URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2011, 13:18

Socotindu-l vinovat pentru Bac, senatorul PSD Ioan Mang cere demisia ministrului Funeriu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Ioan Mang a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, o declaraţie politică pe care urmează s-o facă în Parlament, şi în care cere demisia de onoare a ministrului Educaţiei, acuzându-l că vrea să transforme eşecul elevilor de la Bacalaureat în victoria sa politică.

Membru în Comisia de învăţământ din Senat, Ioan Mang susţine că Funeriu ar fi avut dreptul să prezinte rezultatele de la bac drept o reuşită dacă ar fi fost ministru doar de o lună şi jumătate, însă - conducând Învăţământul de aproape doi ani - nu poate fi absolvit de responsabilitate. "Este ministru de un an şi jumătate, iar noi i-am tot spus că un astfel de examen se pregăteşte minuţios şi din timp. Anul trecut, pe când tot el era ministru, de ce au fost alte rezultate dacă asta este, aşa cum spune acum, valoarea reală a elevilor?", s-a întrebat retoric Ioan Mang.

Senatorul a mai declarat că Bacul a fost prost organizat. "Faptul că probele de competenţă au fost date în aceeaşi perioadă cu cele teoretice i-a făcut pe elevi să creadă că examenul va fi uşor. Şcolarii nu au avut timp să se pregătească pentru examenul scris din cauza probelor de competenţă", a spus Mang.

Ca atare, PSD-istul solicită demisia lui Funeriu: "Pentru rezultatele din acest an, desigur, vinovată nu poate fi considerată o singură persoană. Cred însă că în cazul ministrului Funeriu responsabilitatea îi revine în totalitate şi, pe cale de consecinţă, ar trebui să-şi dea demisia de onoare".

Roman şi Drăghici, pe acelaşi ton

Prezenţi şi ei la conferinţa de presă a PSD Bihor, ceilalţi doi parlamentari ai organizaţiei, deputaţii Sonia Drăghici şi Ioan Roman, s-au declarat la fel de nemulţumiţi în legătură cu acest subiect.

"Tinerii noştrii au primit o lovitură puternică, care îi va face să aibă şi alte eşecuri în viitor. Nu toţi sunt dornici să facă o facultate dar, pentru că nu există o diversificare profesională încă din timpul studiilor, (n.r. - Bacul din acest an) îi va face să fie nişte rataţi. Situaţia actuală este o gaură neagră a învăţământului românesc", a spus doctoriţa Drăghici.

Ioan Roman a susţinut, mai mult, că subiectele pentru Bac au fost elaborate în aşa fel încât să confirme afirmaţiile făcute anterior de preşedintele Traian Băsescu, astfel că ministrul aştepta rezultate proaste care să valideze respectivele afirmaţii. "Eu cred că subiectele au fost prea complexe şi că au fost special făcute aşa pentru a confirma declaraţiile cum că şcoala românească scoate tâmpiţi", a spus deputatul Roman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
”Epoca portocalie”. Ep. ”Ochiul şi timpanul fin (pentru unii) - varianta Bac 2011.”
I. "Este ministru de un an şi jumătate, iar noi i-am tot spus că un astfel de examen se pregăteşte minuţios şi din timp.” 1. Are dreptate dl. senator. Un singur aspect: Introducerea de sisteme video de monitorizare, de ce nu a fost anunţată oficial la începutul anului şcolar 2010-2011? În acest caz, mulţi dintre cei care se bazau pe copiat, nu s-ar fi apucat serios de învăţat? 2. În atenţia viitorului ministru USL al educaţiei şi cercetării: Notele umflate din timpul anilor şcolari încurajează automulţumirea şi nemunca, una din ”metodele” de a scoate ”tâmpiţi” şi cazuri sociale, de pe băncile şcolii! Nu (doar) elevii sunt de vină.
Postat 09 Iulie 2011, 10:21 de stefan
@fane
”Să ştim cine vorbeşte!” - Tu ai fi în stare să dai o admitere la facultate aşa cum a dat-o dl. senator? Tu ai fi în stare să obţii măcar media pe care a obţinut-o dl. senator?
Postat 09 Iulie 2011, 10:19 de stefan
@ionel
”De ani si ani ne pricopsim cu bacalaureati si licentiati de doi bani, care nu stiu sa scrie romaneste si nu stiu nici cat un elev bun din clasa a VIII-a !” Ai dreptate. De aceea nu s-au montat pentru examenul de Bacalaureat, camere de supraveghere în anumite judeţe? Cine sunt adevăraţii hoţi?
Postat 09 Iulie 2011, 10:17 de stefan
Sa stim cine vorbeste !
Sa posteze cineva adevaratul parcurs in viata al acestui mos decrepit ! Ala adevarat, cum a fost scris de vajnicii lucratori de securitate : de unde vine, incotro se indreapta, e de nadejde....ADEVARUL TE ELIBEREAZA !
Postat 06 Iulie 2011, 17:30 de fane
atotstiutorul MANG
Stimate dl Mang ar fi mai bine sa-ti vezi de batranetile dumneatale si sa nu nu te mai bagi in toate : ai treaba cu demisia dl Funeriu,,,,,cu candidatura dl Blaga la primarie......cu numirea conducerii de la spitalul judetean...le stii pe toate ,,,,,,esti tare de tot ,,,,,si asta ai demonstrat in ultimii ani impreuna cu partidul din care faci parte.
Postat 06 Iulie 2011, 08:33 de roxana
Hotul striga hotii !!!
Grija lui mang e pt. sorbonica, cine va mai ,,cotiza'' anul asta daca turma de viitori ,,licentiati'' a fost injumatatita !? Trebuia Funeriu sa invete in locul loazelor ?! De ani si ani ne pricopsim cu bacalaureati si licentiati de doi bani, care nu stiu sa scrie romaneste si nu stiu nici cat un elev bun din clasa a VIII-a ! Mang poa' sa dea mana cu abramburica (andronescu), alta tzatza apelpisita !
Postat 06 Iulie 2011, 06:47 de ionel
:))
-faptul ca au picat atatia candidati la bac e cu adevarat o reforma, toata lumea stie cum se copia la bac mai ales in bihor cu ajutorul profesorilor de la liceu si a membrilor comisiei formata din distinsi profesori universitari; -domnul mang trebuie sa taca din gura pentru ca eu desi nu am studiat la oradea am auzit ce profesor bun universitar e el acasa, pentru ca la facultate la cursuri nu il vezi
Postat 05 Iulie 2011, 21:09 de mihai
Bravooo Roman
Bravooo domnule Roman sunteti unul dintre putini oameni care si-au dat seama de ce a fost asa BAC-ul de anul acesta
Postat 05 Iulie 2011, 19:28 de Bravo
Mang Spangangiul Sef
Cum are tupeul domnul senator sa vb despre corectitudine cand el era spangangiul sef la facultatea de electrotehinca si informatica... Ar trebui sa spuna cati bani a luat ca sa promoveze studentii....un gunoi de om Nu i-a ajuns ca lua bani de la studenti acuma vrea sa ia bani si de la oamenii de rand...gunoiul
Postat 05 Iulie 2011, 18:11 de mihai
BAC corect
e primul bac corect din ultimii ani si arata valoarea scolii romanesti ,ar trebui sa se revina la examenele de admitere la liceu si la facultate pt a se face o selectie imediat dupa clasele primare si sa elimine promovarea nonvalorilor,elevii au prea multe drepturi si prea putine obligatii si multi profesori dau note in functie de atentiile primite de la elevi si parinti,de ce nu se mai dau burse elevilor fara posibilitati materiale si internatele sint inchiriate la tot felul de firme si societati de tot felul,Funeriu a aratat adevarata fata a invatamintului si asta deranjaza
Postat 05 Iulie 2011, 17:13 de luky
CATA PROSTIE SI NESIMTIRE IN POLITRUCUL ASTA !
CATA NESIMTIRE SI PROSTIE ARE IN MINTE SI IN SANGE POLITRUCU ASTA !!!! DA CE DORESC ACESTI GUNOIERI SA SE CONTINUE CU COPIATUL SI MINCIUNA , SA CSOTEM INCONTINUARE PE PORTILE SCOLILOR ANALFABETI, INCULTI, PROSTI NUMAI DE DRAGUL POLITICHIEI !!! SA DAI "EXAMENE" SI BAC-uri NUMAI PE COPIAT ! CE ROST MAI ARE SA TE CHELTUIESTI? LE DAI LATOTI O NOTA DIM BURDIHAN, SENEAZA mang SI NU MAI CHELTUISTE STATU CU EXAMINARILE , TOTI VOR AVEA NOTE MARI SI ...... SI CE FERICITI VOM FI CU TONTIII !!!! PARDON CU TOTII !! AR TREBUI SA NE INTOARCEM IN TIMP LA 22.12.1989 SI SA INDREPTAM LUCRURILE , DIN PACATE ACEASTA NOUA FILA A VIETII POPORULUI ROMAN A INCEPUT CU CRIME SI MINCIUNI ....... MINCIUNI SI HOTII CARE CONTINUA SI AZI !!!!
Postat 05 Iulie 2011, 16:04 de KAKA
replica la articol
,,senatorul PSD Ioan Mang cere demisia ministrului Funeriu``:))=))Numai in lunile trecute la RealitateaTV senatorul PSD Ioan Mang era in compania ministrului educatiei Daniel Funeriu discutau amical si degajat in parlament ,si am mai reproshat aceste fapte ale senatorului PSD Ioan Mang pe forumul saptamanalului Bihoreanu,si acum senatorul PSD Ioan Mang cere demisia ministrului educatiei Daniel Funeriu?EHHH politica politica !Politica este o fecioara mai libertina decit celelalte fecioare (asta sa nu zic courva) :))=)) Deputata Sonia Draghici,,tinerii nostrii....DA! dar tinarul dumneavoastra fiu angajat la cabinetul dumneavoastra secretar ?NU!:))=)),,gaura neagra a invatamintului romanesc`` arata vocatia dumneavoastra de doctor,pacat ca Spitalul de infectioase-l demoleaza Bolojan,iar colegele dumneavoastra de acolo meritau malpraxis pentru cazul Patricia Akaata ,dar le-ati luat apararea,PROCURATURA insa NU !:))=)).Domnule deputat PSD Ioan Sorin Roman intr-un anumit context afirmatia este presedintelui Romaniei domnul Traian Basescu care afirma in acel context citez ,,scoala romaneasca scoate idiotii(timpiti) pe banda rulanta `` :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 05 Iulie 2011, 14:55 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON