URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2014, 13:10

Începe admiterea la Universitatea din Oradea

Toate cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii din Oradea încep luni să preia dosarele aspiranţilor la studenţie, la nivel de licenţă. Pentru studiile universitare de masterat, doar patru facultăţi (de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Ştiinţe, de Istorie, Relaţii, Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării şi de Ştiinţe Economice) dau startul la admitere luni, celalalte urmând să înscrie viitorii masteranzi doar din 21 iulie.

Absolvenţii de liceu care au promovat Bacalaureatul şi vor să facă facultatea trebuie să îşi depună dosarele la secretariatele facultăţilor, conform programului propriu al fiecărei facultăţi. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul Universităţii, la categoria Admitere.

O noutate pentru admiterea din acest an la Universitatea orădeană este că tinerii se pot iar înscrie la specializarea Arhitectură, în timp ce Facultatea de Arte are o specializare nouă: Grafică.

Taxa de înscriere la facultate este de 150 de lei, la aceeaşi valoare fiind şi cea de contestaţii. Taxa de înmatriculare este în valoare de 100 de lei. Studenţii străini vor trebui să plătească 150 de euro pentru procesarea dosarului de admitere.

În această sesiune de admitere, Universitatea din Oradea are disponibile pentru studii de licenţă 6.152 de locuri, din care 1.600 bugetate. Cea mai mare parte din cele 1.600 de locuri fără taxă disponibile la licenţă sunt la Medicină şi Farmacie, unde vor fi 153 de studenţi, din totalul maxim de 375, care nu vor plăti taxa. La specializările din domeniul Ingineria industrială vor fi 72 de locuri bugetate, iar la Inginerie şi management 90. De asemenea, facultate de Litere are, în total, 76 de locuri bugetate.

La studii de masterat, Universitatea are disponibile 3.571 de locuri, din care 750 bugetate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Unde platim?
Dar spaga unde platim si la cine?
Postat 12 Iulie 2014, 22:21 de Ionut Traianut
@licean
Binie ma "licean". Las ca ii zac si io. Da nu stranga, ca nu-s surd.
Postat 12 Iulie 2014, 22:14 de student
@licean
"Functiona-ti" se scrie "functionati". Mult succes la bac la limba romana.
Postat 12 Iulie 2014, 15:33 de Razvan
@ licean
Ai dreptate ba chiar mai grav. Nu avem conducere. Asta este problema. Toti vor sa faca doar pe sefii. Rectorul se ridica cel mult la nivel de administrator de facultate restul sunt si mai jos. Ar fi bun inlocul hotului de Tocut.
Postat 12 Iulie 2014, 14:19 de angajat
Functiona-ti din inertie
Oare dece progeniturile profesorilor universitari din Oradea merg la facultate la Cluj respectiv Timisoara? Fraierii raman sa le faca lor bani de salarii in Oradea. Nici macar oferte educationale la liceele din oras nu au facut dobitocii de universitari. Se vede de departe cat de mult le pasa de viitorul institutiei. Treziti-va Curilaaaaaa!!!!!!
Postat 12 Iulie 2014, 14:15 de licean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON