URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2013, 19:18

"Avem ce arăta!": Federaţia Patronilor Bihor a declarat 2013 anul turismului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turismul poate salva economia judeţului. "Anul 2013 l-am declarat anul turismului în Bihor", a anunţat joi, Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, în cadrul primei conferinţe de presă din acest an.

"Ne-am propus ca în acest an să fim partenerii Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Oradea şi a altor factori care vor să accelereze dezvoltarea turismului, astfel încât Bihorul şi Oradea să devină cât mai repede o zonă turistică", a declarat Ioan Lucian.

FPB vrea să încurajeze turismul şi prin înfiinţarea unui cluster de firme capabil să atragă vizitatori în judeţ. "În perioada imediat următoare se va naşte primul cluster din România în domeniul geotermal", a spus preşedintele organizaţiei patronale.

În plus, pentru primăvara acestui an, FPB şi-a propus organizarea celei de-a doua conferinţe pe domeniul turismului în cadrul căreia va fi prezentat, în premieră, portretul clientului de pe pieţele terţe de turism cu accent pe specificul turismului balnear.

"Clusterul de turism termal va încerca să promoveze piaţa din Bihor pentru atragerea clienţilor de pe pieţele vecine. Încă avem ce arăta! Sunt încă vii tradiţii, obiceiuri şi sărbători care ar putea atrage turişti, indiferent că este vorba de zona Beiuşului, Valea lui Mihai sau Aleşd", a spus Raul Derecichei, directorul general al FPB.

Mai mult, organizaţia este hotărâtă să răspună invitaţiei de a participa la târgul de turism care va avea loc în iulie la Ierusalim. "Este vorba de un târg cu specific etnografic şi de turism cu o expunere largă. Anul trecut, singurul judeţ care a promovat România a fost Bacăul. Anul acesta încercăm să determinăm Consiliul Judeţean să sprijine participarea Bihorului la acest eveniment", a spus Florin Balint, vicepreşedinte FPB.

Calendarul organizaţiei patronale bihorene pentru anul 2013 mai cuprinde organizarea pe 10 martie a conferinţei regionale destinată construcţiilor. "Viitorul în construcţii în partea de Vest a României", a unei conferinţe în domeniul medical în luna mai, a uneia în domeniul agriculturii pe 10 iunie, şi a unei conferinţe de business, destinată exclusiv firmelor, în luna octombrie. Cea de-a treia ediţie a galei "Top Branduri Bihorene" va avea loc anul acesta pe 14 decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
m
am intalnit maimutoi de genul lu' asta...e plina lumea asta romaneasca...Maestrul Caragiale a reinviat..
Postat 26 Ianuarie 2013, 10:12 de marcell
lucian tristu
l-as intreba pa tristu asta cate concedii a facut in bihor si cate afara (nu in tara),apoi afara cu el pt ca raspunsul il cunoastem
Postat 25 Ianuarie 2013, 19:28 de rob halford
a
turism in bihor? ...inde? la fratii micula care au distrus stana,...saraca de ea din perla a ajuns o ruina,....la arieseni ...tot se rade in 5 ani nu o sa mai fie brazi.,,,,,la felix daca s-ar scoate bonurile pentru pensionari in 12 luni ar inchide 80 %
Postat 25 Ianuarie 2013, 10:39 de a
xxxxx
Du-te ma acasa sau la Selina sau la biserica, numai lasa-ne dreacu. sa nu-ti mai vedem moaca de libidinos cu aerele tale de telijent si mare cuceritor de curve,,,,,marsssssssssssssss beiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Postat 25 Ianuarie 2013, 08:52 de soso
eu unde parchez?
As dori sa semnalez o situatie ce mie mi se pare putin ciudata. De aproximativ o saptamana pe strada Iza din municipiu s-au instalat indicatoare rutiere cu " parcarea interzisa " pe partea dreapta a strazii. Pe partea stanga, sunt parcarile de domiciliu. Eu daca ma duc in vizita la cineva de pe strada respectiva.....unde parchez????
Postat 24 Ianuarie 2013, 23:30 de Jokeman
e minunat anonimatul
E MINUNAT SA POTI DINTR UN ANONIMAT ABJECT ,CE TE BANTUIE DE O VESNICIE SA POTI IMPROSCA CU NOROI ,CU LATURI , CU EXCREMENTE ORICE SI N ORCINE .MA GANDESC LA MAREA SATISFACTIA PE CARE TI O DA TEXTUL SCRIS CU STAGACIA ANALFABETULUI NOTORIU CE ESTI ,MANIFESTATA PRIN ONOMATOPEE GALGAITE DE GURA TA URAT MIROSITOARE IN TIMP CE INCERCI SA TI INLATURI DE PE FATA JEGUL CE TI AINGROSAT OBRAZUL.MA INTRB CA SI CADRU DIDACTIC CAT VE TI MAI FI INCURAJATI DE CEI DE LA REDACTIA UNUI ZIAR CE L AM RESPECTAT ODATA?!!!!CACI A FI LASA TI SA DESERTATII ZOAIELE GANDIRII VOASTRE MURDARE IN PAGINILE EBIHOREANULUI INSEAMNA INCURAJARE
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:54 de intelegatorul
Am indoieli
Sigur ca ,din mult considerente,nu turismul va salva economia Bihorului. Dar,indiscutabil,poate contribui. Cu oameni potriviti,desigur! Ramane de vazut care-s aceia!
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:49 de gyorgy tozser
iar loserul asta ?
nu e prost asta care rontaie tot timpul ba dintr-o parte, ba din alta. sunt prosti aia care-l tin in spate.
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:29 de patron
Si.....AERPORTUL?
Si turistii cu ce o sa vina? Toti cu masinile sau autocarele? AEROPORTUL UNDE E BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA??????????
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:49 de AERO
Din categoria: NIŞTE ŢĂRANI (CON)DUŞI DE UN IDIOT
Iar eu, în schimb, declar 2013 pentru Oradea ca fiind anul Sectei lui Tarzan.
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:23 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON