URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2014, 14:01

Protest anti-fuziune: Profesorii de la Şaguna se opun comasării cu Colegiul Traian Vuia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Contrariate de vestea primită săptămâna trecută din ziare privind comasarea colegiilor tehnice Andrei Şaguna şi Traian Vuia, în urma căreia Colegiul Şaguna îşi va pierde personalitatea jurdică, cele 70 de cadre didactice de la Şaguna protestează.

Corpul profesoral a transmis luni mass-mediei locale un manifest intitulat "A desfiinţa e mai contemporan decât a consolida", prin care îşi arată nemulţumirea faţă de propunerea făcută de Comisia de Învăţământ-Cultură din cadrul Consiliului Local, încă neajunsă pe masa aleşilor orădeni.

"Colectivul C. T. Andrei Şaguna consideră că implicaţiile acestui proiect contravin ideii de relansare a învăţământului profesional şi tehnic, un deziderat al politicii educaţionale a Uniunii Europene", se arată în documentul transmis de profesori, care precizează şi că aceasta este singurul colegiu tehnic orădean cu statut de Şcoală Europeană.

"Actualul C.T. Andrei Şaguna este cunoscut în memoria orădenilor drept Grupul Şcolar "ăla mare din centru", unde s-au format meseriaşii oraşului, o unitate de învăţământ cu o vechime considerabilă, atestată documentar de peste 66 ani, cum puţine şcoli o au în Oradea, şi din care s-au format ulterior alte colegii. După ce a supravieţuit repetatelor retrocedări postdecembriste, această instituţie de învăţământ se confruntă cu o nouă ameninţare, dispariţia ca unitate de învăţământ autonomă, cu consecinţe devastatoare pentru toţi participanţii implicaţi în procesul de învăţământ profesional orădean: elevi, părinţi, personal didactic şi auxiliar, şi nu în ultimul rând, comunitatea locală, pentru care şcoala pregăteşte forţa de muncă", mai spun profesorii şagunişti.

Directoarea Colegiului, Olar Cristinco, a declarat luni pentru BIHOREANUL că dascălii vor depune un memoriu la Inspectoratul Şcolar şi unul la Primărie, cerând ca şcolile să nu fie comasate.

În timp ce municipalitatea invocă cheltuielile mari ale celor două colegii ca motiv de fuziune, Olar spune că şcoala pe care o conduce nu are probleme deosebite. "Nu cred că am ieşit în evidenţă faţă de celelalte şcoli. Dar trebuie să vedem exact ce ne impută", a precizat directoarea.

Citeşte pe această temă articolul "Colegiul Andrei Şaguna va fi "înghiţit" de Colegiul Traian Vuia"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
cine sa se priceapa
Cine sa se priceapa la scoala in Consiliul local? Bolojan care e profesor dar a fugit de invatamint? Vulcu care nu stie despartirea cuvintelor in silabe?
Postat 22 Decembrie 2014, 21:18 de andreimagheru
capete patrate
E acolo un individ , ca om nu e, care gandeste cu pixul si nu cu capul. Il cheama Florea. Asta nu vede decat desfiintari si comasari. Atata il duce mintea.Si are pe-acolo , prin Primarie , sef care tot cu pixul gandeste. Astia vor reduce invatamantul oradean la 2 scoli. Ei cred ca scolile functioneaza pe principiul rentabilitati...
Postat 22 Decembrie 2014, 19:47 de titel
Upss...they did'it again!
Cred ca cei de la ADR nu vor fi foarte incantati!...parca beneficiarul unui program cu finantare europeana viza fix Grup Scolar Andrei Saguna!...parca era o treaba postimplementare, asa, cam vreo 5 ani sa nu se schimbe elemente esentiale...cum ar fi beneficiarul...da' no?
Postat 22 Decembrie 2014, 19:22 de Mos_Ion_Roata
Liniște!
Saguna e cel mai bun colegiu din oraș! :)) Ar trebui sa tac din gura!
Postat 22 Decembrie 2014, 16:49 de Universitarul_autentic
Terminaţi cu prostiile, profesorilor !!!
Nu v-a întrebat nimeni şi nici nu contează ce vreţi voi !!! Culcat !!! Sub bancă !!! Nu aţi înţeles că educaţia e un cuvânt oarecare din dicţionar, nicidecum o prioritate ???
Postat 22 Decembrie 2014, 14:15 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON