postat 03 Iulie 2011, 10:43 de asistent
cioara
cra cra pot sa fac o comisie de disciplima domnule rector?Dece nu,vai o sa plang.Cra Cra pe cine sa penalizez?I-mi trimite-ti lista?Da,multumesc.Pe cei care si-au dat gradatii pe declaratii false pot sa-i penalizez?Nu.De ce nu ,ma bate-ti si imi smulge-ti penele,vai cra cra.Da niste cascaval pot sa iau,nu?
Postat 02 Iulie 2011, 16:12 de cioara
lenuta
Mai barbate vin eu acasa din germania si te bat cu priciul.Tu esti om lasi pe Bolojan sa-l puna pe GREBENISAN manager la judetean ,vrei sa moara universitatea de foame?punel pe cioara sa ii penalizeze pe toti,fa comisii peste comisii,otraveste fantanile,da foc la grane etc etc nu sta degeaba.
Postat 02 Iulie 2011, 16:07 de lenuta
ARACIS
Dar de partile bune de la medicina, cu acel "careu de B si M in coada", nu vorbeste nici un "scriitor" de bine? Ati uitat ca anul trecut ARACIS a recunoscut trendul crescator in actul educational si stiintific de la Facultatea de Medicina si Farmacie? Calificativul acordat este o certitudine. Si chiar merita aceasta recunoastere intregul colectiv de cadre didactice de la FMF Oradea. (Oare Ifrim moare de ciuda? Sic!) Uitati ca, toata echipa nu stie cum sa faca mai bine pentru a salva cat mai multi medici tineri si cu valoare, pt ca in viitorul apropiat vor dispare posturi? Sau pt ca, vine vizita de acreditare definitiva la FMF pt STOMA, cei care ii vor "binele" incep sa ii "atate" pe unul impotriva lui celalalt. Asa usor este sa strici cu vorbe ! cand va face acest ziar si un articol care sa incurajeze progresele de la FMF?
Postat 02 Iulie 2011, 12:28 de Universitar
bani
Si din ce vor trai atunci? dIn SALARII? SAU DIN GRADATIILE DE MERIT? Sau din titlul universitar dobandit cu atata truda? Pe ce lume traiesti? Hai ca un profesor mai are ceva salariu. dar restul? le da Funeriu? sau ministrul sanatatii? Nici ei n-au. Oare ei isi fac fise de autoevaluare?
Postat 02 Iulie 2011, 11:00 de Doctor
Prea multi B
Da, asta in cazul cand inainte de cabinete, spitale, policlinici si farmacii vor veni intai la faculate.
Postat 02 Iulie 2011, 10:06 de Cod
Prea multi B
La voi la medicina aveti: Bumbu, Bungau, Burta, Bodog si Mermeze. Cum s-o fi ratacit ultimul? sau va intrece pe toti? Sigur ca va certati. Mai puneti si cu alte initiale, poate va reveniti si puneti facultatea pe treaba nu pe facut fise de evaluare, fise de merite, fise de interogatorii la studenti, fise de KS, fise de fise.
Postat 02 Iulie 2011, 09:55 de Observator
Dedicata decan
Dedicata lui Bumbu stie toata facultatea cine e, de ani de zile, dar aici eroare - nu e Bungau, e Burta. Tot cu B,dar ma rog, diferenta de litere. si de culoarea parului. Cine tine firma? Cine a vrut la Municipal mare directoare, unde sunt toti \\\"oropsitii\\\". Cine gestioneaza banii? Si nu sute de euro. Pe Bungau a plantat-o prodecan Maghiar A. nu Bumbu, acolo-i legatura. Oricum cele 2 \\\"se inteleg\\\" foarte bine. Cat despre mita, organizati flagrante. Toti hraparetii tot pun mana o data. Iar din vorbe, lista e foarte lunga. Problema ca la KS datele sunt confidentiale pentru Bumbu si Bungau. Pana vor ei. da, stim, pana termina studentii sesiunea din toamna, vezi Doamne. Anul asta au trimis sefii de catedra sa le faca. Vedem rezultatele????? Gunoiul este insa in fisele de autoevaluare. Mult umflate si supraevaluate meritele. La Ginecologie, nimeni n-a verificat nici o fisa, incepand cu C.P, mare conferentiar. Pentru ce ia salariu d-na prodecan?
Postat 02 Iulie 2011, 09:33 de Doctora
ghici
se vorbeste ca prodecana Bungau ar fi mai mult decat dedicata lui Bumbu ,de aici meritele deosebite.Spiritul academic e la maxim zilele astea cand se dau spagile pt lucrarile de diploma copiate dupa lucrarile din anii trecuti
Postat 02 Iulie 2011, 00:05 de ghici
decanul
Prodecana Bungau e tare doar noi doi stim ce buna e.E harnica si daruita catedrei muncitoare stie de toate ca o furnica.Apropa eu propun sa-i crestem salarul cu 50%.Se vorbete ca ia spaga?Nu e adevarat fraieri de studenti sunt de vina.Nu cumva vreti sa facem acum o comisie cu CIOARA ?O fi cioara cioara ,dar nu se poate pune cu vulturita de BUNGAU
Postat 01 Iulie 2011, 10:34 de decanul
DOAMNEI LAURA GAL
Am fost studentul acestei profesoare Sunt student la medicina in Oradea si nu am dat mita in viata mea, mi-am luat examenele fiindca am inavatat. Studentii care pretind ca profesori la medicina cer bani ca sa treca vorbesc in numele lor fiindca nu vor sa invete un volum mare de materie Am dat si examenul de endocrinologie cu Doamna Timar, si este o femeie jos cu palaria, materia pe care o preda este una grea, si facultatea de medicina din oradea e plina de studenti prosti, care habar nu au care e diferenta dintre hormonii steroidici si cei peptidici dar ei au pretentia la note mari. In facultate, printre studenti umbla zvonuri cum ca Doamna Dr Timar ar lua spaga in aur, nu am zis nimic pana am ajuns sa facem ore cu ea si credeti-ma este o Doamna si nu cere bani sau aur daca nu credeti VA ROG SA MERGETI IN FACULTATE SI SA INTREBATI ULTIMA GENERATIE CARE A DAT EXAMEN CU EA si nu ma refer la Medicina Dentara, ci Medicina Generala, precum am scris mai sus e o materie grea si studentii nu invata dar au pretentia la note mari, mai ales dentistii care nu au ei treaba cu hormonii dupa ce sa invete mai bine batjocoresc numele unei profesoare bune,
Postat 01 Iulie 2011, 03:01 de STUDENT MEDICINA
rector
Fraierilor voi vorbiti iar noi luam banii .Universitatea e tare poate infunda tot bihorul in faliment.Sunt bani ?sunt.Sunt comisii de evaluare?este.Decani de trei lei cuie?sunt.Studenti fraieri analfabeti si spagari?sunt.Asa ca ciocu mic si joc de glezne.Vom falimenta si oradea daca e nevoie si vom merge in spatiu daca e nevoie ,ii invatam minciuna si pe extrateresti.
Postat 30 Iunie 2011, 21:43 de rector
student
doctori spagari: CALNICEANU, CIAVOI, PORUMB, IERCAN, CUC A , STAMATE, TODOR L..... plicuri, si ce cadouri ....
Postat 30 Iunie 2011, 12:58 de student
iar gramatica
Pai bine mai Dane (nume propriu, se scrie cu D mare), pai ca sa ajungi sa detii la purtator "engleza vorbit si scris" mai intai trebuie sa fii in stare sa vorbesti si sa scrii corect in limba romana (pluralul se scrie cu doi de i, deci cand scrii 5 deceni, ori ai utitat sa pui un i, pentru plural, ori poate ai vrut sa scrii 5 decani - vezi, lipsa gramaticii poate crea confuzii si nu te faci deloc inteles...). Dar, pentru linistea ta sufleteasca, se pare ca nu esti singurul care are probleme cu doamna... gramatica, vezi rectorul de mai jos, alo, d-nul rector, "va bate-ti joc" se scrie fara cratima, verbul a bate, persoana a doua, plural, doar daca n-ati vrut sa spuneti "bate-ti-ai joc de tine sa-ti bati, nemernicule care n-ai invatat in scoala ca abuzul de cratima e la fel de daunator ca nefolosirea ei" ! Cat despre lectiile da gramatica, chiar ca v-ar fi necesare multora, ca e plin site-ul asta de ele...
Postat 30 Iunie 2011, 08:44 de @ dan Bihoreanul
rectorul
vom face comisie de etica sa penalizam profesorii care iau spaga sub 200 de euro,CIOARA ii va penaliza pe prodecanii care iau sub 500 de euro si pe decanii care iau sub 1000 de euro,auzi studenti nesimtiti sa faca plangere pt 300 lei va bate-ti joc de universitate, avem si noi cheltuieli.
Postat 30 Iunie 2011, 05:28 de rectorul
student
timar e cercetata ca a luat prea putin,cred ca a fost reclamata de bumbu sau bungau sau alti smecheri care iau de la 500 de euro in sus de la un student nu 300 de lei de la o grupa.Eu cred ca studentii sunt vinovati pt ca dau spaga in loc sa invete.Unde e comisia de disciplina a rectorului antal acum,pe GREBENISAN l-au penalizat pt ca a facut ordine la maternitate acum vedem de ce fel de spirit academic e vorba,Unde e domnul COARA acum cate funduri pupa acum?
Postat 30 Iunie 2011, 05:19 de student
fost
universitate de trei lei cuie profesorii fac multi bani din lucrarile de diploma pt o lucrare gata facuta din anii trecuti platesti intre 300-500euro si profele i-ti dau o lucrare din anii trecuti ii schimbi numele si cateva cuvinte si gata,asa se face de ani de zile.Bungau cred ca face pe lucrari de licenta 2000o-30000 euro acum spor la salar mai trebuia.Profii ar lucra si daca nu ar primi nici un leu de la universitate,ba chiar ar fi in stare sa dea iei bani doar sa pota tapa de bani studentii.
Postat 30 Iunie 2011, 05:12 de fost
fost
universitate de trei lei cuie profesorii fac multi bani din lucrarile de diploma pt o lucrare gata facuta din anii trecuti platesti intre 300-500euro si profele i-ti dau o lucrare din anii trecuti ii schimbi numele si cateva cuvinte si gata,asa se face de ani de zile.Bungau cred ca face pe lucrari de licenta 2000o-30000 euro acum spor la salar mai trebuia.Profii ar lucra si daca nu ar primi nici un leu de la universitate,ba chiar ar fi in stare sa dea iei bani doar sa pota tapa de bani studentii.
Postat 30 Iunie 2011, 05:12 de fost
unicul
da nimeni nu e vinovat dar cineva isi face reclama profesionala, ce nu intelegeti cineva isi arata talentele de bun gramatician dar noi vrem engleza vorbit si scris nu romana dar ce sa faci ne mai chinuim 5 deceni si pe urma facem ce vrem, plictisitor cu spagarii astia!
Postat 29 Iunie 2011, 17:43 de dan Bihoreanul
@carmen
Ia cadourile pentru ca unii prosti le dau... daca nu le-ar da nu le-ar lua... dar ca sa inveti endocrinologia e obligatoriu sa-ti fi insusit in prealabil, gramatica... verbul a lua se conjuga fara cratima... la Bac cate brose ati dat de v-au trecur ???
Postat 29 Iunie 2011, 17:23 de gramatica, bat-o vin
de ce a luat ?
ok sa zicem ca studentul e de vina , dar ei de ce se injosesc sa i-a acele 'cadouri ',
Postat 29 Iunie 2011, 16:31 de carmen
Confuz
@Woow...... Confuz este tot ce ai scris! Parca erai beat......ca nu am inteles multe din ce ai scris. Dar hai sa lamurim unele "chesti": eu am invatat la facultate , nu am fost "tocilar". Iar cei cinci ani de facultate nu le am facut degeaba, ca m-am realizat profesional si material..... fara sa dau spaga. Daca, student fiind, n-ai o metoda de a invata logic, n-ai ce cauta acolo, ca sunt altii care sunt capabili. O facultate nu este obligatorie. Ai ales o cariera, o vocatie, pai atunci tine-te de carte, ca maine -poimaine iesiti "doctori" cu capul gol si chiar veti ajunge "gunoaiele societatii". Probabil ca esti student; am si eu o intrebare: Ai participat la vreun simpozion , unde ai prezentat vreo lucrare de specialitate? Din pacate cei care fac asemenea actiuni , de mare majoritate a studentilor, sunt considerati "fraieri" Distactiile, cluburile sunt de voi! (scuze de la cei putini, care fac exceptii....)si va recurgeti la cumpararea examenelor cu 50-00,euro si intindeti capcane de genul aceasta profesorilor ....
Postat 29 Iunie 2011, 14:38 de Pilatus
Adi Florea ?
De Adi Florea nimeni nimic ? ;)
Postat 29 Iunie 2011, 13:41 de Diana
@pilatus
Inclin sa cred ca ai dreptate.Cand dai cuiva mita nu scrii pe plic "cu drag de la..." E ridicol! Asa scrii cand dai cadou ceva.Ce vor face acei oameni cand vor ajunge medici, daca de pe acum se preteaza la asa ceva? Este penibila si etichetarea de "spagara" pe care o fac acesti scriitori la ziar nesimtiti, in situatia in care ancheta este in derulare.Prezumtia de nevinovatie este o vorba in vant.Ca la piata: vorbim ca sa vorbim, scriem ca sa scriem.Ca sa treaca timpul asa.
Postat 29 Iunie 2011, 08:06 de Boom
bungau?
Dar Simona Bungau,marea prodecana,tinuta in....brate....de Bumbu pe cine trebuie sa tina de cere atata spaga?Timar cu o brosa!Hahaha!Dar Bungau cu ceas de aur de 80 de grame,cum e?
Postat 28 Iunie 2011, 21:57 de adam
@fost student
Ca sa tina 2 amante plus sotia asa cum spui, lui Fratila ii trebuie nu numai bani ci si altceva.Bravo lui daca poate.De ce esti invidios?
Postat 28 Iunie 2011, 20:14 de Student
platiti si furati
dar nu ai de unde sa dai, cei care muncesc cinstit isi pretuiesc banul restul e clar invata tenhicii de a avea:))) de unde sa dea un student cadouri? loc de munca stabil mai greu, si ironie dau cadouri, chiar nu ganditi de unde sa va dam banii? Sitemul te obliga sa faci ce nu vrei, asta numiti voi CIVILIZATIE, sunteti nebuni de legat, voi ar trebui sa stati in puscrie nu cei care sunt obligati de sistem sa fure, sa ucida, RUSINE!
Postat 28 Iunie 2011, 13:42 de fraierul e fraier
asta nu e nimic
Cel mai scump si mai al dracului este DR. FRATILA (el) care la pretinde la examen de la 400 de euro , dar trebuie inteles ptr ca-i este foarte greu la domnul DR .FRATILA sa tina 2 amante plus sotia . Dar asta nu e nimic , la cat de urat se comporta cu saracii pacienti si cat de urat le vorbeste daca nu-i baga in buzunar sutele de euro . Si unde sa te duci sa-l reclami ca nu te baga nimeni in seama . Imi este mila de pacienti , oricum el este paralel cu medicina . Pacat ca domnul DR. Lenghel l-au pensionat astia fortat , de la dansul aveai ce sa inveti .
Postat 28 Iunie 2011, 12:13 de fost student
barvoooo
PILATUS"minoritatea se supune majoritati:))" ai facut cinci ani de studii degeaba pe coate nu ai simtul de a sti sa te retragi cand trebuie, ai sa inebunesti, esti incapatanat, altii poate nu pot TOCI dar sunt flexibili si adapatabili :)) deci cu HOTUL esti HOT, cu CURVA -curva si uite asa supravietuim nu ne sacrificam pentru GUNOAIE sociale care vor peste noapte cadouri OBLIGAT, daca vrei dai din suflet daca nu , nu dai, simplu.DE ce sa ti dau cadou? asa impune cutuma comunista, platesc TAXA nu am furat cursurile
Postat 28 Iunie 2011, 11:32 de woow
hopppa
cel mai tragic este ca sunt si profeseaza pe piata dar ei nu sunt inscrisi la colegiul MEDICILOR, deci fratilor TE DUCI la medic dar el de fapt nu e MEDIC:))) asa suntem deorganizati, exista in orice PROFESIE si BELELE:))) asa ca sa nu va mirati: TRAIM IN RO mania comunistilor: BANUL oricum dar sa vina.... si arestam pe alal sau ala dar nu va atingeti de "intelectuali"
Postat 28 Iunie 2011, 10:49 de felicitari!
Imoral
Ca absolvent ai Universitatii Oradea si realizat profesional, pot afirma, ca nimeni, niciodata de la "Sorbonica" nu ne "interzicea" sa invatam! In cei 5 ani de studentie, n-am dat la nici un profesor, asistent, sef de lucrari, etc. nici un bani! ...si am trecut cu note mari,.Dar m-am tinut de carte! La sfarsitul anului, deci dupa examene, de comun acord cu toti colegii de an, da, am luat cate un cadou ptr profesori, drept recunostinta... Cazul relatat este similar dupa cum reiese din articol si este imoral din partea studentilor denuntul facut. Este o razbunare din partea unor 'lepre" , care la aceasta profesoara exigenta.probabil n-au trecut examenul pe bune! Imi pare sincer rau de aceasta profesoara, care la sf de cariera este tarat prin tribunal.
Postat 28 Iunie 2011, 07:25 de PILATUS
MG
coleg student sa vezi la medicina generala : Gilau, Muresan , Cavalu , Osiceanu, Straciuc ..., tarife de 200 de euro .
Postat 28 Iunie 2011, 00:06 de danki
dentara
sute de euro
Postat 27 Iunie 2011, 23:36 de student
dentara
La dentara : ROMANUL, VAIDA , DALAI, TIG, BONTA, IURCOV, SLAVESCU , LAJOSI ....sute ...
Postat 27 Iunie 2011, 23:33 de student
.....
"Daca ar fi avut salar de 2500 euro pe luna (cu l mic, nu pe Luna) probabil nu se umilea sa primeasca si-si cumpara o brosa din salar, dar asa... e vinovat si Boc ca i-a tatai 25% din salar si niciun student n-a facut scandal..." Draga Ionica, tin sa iti contrazic afirmatia de mai sus. Crede-ma ca nimeni nu se umileste cand cere asa ceva, si mai mult sa nu isi permita o brosa din salar, aici vorbind de prof. universitari cum este cazul de fata. O alta chestie ar fii ca nu este datoria si responsabilitatea studentului sa faca scandal pentru cei 25% taiati din salarul profesorilor.
Postat 27 Iunie 2011, 23:05 de Cosanzeana
actorie .. :))
HAI SA NU NE MAI MINTIM ATATA, MAJORITATEA PROFESORILOR DE LA FACULTATEA DE MEDICINA PRETIND BANI STUDENTILOR,IN SPECIAL STRAINILOR CA SA TREACA EXAMENELE, STIU CAZ EXACT CAND UN PROFESOR "DRAGUT" DUPA CE A PRIMIT PLICULETUL CU CEI 150 DE EURO LA REFUZAT,SI IN URMATOARELE 5 MINUTE DUPA CE A MAI ADAUGAT STUDENTUL 50 DE EURO IN PLIC IA ACCEPTAT PENTRU O NOTA DE 5, TOATA LUMEA STIE DEJA "TARIFELE" ,AR FI BANAL SA FOLOSIM ASA CATE UN PROFESOR CARE DA SPRE PENSIE, PENTRU A NE FACE RECLAMA CAT DE PRECAUTE SUNT AUTORITATILE PUBLICE, TRAIASCA SISTEMUL, FELICITARI :))
Postat 27 Iunie 2011, 22:58 de Ileana
rusine
auzi ala cu "nimeni"...... in anul 3 la medicina dentara nu e sfarsit de fac ca sa dai cadou, da apropo ce cadouri le trebuie nu le e rusine si asa fura destul... si au cabinete particulare, nu le ajunge ... ca au 4, 5 functii si iau bani de la toate.... cam toti iau mita si pretind... inclusiv de la farmacie ..... mergi cu plicul la ei la farmacii si totul e rezolvat !!!
Postat 27 Iunie 2011, 22:44 de cristi
examene pe calculator asa le trebuie furati in vazul lumii sa vedem cine se autosesizeaza
ne chinuiti copii degeaba , un profesor intodeauna ii va discrimina oboseste si chiar daca stie de 8 ii va da 5 de ce nu dati examene pe calculatir softul e mai sigur dar asta e perioada tortionistilor comunisti nu lasati sitemul sa moara, lasati comunistii sa invina, si copilul in gimnaziu e chinuit dar in facultate si ironie nu le va folosi la nimic, dar vor realiza traziu asta, scoala nu reprezinta calitate pentru viata decat caritas de intretinere a parvenitilor"intelectuali" idem medicina hraniti guri care sa va ingroape mai repede, viitorul este simplu si primitiv voi singur aveti personalitate nu scoala vi o da , nici vorba va place munca munciti, va place banii faceti, lasati pe alti sa faca scoli oricum banul vorbeste nu intelectul.Votul se acorda si se aleg si cei care nu au scoli:)) cititi constitutia si dreptul libertatilor fundamentale, nu esti obligat sa fi intelectual ca sa fi votat sau ales:)) gata cu vrajeala.
Postat 27 Iunie 2011, 20:25 de daca nu faceti
asta da captura:))))
sa vedeti ce invatamant avem demn de ungurasi:))) de acea vor scoli maghiare acolo se dau valize :))) cu zahar cubic pentru magari
Postat 27 Iunie 2011, 20:18 de piratii pe uscat:))
asta da captura:))))
sa vedeti ce invatamant avem demn de ungurasi:))) de acea vor scoli magiare acolo se dau valize :))) cu zahar cubic
Postat 27 Iunie 2011, 20:17 de piratii pe uscat:))
@fosta studenta
Distinsa fosta studenta, daca ai probe, foloseste-le in instanta. Daca nu, mai lasa acuzele nefondate si ocupa-te de treaba ta. Mi se pare lipsa de caracter sa terfelesti scoala unde ai invatat 6 ani, asa aiurea pe forumuri. Daca ai probe, nimeni nu te retine sa le folosesti. Sunt convins ca justitia isi va face treaba in fiecare caz in parte. Este dincolo de competenta noastra profesionala ca medici dar si sub demnitatea noastra, sa emitem judecati de valoare asupra colegilor nostri, fara probe, in public. Nu pentru asta am depus juramantul.
Postat 27 Iunie 2011, 18:52 de Montesquieu
Dar Simona Bungau
Dar pe Simona B....au care e o nehalita si jumatate de ce nu o investigheaza nimeni? Nota 5 costa 50 de euro, cu 100 de euro se ia nota 10. La asa "retete" pot sa moara bolnavii linistiti...
Postat 27 Iunie 2011, 18:44 de Bibilica
doar atat?
Asa putin , de ce nu verifica politia , procuratura si pe domnii doctori : ROMANUL , BODOG FLORIN , MUGEA , PIRTEA ADRIANA care au preturi de la 100 de euro in sus .
Postat 27 Iunie 2011, 17:46 de fosta studenta
mermeze
ca sa fie anchetat mermeze pentru harturie trebuie facuta plangere prima data, ca politia nu are de unde ghici care prof hartuieste studentele...asa ca daca sunteti hartuite mergeti si depuneti plangere si adaca nu se intampla nimic veniti si va plangeti ca politia nu a actionat...
Postat 27 Iunie 2011, 15:48 de dana
nimicuri...
Bine ca pe Mermeze nu-l ancheteaza nimeni pt ca pretinde favoruri sexuale si hartuieste SEXUAL studentele de la farmacie...el e bine mersi mare prodecan...
Postat 27 Iunie 2011, 15:27 de cinevacuvalva
daca inveti treci
Eu am dat examen cu dumneaei acum doi ani si nu ne-a cerut nicio brosa. Am luat nota pe cat am stiut - e drept ca e severa si nu misca unul la examenul ei. Deci cine nu invata nu trece, dar cine stie, nu trebuie sa-i dea nimic si trece - insa nu e un examen usor.
Postat 27 Iunie 2011, 15:03 de fosta studenta
prof
Cred ca sunt vinovati si cei care dau si cei care iau. Daca a conditionat, e vinovata moral, dar trebuie demonstrat ca a conditionat. Dar daca studentii s-au dus din proprie initiativa si i-au dat o brosa, ca apoi s-o toarne, e la fel de imoral ca si ea. Daca ar fi avut salar de 2500 euro pe luna (cu l mic, nu pe Luna) probabil nu se umilea sa primeasca si-si cumpara o brosa din salar, dar asa... e vinovat si Boc ca i-a tatai 25% din salar si niciun student n-a facut scandal...
Postat 27 Iunie 2011, 14:59 de ionica
what the f...k!
ce cacat! asta sa fie misiunea presei? sa inghita ce spune procurorul ori ineficientul Serviciu de Investigare a Fraudelor? sau mai degraba e o servitute fata de o sursa in scopul de a nu o pierde. informatia nu e trecuta deloc prin filtrul unui ziarist. profesoara o fi primit cadou de la studenti, cum primesc dealtfel toti profesorii la incheierea anului. si "neprihanitii" aia de studenti cum s-au decis sa o reclame? nu i-a trecut examenul si i-au copt o razbunare? dezgustator!
Postat 27 Iunie 2011, 14:47 de nimeni
bratara
O brosa de aur? asta se numeste spaga? pentru 343 lei sa treci un examen la medicina >hahaha, acu 13 ani se cerea in clasa I ,bratara de aur, mobila din cires si cerea o simpla invatatoare.:)
Postat 27 Iunie 2011, 14:03 de ro
sa spuna si altii
sa-i prinda pe toti cei care primesc shpaga - ca nu-s putini! si nu-s doar de la medicina...
Postat 27 Iunie 2011, 13:10 de Univ
Nu mai e ca pe vremuri
Da, nu mai e cum era pe vremuri. Atunci studentii nu scoteau o vorba de frica profesorilor, acum au in schimb curajul sa-i denunte. E un prim pas, zic, catre o educatie mai de calitate...
Postat 27 Iunie 2011, 12:51 de The Fan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON