URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2018, 21:20

Scandalul de la Liceul George Barițiu din Oradea: Conducerea școlii a fost demisă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că, în urma verificărilor făcute în ultima perioadă la Liceul Tehnologic George Bariţiu, confruntat cu o serie de acuzaţii, între care tratamentul inuman reclamat de părinţii unui copil cu autism abuzat cu electroşocuri, conducerea şcolii a fost pusă pe liber.

"În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea, de către echipe de inspectori şcolari în perioada 15.10-05.11.2018 şi în data de 07.11.2018, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unităţii de învăţământ. Această decizie s-a luat în urma unei evaluări manageriale şi administrative realizate la nivelul conducerii unităţii de învăţământ", se arată într-un scurt comunicat transmis miercuri seară presei.

Informarea, semnată de Biroul de presă al ISJ, nu pomeneşte nici un nume şi nicio funcţie concretă şi nu face nicio referire la abuzurile semnalate de BIHOREANUL.

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind eventualele forme de abuz asupra elevilor din această unitate de învăţământ, precizăm că există anchete în desfăşurare coordonate de către organele abilitate", încheie comunicatul.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cel demis este directorul şcolii, Tiberiu Sîncelean (foto), care, deşi a fost căutat în mai multe rânduri în utlimele zile, nu a răspuns la apelurile telefonice, dar şi directorul adjunct, Mariana Şandor.

După cum ziarul nostru a mai scris, în urma declaraţiilor publice ale senatorului USR Vlad Alexandrescu referitoare la tratamentul inuman reclamat de părinţii unui copil cu autism care ar fi fost abuzat cu "lovituri şi electroşocuri", ISJ Bihor şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au început propriile anchete în caz.

Părintele care a reclamat relele tratamente aplicate copiilor este Nicolae Muşat, tatăl unui copil bolnav de autism, care a avut reclamaţii similare şi în trecut, vizând activitatea pedagogilor din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tileagd, unde băiatul său a fost elev de gimnaziu.

"Este inuman ce se întâmplă acolo. Noi nu avem acces, doar copilul intră şi iese, nu ni se spune nimic. M-am trezit cu copilul plin de vânătăi. Mi-a spus că a sărit pe un pat şi a venit cineva în uniformă, l-a trântit şi l-a electrocutat", a explicat Muşat. Părintele a mai spus că i s-a respins solicitarea de a vedea înregistrările de pe camerele de supraveghere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@roger
Fina referirea la primar, felicitari! Nu trebuie uitat ca are puternice conexiuni cu acest mediu academic, al scolilor pt. copiii cu nevoi speciale, domnia sa predand la o astfel de unitate!
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:44 de pinonel
o vina impartita - o rusine pt oras
la noi mizerie se mai tine inca sub pres. de vina sunt toti, de la directori la inspectoratul scolar. de vina este si ministerul invatamantului ratat, care nu asigura formarea corecta si eficienta a personalului care se ocupa de acesti copii cu probleme. nu exista interes si nici valoare umana, din pacate. liceul George baritiu este o rusine ca si constructie pt oras si ca unitate scolara. chiar sub nasul domnului primar!
Postat 08 Noiembrie 2018, 09:12 de roger
?!
Bun, dar contractul cu spp-istii patronati de troica pasztor/mang/bodea, a fost reziliat? Stim, prezumtia de nevinovatie, dar pana la finalizarea unei anchete a parchetarilor (sunt convins ca s-au sesizat!), suspectul este tras pe dreapta! N-am auzit ca un suspect de tentativa de crima (ca asta inseamna sa electrocutezi un copil cu un aparat calibrat pt. un adult!) sa fie lasat sa ,,munceasca" la locul unde se presupune ca a infaptuit infractiunea!
Postat 08 Noiembrie 2018, 08:56 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON