URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2012, 08:17

Şefii centrelor de cercetare ale Universităţii nu mai pot avea alte funcţii de conducere

Şefii centrelor de cercetare ale Universităţii nu mai pot avea alte funcţii de conducere La fel ca restul directorilor de centre de cercetare care deţin şi alte funcţii de conducere, decanul de la Istorie, Ioan Horga (foto) va trebui să aleagă ce funcţie preferă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Întrunit luni în şedinţă, Senatul Universităţii din Oradea a votat o schimbare vizavi de felul în care sunt conduse centrele de cercetare din cadrul instituţiei. Mai precis, şefii acestora nu mai pot, de-acum înainte, să mai aibă alte funcţii de conducere.

"Senatul a aprobat actualizarea procedurii pentru înfiinţarea şi evaluarea centrelor de cercetare, iar principala modificare este că separă cumulul de funcţii. Adică directorul unui centru de cercetare nu mai poate să deţină şi alte funcţii, pentru a putea să se ocupe cu adevărat de activitatea de cercetare a centrului", a explicat, marţi, pentru BIHOREANUL, Ioan Ţarcă, membru al Senatului Universităţii.

Astfel, majoritatea şefilor centrelor de cercetare trebuie acum să decidă ce funcţii preferă, pentru că mulţi dintre ei sunt fie şefi de departamente, fie decani ori prodecani ai facultăţilor orădene. De pildă, decanul Facultăţii de Istorie, Ioan Horga (foto), e în acelaşi timp directorul Institutului de Istorie şi Studii Euroregionale, prorectorul Sorin Şipoş e şi directorul Centrului de studii imperiale Oradea-Chişinău, iar Teodor Leuca e şi decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi director al Centrului de Cercetare şi Inginerie Tehnologică în Conversia Energiei Electromagnetice.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de luni, Senatul a decis actualizarea criteriilor pentru scoaterea la concurs a posturilor didactice, stabilind, printre altele, că departamentele vor putea scoate la "mezat" doar posturi din domeniul propriu. "De exemplu, Protecţia Mediului nu poate scoate la concurs un post de Drept", a explicat Lavinia Onica-Chipea, şefa Comisiei de Învăţământ a Senatului.

Tot luni, senatorii au aprobat rezultatele alegerilor la două departamente, unde era conducere interimară. Astfel, Departamentul de Economie este condus de-acum de Olimpia Ban, iar cel de Istorie de Florin Sfrengeu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
rr
Bravo fantomas.Completare: profitor, spagar, nesimtit, s.a.m.d.
Postat 22 Noiembrie 2012, 12:18 de zoro
ZOAIE
RARAITUL asta kakacyos de Horga ne provoca greatza!
Postat 21 Noiembrie 2012, 21:39 de Fantomas
Domnule fost decan !!!
Domnule fost decan, Daca dupa atatia ani de activitate intr-o pozitie de conducere in cadrul Universitatii, nu ati retinut ca directorii centrelor de cercetare nu beneficiaza nici de indemnizatie de conducere si nici de alte avantaje, atunci este foarte TRIST !!!
Postat 21 Noiembrie 2012, 20:01 de director de centru
horga
Si vedeti cit de optima e ,,casa'' lui H.I...
Postat 21 Noiembrie 2012, 16:40 de ss
Tare deșteptă-i muierea asta- Chipea
Atât Horga, Leuca, Chipea, Derșidan au încasat la greu toți banii din UO! ANI - treceți la purecat!
Postat 21 Noiembrie 2012, 13:17 de fane
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON