URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2012, 15:15

Gheorghe Ionescu cere în instanţă reluarea alegerilor pentru rectoratul Universităţii, iar el să fie unic candidat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Universitatea din Oradea a primit, zilele trecute, o adresă din partea Ministerului Educaţiei, prin care i se cere să intervină într-un proces deschis la finalul lunii octombrie de liderul sindical al instituţiei, Gheorghe Ionescu, la Curtea de Apel Oradea.

Iar în cursă, dar de unul singur

Ionescu, care a fost candidat la alegerile pentru rectoratul Universităţii din acest an, cere instanţei să fie anulat ordinul fostului ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, prin care Constantin Bungău a fost confirmat ca rector, invocând că actul, emis la data de 4 mai 2012, este ilegal, întrucât la acea dată Guvernul Ungureanu, din care făcea parte şi Baba, fusese demis prin moţiune de cenzură.

În cererea de chemare în judecată, Ionescu cere reluarea şedinţei de alegeri, însă cu el singur candidat, invocând în acest sens celelalte trei procese pe care le-a deschis pe numele Senatului Universităţii din Oradea, căruia îi impută că n-ar fi organizat corect alegerile pentru rectorat.

În aceste acţiuni judecătoreşti, deschise în luna aprilie, Ionescu reclamă regulamentul de alegeri al Universităţii, susţinând că a fost modificat ilegal prin eliminarea criteriului conform căruia doar cei cu gradul didactic de profesor puteau candida, dar şi candidatura fostului rector Cornel Antal - care a intrat în cursa primelor alegeri pentru rectorat, a câştigat, dar a fost invalidat de minister. De asemenea, liderul sindical a reclamat şi calendarul celei de-a doua runde de alegeri pentru rectorat, aprobat de Senat în urma invalidării lui Antal. Aceste trei procese au fost conexate şi se judecă în continuare.

Ministru demis, dar cu drepturi

Actualul rector al Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, spune însă că Ionescu face confuzii în cererile sale.

"Vizavi de ultima acţiune judecătorească, ordinul dat de ministru e legal, chiar dacă Guvernul era demis. Legea privind organizarea şi funcţionarea Guvernului spune, la articolul 26, că în cazul încetării mandatului său, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Guvernul continuă să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi. Ordinul de confirmare e rectorului e un act cu caracter individual şi de administraţie", a declarat, marţi, Bungău pentru BIHOREANUL.

Cât despre reluarea alegerilor cu Ionescu drept unic candidat, rectorul spune că toate şedinţele de alegeri din acest an de la Universitatea din Oradea au fost validate de Ministerul Educaţiei, semn că au fost legale. Astfel, ele nu pot fi refăcute prin păstrarea unui singur candidat, ci eventual, prin reluarea întregului proces de alegeri, care include şi depunerea de noi candidaturi.

Potrivit lui Constantin Bungău, juriştii Universităţii se vor prezenta şi la acest nou proces, alături de cei ai Ministerului, primul termen fiind stabilit pentru data de 4 decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
ciudat
Ionescu este el nebun dar cam are dreptate. Bungau si juristii lui o sa pateasca ca Antal si aceiasi juristi cand lau validat. Lupte subtile dar problema mare este nebunia in care este manageriata institutia. Este deadreptul dezastru. Se conduce dupa metoda \"George Becali\" plus o sotie. Atentie domnule rector!!!! Birou senat ce faci??? Nu vezi??
Postat 02 Decembrie 2012, 22:33 de a
cenzureaza ionescu?????
Comentariul meu subtil a fost cenzurat iar injuraturile lui Cerveni = Ionescu tot au ramas????? Dihoreanul lucra pentru Ionescu??? Explica multe!!!
Postat 01 Decembrie 2012, 07:32 de stv
@stv
Tehnica o stii de la mamica ta, nu? Din aceasta cauza esti inca nenascut nu? Ti-a inghitit creierul si ai ramas turnator, mai georgele. Important este ca sorboneii sa fie fericiti si multumiti cu ce au ales. Da-l in ma-sa pe Ionescu ca el nu ne lasa sa dormim in timpul orelor. Nu am fi putut nici ore sa tinem prin corespondenta.
Postat 29 Noiembrie 2012, 21:46 de ioan si nu ion
@cerveni
CENZURAT
Postat 29 Noiembrie 2012, 21:31 de stv
Lui Cerveni
Ionesculeeee.... Huuuu..... Iar te ascunzi? De data asta sub pseudonimul CERVENI. Esti penibil rau. Mars la cratita unde te pricepi. Lasa tu treburile serioase pentru cei capabili. Mars Ionesculeeee......
Postat 29 Noiembrie 2012, 17:54 de alt sorbonel
JURISTII
Chestia de la urma e tare de tot "juriştii Universităţii se vor prezenta şi la acest nou proces". In acest caz, Ionescu nu mai are nicio sansa. Universitatea are cei mai tari juristi??!!.. Ha, ha, ha! Din pacate, FIZICIANUL are dreptate. Justitia oradeana e corupta pana in varful degetelor.
Postat 29 Noiembrie 2012, 17:42 de injinerul
PACAT DE UNIV.
Mai baieti, parca nu stiti ca regulamentul a fost schimbat deoarece Georgel nu a reusit sa-l fraiereasca pe ministru dar nici nu a lasat pe nimeni sa candideze. Conform regulamentului fiind doi candidati si unul prins cu droguri, obligatoriu cel de-al doilea clasat trece pe locul I. Asta intr-un stat de drept. Fiind in Romanica se poate orice. Chestia cu "si alti rectori au fost numiti tot atunci" este de "Arici Pogonici", adica, la mintea lui Bungau, care nu putea da un alt raspuns. Pacat ca Ionescu nu a inteles inca faptul ca in Oradea nu are sanse sa aiba parte de un proces corect. Acolo vegheaza justitiabilii universitari = niste lichele fara coloana.
Postat 29 Noiembrie 2012, 17:26 de FIZICIANUL
ADEVARUL SUPARA
Tovaraseilor, nu vreti sa recunoasteti ca ati cam luat plasa alegandu-l pe Bungau. nu stiu cine v-a fraierit dar rau ati gresit. Fata universitatii era alta astazi cu Ionescu rector. Din pacate lucrurile merg din rau in mai rau si, asa cum s-a si dorit, nu s-a schimbat nimic. Aceleasi ilegalitati, aceleasi decizii dictate ale Comisiei de etica, adica, aceeasi Marie cu alta palarie. Cam mare, ce-i drept. Si in ce-l priveste pe Antal, Ionescu a avut dreptate si, sunt ferm convins ca si acum va avea castig de cauza. Din pacate, dupa cate il cunosc, nu va mai vrea sa fie rector, deoarece s-a scarbit de toate manevrele josnice care s-au facut. Eu nu-mi reprosez nimic, deoarece sunt printre cei 62 care l-au votat asa ca nu am avut si nici nu am nicio pretentie de la actualii conducatori - niste no name!
Postat 29 Noiembrie 2012, 16:32 de Multumitul
FRAIERILOR
Sorbonel draga esti mai prost ca ma-ta care te-a facut. Alegerile au inceput pe la sfarsitul lui septembrie si s-au incheiat o data cu alegerea prodecanilor. In nicio tara din lume (civilizata si democratica) nu se accepta schimbarea regulamentului in mijlocul partidei. In al doilea rand, Ionescu are din nou dreptate, degeaba va buricati, pentru ca in Constitutia Romaniei, art. 110, scrie clar: Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. Explicatia lui Barney cum ca si altii au fost validati in aceleasi conditii sau la aceeasi data este puerile. Adica “si altii au furat, eu de ce sa platesc”.
Postat 29 Noiembrie 2012, 09:56 de CERVENI
WTF!
Da, accept, sa fie candidat unic, dar sa iasa pe locul trei!
Postat 28 Noiembrie 2012, 14:16 de George Bush sr.
"atunci i-am condamnat pe toti la ..."
Pe codul de procedura are dreptate candidatul Ionescu. Cum judecata e pe procedura, instanta va da castig de cauza acestuia. Avem doi concurenti cu spate la fel de bine sustinut asa ca sentinta ar putea sa nu fie influentata si sa fie pronuntata corect. Atunci sa vezi veselie!
Postat 28 Noiembrie 2012, 12:07 de paula iacob
ionescu prost
Ionescu este prost. Fara mai multe explicatii. Alegerile au fost perfect legale, chiar cu mai multi candidati. Culmea, chiar din cauza procesului lui Ionescu! El a cerut modificarea regulamentului de alegeri! Adica runda intre el si Antal a fost invalidat chiar de catre Ionescu! Noile alegeri au fost derulate dupa noile reguli, deci totul este legal... Prost esti omule, prost!
Postat 27 Noiembrie 2012, 20:09 de sorbonel
...
Cam are dreptate. Nu uitati ca s-au reluat alegerile numai pentru ca Georgel a candidat in mod ilegal. Prin nevalidarea lui de catre minister trebuia sa acceada urmatorul pe lista. Punct. Pentru ca nu a placut rezultatul s-au mai organizat niste alegeri, acestea insa puteau fi evitate fie prin numirea celui de pe locul 2 fie prin invalidarea inscrierii pe lista a unuia care in mod evident era in iligibil. Daca pe locul 2 era Barney se mai organizau oare alegeri?
Postat 27 Noiembrie 2012, 18:43 de Eu
penibil
asta si daca ar candida singur ar iesi pe locul doi ce naiba mai vrea ...
Postat 27 Noiembrie 2012, 17:59 de marius
La cratita
Cred ca te pricepi mai bine la bucatarie. Doar esti autorul unei carti de bucate. pofta buna.
Postat 27 Noiembrie 2012, 15:44 de securista plagiatoa
a
asta e dussss rau....cum dracu mai e profesor?
Postat 27 Noiembrie 2012, 15:24 de a
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON