URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2015, 19:04

O singură zi, trei şefi la IŞJ Bihor: Alin Novac-Iuhas este noul inspector general!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce de dimineaţă l-a mazilit pe Nicolae Avram din funcţia de inspector şcolar general şi i-a delegat atribuţiile de şef al IŞJ adjunctei Codruţa Bogdan, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit.

Joi după amiază a ajuns la IŞJ Bihor un nou ordin de ministru, care îl anunţă inspector şcolar general pe PSD-istul Alin Novac-Iuhas. "A venit un ordin de inspector general pentru domnul Novac-Iuhas Alin, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar 2014-2015, adică 31 august", a declarat, joi seară, pentru BIHOREANUL, Codruţa Bogdan.

Chiar joi la prânz, Bogdan a susţinut o conferinţă de presă la IŞJ Bihor, în care a anunţat că i-au fost delegate atribuţiile de inspector şcolar general, după revocarea din funcţie a lui Nicolae Avram.

Şef de 11 zile

Contactat de BIHOREANUL, noul şef al IŞJ Bihor a declarat că preia atribuţiile de inspector şcolar general pentru zilele care au mai rămas din acest an şcolar. "Ce va fi după 31 august vom vedea", a declarat Alin Novac-Iuhas.

Întrebat cum îşi explică această numire în aceeaşi zi în care ministrul Sorin Cîmpeanu a mai numit un şef în IŞJ Bihor, Novac a spus că este la rândul său surprins. "Şi eu am fost la fel de surprins ca dumneavoastră. Am fost chemat în biroul generalului, am crezut că voi primi o sarcină de îndeplinit, de fapt am fost felicitat. Cred că şi cei din Minister se gândesc că este greu să delegi sarcinile unei persoane care are şi altă funcţie", a declarat noul şef al IŞJ Bihor.

Până acum, Alin Novac-Iuhas ocupa în IŞJ Bihor funcţia de inspector şcolar pentru managementul resurselor umane. Este membru PSD, iar în 2012 a candidat la funcţia de primar al Beiuşului.

Tradiţia numirilor pe termen scurt

Nu este pentru prima oară când Inspectoratul Şcolar Bihor are un şef pe termen foarte scurt. În mai 2012, într-o vineri după-amiază, ministrul Educaţiei din acea vreme, Liviu Pop, l-a "uns" inspector şcolar general pe PSD-istul Dan Matei, pentru ca marţea să-l demită din funcţie şi să-l înlocuiască cu liberalul Daniel Negrean.

În timp ce reprezentanţii USL Bihor nu au vrut să-şi asume penibila situaţie, prefectul Claudiu Pop a explicat, la acea vreme, că numirea lui Dan Matei fusese o greşeală făcută de un funcţionar al Ministerului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Omul potrivit la locul potrivit
De ce atata rautate in comentarii!!!.Il cunosc ca fiind o persoana corecta, cinstita, comunicativa si devotata profesiei.Sunt convins ca odata ajuns la conducerea inspectoratului, activitatea sa nu va mai lasa loc de comentarii celor care considera ca le stiu pe toate.
Postat 23 August 2015, 13:16 de Cristian-S2
Raspuns
Nebuna pentru ca urla la toata lumea de la elevi-parinti , isi schimba deciziile de la ora la alta Corupta pentru ca da salile in chirie dupa bunul plac nefiind destule pentru muzicieni care tin orele cum pot. In privinta mobilierului e suficienta o vizita la scoala Plus ca uneste clase sau le desfiinteaza dupa bunul plac
Postat 21 August 2015, 19:24 de utilizator1
DIRECTORI
Da, intr-adevar, nebuna e directoarea de la Liceul de Arte, pentru ca i-a obligat pe ,,artisti" si pe ,,micile genii" sa respecte ROFUIP si Regulamentul de Ordine Interioara si a facut ordine in scoala; corupta, pentru ca a realizat venituri proprii ale scolii zeci de milioane cu care a zugravit toata scoala,a schimbat 12 piane si a reconditionat alte 20 de piane, a cumparat 6 viori,comanda speciala la Reghin,a refacut cele doua laboratoare de informatica cu 30 de calculatoare noi,a reconditionat tot mobilierul scolii,a creat un spatiu de joaca pentru clasele primare etc; incapabila, pentru ca a avut premii la Olimpiada, etapa nationala, cu propriii elevi sau , poate, pentru ca, de cand e directoare, liceul a ajuns pentru prima data in 25 de ani de existenta, pe primul loc ,dupa Cluj, ca numar de premii in zona de NV, sau, poate, pentru ca anul trecut elevii scolii au obtinut 7 premii la etapa nationala, la specialitate, din care 2 premii intai, sau poate, pentru ca a implicat scoala in colaborari si parteneriate internationale etc.(Si toate acestea in 2 ani scolari) Asa ca...d-na directoare poate sa stea cu fruntea sus oricand, in primul rand in fata propriei judecati si in fata oricui, indiferent de orice comentarii...
Postat 21 August 2015, 17:41 de adevar11
rusine MANG!
cu cine s-a consultat Mang intr-o zi si cu demitere si cu numire...asa transmite dnul Mang tinerilor practica de a face politica pe la spate...nu e frumos dle Mang in ceea ce ati facut....ati batut palma cu Novac la Bins la nunta fiului lui Odobasian,sambata...daca era femeie Novac va intelegeam graba,dar asa?primarii Bihorului dorm!ei nu sunt numiti,ci alesi!
Postat 21 August 2015, 17:39 de tudor25
Directori
Sper sa o demita si pe nebuna & corupta si incapabila de Bondor de la Liceul Arte
Postat 21 August 2015, 15:42 de utilizator1
multumim
multumim partidului
Postat 21 August 2015, 11:27 de pop2
ca la Vaslui
de ce nu au schimbat si la Vaslui primarul in cazul violului,ca aici pt ca elevii au copiat schimba seful?
Postat 21 August 2015, 10:57 de sofiasofia
Ginerica lu' Viorel Iuhas
De mentionat doar ca domnul inspector Novac este ginerele fostului viceprimar penal de Beius, Viorel Iuhas (fost director la ABA CRISURI), aflat in proces pentru decontari fictive de 1,2 mil. lei. Ginerica a luat si numele de familie al tatalui socru probabil pentru notorietate, sper nu si obiceiurile lui, desi odata intrat in familie ...
Postat 21 August 2015, 09:29 de GigiContra
un cuvant
Politruci. Nu-si dau seama , ca intelectuali , cat de ridicoli sunt. Dar astia nu sunt intelectuali ci carieristi politici.
Postat 20 August 2015, 22:58 de titel
tare
Avram si Novac colegi de frauda la Finis Unde au luat salar fara sa tina ore de fapt sunt colegi cu Ponta
Postat 20 August 2015, 22:33 de prof
felicitări pesedeului
așadar fraților înscrieți-vă în pesede, că e cel mai tare din câte se vede, căci copiii numai contează ce învață din ce văd. sau mai asteptam un penelist ori o penelistă.
Postat 20 August 2015, 19:54 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON