URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2013, 11:56

"Nu plec nicăieri": Ilie Bolojan dezminte zvonurile că ar putea să guverneze viitoarea regiune Nord-Vest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Bolojan nu vrea la Cluj Napoca. Primarul Ilie Bolojan a dezminţit zvonurile vehiculate de presa centrală conform cărora, în urma implementării reformei administrative după modelul propus de premierul Victor Ponta, ar urma să guverneze viitoarea regiune Nord Vest.

"Zvonurile nu au niciun fundament real. Nu plec nicăieri. Sunt primarul Oradiei şi trebuie să îmi fac treaba aici", a declarat edilul.

Conform unui proiect de hotărâre de Guvern reorganizarea administrativă a ţării se va face pe opt regiuni după modelul actualelor zone de dezvoltare. Potrivit proiectului, judeţul Bihor va face parte din regiunea Nord-Vest alături de Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa Năsăud.

Printre numele vechiculate de presa centrală pentru funcţia de guvernator al regiunii Nord Vest s-au numărat Ilie Bolojan (PNL), Ioan Rus (PSD) şi Alin Tişe (PDL).

Până în prezent Guvernul nu a stabilit dacă guvernatorii vor fi aleşi, precum preşedinţii de consilii judeţene, sau numiţi cum se întâmplă în cazul prefecţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
sa nu plecati
dupa principiul care merge f bine la romani ,, daca ucizi pe cineva oamenii te iarta dar daca esti fericit nu te mai iarta,, ma asteptam ca oradenii, pe care eu ii consider cu un nivel mai sus decat coeficientul mediu de civilizatie pe tara, sa nu dea cu pietre in cel ce face ceva pt orasul acesta si sa uite ce au facut primarii precedenti pt Oradea. Fiti sinceri cu voi insiva si treceti peste ambitii personale si egoiste si lasati acest om sa lucreze ca lucreaza bine. Sunt sigur ca nu va pleca si ca isi va continua proiectele pt Oradea.
Postat 21 Ianuarie 2013, 12:12 de oradeanul de bine
hmmmmmmm
ba, sa pleci "drum bun, cale batuta..."
Postat 20 Ianuarie 2013, 22:51 de O oarecare
@gyorgy toser
bai da prost esti. daca taceai filozof ramaneai !
Postat 20 Ianuarie 2013, 18:41 de qed
Multi da pro
Isi tine promisiunile fata de cel care l-au votat. Toata stima!
Postat 19 Ianuarie 2013, 23:50 de oradean
dezmite ca poate fi mai prost , nu cred !
dar de ce dezminte are multe contracte de onorat altora, multii bani bagati in altii, eu iti sugerez tranan de alesd sa pleci ca poate Dna nu te mai suspecteaza :))) nu atingi plafonul, lasa prostiile celor fara minte dar cu cap.
Postat 19 Ianuarie 2013, 08:25 de analfabeti
life is life
alea doua care-l ling in dos mai jos (ce joc de cuvinte, nu gasiti ? :D) pe-alde bolojan sunt anca sas si tuanta aia de arina mos, pe care vrea s-o puna directoare la asco. astea doua, printre alte atributii (vai, raule, dar ce SUGErezi ? :D), au si pe aceea de a posta comentarii pliiine de bunavointa la adresa stapinului :))))
Postat 18 Ianuarie 2013, 22:55 de lampa lui Aladin
Visuri desarte.
De guvernanta regionala suntem departe, cum ii Clujul de Oradea.
Postat 18 Ianuarie 2013, 22:22 de SAFE
Dubla negatie
"Nu plec nicaieri" e o exprimare care-nglobeaza dubla negatie.Sensul logic este:merg oriunde.
Postat 18 Ianuarie 2013, 20:31 de gyorgy tozser
j
argurmente 235 caldura spala strazile la 0 grade si la ora 23 e dus rau
Postat 18 Ianuarie 2013, 20:06 de j
BA DA! PLEACĂ!
Ca să-i împaci pe toţi poţi pleca acasă, dar de tot. Multumesc anticipat.
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:34 de ALEXANDRU
La mai mare, pentru binele nostru !?!
Regiunile vor începe să funcţioneze efectiv, cu aparat administrativ, din 2016 încolo, adică după ce se încheie mandatul unui <idiot care (con)duce cu "preşul" nişte ţărani>. Apoi se preconizează că PNL, la acea vreme, nu va mai face parte din USL, iar asta din urmă nu va lăsa nici praful în urmă. Mai apoi, aşa-zisa guvernare de la Cluj va aparţine celor care o au şi acum, adică echipei Boc-Rus-Paskany. Nu există nici un zvon, aşa cum inventează Bihoreanul de dragul pupatului la dosul bolvanului, în cea ce îl priveşte pe primarul de acum al Oradei care, pe de altă parte, e văzut chiar în PNL, la Bucureşti, aşa cum e el de fapt. Adică ăla care (con)duce nişte ţărani. Şi, nu în ultimul rând, dacă ar fi aşa cu zvonurile, atunci în sfârşit am scăpa oraşul nostru de idioţenie.
Postat 18 Ianuarie 2013, 18:15 de Carp III
pentru unii strugurii sunt cam acri
specimenelor care semneaza ma jos Vasile, amic si soso: sunteti -evident- pe langa subiect! daca ati avea cu ce, v-ati putea imagina cum ar arata Oradea daca avea un astfel de primar de la revolutie. vai steaua voastra de latrai!
Postat 18 Ianuarie 2013, 15:29 de magnovaradinum
habarnisti
pentru astia cu giratiile e o singura explicatie : nu stiu sa circule in sensul giratoriu, nu stiu sa semnalizeze si se incurca intre ei. si iaca asa dau vina pe altii
Postat 18 Ianuarie 2013, 15:13 de mihai
giratorii fara rost
Astia de tot criticati giratoriile fara rost, aveti niste argumente valabile pentru opinia voastra sau vi se pare doar asa, dupa ureche, ca ar fi prea multe si asta va irita la ochi ?
Postat 18 Ianuarie 2013, 14:58 de Cristi
!!!!
mi-ai stricat ziua gibonule...pacat , puteai avea sansa de a nenoroci o regiune intreaga..iti dai seama cate giratorii puteai face...dar poate te convinge partenerul Selina....oau...cate contracte pt. voi....mai gandeste....dar ma gindesc ca esti prea marunt in PNL, nu prea te ia nimeni in seama daramite sa-ti mai ofere si pozitii, plus ca ai fi controlat...eheeee nasol sub lupa
Postat 18 Ianuarie 2013, 14:40 de soso
Super!
Ma bucur foarte mult ca ramane la noi. Acest OM a demonstrat ceva in acesti ani. Ma bucur ca inca o data se arata a-i pasa si a iubi orasul si nu avid de putere(nu stiu cati dintre noi isi aminstesc faptul ca acest Bolojan pe care il blamati, a renuntat la postul de Secretar General al guvernului, pentru a candida la functia de primar al orasului??????). Pentru mine asta a spus foarte multe despre el, si nu m-am inselat. Inainte sa aruncati cu pietre...mai bine le-ati utiliza la altceva...
Postat 18 Ianuarie 2013, 14:09 de lisa
taxe
Da relizari in mariri de taxe si scumpiri la caldura si taxe de parcare peste tot sa umfle buzunarele, giratorii fara rost cat incape, plin de realizari.
Postat 18 Ianuarie 2013, 13:41 de amic
@Vasile
Ingrat esti , Vasile, daca nu recunosti ce a facut Bolojan pentru Oradea !Vindeca intai rautatea din sufletul tau inainte de a arunca cu vorbe grele ! Si, la urma urmei, cu pietre se arunca doar in pomul care da roade. Asa ca efectul vorbelor tale nu este cel pe care il astepti !
Postat 18 Ianuarie 2013, 12:32 de Carmen
Negreanu
Duca-se tot batand pe bota!
Postat 18 Ianuarie 2013, 12:04 de Vasile
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON