URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2014, 13:15

Romanul a fost înlocuit la Spitalul Judeţean şi ar putea fi suspendat de la Universitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arestat la domiciliu după ce a fost prins în flagrant când lua şpagă de la studenţi, prodecanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Constantin Romanul, s-ar putea alege cu contractul de muncă suspendat de la Universitate.

Rectorul Constantin Bungău a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Universitatea a fost înştiinţată oficial de Parchetul Bihor că Romanul este arestat la domiciliu, astfel că, dacă până la finele acestei săptămâni nu intervin schimbări, contractul său de muncă se suspendă de drept, conform Codului Muncii. Între timp, doctorul, care era şi şeful secţiei de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială la Spitalul Judeţean, a fost înlocuit din această funcţie cu dr. Emil Mărgineanu.

Cât despre o anchetă internă a Universităţii, Bungău a spus că aceasta va fi făcută de o comisie de analiză stabilită de Comisia de Etică. Însă şansele să rezolve ceva sunt minime, întrucât Legea Educaţiei Naţionale prevede că o astfel de anchetă se face prin cercetare şi audiere, ori "Universitatea degeaba îl cheamă pe Romanul la audieri", a precizat rectorul.

Bungău a mai reiterat ideea că niciun student ori profesor n-a sesizat vreodată practica prodecanului. De altfel, a spus el, nu s-a făcut o astfel de sesizare cu privire la niciun cadru didactic al Universităţii, chiar dacă studenţii au reprezentanţi în consiliile facultăţilor şi în Senat. "Chiar îi provoc pe studenţi să aibă curajul să spună acest lucru. Din momentul în care este menţionat aşa ceva într-un proces verbal de şedinţă, se pun automat în mişcare mecanismele pe care le are Legea Educaţiei", a declarat Bungău.

Citeşte pe această temă şi articolul "Împăratul şpăgilor: Cum a ajuns Romanul să fie săltat pentru luare de mită"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
pt @ @nana
Este adevarat ca exista in aproape orice facultate spagari si nemernici care se preteaza la alte josnicii. Si sunt cunoscuti de aproape orice coleg, daca nu direct, sigur din discutii colaterale. Si faptul ca aceste practici nu sunt devoalate de catre acesti profesori corecti, nu se datoreaza lipsei unei constiinte civice si unui spirit de justitie, ci la altceva. Ganditi-va ca ca nu ai dovezi concrete, doar nu esti langa ei cand primesc spagi, doar afli din diverse surse ca au primit sigur ceva. In momentul in care semnalezi asa ceva, vor lua in brate teza ca ei sunt sfinti si te dau in judecata cerandu-ti dovezi. Cum nu le ai, ei te acuza de denigrare si distrugerea prestigiului lor si-ti pot cere daune cat nu castigi tu cinstit in cativa ani. Ei isi pot permite sa angajeze avocati scumpi fiindca au bani doldora, dar noi traim doar din ce muncim. Ce ar trebui sa facem, sa facem noi un flagrant? Asta nu are relevanta in instanta, nefiind valabil decat ce face Parchetul si DNA. Stiti ce ar urma? O campanie furibunda impotriva ta, ar inventa si ce n-ai facut. Adica in loc de cercetare si studiu, ajungi sa pleci din institutie ca ultimul infractor.
Postat 05 Iulie 2014, 10:57 de Universitarul
asa sa-ti ajute DUMNEZEU dupa cum faci
am scapat de dracu si am dat de tasu pe (...) era sa-l arunc de la etaju 6 sectia orl un gunoi de om arogant si cu figuri a trebuit sa ma mut de urgenta la pelican ca altfel muream acolo langa medici fara sa le pese mi-a facut anestezie apoi ma tris in salon ca nu isi gasea ustensilele cica le-a aruncat asistenta prin dulap si nu le gasea povestea e lunga (...)
Postat 03 Iulie 2014, 23:44 de pacientu
profesori la UO
Snt cadre didactie in UO care nu trec cu lunile pe la scoala, nici macar nu stiu cum arata studentii pe care trebuie sa-i pregateasca, dar isi ridica salariul luna de luna, fara pic de bun simt elementar. Ia vedeti la Arte ce se intampla !!!!!
Postat 03 Iulie 2014, 23:32 de claudiu popa
libelula
Mai mult ca sigur ca exista si profesori deosebiti la universitatea oradea, dar stau ascunsi prin facultati, stiu ce fac colegii lor si tac malc. niciun profesor n-a avut curaj sa-si toarne vreun coleg care face de rusine numele institutiei, asa ca toti sunt membri ai aceluiasi sistem bolnav. doar ca unii si castiga de pe urma lui...
Postat 03 Iulie 2014, 19:50 de @ @nana
@nana
NU GENERALIZATI! exista si profesori deosebiti
Postat 03 Iulie 2014, 19:31 de @nana
La kg!
Astia vor fi medicii de maine, niste neispraviti, ca si cocalarul asta pe care nu-l interesa ce stiu studentii, ci doar banii. RUSINE PT UNIVERSITATEA DIN ORADEA!
Postat 03 Iulie 2014, 17:37 de Nana
Nici la Protectia mediului nu e mai bine
Exista studenta care da acum licenta la Protectia mediului care a trecut rar pe la facultate, ea fiind angajata la o firma la 100km de Oradeam dar sa laudat ca cu 1500euro si'a rezolvat licenta,
Postat 03 Iulie 2014, 16:51 de ABC
om fara coloana
Cam egoist omul,,, face pe "aproape mortul",sa nu stea la restul IPJ,ci acasa,,,pe cand la arestul IPJ avea companie de elita,,un comisar adjunct,un popa,,lipsea medicul,,si cum se zice..la tzara,cica,popa,seful de post si medicu sunt VIP-urile.... Ma intreb,,barbat este ASTA? demnitatea lui unde este? SA mearga dupa mita la cabinet,in spital,la facultate,la cabinetul privat a putut merge fara scaunul pe targa,,la tribunal,,ba,,,UN JEG penal,,fireste ! Sper sa stea la mititica NUMAI atatia ani cati a luat si pretins spaga de la studenti? Nimic mai mult
Postat 03 Iulie 2014, 16:01 de varcoliciul
jEGULE la bulau cu tine ...
un spagar nenorocit acest profesor ordinar ...plin de bani dar totusi atat de flamand ....
Postat 03 Iulie 2014, 14:01 de Ax
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON