URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2011, 12:55

Dovedit că s-a pus în slujba Securităţii, rectorul "George" Antal zice că n-a turnat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce împreună cu alţi colegi a prezentat câteva proiecte ale Universităţii privitoare la cercetare şi la taberele de care vor beneficia studenţii orădeni în această vară, rectorul Cornel Antal a fost nevoit, miercuri, să facă faţă unui tir de întrebări referitoare la propriul trecut, în condiţiile în care s-a descoperit că, recent, Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii l-a identificat ca informator al fostei poliţii politice din regimul comunist.

Cornel, zis "George"

La 3 mai 2011, în baza unei Note de Constatare din 6 septembrie 2010, CNSAS a emis o Adeverinţă potrivit căreia rectorul Universităţii Oradea a avut timp de doi ani o relaţie specială cu Securitatea, care l-a recrutat pentru a obţine informaţii despre colegii săi de serviciu, asigurându-i chiar şi un nume de cod care să-i protejeze identitatea reală.

"Domnul Antal Crăciun Cornel este titular al dosarului fond reţea nr. R 303712. Domnia sa a fost recrutat la data de 30 octombrie 1986, pentru încadrarea informativă a personalului Aerobazei Utilitare din Cluj Napoca. A semnat un Angajament, având numele conspirativ George", se arată în Adeverinţa CNSAS.

De asemenea, documentul consemnează că Antal, pe atunci şef al Sectorului Tehnic al Bazei Aviaţei Utilitare din Cluj, "a fost abandonat din reţea la data de 1 iunie 1988" şi că "Direcţia de Specialitate nu a identificat documente transmise Securităţii de către domnul Antal Crăciun Cornel".

Informator, nu colaborator

BIHOREANUL l-a întrebat pe rector de ce nu a făcut publică relaţia sa cu Securitatea fie imediat în 1990, fie în urmă cu patru ani, când a semnat o declaraţie notarială pe proprie răspundere conform căreia nu a colaborat cu fosta poliţie politică, din ce motiv şi în ce condiţii a semnat angajamentul în faţa Securităţii, cum a ajuns să poarte nume conspirativ şi pe cine a turnat din spatele acestuia.

Antal, însă, a adoptat poziţia unui inocent, dând vina pe situaţia dinainte de 1989, când ar fi fost obligat să colaboreze cu Securitatea în virtutea funcţiei pe care o deţinea. "Problema are două aspecte, unul de legalitate şi unul de moralitate", a spus Antal, susţinând că a aflat despre angajament abia acum, de la jurnalişti. "Din punct de vedere legal, nu am încălcat legea. CNSAS a stabilit că nu am fost colaborator al Securităţii", a spus rectorul, apărându-se cu concluzia din act, şi anume că "domnului Antal Crăciun Cornel nu i se poate atribui calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii".

În ce priveşte "partea de moralitate", rectorul a susţinut că nu poate fi învinuit, deoarece "aşa erau vremurile pe atunci", în comunism.

"Din obligaţie, nu din plăcere"

Antal a spus că la mijlocul anilor '80, Aerobaza Utilitară din Cluj era supravegheată din partea Securităţii de Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (USLA), "nu de alte structuri, de poliţie politică", şi că "de fiecare dată după ce cineva deturna un avion ca să fugă în străinătate urmau anchete, iar eu şi colegii mei eram obligaţi să mergem la Securitate şi să dăm declaraţii. Eram obligaţi, nu am făcut-o din plăcere", a spus rectorul.

El a susţinut - contrar celor stabilite de CNSAS - că n-a semnat niciun angajament cu Securitatea şi că nu a avut niciun nume conspirativ, toate declaraţiile semnându-le cu numele real, fără a "turna" pe nimeni. "Nu eu mi-am ales numele conspirativ, probabil Securitatea mi-a dat acest nume. Am şi fost abandonat după doi ani, probabil nu eram destul de bun pentru ei", a mai spus Antal, concluzionând că şi-a făcut doar datoria. "Şi azi, dacă aş afla că cineva vrea să deturneze un avion, aş proceda la fel, şi acum aş anunţa autorităţile, din simţ civic", a afirmat el.

Ţine de funcţie

Cornel Antal a afirmat că singurul lucru pe care îl cunoaşte despre relaţia sa cu Securitatea este adeverinţa de la CNSAS şi a susţinut că nu a primit nota de constatare în baza căreia aceasta a fost emisă, şi care conţine - de fapt - toate amănuntele privind informaţiile furnizate de el Securităţii.

Rectorul a afirmat că a fost foarte ocupat cu treburile administrative ale Universităţii, dar va contesta "în zilele următoare" nota de constatare a CNSAS ce atestă că fusese racolat şi că avea nume conspirativ, urmând să se adreseze în acest scop Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, întrebat dacă se va suspenda din funcţia de rector până la un verdict final al justiţiei, care poate să-i fie defavorabil şi poate constata că a fost colaborator al Securităţii, Antal a respins această variantă, abordând chiar un ton indignat. "De să fac asta? Numai pentru că vreţi dumneavoastră?", a spus Antal.

La insistenţele BIHOREANULUI, rectorul a promis totuşi că "dacă se va constata că am fost colaborator, e clar că nu vom mai vorbi de pe această poziţie", sugerând astfel că îşi va da demisa. O demisie, însă, oricum obligatorie în atare condiţii, legea interzicând ocuparea unor asemenea funcţii de către persoanele care au colaborat cu Securitatea...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
77 Comentarii
misu
universitatea face ce frea ca sunt smecheri .Au salarii nesimtite doar profesorii ,decanii si prodecanii care ar munci si gratis doar sa poata lua spaga de la studenti.Pe grabenisan l-au penalizat pt ca a pus medicii cadre universitare sa si munceasca,dar acum rectorul s-a ascuns in cucuruz impreuna cu CIOARA si rad infundat .Mai CIOARA unde esti acum cu comisia ta de trei lei cand profesorii iau spaga si isi dau salarii nesimtite,stai si tremuri pt ca astia sunt sefii si cu ei nu te pui pt ca esti un mameluc si actionezi doar la ordin
Postat 01 Iulie 2011, 07:18 de misu
ANTAL
Stii aia cu Facerea de bine e futere de mama? Ce sa faci asta este. Nu fi suparat. Au patit si altii. Ramane valabil si in viitor.
Postat 30 Iunie 2011, 19:17 de securist
Stefan.... Ionescu
Ionescu curat? Unde nici la c....r. macar. Vezi cu cat a "scazut" salarul lui in ultimi 2 ani "sub" Antal. Raspus: cu plus 100%. Pentru ce merite? Dar sotia cate belele a avut? Ce a facut senatul? Felicitari "colegilor " rabdatori. Dar progenitura?
Postat 30 Iunie 2011, 19:13 de securist
dana, dana
Dana tu ai tinut lumanarea lui Liana ? Sau esti victima a lui Bodog si te razbuni pe el cum poti? Duci dorul statiunii din Croatia sau suferi de lipsa ei?
Postat 30 Iunie 2011, 19:03 de curios
in asteptare
Astept sa vad daca va organiza George vreo conferinta de presa si in legatura cu autoevaluarile supraevaluate de catre Felea,Bungau, si ca ei mai sunt multi altii care au beneficiat de gradatie de merit aiurea
Postat 30 Iunie 2011, 08:24 de dana
@cutus
La cat este de dezorientat si "uituc", eu, personal, nu cred ca a ajuns asta pana in Croatia. Cine stie pe ce coclauri a umblat si te-a prostit ca a fost si el in strainatate. Sau o fi fost nu "la", ci IN Pu-la. In orice caz, daca ti-a zis ca a fost cu Liana in concediu, sa nu il crezi. Sigur nu s-a dus cu el pt. ca aflam ca si-a taiat venele Bodog.
Postat 30 Iunie 2011, 08:19 de dana
MISTERIOSUL
Da ma, tare Ionescu asta. Mare securist, nu ca George care e \"nevinovat\" saracul. A gasit el un motiv de mare luptator si aparator al dreptatii ca sa nu-l mai intrebe nimeni de turnatoriile lui ordinare, de nevasta cea fara de pacat, de prietenul filip I tradatorul si alte magarii comise in mandatul lui ultim. Cat despre Ionescu, atata timp cat este corect si impartial cum il stie toata lumea (mai putin pupincuristii care il sterg la cur pe kkatul de antal) nu are de ce se teme, ca nevertebratele nu vor putea ajunge nici macat la genunchii lui.
Postat 29 Iunie 2011, 23:52 de STEFAN CEL NAGY
Pentru Avia San
Ca intre aviatori, in toata epoca de aur au fost deturnate doar 2 avioane... chiar asa? Poate avioane mari de transport pasageri. Dar avioane usoare, utilitare, ar trebui sa stii ca au fost multe. Inclusiv planoare. Asta daca esti aviator. Cu Antal asta, nu stiu ce fel de om este dar chiar nu are importanta pentru forumisti ca in adeverinta aia scrie mare, negru pe alb, ca nu a fost colaborator al securitatii? Ca scrie ca nu a dat nici o nota informativa? Ce lege incalca acum? Ca a scris un angajament, singur a recunoscut ca a fost obligat sa dea multe declaratii, unele sub amenintare. Voi stiti ce scrie in acel angajament? Daca scrie ca se angajeaza sa-i toarne pe cei care ar incerca sa deturneze un avion. Ar mai fi securist sau nu? Sa ridice mana (... sa scrie comentariu) toti care au scris aici si care au avut de a face cu securitatea din acele vremuri. Nu confundati securitatea ca politie politica (virgula fortata) cu restul securitatii (USLA). Se mai ocupau atunci ca si alte structuri acum de contraspionaj, spionaj, protejarea resurselor tarii etc. Toti au fost dusmanii poporului?
Postat 29 Iunie 2011, 17:02 de Aviator
Nici rachita nu-i ca pomu', nici C. Antal ca si omu' '
Doamn' bate-i puterea ! Zici ca nu mai are Nina caiet ? Da'cum am baut io asara pa credit ? Ca doara nu am ajuns ca Georgel (Antal cornel) vara trecuta in concediu in Croatia, cand s-o dus si el la Pu -la, unde l-or trimis rezidentii lui Liana si el o inteles iara cu mintea lui ce-o putut ! Ca saracul de el o fost asa de suparat cand s-o vazut printre dalmatieni, ca o zis ca nici in concediu nu scapa de Senat ! Ca bine zicea aseara Corches: "Nea Lazare, eu pot manca mai multi mititei cu mustar decat poate Georgel asta sa numere!"
Postat 28 Iunie 2011, 23:20 de Lazar Cutus
@sustinatorii
Nu m-ai nimerit! S-ar putea sa nu fii atat de destept cat te crezi? Nu sunt nici secretara, nici asistenta manager, cu toate ca poate nu ar fi rau! Trebuie sa fii tembel sa crezi ca cel ce se semneaza ''Cutus'', este chiar avocatul Cutus. Dar la inteligenta voastra.....
Postat 28 Iunie 2011, 22:07 de dana
@''dana''
Draga mea, orice comentator vechi de pe acest forum isi da seama ca scrii in numele meu. Nu cred ca ai observat ca eu nu fac greseli de ortografie sau de punctuatie. Abtine-te
Postat 28 Iunie 2011, 22:03 de dana
vreau jos Antal
Nu fiti invidiosi am si eu dorintele mele. Ce numai Jurcut sa aibe o secretara "isteata" ("cea mai desteapta") Cutus nu merita? Daca escrocul de Georgel nu ma pus......... Sunt mai buna decat Aurica na! Stiu si pe calculator sa scriu vedeti?
Postat 28 Iunie 2011, 19:31 de dana
nu propuneti rector?
Vad ca Dana tine inca cu nea Cutus. Ce faceti? Nu propuneti noi rectori? Mergem pe mana lui nea Cutus cu totii? Hai sa-l schimbam odata pe Antal ca nu mai avem ce scrie despre el. Iar despre familie ce sa spun. Nu mai sunt nici minciuni care sa mai prezinte interes. Jos cu Antal nu-l mai sustinem nici noi. Ne-ati convins. Sa terfelim pe altii. Toate sunt rasuflate si apoi imbatraneste prea tare Cutus si nu mai poate (ce se va face Dana ca secretara pardon asistenta manager)
Postat 28 Iunie 2011, 19:07 de sustinatorii
Da batrane ce vremuri!
Ai imbatranit rau nea Cutus si ai ramas in urma. Nina nu mai are "caiet" de multa vreme, iar femeile nu mergeau cu tine nici cu bani nici fara (adu-ti aminte de la Hotel Dacia acum vreo 7 ani) Ce vremuri! Da sa traieti mata sa ne mai distram de imaginatia matale.
Postat 28 Iunie 2011, 18:46 de cititor
Mare magar
Acest turnator nenorocit, este posibil, chiar si in aceste conditii, cand toata lumea a aflat ca a semnat angajamentul de turnator cu acte-n regula, sa declare, la urmatoarele alegeri pentru functia de rector, ca nu a semnat si nu a colaborat cu Securitatea, si apoi sa candideze la functia respectiva. Daca are asa obraz gros atunci toti universitarii merita sa fie scuipati! Ca nu se sesizeaza din oficiu, cei care ar trebui, inteleg, dar ca nici profesorasii astia de doi lei nu au sange-n instalatie, asta mi-e peste puterea mea de intelegere. Ce dracu' va poate lua? Ce va poate face? Ca doar nu sunteti toti niste carpe ! Macar unul s-o gasi sa-l puna cu botu' in rahatul propriu, pe turnatorul nenorocit si incornorat! Weaaaahhh
Postat 28 Iunie 2011, 15:20 de lady gaga
@calimero
Buna omule. Mda... de mult timp... Am fost plecat o tira. Vad ca intre timp am promovat de la biroul de comunicare la o facultate ;)
Postat 28 Iunie 2011, 08:32 de birdy
saracul rector!
Amnezic rau!!!!!! Gata,Lazare meu,mi s-a facut mila de Cornel! Vezi tu cate lucruri frumoase se spun aici despre el,iar noi il hulim? Nu trebuie decat sa te uiti atent la figura lui blajina si deja ti se face mila de el. Nu va ganditi cate balti a batut el, sa ajunga profesor, in cautarea apei termale? Nu va ganditi cate sacosele a carat sa ajunga rector? Acesta o fi motivul pt. care nu mai are coloana vertebrala. Si la toate acestea se adauga si o casnicie cu Liana! Nu-i poate fi usor! Securist? Doamne, pai trebuia sa vorbeasca si el cu cineva daca Liana era mai tot timpul ocupata cu pregatirea profesionala a tinerilor rezidenti. Sigur ca si-a respectat angajamentul semnat,ca doar e om de onoare! P.S. Ma bucur ca nu te-ai speriat de "sustinatorii" lui George si ai revenit cu noi informatii.
Postat 28 Iunie 2011, 08:17 de dana
Ashea beu oamenii buni..
Apoi ma' copii, eu nu-s invatat sa platesc la muieri si la crasma ! Asa ca nu fiti suparati pe mine! In schimb am credit nelimititat (pe caiet) la Nina (nora lu Unchiu' si la Maricica (prietena lui) ! Asa ca nu va feriti de mine, ca nu v-a parea rau! Hai ca va tzuc pa toti!
Postat 27 Iunie 2011, 22:31 de Cutus Lazar
atentie
Pe Cutus nu-l luati ca nu plateste niciodata.
Postat 27 Iunie 2011, 22:19 de cititor
ma primiti ?
Daca ma primiti vin si eu la bere (dau si eu o tura).
Postat 27 Iunie 2011, 22:15 de neutru
proletari din toate tarile, uniti-va
Domnule Cioara, de ce sunteti asa de cosmopolit si va luati pseudonimul Birdy ? Ar fi mai simplu sa postati cu numele propriu asa cum fac Cutus, Dana, David, Stefan si ceilalti ! Eliberati-va domnule sef de lucrari si veti trai mai bine ! Dictatura a cazut in tara noastra, dar se ridica pe seama fricii unora ca si dumneavoastra ! Aveti incredere in ceea ce stiti, nu va lasati intimidat de guzganul rosu! Hai sa iesim impreuna la o bere maine seara! Fac cinste!
Postat 27 Iunie 2011, 21:41 de enache
@birdy
Mi-ai lipsit draga! Dupa ce l-ai trecut pe articlolul tau ISI despre broastele de pe Peta si te-a premiat, e normal sa-l sustii. Oricum, esti inca tanar si naiv. Nu ma mir ca te-a imbrobodit cu metodele lui securiste! Este vorba insa de o ”pseudodemocratie” izvorata dintr-o incompetenta crasa! Sa-l vezi numai cum se burzuleste cand o vede pe sefa ta (femeie extraordinar de desteapta-de altfel) si cum isi baga coada intre picioare cand il vede pe Ionescu!
Postat 27 Iunie 2011, 20:23 de Calimero
oameni bolnavi
Cristi B, prof univ B.C. - numai sa nuti pice ochelarii cand comentezi....
Postat 27 Iunie 2011, 20:08 de birdy
oameni bolnavi
Este usor sa urlati fara sa cunoasteti realitatea. Vin alegerile, iar clanul Ionescu, Bara et co. vor sa dee cu noroi in singurul rector bun ce a avut universitatea de pe malul Petei. Ca nici voi, nici un om, nici Antal nu este perfect. Dar in orice caz el a scos universitatea din *... DA!.... voi nu stiti multe! numai urlati. Numai un singur lucru critic la el. Este prea democratic. Trebuia un sistem dictatorial si automat se transforma Sorbonica in adevarata Universitate din Oradea. Lucru ce insemna sa fie dati afara multi - cum banuiesc chiar marea majoritate a celor care comenteaza aici.
Postat 27 Iunie 2011, 20:07 de birdy
distractiv
Parerea mea este: 1 Cutus posteaza aici sub acel nume de "neutru" 2 "Sustinator" este intradevar din afara univ. este privat si probabil nu va mai scrie dupa cum a spus (a comentat doar ce scrie nu are informatii din interior) 3 Bag mana in foc ca nu Antal a postat aici sub acele nume de "sustinator" si "neutru". Va urmaresc de mult si credeti-ma sunt multe indicii in acest sens. Daca judeci la rece se vede mai bine.
Postat 27 Iunie 2011, 19:02 de cititor
Eu te sustin Cornele, pane te schimba !
Ce chestie, domnule rector ! Tocmai dumneavoastra sa postati aici sub acele nume de "sustinator" si "neutru" , iar lumea sa va recunoasca ! Curat ghinion de turnator ! Acuma ce-o sa zica Crina Gerlea, prorectorii DGA, Felea, Gorgan, familia Ionescu si ceilalti pe care oficial ii sustineti si pe la spate... Ce-o sa le explicati la prima intalnire cu ei fata in fata ? Ca n-ati vrut sa iasa chiar asa in presa ?
Postat 27 Iunie 2011, 16:10 de prof univ B. C.
Cornele se strange latzul !
Cornele, daca tot ai fost dat de gol, eu nu te mai apar ! Te-am recunoscut de la bun inceput dupa scris: 1. te-ai dat de gol cu greselile tale gramaticale (aceleasi de pe vremea referatelor tale despre "broastele termale"; 2. cereti scuze celor pe care i-ai jignit pe acest forum de la adapostul anonimatului dat de "sustinator" si "neutru"; 3. esti penibil rau, mai rau decat ziarul "Crisana libera" din anii '90; 4. nu te ingrijoreaza faptul ca de cate ori deschizi gura iese cate un "porumbel" ? 5. nu ti-e rusine sa mai umbli cu Cioara vopsita ? 6. bine ti-a zis Unchiul : "carpa kgb-ista".
Postat 27 Iunie 2011, 15:16 de Stefan
"M-am nascut langa Carpati, intr-un cos de fructe" Antal
No\' servus drajilor, hai ca va spui io tot, ca doara noi n-avem nimic de ascuns. Numa\' Georgel (Antal Cornel) se teme ca or\' afla si altii adevarul si d\' aia face bulbuci la gura ! Se stie bine ca \"subiectul\" articolelor publicate aici urmareste comentariile si intervine cu postari favorabile lui. Ei bine, daca la articolele anterioare au postat \"valetii\" , de data asta Georgel a \"cedat nervos\" si a intervenit personal in calitate de \"sustinator\" si de \"neutru\" ! Slaba deghizare, slab actor, slab rector ! Bata-l focarea lui pa Georgel, ca mare dudan poate fi ! O ajuns de rasul lumii si daca tace, da\' mai ales daca voroveste oarece ! Si nu va mirati ca Georgel se preteaza la falsificat adeverinte medicale privind starea lui mintala. Ca bine zicea odata senatoru\' Mang la o \"combinata\" politico-stiintifica PSD - U.O. : \"...Ziceti voi ca Geoana-i prostanac? Sa va spun ce a facut Antal: inaintea alegerilor locale si-a depus adeziunea la noi la partid, dar era adresata lui Grebe\' la PNL si semnata cu pseudonimul de turnator, iar de cerut cerea un loc in Parlamentul European, ca sa-l intreaca pe Unchiu\' in cariera! El s-a suparat pe Grebe\' pt. ca n-a iesit nimic ! Un turnator nenorocit \"
Postat 27 Iunie 2011, 12:42 de Cutus Lazar
.
De ce alte deconspirari mai e nevoie cand rectorul in functie nu pateste nimic? Nici macar pentru amnezie daca nu pentru fals in declaratii! Nici comunitatea ”academica” nu se sesizeaza cerindu-i viermelui sa-si de-a demisia! Ba dimpotriva, mai are si sustinatori- desigur niste semianalfabeti ca el, probabil colegi de retea (de ce nu ar fi si de celula?).
Postat 26 Iunie 2011, 18:51 de David
@David
1. Nu mai sunt naiv, de mulţi ani. 2. În loc de concluzii: Pe când şi deconspirarea turnătorilor, informatorilor, colaboratorilor, LUCRĂTORILOR şi COORDONATORILOR de ”poliţie politică”, cu grad didactic de conferenţiar şi profesor universitar, respectiv cu grad ştiiţific de cercetător I şi II, inclusiv şi a celor cu dosare ”albite”?
Postat 26 Iunie 2011, 15:07 de stefan
Telenovelele lui Cornel. Ep. Îngeraşul ”George” (II).
I. ”George”: 1. Şi Oradea merită o Universitate de stat, clasificată la: cercetare avansată şi educatie. O condiţie necesară: un Rector competent şi bun cetăţean român. 2. Nu le arăţi (împreună cu cei care te-au promovat), în următorii patru ani şi celor din Islanda, super-competenţele tale din domeniul geotermalismului? 3. În care Universitate care se respectă, Secretarului ştiinţific pe Universitate, se ocupă de: a) monitorizarea prezenţei la ore a cadrelor didactice universitare care ”deranjează”, b) cărat robe de Doctor Honoris Causa, c) organizat alegeri/referendumuri interne, pentru funcţia de rector şi alte preocupări la fel de ...ştiinţifice? II. Pentru cei care l-au ”faultat” pe singurul candidat competent, pentru postul de Rector: Au meritat ”arginţii”? III. Pentru parlamentarii USL, cu responsabilităţi pe linie de educaţie şi cercetare: În cazul ”Sorbonicilor” de România (cu calificative de genul: ”încredere limitată” ş.a.), desemnarea rectorului să se facă doar printr-un concurs public conform (modificarea art. 209, Legea 1 din 2011). Motivaţia propunerii: telenovelele şi manipulările profesioniste ale unora, de la ”Sorbonica” de Oradea. Sistemul: ”PCR&Secu&sons” local, ştie de ce!
Postat 26 Iunie 2011, 14:45 de stefan
continuare prt Cristi B
Subiectul creat de voi era intradevar Georgel dar voi m-ati socat mai tare decat acel dosar. Are probabil si Antal bubele lui dar voi care scrieti sunteti umpluti de cancer. Nu vad in voi viitorul acestei universitati. Referitor la firma ai vrea tu sa o terfelesti ca pe Antal nu? Nu vei avea sansa nici in vis chiar daca as spune numele ei. Nu sunt atat de ingaduitor si cuminte ca Antal care nu vrea sa dea putin (legal fireste) cu pumnul in voi sau hai sa spunem in masa sa nu cumva sa intelegi cu mintea ta imbuibata de stiinta ca instig la violenta. Decat sa "mor" eu mai bine "mori" tu idiotule. In viata reala daca ai face cu mine cu familia mea sau cu firma mea ce faci cu Antal te-as manca cu fulgi cu tot si pe tine si pe imbuibatii, nerealizatii , impostorii, retardatii si frustatii ca tine. Legea este aici deficitara ca va permite sa scrieti orice prostii. Iesiti in viata reala cu pieptul in fata daca aveti ceva de spus. Luptativa daca sunteti "barbati" pe fata. Si ar fi bine sa nu mai scrii de copii nimic. Nu merge pana la mojicii atat de josnice sorbonelule ca speranta noastra in ei este ca noi suntem cu totii un fel de Georgel in modul de gandire (mai mici sau mai mari).
Postat 26 Iunie 2011, 09:36 de sustinator
prt Cristi B
Nu sunt aici la un examen de limba si literatura romana cu sorboneii, nu mi-am dat cu parerea despre probleme interne din universitate desi am auzit de ele de la voi sorboneii care va terfeliti in ziare care va spalati rufele murdare in presa. Sa inteleg ca aici in imaginar este loc doar pentru profitori ca tine? Imi pare rau ca v-am deranjat sorbonei profitori nu stiam ca nu au voie sa scrie si oameni cinstiti pe aici. Cat priveste copii daca continuati in stilul asta probabil ca o sa fac "eforturi" sa ii trimit la vremea lor la alta universitate pana atunci (4ani) poate va depaseste ca performanta si Goldisul din Marghita mai ales daca continuati cu idea de a alege rector unul ca Cutus sau Drecin cum v-ati laudat.
Postat 26 Iunie 2011, 09:19 de sustinator
@neutru si sustinator
Vezi-ti domnule de treaba dumitale, de taraba din piata si daca iti mai ramane ceva vreme, poate iei si o carte de gramatica in brate. E foarte bine ca ti-ai luat calculator dar sa incepi sa ai opinii in probleme pe care nu le cunosti si cu care declari ca nu au tangenta nu e tocmai potrivit. Daca nu esti unul dintre profitorii sistemului e inexplicabila atitudinea matale. Probabil nu ai nici copii de care sa-si bata sorboneii (unii) joc. In plus, atentie, subiectul era rectorul Georgel care a fost un securist ordinar nu ceilalti comentatori. Si daca ai fi consecvent, ar trebui sa-ti dai mata numele, prenumele, firma si impozitul cu care contribui la bunastarea noastra, a bugetarilor!
Postat 25 Iunie 2011, 20:05 de Cristi.B
ptr osfordut si ceilalti
A-ti invatat ceva de la partea privata? Oameni buni sustinator are dreptate in ultima remarca. Oxfordut cutus la facut sorbonel fii mai atent ([24.06.2011, 12:13]) la inteligenta ta cu care te mandresti ma astept la mai mult . Omul conteaza nu studiile si nici locul unde le-a facut. Nu sunt toti cu studii superioare. (exemplu eu) Nu mi-e rusine sa recunosc ca nu am studii superioare. Omul sfinteste locul. Dana tu esti in plus. Exprimate. Ce vrei sa spui? Esti atat de desteapta de nu te poti nici exprima? Pe buna dreptate chiar ne pierdem vremea aici sa faca alti bani pe seama noastra. Se vede diferenta in modul de gandire intre un privat si un bugetar.
Postat 25 Iunie 2011, 18:41 de neutru
raman pentru Antal
Dana daca ai fi inteligenta nu ai scrie aici. Lasa-ne pe noi prosti sa o facem. Nu imi pare rau ca am intrat pe forum mi-am facut o idee despre voi toti . Sunteti niste rai si distrugatori de oameni. Daca vreti sa ma contraziceti veniti cu solutii concrete in viata reala nu in asta imaginara. Faceti ceva bun pentru societatea asta pentru orasul ista. Punetiva numele real in fata si spuneti atunci orice dar cel mai important din punctul meu de vedere este sa lasi ceva bun, ceva palpabil in urma ta. Mai gaditiva si in acest sens oameni buni. Eu ptr ca nu am prea mult timp de piedut nu o sa mai dau pe aici ADIO. Este pierdere de vreme nu cred ca voi fi inteles de asa zisi inteligenti de pe aici, cei care se lauda sau se distrug intre ei aici in imaginar. Daca stiti ce este sinceritate va spun inca odata ca nu sunt sorbonel nici destept nu ma dau dar duc o firma in spatele meu de care sunt mandru si platesc dari la stat si primarie din care voi luati pita. Nu este nici o problema dar tare mi-as dori sa nu regret ca acei bani ai mei si ai altor patroni din tara asta sa nu fie irositi degeaba de voi bugetari. Daca sunteti destepti cum va credeti aratati-o in lumea reala prin fapte. ADIOS
Postat 25 Iunie 2011, 17:58 de sustinator
@sustinator
La asta s-a ajuns?La concurenta dintre prosti pt postul de rector? Nu esti sorbonel?Dar ce esti ca nu te-a acuzat Cutus pe tine ca ai fi sorbonel, singur te dai de gol,fraiere.Nu mai ai ce scrie si te legi de Cutus? Esti retardat ca rectorul pe care il sustii
Postat 25 Iunie 2011, 12:23 de oxfordut
@sustinator
Esti penibil! Nici sa il imiti nu esti in stare. Un om inteligent are intotdeauna si simtul umorului. Tie, se pare, iti lipseste cu desavarsire.Deci.........
Postat 25 Iunie 2011, 12:11 de dana
Batăti focare Cutus
măscăriciuli trezăşteti
Postat 24 Iunie 2011, 23:49 de sustinator
Batăti focare Cutus
Da tu cini eşti mă panaram ? Ăl dă no putut faci faţ competiţii? Ăl dă so pişat Antal pă tini dă la etaju? Daia puti cand trec catiodat pă langă universitati. Vrunu pă cari lo adus Maghiar după ce ia-i pupat mana domiţei lui şi acu iţ pari rău dă Anal că fusă primul? (daca erai mai bun erai în locul lui. Grebenişan putură nu?) Mă fraiere io nus şef pacolo (doamne feri) dar îl susţinu pă Antal că voi toţ ceilalţ sunteţ mai prosti dăcat elu. Clovnule propunete singur rector şi alegete singur. Dute la pensie **** bătrana împreun cu toţ şăfii de cari pomănăeşti fraiere. Sorboneluleeee ai gresitttt. Io nu sunt sorbonel. Fraiereeeee. Fraiereeee. Ţia traso Antal nu? De-acea îţ pari rău.
Postat 24 Iunie 2011, 23:46 de sustinator
viitor
Propunerea lui dana cu Cutus rector este interesanta. Daca tot dorim sa distrugem Universitatea macar sa ne distram putin. Pentru babe este interesant ca o vor privi ca o telenovela. Sper ca nu esti pensionar cutus.
Postat 24 Iunie 2011, 23:12 de neutru
YES,CUTUS!
Multumim ca,in sfarsit,ne-ai lamurit! Acum te intelegem de ce nu mai vrei vizite la psihiatru cu Georgel.Intrebarea care ramane este urmatoarea: nu i s-a cerut si adeverinta medicala (stii tu, analize de tot felul,inclusiv psihiatrie) cand si-a depus dosarul de rector? Sau si-a rezolvat-o? Cu cine? MULTUMIM ca existi. Eu te propun pe tine rector!!!
Postat 24 Iunie 2011, 22:30 de dana
sustinatorii lui Georgel
O fi de-alde Lucky pe care in loc sa-l dea afara ca i s-a desfiintat sudura l-or facut decan la textile!
Postat 24 Iunie 2011, 15:01 de didina
Sustinatorilor lui Georgel!
Da cini sântieţ voi, mă? Acie pă cari vo pus în pită? Vo cules dă pă drumuri şi vo făcut şefi? Acie la cari vă dă 5000-7000 lei salar pă lună? Acie cari vă şi tâneţi cini mi-s io şi vă încruntaţi la tăţi? Vo pus acol că sântieţi ca iel? Niştie kknari.
Postat 24 Iunie 2011, 12:13 de Lazar Cutus
Au-au-au fu tu-i amnaru\\' ! partea 2
... ca vin si eu imediat". Eu l-am bagat pe Georgel in Cabinet si am iesit pe hol sa astept. Cand deodata aud un tzipat ascutit, usa cabinetului se da de perete si iese fugind cu mainile ridicate Doamna psihiatru (nu spui numele ei, ca are barbat nervos si angajat la Universitate, iar scandalul cu Grebe iscat de la muierile lor ajunge deocamdata). Intru in cabinet sa vad ce-i cu Georgel si ce credeti? Georgel in pielea goala, urcat pe pervazul ferestrei facea pipi pe pacientii Clinicii care treceau prin curte! M-a costat cam scump sa-l scot de acolo intreg: am dat tot ce aveam pus de o parte pe sambata seara pentru Balul Patronilor, plus ca pe brancardierul care l-o dus pe sus pe Georgel ca sa nu-l "rupa" doi gabori veniti sa puna ciotarne si care s-or trezit "spalatzi" de el pe palarii, pe brancardier zic a doua zi Georgel l-o facut profesor universitar la medicina, drept rasplata pentru serviciile aduse Universitatii. Asa ca drajii mnei, io unul m-am saturat sa ies cu bolundu', ca numa ajunjem da mniru' lumii ! Si io am o reputatie de pastrat, nu ca el !
Postat 24 Iunie 2011, 11:50 de Cutus Lazar
Au-au-au fu tu-i amnaru\' !
Drajii mnei, mai tineti voi minte care erau cele doua proverbe preferate ale lui Ceasca ? Hai ca va ajut io : \"cand o face plopu\' pere si rrachita micsunele\" (proverbu\' asta chiar s-a adeverit in decembrie \'89 si i-a adus lui mult \"ghinion\"), iar celalalt proverb preferat de Cel mai iubit Fiu era: \"cand o zbura porcu\' \". Al doilea proverb s-a adeverit si el, dar mai tarziu si numai datorita lui Georgel (pardon Antal Cornel) care s-a facut frate cu Secu\' pana a invatat sa zboare, spre stupefactia \"fratilor\" lui cu \"drot in nas\" care au ramas la troaca lor clasica. Dar din dorinta de a dovedi ca nu a uitat de unde a plecat, Georgel (pardon Antal Cornel) a facut si mai face inca tot ce-i sta in putere pentru a le dovedi atat prietenilor sai cat si dusmanilor, dar nu in ultimul rand cetatenilor orasului Oradea, ca \"daca se baga in taratze, ii mananca porcii\" adica daca se apropie de Universitatea Oradea atunci ajung la \"scula\" lui Georgel ! Si in conditiile astea credeti voi ca o sa-mi fie usor sa-l duc la psihiatru pe Georgel? Ca nimeni nu-l mai primeste ca pacient dupa ce s-o aflat ce-o facut ultima oara la Doamna care ne-o primit asta iarna: \"intrati si dezbracati-va!\" ne-o zis ea
Postat 24 Iunie 2011, 11:32 de Cutus Lazar
alegerea rectorului
O comisie e constituita dintr-un numar redus de persoane, cu nume si prenume, PUBLICE, cu o oarecare reputatie pe care e putin probabil ca ar fi dispusi sa o stirbeasca de dragul unor nulitati (ca toti nominalizatii actuali) stiind ca toata lumea e cu ochii pe ei! Alegerile sunt SECRETE si UNIVERSALE, fara criterii minimale de inscriere la concurs, asa ca toti membrii diferitelor famiglii si alti rataciti (unii spiritual) vor vota dupa interesul de moment sau aiurea. Asa a ajuns un semianalfabet marinar presedinte de tara, un electrician in fruntea unui judet, un cioban ghiolban europarlamentar etc. De ce nu ar ramane si un securist aerian rector?
Postat 24 Iunie 2011, 08:18 de daniel
@stefan
Esti naiv! Daca Georgel, dovedit, nu are nici un chef sa dea inapoi de pe prima pozitie, de ce s-ar simti esaloanele inferioare? Eu ma astept acum la un val de marturisiri, de recunoastere cu mandrie a patriotismului dovedit prin angajamentele semnate, dupa modelul ”bea si seful bem si noi”. Cum crezi ca s-au cocotat toti pe pozitiile pe care le au? De ce triumfeaza ”sustinatorul” ca nu avem alte optiuni? De ce au manipulat la referendumul privind modalitatea de alegere a rectorului astfel incat sa fie exclusa constituirea unei comisii de concurs (unde asfel de fapte ar fi contat) sau Doamne fereste (!) aducerea cuiva din afara” Doar noi nu ne vindem Universitatea!
Postat 24 Iunie 2011, 08:05 de David
Telenovelele lui Cornel. Ep. Îngeraşul ”George”
I. "Direcţia de Specialitate nu a identificat documente transmise Securităţii de către domnul Antal Crăciun Cornel". 1. Câte dosare de Securitate, au fost ”albite” la, sau imediat după Revoluţie, în cazul cui a trebuit? 2. Câţi urmăriţi de ”antenele” Securităţii, au ajuns doar în posesia unui dosar de urmărit, golit de conţinut? II. ”Antal, însă, a adoptat poziţia unui inocent, dând vina pe situaţia dinainte de 1989, când ar fi fost obligat să colaboreze cu Securitatea în virtutea funcţiei pe care o deţinea.” 1. ”Îngeraşule”: Au fost destui care au refuzat să semneze Angajamente, unii dintre ei, răspunzând direct şi de producţie la export. Este adevărat şi faptul, că nu au promovat ca ...tine! 2. A fi informator, nu este o formă de colaborare? III. "aşa erau vremurile pe atunci". 1. Nu ai avut coloană vertebrală nici în ”Epoca de aur”, nu o ai nici prezent. 2. Modul ”tovărăşesc” în care a fost ”faultat” singurul candidat competent pentru funcţia de Rector al UO - dl. prof. univ. Mihai Drecin, ”spune” multe despre ”gaşca bolşevică” care te-a promovat. IV. "Din obligaţie, nu din plăcere". 1. Nu şi pentru ”ciolan”, ”Georgele”? Să îl întrebăm şi pe Ovidiu? V. "de fiecare dată după ce cineva deturna un avion ca să fugă în străinătate urmau anchete, iar eu şi colegii mei eram obligaţi să mergem la Securitate şi să dăm declaraţii. Eram obligaţi, nu am făcut-o din plăcere" 1. ”George”: De câte ori ai fost la Securitate, pentru vreo deturnare de avion? Despre onoarea nemţească ai auzit? VI. În loc de unele concluzii: Pe când şi descompirarea turnătorilor, informatorilor, colaboratorilor şi lucrătorilor de ”poliţie politică”, cu funcţii de: şef catedră, secretar-ştiinţific, (pro-)decan şi prorector, inclusiv şi a celor cu dosare ”albite”?
Postat 24 Iunie 2011, 01:12 de stefan
Precizare
@POPESCU CONSTANTA - salut initiativa dvs de a semna cu numele meu si ii invit pe toti care vor sa il foloseasca nestingheriti in a demasca mirsaviile si falsurile ce se petrec la UO. Adevarul trebuie sa triumfe si acest semidocti sa fie dati in vileag. D-le rector, cind aveti de gind sa anuntati rezultatele ARACIS? ce calificativ a primit UO sub conducerea dvs. - am excelat in doctorii honoris causa, mese oferite dupa ceremonii si periaje a unora si altora....
Postat 23 Iunie 2011, 23:02 de Constanta Popescu
S-a facut de cacao
Un lucru e clar: sustinatorii lui "georgel" sunt niste analfabeti ca si el! Un turnator ordinar a ajuns rector, trebuie sa fim intelesi: este un castig pentru Oradea! N-am ce zice! Domnilor, cei care vedeti mai mult decat vede orbul, de ce faceti galagie si nu-l lasati pe "georgel" sa lucreze? Nu vedeti ca el, "din spirit civic" ar lua pistolul si ar nimici dusmanul de clasa, chiar si azi? Imbecilul!
Postat 23 Iunie 2011, 22:20 de lady gaga
sustinatori?
dupa cate stiu inca NU s-a schimbat calificativul universitatii cu toate geamantanele carate. Interesant ca ”neutru” si ”sustinatorii” fac aceleasi greseli de exprimare si scriere (or fi profesori sau absolventi de sorbonica?) si ca intr-o singura postare ataca 3 posibili contracandidati ai lui Georgica: Felea, Gordan si Ionescu. Sunt totusi de acord:1. nici unul din cei mentionati nu fac ”cinste orasului” si cu atat mai putin universitatii,2. sa trimita tot biroul de comunicare in concediu prelungit.Si de la mine: Antal sa se inchida intr-un sanatoriu pentru reimprospatarea memoriei.
Postat 23 Iunie 2011, 22:08 de gica contra
@Avia San
Ai dreptate,suntem cativa care ne aducem aminte.Unul a fost deturnat in anii `70, la Oradea, al doilea la inceputul anilor `80,la Marghita.In care din cele doua situatii a fost chemat la securitate?In primul, cand era inca elev, sau in al doilea, cand era student?
Postat 23 Iunie 2011, 21:52 de se Curistul
tara avioanelor deturnate
In Romania comunista au fost deturnate 2 (DOUA) avioane.George ne crede prosti pe toti? Nu suntem toti, doar ``sustinatorii`` si ``neutrii``. ``De fiecare data cand era deturnat un avion....``Vorbeste de parca din ora in ora ar fi fost deturnate avioane.Mult tupeu are!!!Sau e chiar atat de prost?Nu pot sa cred, ca doar e rector! CUTUS, ce mai zici tu de deturnarea avioanelor? Ti s-a mai recomandat sa-l duci pe George la psihiatru.Se pare ca nu ai pucat sa-l duci!
Postat 23 Iunie 2011, 21:47 de Avia San
Fii tare Antal
Fii tare domnule rector ai sustinatori. Debaraseazate rapid de excroci, hoti si oameni care iau mita .(gen Felea si Gorgan) Lasa scandalurile de presa. Trimite-i in concediu si pe cei de la imagine ca numai rau fac. Revino la relatii mai bune cu primaria si lucrurile vor merge mai bine ptr. institutie. Tu vei fi mereu bombardat dar asta este la Oradea. FII TARE. ESTI DESTUL DE BUN. RAMAI CU NERVI TARI. BAFTA LA NOILE ALEGERI.
Postat 23 Iunie 2011, 20:57 de neutru
realitati
Si eu recunosc meritele lui Antal şi admit că cel mai important e acela de a fi asigurat menţinerea pe linia de plutire după căderea lui Maghiar, când Universitatea era creditată de ARACIS (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior) cu calificativul "grad de încredere limitată", riscând să piardă numeroase specializări. Gresala lui a fost echipa de prorectori DGA si Crina Gherlea si mai ales faptul ca nu a fortat restructurarea (inclusiv familia de plagiatori Ionescu care ii face mult rau si lui si institutiei si oricarui rector care va sa vina in pururi cat vor trai ei) Universitatea are multi angajati meschini. Antal este victima lor . Si eu cred ca oricare ar fi rector ar fi victima lor.
Postat 23 Iunie 2011, 19:39 de alt sustinator Antal
imaginatii
AVETI IMAGINATII BOLNAVE OAMENI BUNI REVENITIVA. Sunt cativa bolnavi care inventeaza tot felul de lucruri sa faca rau universitatii si il implica pe Antal si Bolojan in tot felul de vorbe mizerabile. Altii nu stiu despre ce este vorba si presupun cu inventii. Habar nu aveti despre adevaratele lucruri care le face acest om ptr. institutie. Mi-e sila de cuvintele care le citesc aici sunteti penibili oameni buni. Credeti ca prin ura si vb. grele veti rezolva ceva? Daca sunteti buni propuneti voi rector si dovediti ca ar putea face mai multe ca Antal. Oricine va fi rector voi care scrieti aici tot o sa-l ponegriti cu dusmanie si rautate . Pacat pentru institutie si orasul nostru ca inloc sa prosperam ne tragem singuri in jos. Omul asta ma mir ca mai suporta. Eu vas baga pe toti undeva (de mama) si nu v-as baga atata in seama cu tot cu presa. Fii tare domnule rector . Pacat ca nu poti lucra linistit fara stres in binele institutiei si orasului si in buna colaborare cu primaria si alte institutii. Dobitocilor prin distrugerea universitatii pierde tot orasul acesta. Rad si prostii de noi de toti oradenii din cauza unor scandalagii care fac bani din aceste scandaluri.
Postat 23 Iunie 2011, 19:26 de alt sustinator Antal
"Am fost un dobitoc" de C. Antal
Vreti shi va spui to' io ce-i cu Georgel (Cornel Antal) aista ? El o fost "racolat" de Secu' din ultimul an de liceu ! In schimbul colaborarii ca "turnator nenorocit", cum bine ziceati mai devreme, a fost "bagat" la facultatea de aeronave ! Asa se explica diferenta mare dintre intelectul redus pe care-l are el si intelectul tuturor colegilor sai de facultate care au dat examen de admitere ! De ce aveau nevoie cei de la Secu' de el? Pentru "intelectul" lui redus care-l recomanda de pe atunci ca pe un lacheu devotat, fara coloana vertebrala. Aparitia lui Georgel in calitate de "specialist aerian" in documentele Securitatii, dovedeste ca s-a achitat de obligatie fata de "stapanii" lui. Pentru functionarea perfecta a "aparatului de represiune" pus la punct de Securitate, era nevoie de "juvetzi" si de "septari". Georgel a fost si a ramas un "septar" cu intelectul minim necesar, dar cu o "rapacitate" de guzgan rosu. Bine zicea Unchiu' in anul 2000, la Restaurant la nora-sa, dupa aflarea rezultatelor la alegerile generale cand o intrat in Parlament: "Lazare uite-l pe Cornel asta, de cate ori vine la mine si ma pupa-n c...r vine dinspre el asa un miros ciudat de "carpa KGB-ista!".
Postat 23 Iunie 2011, 13:34 de Lazar Cutus
Senatul, ce face senatul ?
In aceste momente de jalnica penibilitate, Senatul Universitatii, acela care l-a "facut" rector pe "georgel", ar trebui sa-si depuna mandatul, daca am trai intr-o tara normala. In plus, lingaii, pupincuristii si bagpulistii lui "georgel" sa-si faca hara-kiri, la poarta doi a Universitatii, in fata cimitirului. Si, cum asta nu se va intampla, pentru ca 99 la suta dintre membrii Senatului sunt lingaii, pupincuristii si bagpulistii lui "georgel", asteptati-va sa avem acelasi rector, ales "democratic" de Famiglia Maghiar, aceiasi prorectori, numiti "democratic" de aceeasi Famiglie Maghiar, care este eterna si nemuritoare. Dumnezeu sa-i ierte!
Postat 23 Iunie 2011, 12:35 de lady gaga
competenta la UO ?
Am fost martor la mai multe dovezi de incompetente in UO de/a lungul anilor si a felului cum incompetentii erau protejati fie din motive de rudenie, fie din motive de acoperire a unor lucruri, fie prin negocieri politice. La redactia unui jurnal oradean de ex. se stie cum a ramas o anumita doamna in UO, doar pentru ca si/a cedat locul in Consiliul Local, urmatorului de pe lista. In schimbul cedarii i s/a promis mentinerea in UO. Totul este negociere ! Iar altii care muncesc sunt supusi la umilinte. Pana cand vor merge astfel de aranjamente ?
Postat 23 Iunie 2011, 12:18 de codrin
cioara chioara!
unde este exigentul domn Cioara? A primit niste graunte si tace! De ce nu se autosesizeaza comisia de etica nici macar acum pentru Antal si pentru Felea? Amandoi se vor rectori!
Postat 23 Iunie 2011, 12:14 de pusca mea
incompetent
Ma da asta-i chiar de tot! Si aia de la Secu l-or dat afara de incompetent si voi il tineti de bun!
Postat 23 Iunie 2011, 11:19 de gojdistu
Gura bate kuru
Propriile lui declaratii il incrimineaza mai tare decat rasunsul primit de la CNSAS E evident ca nu are de gand sa faca vreo contestatie (daca avea ceva de contestat o facea in termenul legal) de teama sa nu apara si mai multe in dosar. Asa ca, nici o sansa sa-si dea vreodata demisia!
Postat 23 Iunie 2011, 11:08 de Sorina
Un turnator nenorocit
Cornele (Georgele !) daca ai obraz raspunde la urmatoarele intrebari: 1. daca tot ai intrat in Securitate, de ce ai optat pentru "Ramura pro KGB?" 2. daca tot crezi ca faptele tale din Securitate au fost corecte, cati oameni ai impuscat in Decembrie 1989? 3. daca esti "cartita" Securitatii din Universitatea Oradea, de ce lucrezi pentru distrugerea acestei Institutii? 4. daca toata lumea iti spune ca "esti beat", de ce nu te duci sa te culci?
Postat 23 Iunie 2011, 10:53 de Stefan
Intreb doar, nu dau cu paru'
La intrebarea: "Ce sunt parintii tai?", ce ar trebui sa raspunda copiii familiei lui "George" ? Raspunsul corect este: "Tata-i turnator, si mama-i filatoare!". Eu asa cred! Asa ar fi normal!
Postat 23 Iunie 2011, 10:39 de lady gaga
securitatea u.oradea
Din pacate exista o armata de securisti activi la Sorbonica,cum ar fi familia liderului de sindicat Ionescu cu a lui plagiatoare care a mai facut si politie politica si care din aliatul Rectorului a devenit cel mai mare adversar in competitia pentru functia de rector.Fereasca Dumnezeu ca acest impostor sa ajunga rector ca atunci putem sa inchidem aceasta universitate. Dupa categoria in care va fi incadrata universitatea se va dovedi modul cum au fost promovate multe cadre didactice,prin minciuni ,falsuri,santaje si foarte putini pe criterii de competenta.Toate acestea se datoreaza management defectuos al Rectorului care sa inhaitat cu acesti securisti de care a fost santajat si manipulat.
Postat 23 Iunie 2011, 09:21 de POPESCU CONSTANTA
georgel
Care treburi administrative l-au impiedicat sa conteste oficial niste acuzatii atat de grave? Lupta absurda cu Grebenisan? Scoaterea la concurs a unor posturi de profesor pentru un semestru care tocmai s-a incheiat? Declaratii false la Minister pentru o clasificare mai buna? Reorganizarea facuta pe picior asa incat sa-si multumeasca sustinatorii?
Postat 23 Iunie 2011, 09:16 de Titi
sustinatori?
Despre ce ”personalitati” se vorbeste aici? Antal? Felea? Pe astia nu-i recunoaste nici propria familie ca atare si nu le acorda un respect de 2 bani.Nu sunt in stare sa-si exprime coerent punctul de vedere cu un birou intreg de comunicare in spate! Evenimentul zilei (ei au cerut in 2009 informatia) e tot in slujba lui Bolo? Tot Bolo ii pune ”personalitatii Antal” vorbele in gura?
Postat 23 Iunie 2011, 07:13 de Lucica
HA! HA!HA!
Frumos lucrat Bolo, dar despre Grebenisan de ce nu spui nimic. Aha asta este modul tau de a intimida pe cei care incearca (dar nu reusec din cauza atacurilor tale la persoana) sa iti puna la punct oamenii protejati de tine. Rusine, pentru ca pe linga ce terfelesti numele unei personalitati mai aduci prejudicii si altor cadre din aceasta Universitate care nu isi doresc functii de conducere.
Postat 22 Iunie 2011, 23:45 de sustinator Antal
NEDUMERIRE
Din cate am citit, ziarul acela central a solicitat la CNSAS date despre GEORGE inca din 2009. Oare tot alegerile de la anul erau vizate oradeanule pupincurist? Cum se afla ceva despre nevertebratele din conducerea UO, in loc sa dovedeasca nevinovatia, sar intepati ca se vrea scoaterea lor din cursa erectorala. Sunt niste nefericiti penali care s-au sudat de scaunele din fruntea universitatii. Am dubii ca se vor mai gasi multi prosti printre universitari care sa-i voteze din nou. Trebuie sa fii trepanat ca sa nu vezi ce nemernici sunt.
Postat 22 Iunie 2011, 23:33 de PASTRAGUS IOAN
@oradean
Ce are sula cu prefectura oradene taica? Sunt cumva alegeri saptamana viitoare? Numele lui Cornelush cu paru cret e de mult subiect de presa. Si fara sa fi fost prins cu adeziunea in gura, tipu asta ar trebui sa se mute din oras! Iti dau o veste buna: alegerile astea libere cu votanti ca tine sunt singura lui sansa. Daca ar trebui sa apara in fata unei comisii...
Postat 22 Iunie 2011, 20:09 de daniel
@oradean
a nu, ca asta-i culmea! Antal, George sau Craciun este o victima! Pe asta il acuza si propriile sale declaratii! Auzi ca era o datorie civica sa dea rapoarte la securitate! Bine ca n-a primit si un pistol ca tot din patriotism ar fi tras in revolutionarii din 89!
Postat 22 Iunie 2011, 19:57 de David
Oradean
In data de 15 iunie a avut loc referendumul care a transat cum sa fie ales rectorul Universitatii din Oradea. Universitarii au optat pentru alegerea rectorului prin vot universal. Toti profesorii, cercetatorii si studentii isi vor alege rectorul votand direct. Ei, acum v-ati prins, dragi cititori de Bihoreanul, de ce a iesit hartia de colaborator TOCMAI acum? Va rog sa fiti atenti cati universitari vor fi in continuare atacati si care din cei atacati vor avea posibile sanse sa fie alesi in functia de rector. Antal este unul dintre ei. Ii urez sa se tina tare. Distractia abia incepe.
Postat 22 Iunie 2011, 18:49 de Observatorul
pagubit
Omul Felea este o **** un excroc un falsor este exact cum la caracterizat bombonel pe informatiadebihor.ro mai mult ia mita de la studenti si mai are si firme cu care sigur \"lucreaza\" cu universitatea . Sunt convins ca jecmaneste bani din universitate cu firmele lui direct sau indirect prin electrica sau altfel ca ia corupt si pe aia. Sunt sigur ca si el este securist cu dosar poate \"rezolvat\" pana acum sa dispara. Atentie domnilor trage tepe la oricine si minte de si el crede. Antal a fost tepuit de el destul. Nu are scrupule taranul. Nici nu stie vorbi maraie ca un caine bolnav . Este un zgarcit de prim rang si cu fica lui pe care ar fi putut sa o duca la medici dar costa prea mult. Decat sa dea la cineva ceva pentu serviciile pe care i le face mai bine isi mananca cacatul.
Postat 22 Iunie 2011, 18:44 de tepuit
despre Felea
Cititi si pe informatiadebihor.ro cine este prorectorul Felea! Altul care da declaratii false in fisa de autoevaluare pentru gradatia de merit si nu-si aminteste. Chiar, acum unde este comisia de etica?
Postat 22 Iunie 2011, 15:03 de Ionel
Cioara unde e?
Nu pot sa cred!!!! Mare nesimtit! Cum stie el sa jongleze cu legea, etica si morala! Cum naiba il mai suporta Senatul? Oare pentru ca sunt la fel?
Postat 22 Iunie 2011, 14:52 de Lucica
Bla....
Bla, bla, bla.... Si marmota invelea ciocolata in staniol. Il doare fix in kur de parerea voastra, de ce zice legea, de morala, etc. Asa-i ca ati fost convinsi ca e un baiat bun? Ca e omul potrivit, la locul potrivit? Dar de ce credeti ca i-a indepartat pe toti cei care stiau de cate parale este, motivand ca face reforma? Acum aveti raspunsul.
Postat 22 Iunie 2011, 13:31 de Lili
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON