URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2014, 11:30

Şcoală de vară: Elevii din anii terminali, chemaţi să înveţe cum să se orienteze în carieră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ai absolvit clasa a X-a sau a XI-a şi nu te-ai hotărât ce facultate să urmezi? Şcoala de vară organizată de Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Studenţilor la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (ARISE) s-ar putea să te ajute!

Organizată la Universitatea Oradea în perioada 9 - 16 august, "Şcoala de vară: Orientare în carieră şi gestiunea carierei" va costa în cursuri susţinute de traineri specializaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi ai companiei Solver Training, care le vor prezenta tinerilor, pas cu pas, întregul proces necesar luării unei decizii corecte.

"Pentru a crea o imagine de ansamblu, prin parteneriatul cu AFB, elevilor li se vor prezenta tineri antreprenori, reprezentanţi ai companiilor bihorene, care vor descrie cerinţele firmelor pe care le reprezintă, şansele de a avansa în carieră şi paşii care trebuie urmaţi pentru o carieră de succes", se menţionează într-un comunicata l AFB.

De asemenea, în cadrul şcolii de vară reprezentanţi ai facultăţilor orădene le vor prezenta tinerilor oferta universitară, condiţiile de studii şi oportunităţile de dezvoltare profesională după absolvire.

Pentru ca participanţii să se bucure şi de vacanţă, la finalul fiecărei zile, precum şi în week-end, cursanţii vor avea ocazia să viziteze oraşul şi să se relaxeze. O asociaţie studenţească din cadrul Webster University Viena vor organiza activităţi de team-building completate de bowling, biliard sau seri de film, lansare de lampioane, paintball, teatru de vară, pool-party şi altele.

Cursanţii din afara oraşului vor achita o taxă de 150 lei care include toate activităţile de planificare, cazare şi trei mese zilnice. Elevii din Oradea au opţiunea de a fi cazaţi în cămin, pentru acelaşi preţ sau pot opta doar pentru activităţi şi masa de prânz în schimbul sumei de 50 lei.

Elevii interesaţi se pot înscrie până la 1 august la biroul asociaţiei ARISE Oradea în campusul universitar 2, clădirea Y

"Până în prezent s-au înscris 70 de elevi dar ne aşteptăm ca numărul lor să fie undeva la 150. Numărul locurilor rezervate elevilor orădeni va fi limitat undeva la 60 pentru că vrem să oferim şi elevilor din afara municipiului sau chiar din alte judeţe oportunitatea de a cunoaşte mediul universitar şi de business orădean", a declarat Radu Silaghi, director executiv al AFB Bihor.

De asemenea, firmele bihorene care doresc să ia parte la acest proiect se pot adresa AFB.

Informaţii suplimentare se pot obţine atât de la ARISE (arise.oradea.2012@gmail.com - 0744935566 Persoana de contact Presedinte Barabas Bernard Filip) sau AFB (office@afbh.ro - 0751263132 - Persoana de contact Director Executiv Radu Silaghi).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON