URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2013, 07:21

"Nu vrem unguri"! Strada Bajor Andor se va numi Veteranilor la propunerea locuitorilor, care nu vor nume maghiar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Strada Bajor Andor, paralelă cu strada Herik Ibsen din cartierul Ioşia, va fi rebotezată. Consiliul Local a hotărât joi, cu unanimitate de voturi, inclusiv din partea reprezentanţilor UDMR, redenumirea străzii, la insistenţele locuitorilor din zonă.

"Noi, cei cu domiciliul pe strada Trotuşului, partea dinspre râul Peţa, nu dorim şi nu suntem de accord cu schimbarea denumirii străzii noastre în Bajor Andor sau oricare alt nume unguresc", au reclamat în scris Primăriei încă din vara anului trecut locuitorii de pe această stradă.

Rebotezarea străzii nu a fost supusă la acea dată votului Consiliului Local pentru că ar fi însemnat schimbarea documentelor de indentitate a celor domiciliaţi aici în plin an electoral. Şi desigur, nici nu ar fi dat bine în context.

La propunerea riveranilor, municipalitatea a acceptat ca noul nume al străzii mobilată exclusiv cu case să fie Veteranilor. Printre variantele formulate de locuitorii străzii cu ieşire la şoseaua de centură s-au mai numărat numele de Răsăritului, Revoluţionarilor, Revoluţiei şi Victoriei.

La solicitarea consilierului local Dorin Corcheş, Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef a precizat că solicitanţii rebotezării străzii îşi vor înlocui pe proprie cheltuială parte din documentele care fac referire la adresa de domiciliu.

"Primăria, ca iniţiator al Hotărârii de Consiliu Local, va acoperi de la bugetul local cheltuielile cu înlocuirea actelor de identitate cu altele care conţin noua adresă. În schimb, de înlocuirea celorlalte documente precum permisele de conducere sau paşapoarte se vor ocupa locuitorii zonei", a spus directoarea.

Strada din Ioşia, neasfaltată dar mobilată cu vile şi case cu etaj aflate în construcţie, a primit numele pamfletarului, dramaturgului şi traducătorului orădean Bajor Andor decedat în 1991 în anul urmă cu 11 ani, la reorganizarea arhitectural - urbanistică a zonei Herik Ibsen - Ovidiu Densusianu.

La propunerea municipalităţii denumirea de Bajor Andor va fi accordată unei străzi nou create în Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
66 Comentarii
Pacat de bietul Baior Andor
Mi-e rusine ca sunt roman(etnic).Acest Bajor a fost un scriitor, umorist, a avut si carti traduse in romana.Nu a fost un sovin si nu merita acest refuz..Prostia oamenilor cu vile este uimitoare.Poate ca s-au ambalat de la scandalul cu steagul secuiesc, dar aici e altceva.Unde dai si unde crapa ! UDMR ar trebui sa observe ca din agitatia Orbano secuiasca pot avea de suferit ungurii nevinovati din restul Ardealului.
Postat 18 Februarie 2013, 19:24 de giku
scriitorasi
dupa scandulul cu marele scriitoras Nyiro ar trebui sa fim mai retinuti putin in denumirea strazilor sau am uitat cumva declaratiile facute de presedintele parlamentului de la Budapesta?
Postat 04 Februarie 2013, 11:25 de elena
pentru mongolia
adica n-ai niciun argument impotriva :D Idiotule
Postat 03 Februarie 2013, 22:12 de num
@num
usurel, usurel nu mor caii cand vor cainii, frustratule.
Postat 03 Februarie 2013, 20:56 de mongolia
Ecuatia
Vroiam sa scriu 10 si strazile se vor denumi astfel: Zorro, Gabor, Mercedesu regelui, str BMWu, bulevardul ales-bules etc. Nu de alta dar va fi dupa dorinta locuitorilor :-) Sa va vad atunci desteptilor!
Postat 03 Februarie 2013, 17:00 de num
Ecuatia
inca 100 de ani si Transilvania = Romania = Gypsyland ;-)
Postat 03 Februarie 2013, 16:56 de num
@nail
Penalul sef pe judet, popa ciordel, poate inainta catre căcărău (acesta e acum si birou politic central si delegatie permanenta si in curand va fi si congres ) cate hartii vrea, toate vor avea o soarta similara cu ceea a hartiei igienice. N-a reusit ciordel impreuna cu ilie de la scularie sa obtina un vot de blam ( ei voiau ceva imposibil pt. ei, excluderea !) pt. dl Octavian BOT si vor acum sa puna ei tara la cale.... Repet, dl. BOT a fost gentil in aprecieri cu ,,politicienii\" bihoreni !
Postat 03 Februarie 2013, 09:56 de pinonel
Transilvania=Romania
@siebenburgen.. Transilvania a fost este si va fi Romania. Minoritarii pot trai cu noi aici, dar trebuie sa respecte legile Statului Roman ! Daca nu le convine sa mearga in ungaria sau in Asia, de unde au migrat acum o mie de ani. Daca vor separatism sa plece de aici in ungaria. Sa le dea orban pamant. sa-i bage in rezervatii si sa se separe acolo.
Postat 03 Februarie 2013, 08:21 de Transilvania=Romania
Transilvania = Erdély = Siebenbürgen
Transilvania = Erdély = Siebenbürgen !!!
Postat 03 Februarie 2013, 07:21 de Siebenbürgen
xyz
Important e ca te-au invatat sa scrii la calculator. Bravo. Esti bun de ceva
Postat 03 Februarie 2013, 00:07 de Observer
liberali vs udemeristi
STIREA NU APARE IN DIHOREANUL !!!!!!!!!!!!!!!! Ciudat pt unii, normal pt altii (dat fiind ca /dihoreanul/ e /trompeta/ udemeristilor in limba romana).
Postat 02 Februarie 2013, 19:36 de nail
liberali vs udemeristi
O asemenea impartire a regiunilor ar tine cont de necesitatea echilibrului economic, a intinderii si numarului de locuitori, de existenta universitatilor si a cailor de comunicatii convenabile pentru toate judetele componente, si nu ar duce la o enclavizare etnica”, a argumentat presedintele Consiliului Judetean si al PNL Bihor, Cornel Popa.
Postat 02 Februarie 2013, 19:32 de nail
liberali vs udemeristi
Azi, 02.02. 2013, Presedintele Consiliului Judetean Bihor si al organizatiei judetene a PNL, Cornel Popa, a inaintat conducerii PNL un proiect conform caruia regionalizarea ar urma sa se concretizeze prin infiintarea a zece regiuni. Astfel, conform proiectului inaintata de C. Poapa, cele zece regiuni propuse de vicepresedintele PNL Cornel Popa sunt: -> Crisana (cu centrul la Oradea, formata din judetele Bihor, Salaj, Satu Mare si Maramures) -> Carpatica (cu sediul la Brasov, formata din judetele Brasov, Sibiu, Harghita si Covasna) :)) Iata deci, un proiect care dejoaca planurile separatiste udmeriste. Inclusiv, Muresul, este plasat intr-o regiune diferita de Covasna si Harghita iar la dihoreanul e acum o tacere de mormant, de priveghi !!!!!!!!!!
Postat 02 Februarie 2013, 19:30 de nail
foarte bine
un gest cat se poate de firesc si normal al acelor oameni. ungurilor care nu le convine sa mearga in ungaria. Acolo au mai multe denumiri unguresti decat in Oradea.
Postat 02 Februarie 2013, 18:22 de Transilvania=Romania
@observer
ungure, bine spun cei de mai jos. sunt atate nume romanesti care ar merita sa fie puse ca denumire. de ce sa fie obligati sa suporte un nume de strada unguresc ????? sunt unele strazi cu nume unguresti, desi nu-si au rostul aici. vrei mai multe ? mergi in ungaria. dupa obrazul unora ca si tine i-ai obliga pe toti romanii sa suporte nume de strazi unguresti, pt ca ungurii respectivi au murit in Oradea.sunteti foarte nesimtiti ! foarte bine au procedat locuitorii strazii respective. sa faca toti la fel !
Postat 02 Februarie 2013, 17:56 de xyz
romania
numai la noi in TARA minoritatile vor atatea drepturi...cu ce ii ajuta ca str e nume unguresc....in ungaria mergeti voi
Postat 02 Februarie 2013, 17:37 de romania
romania
in Romania strazile sunt romanesti...mergeti in Ungaria si puneti-va ce nume vreti voi
Postat 02 Februarie 2013, 17:36 de roman
Pacat de Oradea
Daca era oradean si a murit in 1991 nu inteleg de ce devine Bajor un mijloc de bataie de joc. Nu cred ca a facut vre-un rau oradenilor si se pare ca a ales sa ramana aici si sa lucreze pana la capatul vietii. Nu suntem putin nesimtiti? Pe de alta parte nu mi se pare ca nu se poate pronunta Bajor. Ciudat. Pana la urma suntem animali. Vom muri complexati. Pacat de noi. N-avem Dumnezeu
Postat 02 Februarie 2013, 16:41 de Observer
@Cetățeanul X (adica un nimic)
Eu va inteleg si pe tine si pe alte milioane de dobitoci din tara asta ! Sa scrii VETERANILOR sau REVOLUTIONARILOR reusesti, mai greu, dar reusesti, n-a ramas nimeni repetent in clasa intaia sau a doua.... pe cand BERTHELOT, Henri Mathias.... Apropos, stii ce-l leaga de Romania si de romani pe generalul BERTHELOT ?
Postat 02 Februarie 2013, 11:34 de pinonel
Au dreptate oamenii !
De ce sa li se bage pe gat denumiri unguresti cu care ei n-au nici in clin nici in maneca ?!? Bravo, lor ! Sunt atatea alte denumiri romanesti cu care sa fie inlocuita. Le este mult mai usor atat la pronuntie cat si la scriere.
Postat 02 Februarie 2013, 03:12 de street
ULITA
DE CE NU NUMIM O STRADA CU NUMELE DE NICOLAE CEAUSESCU SI VOM VEDEA CITI CERI REDENUMIREA CU ALT NUME
Postat 01 Februarie 2013, 23:47 de NICU
REDENUMIRE
RAZVAN .CERTIFICATUL DE NASTERE A BUNICILOR PARINTILOR ESTE REDACTAT IN LIMBA ROMANA ?,VERIFICA UN CERTIFICAT EMIS RECENT SI POT SA FACI SCANDAL
Postat 01 Februarie 2013, 23:41 de DORU
strada
IN EUROPA TIGANUL=ROMI DACA INTELEGI SUNTETI LA ACELASI NIVEL
Postat 01 Februarie 2013, 23:26 de lia
strazi
Dar strazi cu numele Toma Caragiu, Iosif Roman, Sergiu Nicolaescu, Burebista, Stefan Cicio Pop, etc. cand vom avea ??
Postat 01 Februarie 2013, 23:18 de cetatean
CE SITE
Ce jurnalisti sunteti voi de la ziarul si site-ul acesta??? Nivel de OTV !!!! Aveti numai articole de doi bani din surse neverificate, instigati la ura intre romani si maghiari, acum ati gasit si subiectul acesta cu maidanezii.... va intereseaza doar sa va acceseze pagina toti nebunii si sa scrie commenturi de 2 bani! Sunteti foarte foarte fraieri
Postat 01 Februarie 2013, 19:42 de EBIHOREANUL
compromis
Ce ar fi dacă străzile noastre ar avea denumiri neutre, adică fără nume proprii??? Mă gândesc la niște nume de străzi simple de genul: Principală, Frunzei, Dealului, Târgului, Bisericii, Plopilor, Râului, Poștei, Gării, Republicii, Rândunicii, etc. Ar fi mult mai simplu să le ținem în minte, muuult mai simpatic, și mult mai ușor de acceptat pentru toți cetățeni. Vă salut cu drag! :)
Postat 01 Februarie 2013, 18:47 de warrior
strada Henri Mathias Berthelot
Iar noi, cei cu domiciliul pe strada Henri Mathias Berthelot, nu dorim şi nu suntem de accord cu denumirea străzii noastre Henri Mathias Berthelot sau oricare alt nume franțuzesc!!!
Postat 01 Februarie 2013, 18:35 de Cetățeanul X
pt Razvan
Hunii ? Niste cretinoizi salbatici navalitori pe pamanturile altora. Hoti si crimali care umblau /in ciurda/ la furat. Nemernicii, au fost nimiciti in Europa ! Au ramas putini si /inghesuiti/ de catre toti, din toate partile. hehehehehehe..............
Postat 01 Februarie 2013, 17:28 de Plan
Oooooo... dar asta e foarte bine. Felicitari, locuitorilor acelei strazi !
Sunt si asa destule strazi cu nume unguresti, in mod nejustificat. Acuma urmeaza schimbarea acestor denumiri.
Postat 01 Februarie 2013, 17:08 de @lepresepartisteungu
Pentru tiganu
Bravo ! Din pacate procentul celor din etnia voastra care-si vad de treaba, comparativ cu cei care nu-si vad, este net in defavoarea voastra. A platitorilor de taxe. Ca asta era problema lui Doru (vezi mai jos). Ce este mai rau, este ca atunci cand vine vorba de tiganii care au invadat Europa, toti uita subit de etnie. In Europat toti sunt români. Nici unul nu e "maghiar". Numai in România sunt de etnie. Cum vine asta ? Noi, românii, suntem români si in tara si in afara ei. Ar trebiu ca tiganii sa invete sa aibe curajul de a-si arata etnia in Europa si nu sa-i bage si pe români in aceeasi oala. In ceea ce priveste "fratia" ,aici opiniile sunt clar diferite.
Postat 01 Februarie 2013, 17:00 de Răzvan
pentru gh
mai gh daca ai avea sange in puta ti-ai da intregul nume si unde te pot gasi
Postat 01 Februarie 2013, 16:53 de karton
pentru razvan
vezi asta e problema voastra acelora care va dati ca mari patrioti, generalizati luati pe toti intro oala si credeti ca numai voi aveti drepturi referitor la denumirea starzii dupa un oradean de etnie maghiara . Cum nu toti romanii sant rassisti ca tu razvan, la fel nu toti tiganii fura , pai la noi in familie toti lucram ,sora mea e la medicina in Cluj. Auzi mai bine gandesti iniainte de a vorbi. Mai invata ce inseamna fratia din 89 si resptect fata de om si tara , nationalist s-a fii nu natioanlist sovin.
Postat 01 Februarie 2013, 16:35 de tiganu
pentru cei cu balogh istvan
normal ca vreti sa schimbati numele strazii...ce stiti voi cei care raneati sub vaci acus 2 generatii despre balogh istvan?la voi singurul lucru care conteaza e ca are nume unguresc..balog istvan ii unul dintre cei ale carui opere stateau atarnate pe peretii caselor in care slugareati voi cei veniti de pe sate.balogh istvan e unul din numele de artisti plastici care vor ramane vesnic in memoria acestui candva minunat oras.
Postat 01 Februarie 2013, 16:13 de wass de czege
Pentru tiganu
Nu te-aprinde tigane, ca iei foc. Am zis un adevar. Nu platiti impozite, furati de prin toata Europa, turnati puradei la greu si cereti ajutoare sociale, mo'. Ca de, munca nu-i pentru voi. Ciordeala e o munca cinstita ? Ha?
Postat 01 Februarie 2013, 15:53 de Răzvan
pentru razvan
pentru cocalaru de razvan ,mortii matii de rassist imbecil , dute langa Hitler si Antonescu si linge de fundul lor nazist si legionar.
Postat 01 Februarie 2013, 15:32 de tiganu
Peentru Lia si ada
Doru, tactu-i hungur ? Cu siguranta ai cava prin neam. Nu putem vorbi de nationalism in cazul hunilor. Putem vorbi de sovinism si dementa. Cateva exemple: Ip, Treznea, Moisei, Nusfalau (1940); Targu Mures (1990); Miercurea Ciuc (2011)... si nu ne intoarcem si mai mult in istorie...
Postat 01 Februarie 2013, 15:28 de Răzvan
simpatizantii lui vadim :)))
Intro tara unde la inmormantarea unei actori recunoscut ca Sergiu Nicolaescu multimea s-a huiduie si s-a scuipe nici nu ma mir ca tovarasilor mari romani din iosia cam greu cu galusca ,e greu s-a recunoasca ca traiesc si alte natii in orasul notsru cu acelasi drepturi.
Postat 01 Februarie 2013, 15:20 de Moscovei
Peentru Lia si ada
Kérjük sasugeti szép fasz. asa, pe limba voastra, ca sa nu spuneti nem tudom. Asta este respectul pe care-l merita viermii huni care-si spun "maghiari" in speranta ca nu o sa-si dea nimeni seama care-i legatura dintre voi si viermele sef (vezi mai jos). Daca nu e scris corect, de vina e g.translate. Cred ca si lui ii e sila sa va vorbeasca limba aia spurcata.
Postat 01 Februarie 2013, 15:13 de Răzvan
REDENUMIRE
UNII CONFUNDA PATRIOTISMUL CU NATIONALISMUL
Postat 01 Februarie 2013, 15:09 de DORU
Respect
Nu scuze trebuie.RESPECT- care ar trebui sa fie inclus in programa scolara.Atata rautate in acest oras,Bolojan cu ce e de vina,a primit un pachet,face ce poate.Tu si cei catine aa,de v-ar lumina cineva mintile intuncate de rautate.Este adevarat asta nu se invata,ai venit si tu cu un pachet in acest oras,din pacate va place mirosul ungurilor,nu plecati in satucul vostru inapoi care poate nici pe harta nu o gasesti.
Postat 01 Februarie 2013, 14:20 de ada
wsm
In calitate de cetatean Roman,la cum decurg lucurile maine-poimaine trebuie sa imi cer scuze ungurilor ca traiesc in Romania.Rusine Bolojane ca te-ai vandut ungurilor!
Postat 01 Februarie 2013, 13:57 de aa
Tot pentru huni
Draga Doru, Cred ca nu esti bine informat. Nu exista judete care sa nu contribuie la buget. Toti platim taxe si impozite la bugetele locale si centrale. Toti, mai putin rromii invocati de tine, ata cei din Bucuresti, cat si cei din Huedin, Jibou, Motis, Iasi, Timisoara. . . Poate cei din Oradea sunt niste rromi cinstiti si-si platesc darile !? Tiganii sunt peste tot in Romania. Asta nu inseamna ca toti locuitorii unui oras sunt tigani. Inclusiv hunii, prietenii tai au tiganii lor. Nu mai vorbii de patriotism ca se pare ca n-ai notiunea aceasta. Pentru ****: Nu, ai inteles gresit. "Taraneasca" asta invocata de tine, ii face speciali. Mergi si tu prin tara si asculta oamenii. Ai sa vezi ca, desi moldoveanul vorbeste moldoveneste, olteanul olteneste, banateanul si dobrogeanul in dialectul lor, toti se vor intelege cu ardeleanul. Pentru ca vorbes româneste. Daca folosesc regionalisme, nu inseamna ca sunt prosti sau ca n-au trecut pe la scoala.
Postat 01 Februarie 2013, 13:56 de Răzvan
Tot pentru huni
Draga Doru, Cred ca nu esti bine informat. Nu exista judete care sa nu contribuie la buget. Toti platim taxe si impozite la bugetele locale si centrale. Toti, mai putin rromii invocati de tine, ata cei din Bucuresti, cat si cei din Huedin, Jibou, Motis, Iasi, Timisoara. . . Poate cei din Oradea sunt niste rromi cinstiti si-si platesc darile !? Tiganii sunt peste tot in Romania. Asta nu inseamna ca toti locuitorii unui oras sunt tigani. Inclusiv hunii, prietenii tai au tiganii lor. Nu mai vorbii de patriotism ca se pare ca n-ai notiunea aceasta. Pentru ****: Nu, ai inteles gresit. "Taraneasca" asta invocata de tine, ii face speciali. Mergi si tu prin tara si asculta oamenii. Ai sa vezi ca, desi moldoveanul vorbeste moldoveneste, olteanul olteneste, banateanul si dobrogeanul in dialectul lor, toti se vor intelege cu ardeleanul. Pentru ca vorbes româneste. Daca folosesc regionalisme, nu inseamna ca sunt prosti sau ca n-au trecut pe la scoala.
Postat 01 Februarie 2013, 13:56 de Răzvan
America
Cei de pe strada Ronald Reagan sunt toti Americani? Sau asta nu deranjeaza pe nimeni?
Postat 01 Februarie 2013, 13:39 de Ada
?
Toti locuitorii de pe strada "Veteranilor"sunt veterani ? Prostimea taranilor romani macar sa taca in grajdul lor,cand treceti granita de ce nu sughitati ?
Postat 01 Februarie 2013, 13:36 de Lia
pentru Razvan
Raznane , limba romana s-a mai modernizat de atunci!!! Traim in secolul XXI , nu in XVIII. S-au sa inteleg ca toti cei care vorbesc ''taraneasca'' si locuiesc la oras n-au frecventat cursurile unei scoli?
Postat 01 Februarie 2013, 13:30 de ****
aaaa
Ce tot vorbiti? Locuiesc aici si va pot spune ca nu locuieste nici un ungur sau roman cu dubla cetatenie pe strada asta. Numele strazii a venit dat de primarie. Pana la urma noi locuim aici, noi o botezam!
Postat 01 Februarie 2013, 13:28 de Adrian
STRADA
-- ROMANI CARE AU CETATENIE MAGHIARA
Postat 01 Februarie 2013, 12:50 de LIA
REDENUMIRE
;ORADEA MAI APROAPE IN KM. DE VIENA SI MAI DEPARTE DE BUCURESTI.CE VA FACE BUCURESTIUL FARA BANII VIRATI DE JUDETELE DIN VESTUL PATRIEI IN CONTURILE GUVERNULUI CARE VARSA BANII IN JUDETELE CARE NU CONTRIBUIE CU NIMICA LA BUGET DECI CA ROMAN PATRIOT SI CETATEAN PLATITOR DE TAXE MAI BINE TRAIESC IMPREUNA CU ACESTI HUNI DECIT IN CU ROMII IN BUCURESTI
Postat 01 Februarie 2013, 12:41 de DORU
dsa
Imi place cum finalizeaza articolul - "La propunerea municipalităţii denumirea de Bajor Andor va fi accordată unei străzi nou create în Oradea." Adica nu va faceti griji, o alta strada plina cu vreo 50 de familii de romani, zero ungurii, va fi numita asa.
Postat 01 Februarie 2013, 12:28 de Giacoco
Pentru huni
Felicitări dragi bihoreni ! Exemplul vostru trebuie urmat de toţi Românii. Trebuiesc eliminate toate numele hunice de străzi din România. Dacă ţin atât de mult să-şi vadă criminalii pe plăcuţele ce indica numele străzilor să se ducă de unde au venit. În Deşertul Gobi. Dacă nu ştiu unde este, să se ia după miros. Pute a hunguri ! Pentru zzz: măi bozgorac împuţit, pe vremea când Dacii mergeau la şcoală voi eraţi in stadiu de transformare din viermi în . . . dar n-aţi mai apucat că a apărut un vierme şef, e-adevărat că mult mai târziu, cam după zece mii de ani de când Dacii stăpâneau aceste Sfânte Meleaguri, un virme pe nume atilla. Acest viermuş v-a oprit din transformare şi aşa se explică faptul că aţi rămas la fel. Nişte viermi. Pentru **** e normal să te deranjeze faptul că oamenii folosesc şi în ziua de astăzi \"amu\", pentru că este graiul pe care l-au pastrat de la Daci. Meri şi be o cană de apă si te du de te culcă. Nici eu n-am nimic cu hungurii. Întrebare: La ce sunt buni hungurii ? Răspuns: La doi metrii sub pămât ! Pentru toţi Românii, salutări din Bucuresti !
Postat 01 Februarie 2013, 11:02 de Răzvan
Ce popor...
Dumnezeu crea tarile. La un moment dat Sf. Petre il intreaba: - Bine, Doamne, in toate tarile, ba ai pus numai desert, ba numai paduri, ba numai petrol, ba numai ape, dar in tarisoara asta Romania ai pus de toate, si paduri, si ape, si bogatii, cum vine asta? - Da, asa este, dar sa vezi ce popor pun...
Postat 01 Februarie 2013, 10:35 de eu
hehe
Pt. ****: Si sa ma astept ca acesti oameni sa invete si limba celor cu care traieste, lucreaza, etc. ? Nu-si respecta istoria (adevarata) proprie, nici limba, samd. ...
Postat 01 Februarie 2013, 10:06 de zzz
****
Observ cu tristete din comentarii ca, foarte multi romani nu stiu sa scrie corect nici in limba lor materna. Si mai observ totodata faptul ca foarte multi tineri si oameni maturi care traiesc in Oradea de foarte multa vreme, n-au fost in stare sa invete limba litarara (folosirea cuvintelor amu' si altele de acest gen care nu exista in DEX). Totusi, nu suntem la tara!!!
Postat 01 Februarie 2013, 10:02 de ****
@zzz
Prost te-o fatat ma-ta.
Postat 01 Februarie 2013, 10:00 de om
hehe
Pt. Eu: Erau aici multi, prin trecere, mai rasfoieste si alte carti de istorie, (nu neaparat unguresti), vei gasi multe lucruri interesante, si nestiute de voi, oricum, Oradea e oras maghiar, la arhitectura actuala, (nu ma refer la ghetourile de blocuri) contribuind evreii. Si cea mai frumoasa biserica ortodoxa a fost construita in era austro-ungara. Se si vede. Cea ce a fost, si este in constructie actualmente, e varza. Legendele pastratile pt. copii..
Postat 01 Februarie 2013, 09:59 de zzz
pt zzzz
cand era picior de dac,...ma rog roman prin tinuturile astea ,ungurii erau in mongolia :-),asa ca" SHARAP"
Postat 01 Februarie 2013, 09:52 de eu
hehe
Cei care nu vor strazi cu denumiri maghiare, sa se care inapoi de unde au venit, ori de unde au venit parintii, bunicii lor! Sa invete lb. maghiara cat de cat, ar fi un respect, pentru orasul maghiar, care va fi maghiar chiar daca nu va mai exista nici unul din aceasta natie. Asta e , bolovanilor! Saraca muiere a lui ,,a\", dar mai degraba nu e maghiara, daca si-a ales un asemenea individ ca sot...
Postat 01 Februarie 2013, 09:46 de zzz
pt karton si evrei lui
auzi tu la el 30.000 de martiri evrei din bihor ..sti cei ala martir?30.000 de martiri nu ati avut in total din 6 milioane ...azi maine o sa va trebuiasca si ceva monumente...daca da ar trebui sa va faca o casuta cu butelie de gaz la fiecare colt....iar in legatura cu strada voastra ar trebui sa va dea undeva denumirea unde este o butelie mare de gaz sa nu uitati de cate ori treceti pe acolo sa mai munciti un pic si sa nu vi se urce la cap prea multe cerinte,nam nimic cu evrei sau ungurii dar i culmea intr-o tara europeana minoritatile sa aibe mai multe drepturi ca si majoritatea populatie
Postat 01 Februarie 2013, 09:35 de gh
redenumire
DUPA CUM ARATA STRADA RESPECTIVA SI DENUMIREA TREBUIA SA RAMINA
Postat 01 Februarie 2013, 08:57 de LIA
deci se poate
daca aceasta strada se poate rebotezat din punct de vedere nationalism feroce atunci de ce strada Sucevei nu poate sa fie schimbata sa primeasca numele original "str.Martirilor Evrei" in numele celor 30000 de martiri evrei din Bihor,
Postat 01 Februarie 2013, 08:55 de karton
redenumire
ACESTI I ROMANI CARE SINT LOCUITORII STRAZII VETERANILOR AU NUMAI CETATENIA ROMANA SAU UNII DINTRE EI AU SI CETATENIA MAGHIARA CU CARE TE DESCURCI MAI BINE IN UE SI AMERICA
Postat 01 Februarie 2013, 08:50 de doru
prea prea
cativa maghiari care ajung la conducere tot mai mult isi fac de cap,desi majoritatea nici nu le pasa de etnia lor ci doar cele economice,asa ne invrajbeste pentru cateva voturi in plus de la unii care sunt bolnavi dupa imperiul austro-ungar,de parca ar castiga mai multa avere ungurii daca isi fac de cap cu istoria si etnia lor,e urat din partea unor maghiari ca ne invrajbeste tot timpul.
Postat 01 Februarie 2013, 08:34 de eldoradea
asa
asa tara, asa oameni
Postat 01 Februarie 2013, 08:31 de cozonac
nu vrem unguri
locuitorii de pe strada BALOGH ISTVAN ORADEA sunt toti romani si acolo trebuia consiliul local sa numeasca str. veterani pt. ca acolo sunt terenuri de la veterani.daca suntem in unanimitate romani cu ce drept s-a numit strada cu nume maghiar ca asa a vrut BIRO ROZALIA?
Postat 01 Februarie 2013, 08:12 de popa
a
fratilor nu am nimic cu unguriii,...dar sa ma ierte D-zeu,sunt in oradea multe strazi care nici nu l-e poti pronunta (ii e greu si nevestemi care e unguroaica),...de unde dracu scoate Biroo numele astea nici dracu nu stie. mai bine ar fi ca in zona de periferie sa fie strazi cu numere casi in multe alte orase occidentale sau din America
Postat 01 Februarie 2013, 07:55 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON