URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2014, 12:37

Şeful Inspectoratului Şcolar a fost demis!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, liberalul Daniel Negrean, a fost schimbat din funcţie, locul său fiind luat de adjunctul PSD-ist, Nicolae Avram.

"Aseară am primit două ordine de ministru, semnate de ministrul Remus Pricopie: unul pentru eliberarea din funcţie a domnului inspector şcolar general Daniel Negrean şi unul de preluare a atribuţiilor de inspector şcolar general de către mine, până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar", a confirmat, marţi, BIHOREANULUI Nicolae Avram. Acesta rămâne, astfel, pe funcţia de inspector şcolar adjunct, dar are atribuţiile de inspector general.

Chestionat şi dacă Negrean mai ocupă vreun post în inspectorat, Avram a răspuns că nu şi, tot la întrebări, a susţinut că nu ştie motivele schimbării. "Nu cunosc niciun motiv, ieri (luni - n.r.) am aflat şi eu că vor veni aceste ordine", a precizat Avram.

Nicolae-Avram_01.JPGDe altfel, marţi, acesta şi fost prezent, în noua calitate, la o conferinţă susţinută la Universitate de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pe teme de educaţie. La eveniment, Avram (foto) a fost felicitat de participanţi, majoritatea colegi de partid.

Deşi nimeni nu a enumerat, concret, motivele demiterii, sursele BIHOREANULUI spun că "implicarea în campania electorală pentru alegerile europarlamentare ar putea fi un motiv".

De alfel, decizia vine la doar două zile după ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a acuzat public că Negrean a făcut campanie electorală prin faptul că a obligat toţi directorii de şcoli din Oradea să trimită elevi la un festival organizat de deputatul PNL Florica Cherecheş cu ocazia Zilei Europei. În opinia lui Mang, evenimentul a fost unul politic, chit că organizatorii susţin că n-a avut niciun element electoral, ci strict educativ.

BIHOREANUL a încercat să obţină un punct de vedere şi de la Daniel Negrean, însă acesta nu răspunde la telefon.

UPDATE:

Într-o conferinţă de presă susţinută joi de fostul ministru al Educaţiei, în prezent preşedintele Comisiei pentru învăţământ în cadrul Senatului, Ecaterina Andronescu, şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, ambii au confirmat revocarea lui Negrean din funcţie. "Inspectorul şcolar este numit de ministrul Educaţiei şi poate fi schimbat când ceva, profesional, nu merge. Urmează perioada cea mai grea a anului şcolar. Nu ştiu motivul ministrului, dar şi eu, ca ministru, în această perioadă am încercat să-mi întăresc echipa", a declarat Andronescu.

La rândul său, Mang a spus că nu ştie dacă implicarea lui Negrean în festivalul de Ziua Europei este motivul. "Dar nu putem exclude", a declarat Mang.

Citiţi pe această temă şi în articolul "Şeful Inspectoratului Şcolar, Daniel Negrean, acuzat de Mang că bagă elevii în campanie electorală"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
Negrene, te asteapta DNAul
Doamne fie laudat! Bine ca a fost demis si nenea asta, dar e mare surpiza ca nu e DNAul inca la usa lui. de fapt, mai e putin timp, ca base a promis ca in perioada alegerilor ieuroparlamentare nu se vor face arestari.
Postat 21 Mai 2014, 07:50 de veghe
schimbare
TOTI DIRECTORII PUSI IN SEPTEMBRIE 2012 TREBUIE SCHIMBATI!!!!!!!!
Postat 14 Mai 2014, 19:37 de iulia
inca o sansa
Postat 14 Mai 2014, 15:15 de inca o sansa
Bestial Avram
Bai postaci PSD, ridicati ode lui Avram, v-a platit cumva din banii pe care i-a castigat fiind in 2 locuri deodata: si la ore si prin ceva comuna castigand bani muuuulti intr-un proiect posdru? Propagandisti de doi lei, voi nu vedeti ca sunteti folositi pentru a umfla portmoneul unora, in timp ce voi va duceti viata la limita existentei? Cand o sa va treziti?
Postat 14 Mai 2014, 07:16 de Anonymus
Mult succes domnile Avram
Mult succes domnule Avram. Sunt ferm convins ca Inspectoratul Scolar va fi condus mai bine de acum inajnte. Cu fostul personaj se faceau disparute plangeri si se rezolva examenul se BAC.
Postat 13 Mai 2014, 19:49 de marius
Ce sa ghicim?
Ce sa mai ghicim? Cine va urma sa plece? Din ce functii vor mai disparea liberalii din schema? Intrebari intrebatoare. In orice caz va urma o perioada plina de nedumeriri si dileme care sper eu din tot sufletul sa isi gaseasca o finalitate rapida de tot. Mult succes domnule Negrean la o scoala din Marghita.
Postat 13 Mai 2014, 19:47 de ghicitor
Si cu fecioru cum ramane
Apai cu pruncu lu aista cum ramane. Parca feciorului ii plac domsoarele despuiate. Atata amar de baterie de laptopuri si telefoane destepte o mancat pruncu lu domn inspector, ca o dublat factura la curent acasa. Mai mai. Plus ca mai si e la un liceu cu pretentii. Pretena liberala Bako ii mai tine mult spatle? Sau ii face bagajelul ca sa ramane ea? Tulai tulai.
Postat 13 Mai 2014, 19:43 de mario
????????
Nu inteleg un lucru, de ce deplang unii postaci plecarea lui. Nu e logic ca in momentul in care esti in opozitie, sa nu ocupi functii de conducere in deconcentrate? Ma miram daca domnul Negrean mai ramanea pe functie dupa ce a somat toate scolile din Oradea sa trimita elevi la evenimentul doamnei coleg de partid Florica Chereches.
Postat 13 Mai 2014, 19:40 de sebi
si altii
Sper ca urmeaza si ceilalti PNaL-isti pusi de Negrean pe functii de inspector sau de directori de scoli. Vezi cazul lui Bako de la Gojdu, care face politica penalista cu elevii si cu profesorii, si intretine o atmosfera de teroare in ceea ce candva era cel mai bun liceu din Oradea. Intrebarea e cand?
Postat 13 Mai 2014, 19:39 de proful
PSD victorie
Domnilor PSD-isti, sper din tot sufletul ca nu este singurul director de deconcentrata care zboara ca un fluturas inocent din functie, si sper ca lucrurile sa continue si la alte agentii si deconcentrate din Judetul Bihor.
Postat 13 Mai 2014, 19:21 de liviu
plangerile pierdute ale unui director din economic
Ce ati facut domnule Inspector Negrean cu toate plangerile provenite de la liceul colegului dumneavoastra Ember? Stie el ember cine e? De ce nu le-ati solutionat ci ati preferat sa le ascundeti prin sertare? Rusine.
Postat 13 Mai 2014, 19:19 de mihai
Ciao Bambino
Ciao Bambino. Cu partidul ai venit, cu partidul pleci. Invlusiv cu copilul din Gojdu care promoveaza in timpul pauzelor vizionarea de filme pentru adulti. Si sa faceti asta REPEDE.
Postat 13 Mai 2014, 19:15 de eugen
DRUM BUN
FLORIN NICOARA CAND IL URMEAZA PE DINU?
Postat 13 Mai 2014, 19:14 de CETATEAN
*demiterea
*
Postat 13 Mai 2014, 19:14 de anonim
numa o întrebare am şi io...
Este adevărar, bade Negrene, că ai fost titularizat cu nota 5?Dacă eşti bărbat spune la ziar,să audă tăt natu!În rest,ştie ingineru Mang ce face şi ce are de gând...că doar e inginer de Timişoara, din garda veche...din vremea când şcoala era şcoală!
Postat 13 Mai 2014, 19:14 de bihoreanu
ce se intampla cu directorul nebun de la Economic?
Ce se va intampla cu directorul vizionar de la Economic? Va pleca ember de acolo sau nu. Toata lumea stie cate plangeri a primit de la parinti si elevi si toate au fost mistificate de catre fostul (sa ii fie tarana usoara) inspector Negrean.
Postat 13 Mai 2014, 19:13 de ianis
usl
Elenooo, intoarce te draga la leaganul civilizatiei Bucurestiul drag si trage ti un sictir, ca vad ca ti i drag si numele celalalt cand incepi sa acuzi, da tu draga uiti unde te ai titularizat cu 5 virgula?.Asta cand ai dat examen din specialitate nu din didactica lui peste prajit pe care tot o transcrieti si o publicati dar la ore vorbiti de opincile lui Decebal saracu' in loc sa predati continuturi serioase.Pe cand viitorul memoriu la minister pe tema sa ingropam si alti colegi? in ce priveste demisia, e firesc, pana cand politicul va decide cine conduce invatamantul numai nulitati de acum inainte, ce zici elenooo ti ai facut carnet de psdista?
Postat 13 Mai 2014, 18:30 de anonim
din lac in put
am scapat de dracu si-am dat de tac-su. ce-a ajuns invatamantul [bihorean, dar nu numai], o corabie in deriva condusa de analfabeti potentati politic.
Postat 13 Mai 2014, 18:25 de goe
dupa mine, potopu
BINE CA S-AU REZOLVAT PANA ACU SI LIBERALII CU NISCAIVA POSTURI BUNICELE..URMEAZA SI SCHIMBAREA UNOR INSPECTORI SI A TUTUROR DIRECTORILOR LIBERALI! sa auzim de bine!
Postat 13 Mai 2014, 17:56 de ioi
A
Staţi liniştiţi, nu e o pierdere pentru inspectorat..
Postat 13 Mai 2014, 17:55 de gheorghe
Chesti
Mare lucru, partidul l-a pus, partidul l-a luat.
Postat 13 Mai 2014, 17:51 de vasile
mizerie
P.S.D cea mai mare mizerie politica din tara asta.
Postat 13 Mai 2014, 17:32 de coco
Saracu Dinu de Mihau Bravu !!!!
Saracu Dinu Negrean, se va intoarce la Mihai Bravu ca profesor. Acolo e locul tau ma cocozvarla parvenita !!1
Postat 13 Mai 2014, 17:26 de Elena
Evaluare Nationala 2012
DINULE nu ai de ce să fii supărat. Ai fost evaluat cum ai evaluat și tu pe alți colegi( la cererea liderilor P.N.L.locali sau din interese proprii), evaluatorii considerând că "este nevoie de o nouă abordare". "SIC TRANSIT GLORIA MUNDI"Aferim pentru evaluatori.
Postat 13 Mai 2014, 16:49 de Sargon
Evaluare
Dinule nu fi supărat. Ai fost evaluat, cum ai evaluat și tu pe alții și evaluatorii au ajuns la concluzia că este nevoie de" o nouă abordare".Asta este viața. Aferim.
Postat 13 Mai 2014, 16:25 de Sargon
Care campanie?
Eu credeam ca PSD stie ce inseamna sa faci campanie: sa distribui materiale cu tot felul de expirati pozati mandri langa sigla partidului lor, care promit ca o sa ne fie asa de bine ca toti o sa fim mandri ca suntem romani. Se pare ca m-am inselat, PSD nu stie ce inseamna campanie, daca crede ca niste elevi care au realizat niste standuri cu tari si care au cantat in centru fac campanie. Si m-am mai inselat cu ceva: credeam ca doar de la 18 ani poti sa votezi, nu de la 12 ani. Bine ca m-a luminat PSD-ul si maretul Mang. Imi duc copilul de 13 ani la vot, ca daca a participat la evenimentul de vineri din centru si a facut atata campanie cu un stand amenajat, trebuie neaparat sa voteze tara promovata.
Postat 13 Mai 2014, 16:10 de ADR
De mult
Asta trebuia sa se intample de mult timp..
Postat 13 Mai 2014, 16:05 de Dacian
of , of , vai , vai...
Tovarasa Andronescu , acest cancer al invatamantului romanesc nu ne lasa. Nu ca mi-ar fi mila de Negrean dar nu stiu ce alte merite are noul inspector. Singurul e Acela de a poseda carnet de membru psd. Ca nume in profesie ...neam. A ajuns invatamantul bihorean pe mana comunistilor si incultilor .
Postat 13 Mai 2014, 15:49 de rotobil
EU
Felicitari!!!!
Postat 13 Mai 2014, 15:35 de psd
Ca pe vremea lui Boc!
Oamenii astia s-au mai schimbat o data intre ei la Inspectorat, acum 4 ani!
Postat 13 Mai 2014, 15:15 de Grigore Drecin
Doctor Mangele
Nici nu ma asteptam la altceva din partea plagiatorului Mang. Nu stie sa faca nimic constructiv si isi bate joc de munca unor elevi care au reusit sa faca ceva frumos pentru Oradea, ceva unic in Romania. Asta este Mang, plagiatorul demis din fruntea ministerului educatiei dupa doar 8 zile de mandat.
Postat 13 Mai 2014, 15:06 de marius
obraznici
Pai pocaita ar trebui sa stie despre protejarea copiilor...mai pupi tu parlament când o pupa sefu tau cretin Cat despre umflatu asta nesimtit trebuia saa zboare demult....gunoaie...
Postat 13 Mai 2014, 13:25 de zoli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON